Huawei gehuaweigerd

Vind je het terecht dat Huawei door de Amerikaanse overheid wordt aangepakt?

Nee, het is hypocriet van de VS
40,5%
Ja, maar ook andere techbedrijven moeten aangepakt worden
19,9%
Absoluut, dit had al veel eerder moeten gebeuren
10,6%
Nee, de consument is hier de dupe van
9,6%
Anders, nl....
7,1%
Ja, maar deze sancties gaan te ver
6,9%
Is er iets gebeurd met Huawei?
5,4%

Aantal stemmen: 7.961. Deelname gesloten op 14-06-2019 14:34. Stemmen is niet meer mogelijk.


Reacties (52)

Wijzig sortering
Gezien het feit dat Trump nu roept dat de boycot van Huawei onderdeel kan uitmaken van de onderhandelingen met China lijkt deze boycot dus meer gebaseerd op het beschermen van de eigen markt dan daadwerkelijk beschermen tegen spionage.
Kan ik in meegaan, maar je kan niet ontkennen dat het een understatement is als ik stel dat China zijn eigen markt beschermt, uitbreidt waar het kan, en stelselmatig onder prijzen zit door subsidies vanuit de staat.
Helemaal met je eens hoor. China zal alles doen om haar afzetmarkt te vergrote .

Neemt niet weg dat tRump zijn best doet om de Amerikaanse markt te verdedigen, waarbij ik toch regelmatig het gevoel heb dat hij, zijn familie of vriendjes er baat bij hebben...
Ik denk dat de consument door rechtstreekse inkoop uit China een beter idee heeft gekregen van de kostprijzen van een product en dat prijzen in de westerse markten voornamelijk gebaseerd zijn op hoeveel mensen ervoor zouden kunnen en willen betalen al dan niet geforceerd door kunstmatige schaarste, hype en alle tussenhandelaren die ook een dikke boterham willen verdienen.
Maar het kan niet zijn dat je gaat roepen: we willen hen weg voor nationale veiligheid, maar als China een handelsakkoord sluit dat goed voor ons is, dan is die nationale veiligheid ineens ondergeschikt.

Met ZTE heeft Trump net hetzelfde gedaan. En het toont voor mij dan ook aan dat er helemaal geen veiligheidsrisico is aangezien Trump anders Huawei nooit zou willen betrekken bij zo een akkoord.
Het beschermt in zekere zin ook Europa. Het gros van de Amerikaanse mobiele en transmissie netwerken gebruiken als alternatief Europese opties zoals Ericsson, Nokia en Siemens. China en voornamelijk hun machtsdrang moet op iedere mogelijke manier tegengehouden worden zodat wij er niet aan onder gaan. Ze hebben daar geen seconde lasts van morele beperkingen of het structureel kapot maken van andere economieën en markten door illegale overheidssubsidie en het buitensluiten van internationale opties op hun markt. Jammer dat Trump door het gros van de mensen altijd direct als de kwade partij word gezien terwijl hij het wél op durft te nemen tegen China en de Westerse markten en levensstandaarden probeert te beschermen.
Sorry, maar de motieven van de zakenman Trump zijn niet te scheiden van de motieven van de president Trump.
Trump maakt geen deals waar hij, zijn familie of vrienden van hem op een of andere manier van profiteren. Het afknijpen van de Chinezen doet hij zodat hij tegelijkertijd Europa onder druk kan zetten met dreigementen van het verhogen van de invoerrechten voor auto's, wat een aantal Europese economieën zal schaden. Daarmee bevoordeelt hij de Amerikaanse economie, lees: rijke vriendjes in de auto-industrie die volgend jaar zijn herverkiezingscampagne kunnen financieren.

Ik hoop dat ik paranoïde ben, maar ik zou me niet verbazen als binnen enkele jaren na het aftreden van Trump bekend zal worden hoeveel deals er werkelijk vanuit het Witte Huis gesloten zijn ter bevordering van de economie van de familie Trump en vrienden.
En juist dat maakt het allemaal ontzettend kwalijk. Hoevaak hebben we nu hier op tweakers geruchten door de strot gekregen die zouden duiden op zogenaamde bevestigingen binnen Europese inlichtingendiensten? Allemaal om een schaakspel van financien macht te bespelen.

Een president dat zijn instrumenten dusdanig misbruikt, daar is één woord en het begint met een d. Europa moet eens het hef in handen nemen en het begint bij de obscure taal die ze spreken genaamd "kwantum mechanics". (niet computers!)

