Cookies op Tweakers

Tweakers is onderdeel van DPG Media en maakt gebruik van cookies, JavaScript en vergelijkbare technologie om je onder andere een optimale gebruikerservaring te bieden. Ook kan Tweakers hierdoor het gedrag van bezoekers vastleggen en analyseren. Door gebruik te maken van deze website, of door op 'Cookies accepteren' te klikken, geef je toestemming voor het gebruik van cookies. Wil je meer informatie over cookies en hoe ze worden gebruikt? Bekijk dan ons cookiebeleid.

Meer informatie

Review door de redactie

De redactie van Tweakers heeft nog geen review van de Corsair Vengeance LPX CMK16GX4M2B3000C15. Bekijk hieronder de review van onze collega's van Hardware Info.

Schrijf review

Reviews door gebruikers

Scoreverdeling

Gemiddelde gebruikers score Score: 4.5
Score: 5
25
Score: 4
6
Score: 3
2
Score: 2
1
Score: 1
0
Ronald-v-M 3 april 2020 Product gekocht

Corsair Vengeance LPX CMK16GX4M2B3000C15

2 setjes op mijn board zitten. Voordat ik watergekoeld ging had ik een grote lucht koeler (Noctua NH-D15 SE-AM4) op mijn CPU zitten en door de compacte stripjes paste dit makkelijk. 2 xmp profiles met B450 carbon gaming pro

Pluspunten

  • compact design
  • heatsinks voelen prima aan
  • prijs is aardig gezakt met een paar jaar geleden

Minpunten

  • 1e setje was prijzig 2 jaar terug

Eindoordeel

Score: 5
Magere Hein 19 maart 2020 Product gekocht

Corsair Vengeance LPX CMK16GX4M2B3000C15

Ik draai het zelf stabiel op 3000 MT/s 11-13-15-21 (52) bij 1,60 Volt dus CL-tRCD-tRP-tRAS (tRC) op een Gigabyte X570 Elite (bios F11) met Ryzen 5 2600 en seasonic 600W fanless titanium Maar ik krijg de kit niet boven 3000 MT/s ofwel 1500 MHz. Zonder XMP=DOCP blijft het 1066 MHz

Pluspunten

  • timings kunnen veel strakker dan stock
  • low profile voor small form factor
  • geen unicorn vomit
  • nu slechts EUR 80
  • werkt goed op B350 en X570

Minpunten

  • geen minpunt

Eindoordeel

Score: 5
gas0line 17 november 2019 Product gekocht

Corsair Vengeance LPX CMK16GX4M2B3000C15

Draai nu bijna een jaar zonder issues. Snel en probleemloos op 3000Mhz. Nu wat goedkoper dan ik toen betaalde. Draai samen met een AMD Ryzen 5 3400G.

Pluspunten

  • Snel
  • Stabiel
  • Betaalbaar
  • Overklokken

Minpunten

  • Geen

Eindoordeel

Score: 5
basvdam 17 augustus 2019 Product gekocht

Corsair Vengeance LPX CMK16GX4M2B3000C15

Snel en betrouwbaar met A320M-K bord. Stabiel op 3000MHz. Let op AMD Ryzen 5 2600 gebruikers: installeer de nieuwste Windows 10 versie, anders krijg je steeds freeze problemen. Je zoekt je gek: drivers, power settings, memory, timings, hardware RMA; maar het is 'gewoon' pre-2019 Win10 versie icm Zen2?

Pluspunten

  • Snel
  • Stabiel
  • ASUS QVL
  • 3000 MHz

Minpunten

  • Geen minpunten

Eindoordeel

Score: 5
Jesse QNewbie 19 juni 2019 Product gekocht

Corsair Vengeance LPX CMK16GX4M2B3000C15

In de vorige reviews staat dat dit product erg duur is. nu niet meer het is maar €70

Pluspunten

  • goede kwaliteit
  • niet over the top (RGB)
  • overclockbaar
  • goedkoop

Minpunten

  • geen

Eindoordeel

Score: 5
GamerXXXL 26 maart 2019 Product gekocht

Corsair Vengeance LPX CMK16GX4M2B3000C15

Werkt vlekkeloos met mij Intel i5 8400 Processor. het ram geheugen hindert mijn processor cooler gelukkig niet. ook nog overklokbaar.

Pluspunten

  • Snelheid
  • Low profile
  • Overklokbaar

Minpunten

  • Prijs

Eindoordeel

Score: 5
KingDenizz 26 november 2018 Product gekocht

Corsair Vengeance LPX CMK16GX4M2B3000C15

Werkt vlekkeloos met mijn 8600K. Overclocken is ook geen probleem!

Pluspunten

  • Low profile
  • Kwaliteit is top
  • Overclocken mogelijk

Minpunten

  • Prijs van DDR4

Eindoordeel

Score: 5
thisisnotmyname 30 juni 2018 Product gekocht

Corsair Vengeance LPX CMK16GX4M2B3000C15

Bevalt prima hier

Pluspunten

  • Neutrale look

Minpunten

  • Algemeen is geheugen duur op dit moment

Eindoordeel

Score: 5
_RickvdL_ 22 mei 2018 Product gekocht

Corsair Vengeance LPX CMK16GX4M2B3000C15

Onlangs dit geheugen gekocht voor een nieuwe build. Dankzij de stock 3000mHz draait RAM-hongerige programmas als een beest. De looks zijn vrij neutraal, wat mij betreft perfect. Het heeft niet meer de 'shady' printplaat look, maar netjes afgewerkt door de heatsinks. Aanradertje!

Pluspunten

  • Mooie neutrale look
  • Goede snelheid
  • Scherpe prijs/kwaliteit verhouding

Minpunten

  • geen

Eindoordeel

Score: 5
DaLoona 19 mei 2018 Product gekocht

Corsair Vengeance LPX CMK16GX4M2B3000C15

3000MHz Cas 15, overgeklokt naar 3200MHz, Cas 14, met zeer strakke timings (m.b.v. Ryzen DRAM calculator uitgerekend), op 1.32V, hoger wilde dit setje helaas niet. Degelijk uitgevoerd en low-profile, zodat ze onder een grote koeler passen, mocht dat nodig zijn.

Pluspunten

  • Overklokbaar
  • Geen hoog voltage nodig voor overklok
  • Low-profile

Minpunten

  • Duur (ten tijde van aanschaf)

Eindoordeel

Score: 4
buzzbuzz68 8 mei 2018 Product gekocht

Corsair Vengeance LPX CMK16GX4M2B3000C15

Dit geheugen gekocht om in een Ryzen 2 PC te stoppen. Heb het nu al even op 3200MHz bij 1,3V lopen i.p.v. de standaard 3066MHz op 1,35V. Prima dus.

Pluspunten

  • Voor huidige berippen redelijk geprijsd
  • Werkt prima samen met AMD Ryzen 2

Minpunten

  • Het blijft een boel geld voor 16GB

Eindoordeel

Score: 5
Grimfilth 28 maart 2018 Product gekocht

Corsair Vengeance LPX CMK16GX4M2B3000C15

Prima geheugen. Jammer van de prijs

Pluspunten

  • 3ghz

Minpunten

  • kostte een rib uit mijn lijf

Eindoordeel

Score: 5
NLSander84 21 januari 2018 Product gekocht

Corsair Vengeance LPX CMK16GX4M2B3000C15

Prima setje geheugen en doet wat het moet doen. Is compatible met Ryzen tot 2933Mhz, wil je sneller heb je Samsung B-die nodig of een lot uit de loterij..

Pluspunten

  • Levenslange garantie
  • Draait goed icm Ryzen tot 2933Mhz
  • Niet te hoog ivm CPU cooler

Minpunten

  • Draait goed tot 2933Mhz
  • Voor de liefhebbers; geen RGB

Eindoordeel

Score: 4
pebbleslabrador 14 januari 2018 Product gekocht

Corsair Vengeance LPX CMK16GX4M2B3000C15

Vanwege een upgrade heb ik dit geheugen aangeschaft. In mijn vorige computer had ik hetzelfde merk, daarmee had ik goede ervaringen. Het is helaas wel erg prijzig.

Pluspunten

  • Degelijk
  • Grootte

Minpunten

  • Prijzig

Eindoordeel

Score: 5
Tom970G1 28 december 2017 Product gekocht

Corsair Vengeance LPX CMK16GX4M2B3000C15

Gekocht na overstap op Coffee Lake. Eerst XMP geprobeerd, werkt goed. Daarna memory try it! op 3200 MHz. Werkt ook, en volgens de benches net iets sneller, dus daar op gelaten. Geen issues gehad met zware stability tests. Top! Plug 'n Play in my case!

Pluspunten

  • Out of the box awesomeness
  • XMP
  • Memory try it!
  • Low Profile (NH-D14 compatible)

Minpunten

  • Hurts my wallet

Eindoordeel

Score: 5
Krahk 2 december 2017 Product gekocht

Corsair Vengeance LPX CMK16GX4M2B3000C15

Prima rap geheugen. Tot heden nog nooit de bottleneck in mijn systeem geweest.

Pluspunten

  • Performant, rap
  • Stabiel, kwaliteit
  • Strak uiterlijk

Minpunten

  • Geen

Eindoordeel

Score: 5
Aart-Jan Mulder 27 november 2017 Product gekocht

Corsair Vengeance LPX CMK16GX4M2B3000C15

Goed product, Hoge kwaliteit.

Pluspunten

  • Bouwkwaliteit
  • Goed te overclocken
  • Low profile

Minpunten

  • Vrij duur (komt meer door de markt dan door het product)

Eindoordeel

Score: 5
frutselopaNewbie 23 november 2017 Product gekocht

Corsair Vengeance LPX CMK16GX4M2B3000C15

,

Pluspunten

  • mooi design
  • lekker klein
  • snel

Minpunten

  • geen

Eindoordeel

Score: 5
barry bloempot 12 oktober 2017 Product gekocht

Corsair Vengeance LPX CMK16GX4M2B3000C15

uitstekend geheugen voor een goede prijs

Pluspunten

  • goed voor overclocken
  • mooi low profile design
  • werkt goed samen met ryzen

Minpunten

  • geen

Eindoordeel

Score: 5
gamesnake123 12 oktober 2017 Product gekocht

Corsair Vengeance LPX CMK16GX4M2B3000C15

Snel, compatible met ryzen, stealthy looks, niets op aan te merken

Pluspunten

  • looks
  • snelheid
  • Ryzen compatible

Minpunten

  • DDR4 prijzen!

Eindoordeel

Score: 5
Devion 20 september 2017 Product gekocht

Corsair Vengeance LPX CMK16GX4M2B3000C15

Gekocht voor Ryzen 1700X. Werkt naar behoren maar wel aanbevolen om een moederbord te hebben die naast XMP ook de DOCP kan uitlezen, anders krijg je maar 1 XMP profile (3000MHz) die niet altijd lekker werkt voor Ryzens.

Pluspunten

  • Klein formaat
  • 4 DOCP/EOCP profiles
  • Heatsink voelt solide aan

Minpunten

  • 1 XMP profile

Eindoordeel

Score: 5
DionKNewbie 22 augustus 2017 Product gekocht

Corsair Vengeance LPX CMK16GX4M2B3000C15

Gebruikt in combinatie met een Ryzen 1600X op een MSI Gaming Pro Carbon B350 moederbord. Met alleen een A-XMP blijft de kloksnelheid op de standaard 2133 MHz, na handmatig aanpassen naar 2933 MHz blijft het netjes werken op deze snelheid.

Pluspunten

  • Neutrale look
  • Snelheid as advertised

Minpunten

  • Algemene RAM prijs

Eindoordeel

Score: 5
Maypole 9 augustus 2017 Product gekocht

Corsair Vengeance LPX CMK16GX4M2B3000C15

Als je een Ryzen processor hebt, dan heb je dit geheugen nodig. Ik gebruik het icm. een Asus Prime B350-plus bord en een R7 1700. In de bios even op 2933 MHz zetten en gaan met die banaan!

Pluspunten

  • Doet het prima met Ryzen R7 1700
  • Snel geheugen

Minpunten

  • Wordt steeds duurder (of is dat juist positief?)

Eindoordeel

Score: 5
GKooyman 26 juni 2017 Product gekocht

Corsair Vengeance LPX CMK16GX4M2B3000C15

Balkjes gekocht voor nieuw Ryzen systeem met Asus Prime B350m-m-A moederbord. Standaard wordt de snelheid op 2133 MHz gezet. Na sneller zetten van geheugen in bios (0612) kan er niet meer opgestart worden. Helaas geen expert in overclocken. Geheugensnelheid belangrijk voor Ryzen performance. Daarom voor mij geen beste koopt.

Pluspunten

  • Goedkoopste wat er nu te krijgen is

Minpunten

  • Geheugen staat standaard op 2133 Mhz
  • Krijg em met Ryzen niet hoger dan 2133 Mhz

Eindoordeel

Score: 2
fjux 19 mei 2017

Corsair Vengeance LPX CMK16GX4M2B3000C15

ziet er goed uit en lekkers snel! