Door Daniel Kegel

Oppertweaker in de lappenmand

30-08-2007 • 13:05

414 Linkedin

Oppertweaker Femme is zondagavond met een acute blindedarm-ontsteking in het ziekenhuis opgenomen en direct geopereerd. Voor zover bekend is de ingreep voorspoedig verlopen en als alles verder goed gaat mag hij maandag of dinsdag al weer naar huis. Het echte herstel zal wel wat langer duren, en daar kan hij alle steun natuurlijk goed bij gebruiken.

Dus bij deze wil ik jullie vragen om een e-card (bijv. via Hallmark.com of Kaartenhuis.nl) of een gewoon beterschapsmailtje te sturen naar femme@tweakers.net. Een echte kaart kan natuurlijk ook, die kun je sturen naar het volgende adres:

Femme Taken/Oppertweaker
Postbus 2171
3800 CD Amersfoort

Wij zorgen dan dat de kaarten bij Femme terecht komen. Alle andere vormen van support zijn uiteraard ook welkom

Update

Femme ligt op dit moment nog altijd in het ziekenhuis vanwege aanhoudende koorts na de operatie, maar hij meldt zich niet heel beroerd te voelen. Morgen mag hij, mits de koorts gezakt, naar huis

Traumaheli 520 px

Update van Femme

Ik ben woensdagmiddag ontslagen uit het ziekenhuis en voel me inmiddels een stuk kwieker na een extended periode van hibernation. Het ziekenhuisregime is wellicht zalig voor personen die om half zeven glorieus de ochtendzon tegemoet springen maar was niet helemaal aan mij besteed. De systeemtemp is gestabiliseerd op normaal niveau en de patch zorgt voor weinig klachten. Ik wil iedereen bedanken voor hun steunbetuigingen en de enorme hoeveelheid (e-)kaartjes!

Reacties (414)

Wijzig sortering
Ik had het 2 jaar gelee ook, dat is niet prettig. Doet behoorlijk pijn. Toen knapte mijn darm ook nog tijdens het wachten op de operatie... Alsof er een zwaard door je ingewanden gaat en er voortdurend wordt rondgedraaid... Dacht je dat je 'gewone' ontsteking zeer deed... Ik heb wat klappen en valpartijen gehad, maar dit sloeg toch alles bij elkaar.

Nouja, beterschap en hopelijk wordt je snel (vandaag nog) geopereerd. Ik hoop dat hij voortijdig niet knapt. Geniet van de morfine ;)
Beterschap, * Femme !

Ik heb een lange tijd geleden, iets van twaalf jaar jaar ofzo, ook last gehad van een acute blindedarmontsteking. Ik liep de hele morgen en middag rond met een zeer heftige buikpijn. Eenmaal aangekomen bij de dokter verwees hij mij meteen door naar het ziekenhuis, waar diezelfde avond de ontstoken blindedarm eruit werd gehaald. De pijn was zo heftig overdag dat ik alleen voorovergebogen kon lopen. Toen heb ik vijf dagen in het ziekenhuis gelegen (en wat waren de zusters mooi en lief! O+). Ik ben wel ondertussen een litteken rijker :D.

[Reactie gewijzigd door Robin op 26 augustus 2007 23:58]

Ik ben wel ondertussen een litteken rijker
Wordt jouw vriendin ook zo chagrijnig als je naast haar staat in de badkamer, wijst naar je litteken en roept "Yeah, Scarred for life !!!". ? :P
Beterschap Oppertweaker Femme...

ik had in de zomervakantie in Zuid-Frankrijk op 10 jarige leeftijd ook een blindedarmontsteking en een darmperforatie... zware buikpijn en helemaal naar de */>/"$&*

gelukkig hadden ze super mooie zusters toen ik de 12 dagen daarna nog in Frankrijk moest blijven (vanwege vlucht naar huis)... ik merkte toen al dat Fransen geen engels kunnen, want als 10-jarige kon ik beter engels dan alle Fransen in dat ziekenhuis bij elkaar (incluis alle lang gestudeerde dokters)!

en geniet van alle mooie zusters

[Reactie gewijzigd door JanvD op 26 augustus 2007 21:20]

Franse artsen krijgen het idd als enige artsen ter wereld voor elkaar om zonder engels te kunnen (dat denken ze althans) 8)7
Vage tijdschriften als "Lancet", "Nature" en "New England Journal of Medicine" doen ze daar niet aan :D

Beterschap Femme!!!