[Reactie gewijzigd door Mushroomician op 1 juni 2019 03:06]

Misschien zitten er vele facetten aan dit onderwerp en is kiezen uit een lijstje ongenuanceerde stellingen niet de beste manier om hier een dialoog over te starten. Dat werkt alleen maar polariserend en is niet bevorderlijk voor het begrip van de situatie.
Ik heb verreweg geen genoeg kennis en inzicht om hier een (goed) antwoord over te geven.
Een mening hoeft niet perse op feiten gebaseerd te zijn. Er is geen goed of fout bij een mening. Een mening als waarheid verkondigen is een ander verhaal ;)

Mijn mening, gebaseerd op wat ik links en rechts heb gelezen en gehoord (geen bronnen), is dat de VS hypocriet is. Wat ik heb begrepen is dat nagenoeg elk zichzelf serieus nemend land doet aan spionage en dat de VS daar zeker geen uitzondering op is (misschien wel aanvoerder van de lijst).
Wat ik vooral grappig vind op de T.net FP, is dat je geen "whataboutisms" mag gebruiken, behalve als het mensen zelf goed uitkomt.
In dit geval, bijvoorbeeld, is het "Ja maar kijk eens naar Cisco en en en USA!!!!111!!!". Dan is het niet erg.
Nou, ik rol van mijn stoel van het lachen. Iedereen bespioneert iedereen en het wordt elke dag maar makkelijker om het te doen. Doe mij maar een solar flare apocalypse. }:O
Een mening hoeft niet perse op feiten gebaseerd te zijn. Er is geen goed of fout bij een mening. Een mening als waarheid verkondigen is een ander verhaal.
Het hellend vlak bij de vele meningen die we om ons heen horen is dat het onderscheid dat je zelf nog maakt bij andere mensen kan vervagen.

Om het zuiver te houden. Inhoudelijk neig ik naar jouw mening, maar ook krijg ik de indruk dat we maar aan de oppervlakte van deze materie aan het krabbelen zijn. Ook kan ik in andere discussies zelf ook best iets van mening zijn op basis van enkele indrukken die ik heb opgedaan. Ik ben ook maar een mens.

Wat ik zelf eng vind is dat op het internet meningen van grote groepen mensen steeds meer en vlotter gelijkschakelen. Het lijkt wel of populaire meningen zichzelf zo verder versterken. Met een hele hoop meningen bij elkaar komen we namelijk in een ander domein terecht, het domein van de beeldvorming. Laat nu die beeldvorming vaak via de achterdeur een nieuwsfeit op zich worden. In actualiteitenrubrieken op TV wordt de collectieve mening van het kijkerspanel bijna net zo prominent gepresenteerd als de feitelijkheden zelf.

Vele meningen worden via collectieve beeldvorming dus zelf weer nieuws. Internet zorgt ervoor dat die verandering van beeldvorming snel kan omklappen. Bij veel overheiden en grote bedrijven is dat managen van die beeldvorming bijna leidend in hun publiciteitsbeleid. Dat dit beleid dan behoorlijk defensief kan uitpakken is hiervan dan een bijna logisch resultaat.

Dat onze samenleving zichzelf zo slaaf heeft gemaakt van beeldvorming zie ik als een risico omdat dit kan betekenen dat droge feiten niet meer leidend zijn voor de keuzes die we in onze samenleving maken. Eigenlijk betekend dit dat onze samenleving zich irrationeel ontwikkeld.

[Reactie gewijzigd door teacup op 30 mei 2019 13:18]

komt vanzelf de tijd dat de consequenties van het alsmaar liegen en niets meer in willen leveren/schuld nemen, dus voort liegen, een grote opheldering/realisatie brengt... een keerpunt wanneer geen mens meer kan ontkennen hoe verrot dom het was.

[Reactie gewijzigd door Stealthy op 1 juni 2019 11:54]

