Inleiding
Om de prestaties van mijn inmiddels al behoorlijk gedateerde systeem op te kunnen krikken heb ik recentelijk een XFX 6600GT AGP 128MB gekocht.
Het uiterlijk
De kaart ziet er niet bijzonder uit. Een miniscuul aluminium koelertje op de GPU, en een aluminium heatsinkje op de HSI bridge. Verder is het PCB groen.
Prestaties
Op stock speeds zijn de prestaties voldoende, maar een klein beetje overclocken scheelt een hoop. Standaard loopt de kaart op 500/1000MHz (GPU/MEM), het geheugen overclocken naar 1050MHz liet mijn 3Dmark 2k1 score stijgen van 14152 naar 14320. Toen ben ik langzaam omhoog gegaan naar 555/1210MHz wat een 3Dmark 2k1 score opleverde van ~15000. In 3Dmark 2k5 haal ik ongeveer 4000 punten, en in de recentelijk uitgekomen 3Dmark 2006 haal ik een score van 1370.
Belangrijker dan die droge benchmarks is eigenlijk de prestaties in games. Aangezien ik maar 2 games speel heb ik daar niet echt naar gekeken. In CoD2 haal ik met alle settings op medium, de rendermode op DX9 en de resolutie op 1024x768 ongeveer 35fps zolang er geen smoke grenades worden gebruikt. Dat is voor mij voldoende. Het 2e spel dat ik speel is C&C Generals, daar heb ik niet in gebenched aangezien ik ervanuit ging dat...
Speciaal de XFX 6600GT gekocht voor de dual DVI uit. Wordt gebruikt om 2 Samsung SM 710T's aan te sturen, werkt als een tierelier in combo met Ultramon. Score 8500 3dmark03 Straight out of the box oc'd naar 555/1150 Temps 55 idle, 80 stressed Ik krijg de tempmetingen btw niet aan de praat in mbm5 .... Ik was bang dattie veel geluid zou maken maar dat valt erg mee er zit everigens een andere koeler op dan op de ref foto's Ik was blij om te merken dat ik mn research goed had gedaan. De XFX 6600GT was een meer dan prima kaart om een Ti4200 mee te vervangen. Enige nadeel is dat de card nu eigelijk alweer aan de oude kant is. Maar wat bijna alle reviews online schreven... de 6600GT is "best of budget" De beste kaart van rond de 150-200...
Prima kaart, heb hem nou iets van een half jaar en heb laatst een poging gewaagd om em te overclocken. Hij draait nu op 563/1130. Ik ben van plan om te kijken of ik hem nog verder kan overklocken, maar ik ga eerst een VF700 CU kopen.
En dan kom je ook bij de enige minpunt, de koeling. Stock is die gewoon veel te luid. Het is ook het enige dat ik echt hoor in mijn kast. Gelukkig is de snelheid te regelen via RivaTuner en hij draait nu op 90% en is echt vele malen stiller.
Temps zijn 53 C idle en 65-70 C stressed.
3DMark 03 Score: 9000
3DMark 05 Score: 3600
leuke feature, zelf snel survey bouwen.
hier dan even snel de onderbouwing.
het is een aardige kaart, middenklasser.
Je hoeft dus geen wonderen te verwachten wat prestaties betreft of overklokbaarheid. de stock koelers zijn vrij luidruchtig op deze kaarten (xfx dan wel asus) gelukkig hoef je hier geen mod voor te doen om dat aan te passen EXPERTtool kan namenlijk de fanspeed reguleren.
prijs gezien de prestaties is inorde, voor wie niet teveel van de kaart verlangt kan deze kaart prima gebruikt worden om het komende jaar /anderhalf mee te gamen.
De stock cooler maakt wat herrie... maar ik heb deze dan ook alleen op mijn kaart gehad om hem de eerste keer te testen. Ik heb er namelijk een Zalman VF700Cu op gezet.
De kaart is erg goed te overclocken! Ik haal op stock speeds 500 3dmarks in 3dmark2005 minder dan als ik hem OC!
Beeldkwalitijd is erg goed! Ik speel counterstrike source op zijn allerhoogst! ook AA AS! Ik moet wel zeggen dat de HL2 engine ook mede afhanelijk is van je CPU kracht. Ik heb zelf een 2600+ cpu @ 2800+. en 512mb ram.
Daarnaast was de kaart ook niet eens zo duur..
Goede kaart, maar draai meestal wel op 2xAA, niet op 4x, rest hoog, maar textures maar op gemiddeld in BF2 omdat 128mb alweer te weinig is voor hoog in die game, 't gaat hard. Luidruchtig, heb er een Zalman opgezet, en warm, tot 70 graden gestressed.Een goede kaart voor wie zijn bankrekening niet wil plunderen, alhoewel voor iets meer tegenwoordig de 6800GT ook een killer is. De drivers van nVidia zijn perfect, erg uitgebreid. De doos is erg mooi, for what it's worth, en de bijgeleverde games zijn van redelijk niveau, maar oud.Het formaat is prettig compact, de bijgeleverde tv-out kabel werkte niet op mijn composiet.Moest een verloop aanschaffen helaas.Ik draai op 1024 en daar komt de kaart erg goed mee in elk spel wat op dit moment uitkomt.
Een mooi kaartje deze 6600 GT. De frame-rate in de zwaarste 3D Games blijft hoog genoeg als je niet al te veel anti-aliasing e.d. gebruikt dus deze kaart heeft wat mij betreft een goede prijs/prestatieverhouding. Daarnaast een in mijn ogen goede overklokbaarheid. Pas toen ik de meter in het rood drukte begon ik af en toe artifacten te zien in 3D Mark, maar de kaart bleef wel stabiel! Voor mij persoonlijk een belangrijk punt : de kaart is niet al te lang en past dus goed in mijn Shuttle barebone. De standaard koeler die erop zit maakt wel een enorm kabaal op volle snelheid. Gelukkig kan de fan snelheid met behulp van de Gainward expert tool worden aangepast. Op de laagste stand is de fan bijna onhoorbaar en blijft de temperatuur toch...
Ik heb deze videokaart aangeschaft om mn al wat oudere xp1800 systeem weer wat mee te kunnen laten komen met de nieuwere games. Kaartje werkt prima, nog geen problemen mee gehad. Wel wat luidruchtige ventilator, maar daarintegen is de koeling wel weer prima op orde (temp tussen 50-60 graden). De driver van de kaart is uitgebreid. Je kunt allerlei instellingen doen in het configuratiescherm. Onder meer de kloksnelheid van de kaart verhogen, dit gaat heel makkelijk door middel van een schuifje. Mijn systeem werd nadien toch wat instabiel (graphics vervormden bij halflife2), dus ik maak geen gebruik van deze optie. Is ook niet zo nodig, daar de kaart zo ook al aan mijn eisen voldoet. Ik heb er 209 euro voor neergelegd, heb hier absoluut geen...