'n Operatie is toch niet niks,
Dat geldt ook voor een appendix.
Dus zeg ik met wat zachte stem,
'Beterschap Femme ! '

Doe het nu even wat klam aan,
Dat zal, ik weet, wat moeilijk gaan.
Je bent eenmaal 'n duizend poot,
En houdt je nog steeds altijd groot.

Zet tijdens het eten van 't fruit,
GoT en FP maar even uit.
Liefs ook er voor en erna,
Maar of dat lukt..... nou ja.


Mooi!
Je nick is geen toeval :)
Krijg je dat ding op sterk water mee? Wel leuk om tot een casemod te verwerken toch :+
Sterk maar rap wat aan, maar dat lukt vast wel (gokt dat Femme ondertussen mooi met laptopje op schoot op de bank en veel bediening door omstanders GoT en de FP aan het bijlezen is)
Veel beterschap Femme! En laat dat onding er maar mooi uithalen..

Wat voorn nut heeft de blinde-darm eigenlijk nu nog?
Heeft zeker nut, eigenlijk een middeleeuwse gedachte geweest dat ie onnuttig was.. 8)7

Femme: van harte beterschap!

[Reactie gewijzigd door D-Day op 26 augustus 2007 22:57]

+3Anoniem: 167912
@D-Day27 augustus 2007 08:28
klopt: de blinde darm dient voor het verteren van voornamelijk plantaardig voedsel. planteneters hebben een sterk ontwikkeld caecum, vleeseters hebben een sterk verkleinde blinde darm. tot spijt van wie het benijd hebben mensen een sterk gereduceerde blinde darm

hoogst waarschijnlijk is het trouwens niet de blinde darm die ontstoken was bij oppertweaker, maar de appendix. de appendix heeft in tegenstelling tot de blinde darm geen bekende functie: http://nl.wikipedia.org/wiki/Wormvormig_aanhangsel
Ik zei al: middeleeuws. Chirurgen zijn de laatste jaren steeds terughoudender (sinds 1976!) met het verwijderen van een blinde darm. Hij wordt niet zomaar van bloed voorzien, en lijkt een rol te spelen in het afweersysteem.

(Tanner, L., Study urges appendix caution, Cincinnati Enquirer, 15 July 2002.
" We all might be dead, in fact, if we were born without an appendix.

You see, the appendix is a highly specialized organ with a rich blood supply, not what you would expect from a degenerate, useless structure. It has long been known that the appendix contains lymphatic tissue and has a role in controlling bacteria entering the intestines (see Frederic H. Martini, Fundamentals of Anatomy and Physiology, 1995).

A clue to the appendix’s function is its strategic position where the small bowel meets the colon. The colon is loaded with bacteria that are useful there, but which must be kept away from other areas. The appendix’s main role is likely to be in early childhood. The organ’s highly concentrated lymphoid follicles, which play an important role in the immune system, develop about two weeks after birth—at the same time that the colon begins to be colonized with the necessary bacteria. ")

1 linkje gevonden:
;)

[Reactie gewijzigd door D-Day op 27 augustus 2007 09:15]

+1Anoniem: 128761
@D-Day27 augustus 2007 22:16
In het gelinkte pubmed artikel lees ik toch wat anders, iets over zwerende onstekingen die minder worden na een appendicitis...
Chirugen nemen 'm vaak gelijk mee als ze toch in die buurt moeten opereren, beter kwijt dan rijk is het motto. Daar kan m'n schoonzus over meepraten die legde dus bijna het loodje door een acute onstoken en gescheurde blindedarm.
Dat ding heeft z'n primaire functie al heel lang geleden verloren. Secundair is er wel een functie maar die is niet echt van toegevoegde waarde bij het al bestaande immuunsysteem. Over een x aantal generaties zal de blindedarm verdwenen zijn, samen met nog wat nutteloze onderdelen van ons lichaam. Da's het mooie van de evolutie al het overbodige verdwijnt vanzelf wel een keer van de "bill of materials". ;)

Lees deze link voor meer info over het wormvormig aanhangsel: http://www.talkorigins.org/faqs/vestiges/appendix.html

P.S. Femme, beterschap
Nope silversufer666 hij verdwijnt niet zomaar, 1 er is niet echt een evolutie meer aan de gang omdat er geen natuurlijke selectie meer is door ingrepen van de mens.
Alswij iedereen dood laten gaan die apendix ontsteking heeft dan heeft jouw verhaal wel gelijk :p

Femme, beterschap
Dat pubmed artikel is maar één van de vele aanwijzingen dat de appendix wel degelijk een functie heeft. Van biologische evolutie in de mens is geen sprake ... Hoewel velen dat wel graag zouden zien, is het nog nooit waargenomen :?

Natuurlijk kan een appendix ontsteken en levensgevaarlijk worden, maar dat kan je grote teen ook, je oog, je long, je hart, etc. Daarmee is niet aangetoond dat ie overbodig is.

[Reactie gewijzigd door D-Day op 28 augustus 2007 09:09]

0Anoniem: 128761
@D-Day28 augustus 2007 09:56
"Van biologische evolutie in de mens is geen sprake ... Hoewel velen dat wel graag zouden zien, is het nog nooit waargenomen"

:? :? :?

Tsja, je profiel zegt mij genoeg...
Wat heeft mijn profiel van doen met een appendix? Staat volgens mij niet veel over in. Een goede discussie wordt niet op de persoon gespeeld, dat geld ook omgekeerd...

Maar ok, ik zal m eens aanpassen ;)

[Reactie gewijzigd door D-Day op 28 augustus 2007 10:03]

0Anoniem: 128761
@D-Day28 augustus 2007 10:49
Speel ook niet op de persoon, maar aangezien je een filternet mail adres in je profiel hebt staan kom ik (wellicht onterecht) tot de conclusie dat jij niet in evolutie geloofd. Is niks mis mee als dat je overtuiging is, maar dan staat mijn overtuiging er haaks op. Had m'n laatste reactie misshien wat anders moeten formuleren.
Bij het nalezen van mn profiel zag ik het, leuk, hoe zo'n mail adres veel zegt :)
Ik "geloof" idd niet in evolutie, daarmee is het meteen gezegd: ik heb een andere religie ;)
Maar bedankt voor je bijstelling, ik dacht ook al aan je nick te zien dat je wat anders gelooft }>
0Anoniem: 128761
@D-Day28 augustus 2007 11:15
Yep, "Atheïst tot in de kist" zeg ik altijd maar.
0Anoniem: 174590
@D-Day10 september 2007 21:46
Dat je een andere religie hebt hoeft niet te betekenen dat je niet gelooft in evolutie. Ik ken genoeg christenen die wel geloven in evolutie, maar niet als begin van de wereld.

Rest mij nog te zeggen: ik ben blij voor je dat je dat ellendige ziekenhuis uit mocht en sterkte voor de resterende tijd.
euh juist, plaats er maar een paar vraagtekens bij...

Het eerste en enige leven op aarde lijkt op een bacterie. Vanuit deze ééncelligen deelde uiteindelijk zich de mens, al zijn er een hele hele heleboel tussenstapjes geweest. Deze tussenstapjes kan je evolutie noemen.

Jij hebt het waarschijnlijk over X-Men, tja, je hebt niet zomaar vleugels hoor. Al zijn er wel veel soorten vogels en wordt een mens weleens 'rare vogel' genoemd... dat terzijde.

In de VS denkt 25% van de bevolking dat de aarde 5000 jaar oud is, in 5000 jaar is de mens inderdaad niet geëvolueerd.

Er zijn teksten en tekeningen van transplantaties van de harten van belangrijke mensen in een oud Egyptische beschaving. Een hart is inderdaad niet overbodig, maar je ogen en handen kan je makkelijk missen, een substituut is so voor hande. Waarschijnlijk kan je een wormvormig aanhangsel ook prima missen als je eenmaal wat ouder bent, mits de rest van de omstandigheden dit toelaat.

@Femme, sterkte kerel.
Evolutie is een geloof/religie en een wetenschappelijk paradigma (niemand mag er aan komen, het is "heilig" verklaard...) Al die zogenaamde tussenstapjes zijn nog nooit aangetoond (ong. een eeuw na Darwin!...) Er bestaan zelfs insecten waar nooit een tussenstap had kúnnen zijn (de beroemde Bomtor) :)

Maar goed, deze thread is bedoeld voor Femme, niet voor deze discussie. Misschien iets voor GoT ;).
Ik hoop voor Femme dat ie inmiddels al weer thuis is/ of dat de koorts snel zakt. Beterschap!
Ik wil alleen nog ff zeggen dat de evolutie waarschijnlijk niet plaats vind op de mannier zoals jij het verwacht. Het idee dat er zwakken moeten sterven en de sterken overleven vind wmb wel degelijk plaats. Op dit moment sterven er nog genoeg mensen in Afrika, India, China. Terwijl in Amerika en europa vrijwel iedereen een redelijk lang leven beschoren is. Daarom zijn China en India opkommende economien en zijn Europa en met name Amerika neergaande economien (maar das een beetje een doem scenario).
Van biologische evolutie in de mens is geen sprake ... Hoewel velen dat wel graag zouden zien, is het nog nooit waargenomen
Wat een onzin weer... Men hoeft alleen maar naar nakomelingen te kijken om te zien dat biologische evolutie wél (en wel met elke nieuwe nakomeling) plaatsvind.

Zo zullen twee lange ouders een veel grotere kans hebben om grote kinderen te krijgen en twee korte ouders hebben een veel grotere kans om korte kinderen te krijgen. Dit ene simpele feit is al bewijs voor evolutie. En deze redenatie geldt voor elk onderdeel van je lichaam.
Als jouw stelling zou kloppen dat biologische evolutie niet plaatsvind bij de mens, dan zou 't niet uitmaken of je nu lang of kort bent: de kans op lange of korte kinderen zou dan even groot zijn. En dat is OVERDUIDELIJK niet zo.

Je hebt 't erover dat er niet genoeg stapjes mogelijk geweest zijn in 't verleden. Wel: het is dus zo dat elke nakomeling weer anders is (hooguit eeneeïge tweelingen niet, en zelfs dat is nog maar de vraag). En zijn dus bijna oneindig veel evolutionaire stapjes. Zij het bijna altijd klein; maar soms heel groot. Echter ook een enorm klein stapje zal uiteindelijk tot in de lengte van dagen invloed hebben (op alle nakomelingen). Daar is je evolutie. Of je moet 't butterfly effect en de chaos-theorie ook naar 't rijk der fabelen verwijzen (tegelijk met een hele hoop andere wetenschappen, zoals geologie en palenteologie, etc.).

En evolutie is niet een geloof of religie, zoals je beweert. Het is wetenschap. Als jouw geloof evolutie afkeurt, keurt 't tegelijkertijd de wetenschap (in 't algemeen) zelf af.
Ik geloof ook niet dat de bron van jouw geloof iets tegen evolutie heeft. Ik denk dat 't een conclusie van uzelf (samen met die van vele anti-evolutionisten met u).
Trouwens: creationisme (waarvan ik vermoedt dat u aanhanger bent) en ID zijn pseudo-wetenschapen. Sinds creationisme in Amerika niet meer in de scholen in de les mocht worden gebruikt, is men direct de term Intelligent design gaan gebruiken (daarvoor werd die term niet gebruikt).

Veel Christenen willen de bijbel letterlijk interpreteren. Als je de bijbel letterlijk zou mogen geloven, dan heeft evolutie inderdaad niks met de komst van de mens op aarde te maken. Het is echter toch overduidelijk dat je de bijbel niet letterlijk moet nemen?

Het gaat 'gewoon' om het gedrag van de mens: God wil dat je je goed gedraagt; naastenliefde enzo. Als je je maar goed gedraagt, dan hoef je verder de bijbel niet meer te lezen (en zeker niet letterlijk nemen). Daarbij: de bijbel is opgeschreven in een niet-perfecte taal. Een taal wordt - afhakelijk van de opvoeding - door iedereen(!) anders geïnterpreteerd. Er bestaat geen woord op aarde die door eenieder geheel gelijk wordt geïnterpreteerd. Ziehier nog een bewijs dat je de bijbel niet letterlijk moet nemen.

Je kunt heus wel Christen zijn zonder dat je de bijbel letterlijk hoeft te nemen. 'T lijkt net alsof anti-evolutionisten bang zijn om de bijbel niet letterlijk te nemen. Wie wil er echter geloven in een geloof waar je bang] moet zijn voor de boodschap?


Enneh... Ik hoop dat Femme inmiddels beter is?

[Reactie gewijzigd door kimborntobewild op 15 september 2007 23:48]

Kortom, in het vervolg maar een blinde darm transplantatie?

Beterschap!
foutje :X

[Reactie gewijzigd door D-Day op 27 augustus 2007 22:01]

mis, lees de link naar wikipedia.
De blinde darm heeft geen (bekende, bewezen) functie, je kan 'm ook gewoon missen.
De blinde darm heeft geen (bekende, bewezen) functie, je kan 'm ook gewoon missen.
Alle lichaams onderdelen heb je vanwege een reden... ;)
Als je zo redeneerd, kan je nog wel meer missen:

- Keel- en neusamandelen
- 1 long
- 1 nier

En zo zijn er vast nog wel meer lichaamsdelen... ;)

Anywayz, beterschap Femme! :)
Not really, de blindedarm is waarschijnlijk rudimentair, dat wil zeggen dat 'ie vroeger wel een functie had, en nu niet meer. Overigens kan je niet echt een long missen, en 1 nier is puur voor backup(ook rudimentair gok ik?) amandelen zijn in deze schone wereld ook niet echt meer nodig nee.
Wikipedia.

Mag ik wel toevoegen dat het waarschijnlijk de apendix was, en niet de blinde darm zelf? ;)
Vroeger (middeleeuwen?) dacht men dat de aarde plat was, da's gelukkig achterhaald. Vroeger dacht men ook (ietsje later ;) ) dat de mens 127 "rudimentaire" delen had. Deze zijn alle, inclusief de appendix, achterhaald. De redenering van GJ-tje is erg logisch...Blijkbaar put wikipedia nog uit oude schoolboeken of een oude versie van de encyclopedia Brittanica? 8)7
Ik heb mij ooit laten vertellen dat deze (appendix) was om (wat vele eeuwen geleden nog gebruikelijk was) rauw en later halfgaar vlees met evt. bacterien te neutraliseren of hoe je dat ook goed uitlegt.

@ Masterlans:
Volgens mij klopt de benaming voor de ontsteking die Femme heeft/had ook niet. Het zou meer iets van appendixontsteking moeten heten.

[Reactie gewijzigd door Anoniem: 201824 op 29 augustus 2007 15:46]

Het staartbeentje is totaal overbodig geworden, en zo zijn er wel meerdere organen.
De blinde darm is een rudimentair orgaan dat bij ons geen functie meer heeft, ik meen echter dat de blinde darm veel cellen in de wand heeft die een rol spelen bij het afweersysteem.
Misschien dat onze manier van voedselbereiding de blinde darm wel overbodig heeft gemaakt ;)

En zoals the_joen al zegt beneden, het gaat bij een "blindedarmontsteking" vrijwel altijd om de appendix, en niet om de blinde darm zelf, en dat is maar goed ook want die appendix is een stuk makkelijker te opereren als deze ontstoken is :)
Beterschap Femme! en alsjeblieft niet aan de apparatuur om je heen en de OK gaan tweaken! niet de FPS van de cardiograaf proberen omhoog te krijgen door het voltage aan te passen enzo :P
We zijn en blijven Tweakers :P.

Sterkte man en veel beterschap en wel van de zustertjes afblijven hé :P

[Reactie gewijzigd door Jeroen797 op 26 augustus 2007 21:25]

die appendix (blinde darm) schijnt ook een dergelijke functie te hebben tijdens de eerste levensfase van de mens.
maarre, beterschap he!
Die aanhoudende koorts zijn ontwenningsverschijnselen van niet meer achter die pc te zitten!
Get that guy behind a pc... NOW!
veel beterschap :D
1 2 3 ... 35

Op dit item kan niet meer gereageerd worden.


Nintendo Switch (OLED model) Apple iPhone SE (2022) LG G1 Google Pixel 6 Call of Duty: Vanguard Samsung Galaxy S22 Garmin fēnix 7 Nintendo Switch Lite

Tweakers vormt samen met Hardware Info, AutoTrack, Gaspedaal.nl, Nationale Vacaturebank, Intermediair en Independer DPG Online Services B.V.
Alle rechten voorbehouden © 1998 - 2022 Hosting door True

Tweakers maakt gebruik van cookies

Tweakers plaatst functionele en analytische cookies voor het functioneren van de website en het verbeteren van de website-ervaring. Deze cookies zijn noodzakelijk. Om op Tweakers relevantere advertenties te tonen en om ingesloten content van derden te tonen (bijvoorbeeld video's), vragen we je toestemming. Via ingesloten content kunnen derde partijen diensten leveren en verbeteren, bezoekersstatistieken bijhouden, gepersonaliseerde content tonen, gerichte advertenties tonen en gebruikersprofielen opbouwen. Hiervoor worden apparaatgegevens, IP-adres, geolocatie en surfgedrag vastgelegd.

Meer informatie vind je in ons cookiebeleid.

Sluiten

Toestemming beheren

Hieronder kun je per doeleinde of partij toestemming geven of intrekken. Meer informatie vind je in ons cookiebeleid.

Functioneel en analytisch

Deze cookies zijn noodzakelijk voor het functioneren van de website en het verbeteren van de website-ervaring. Klik op het informatie-icoon voor meer informatie. Meer details

janee

  Relevantere advertenties

  Dit beperkt het aantal keer dat dezelfde advertentie getoond wordt (frequency capping) en maakt het mogelijk om binnen Tweakers contextuele advertenties te tonen op basis van pagina's die je hebt bezocht. Meer details

  Tweakers genereert een willekeurige unieke code als identifier. Deze data wordt niet gedeeld met adverteerders of andere derde partijen en je kunt niet buiten Tweakers gevolgd worden. Indien je bent ingelogd, wordt deze identifier gekoppeld aan je account. Indien je niet bent ingelogd, wordt deze identifier gekoppeld aan je sessie die maximaal 4 maanden actief blijft. Je kunt deze toestemming te allen tijde intrekken.

  Ingesloten content van derden

  Deze cookies kunnen door derde partijen geplaatst worden via ingesloten content. Klik op het informatie-icoon voor meer informatie over de verwerkingsdoeleinden. Meer details

  janee