Sluit ik mij bij aan, wat weten we nu eigenlijk, of, wat menen we te weten.
Precies dit inderdaad!
Precies dit. Het is best een complex vraagstuk en ik heb niet de tijd noch de zin om het precies uit te zoeken. Ik heb al een baan ;)
Als de VS nou eens zou komen met het "bewijs" dat ze hebben zou dat de zaak veranderen, maar voorlopig is het vooral vervelend dat er een grote speler weg is. Zal niet zo goed zijn voor de prijzen van andere giants.
Bewijs is best lastig, het gaat immers niet allen om spionage maar ook om dingen als kill switches welke veel moeilijker zijn te vinden dan spionage software dat de hele tijd met eigen servers zit te communiceren, zo'n kill switch kan zijn ingebouwd terwijl je er nooit iets van ziet tot dat het te laat is, het lijkt me al meer al meer een vertrouwenskwestie dan dat er harde bewijzen zijn en ik kan mij wel voorstellen dat de Amerikaanse overheid niet zo veel vertrouwen heeft in een bedrijf dat eigenlijk merendeel in handen is van de Chinese overheid
Ach kom op, ze zeggen het al zo lang en ze hebben nog geen een voorbeeld. Niets hebben ze als hard feit kunnen bewijzen buiten wat veiligheidslekken die ook in Cisco of Juniper apparatuur gevonden kunnen worden.
Over heel veel zaken worden we voorgelogen op deze wereld. Kijk maar naar de belangen en vorm dan pas een mening.
Spioneren doet ieder land, de VS zelfs bij hun bondgenoten en daar zijn dan weer wel harde feiten van. Bij Huawei ligt alles dat ze produceren al jaren onder een vergrootglas, dus zal het zo goed verborgen moeten zijn dat niemand het kan vinden, dat vind ik onwaarschijnlijk.
Dit is enkel om druk te zetten voor heel andere belangen.
Prima, daarmee heb je open source, of in ieder geval de belangrijkste argumenten voor open source, ongeldig verklaard. De sourcecode is in te zien door overheden, Huawei werkt daar samen...

Tegelijkertijd moeten we niet blind zijn. Deze actie van “de Amerikanen” laat maar zien wat voor macht ze hebben. En ze zijn niet te beroerd om die te misbruiken. Ik kan het niet loszien van de Europese weigering om Huawei in de ban te doen. Pure protectionisme, want bij een handelsdeal is het blojkbaar toch bespreekbaar om Huawei weer toegang tot Amerika te geven?

Daarom moeten we inzetten op Europese spelers. Want van de Amerikaanse spelers is bewezen dat er gebruik gemaakt wordt van achterdeurtjes (Cisco is in ieder geval betrapt) en ook “de Amerikanen” zijn bedtrapt met hun vingers aan de telefoons van bevriende regeringsleiders.

Ik zeg: niet blind zijn voor het risico van Huawei, dus scherp toezicht en geen core functionaliteit. Maar datzelfde geldt voor alle Amerikaanse producten in spionage gevoelige gebieden! En dan niet vanwege protectionisme, maar om het daadwerkelijke spionagerisico. “De Amerikanen” hebben hier hun masker laten vallen, wat mij betreft.

PS: ik schrijf “de Amerikanen” omdat Trump hier slechts (hard) uitvoert waar het overgrote deel van de partijen het over eens is, het is geen Trumpfeestje an sich.

Edit: even voor de goede orde: open source heeft zijn functie, he? De eerste zin was vooral om het argument mbt onbekendheden in de software onderuit te halen, niet om een sneer naar open source te geven.

[Reactie gewijzigd door Chinco op 1 juni 2019 09:54]

De vraag is hoeveel spionage wordt er momenteel uitgevoerd door de VS... of hoeveel inzicht gaan wij krijgen over wat zij doen met alle verzamelde NAV gegevens.
Historie: Heb jarenlang Nokia's gehad welke overgenomen werd door Microsoft en daar heb ik aardig meegedaan met de Lumia's die uitgebracht werde, vervolgens toch maar gezwicht om over te stappen naar het Android platform. Daar kwam ik uit bij Wileyfox een sympathiek Brits bedrijf met betaalbare en goed geupdate smartphones, helaas zijn ze failliet gegaan en heb ik vervolgens vorig jaar gekozen voor Huawei P20 lite (Ik twijfelde nog tussen Samsung A8 en Nokia 6). Helaas pindakaas...

TLTR; Volgend jaar maar kijken wat HMD/Nokia voor mij kan betekenen, want Huawei gaat het niet meer worden...
ps. Ik heb wel een HMD/Nokia 8110 4g als spielerij telefoon liggen...
Anders namelijk: Ik vind het begrijpelijk dat ze Huawei niet vertrouwen en de VS haar markt wil beschermen, maar ik kan mij niet vinden in de manier van aanpak...

Eerst Huawei gaat beschuldigen van spionage, maar dan wel ineens 3 maanden uitstel geven en aangeven dat alle problemen opgelost kunnen worden met een nieuw handelskoord.

Laten we beginnen met Saudi-Arabië. China is er niks bij.. maar nee we hebben hun olie nodig.. dus die houden we wel handen boven het hoofd.. |:(

[Reactie gewijzigd door mmjjb op 24 mei 2019 21:48]

Zoals fly guy, kan d'r weinig zinnigs van zeggen, behalve dat het wel hypocriet *klinkt*.
Deze situatie is veel te complex om te vatten in een poll met beperkte antwoordmogelijkheden.
"Laten we een bedrijf uit China beschuldigen van spionage ook al zijn we net zo erg! - VS" Dat is een beetje mijn interpretatie van dit hele verhaal.
Zou je bijvoorbeeld stemsytemen voor de nederlandse verkiezingen vanuit Noord-Korea willen? Of PC's van Noord-Korea voor overheidsmedewerkers. Of PC's van Noord-Korea voor je burgers. Waar lig je de grens. China acht ik niet veel beter dan Noord-Korea.

Dus vanuit strategisch oogpunt wat mij betreft al valide en het past ook mooi in het kader van de trade war. win-win wat Trump betreft.
Tuurlijk, ik zou voor Nederlandse verkiezingen geen systemen willen van een Noord Korea of een China. En wat de netwerkapparatuur etc betreft snap ik het wel dat ze die willen vermijden. Maar uiteindelijk blijft dit een gevalletje beschuldigen zonder bewijs voor zover ik heb gelezen. En waarom dan gelijk Huawei telefoons?

Ik denk zelf dat het meer Trump is die naar alle opties kijkt om China pijn te doen, en dat in dit geval Huawei een makkelijk doelwit is (naast ZTE geloof ik). Als we bijvoorbeeld kijken naar Xiaomi, dan heb ik daar nog niks over gehoord (granted, die zijn niet zo groot in de US als Huawei, maar wel nog steeds een Chinees bedrijf).
Ik weet wel dat bepaalde diensten/groepen geen DJI drones mogen gebruiken.
Dat heb ik even gemist, is DJI een Chinees bedrijf?
Drones, dat wist ik :P Ik wist niet dat ze uit Chinezië kwamen

Kies score Let op: Beoordeel reacties objectief. De kwaliteit van de argumentatie is leidend voor de beoordeling van een reactie, niet of een mening overeenkomt met die van jou.

Een uitgebreider overzicht van de werking van het moderatiesysteem vind je in de Moderatie FAQ

Rapporteer misbruik van moderaties in Frontpagemoderatie.Op dit item kan niet meer gereageerd worden.Nintendo Switch (OLED model) Apple iPhone SE (2022) LG G1 Google Pixel 6 Call of Duty: Vanguard Samsung Galaxy S22 Garmin fēnix 7 Nintendo Switch Lite

Tweakers vormt samen met Hardware Info, AutoTrack, Gaspedaal.nl, Nationale Vacaturebank, Intermediair en Independer DPG Online Services B.V.
Alle rechten voorbehouden © 1998 - 2022 Hosting door True

Tweakers maakt gebruik van cookies

Tweakers plaatst functionele en analytische cookies voor het functioneren van de website en het verbeteren van de website-ervaring. Deze cookies zijn noodzakelijk. Om op Tweakers relevantere advertenties te tonen en om ingesloten content van derden te tonen (bijvoorbeeld video's), vragen we je toestemming. Via ingesloten content kunnen derde partijen diensten leveren en verbeteren, bezoekersstatistieken bijhouden, gepersonaliseerde content tonen, gerichte advertenties tonen en gebruikersprofielen opbouwen. Hiervoor worden apparaatgegevens, IP-adres, geolocatie en surfgedrag vastgelegd.

Meer informatie vind je in ons cookiebeleid.

Sluiten

Toestemming beheren

Hieronder kun je per doeleinde of partij toestemming geven of intrekken. Meer informatie vind je in ons cookiebeleid.

Functioneel en analytisch

Deze cookies zijn noodzakelijk voor het functioneren van de website en het verbeteren van de website-ervaring. Klik op het informatie-icoon voor meer informatie. Meer details

janee

  Relevantere advertenties

  Dit beperkt het aantal keer dat dezelfde advertentie getoond wordt (frequency capping) en maakt het mogelijk om binnen Tweakers contextuele advertenties te tonen op basis van pagina's die je hebt bezocht. Meer details

  Tweakers genereert een willekeurige unieke code als identifier. Deze data wordt niet gedeeld met adverteerders of andere derde partijen en je kunt niet buiten Tweakers gevolgd worden. Indien je bent ingelogd, wordt deze identifier gekoppeld aan je account. Indien je niet bent ingelogd, wordt deze identifier gekoppeld aan je sessie die maximaal 4 maanden actief blijft. Je kunt deze toestemming te allen tijde intrekken.

  Ingesloten content van derden

  Deze cookies kunnen door derde partijen geplaatst worden via ingesloten content. Klik op het informatie-icoon voor meer informatie over de verwerkingsdoeleinden. Meer details

  janee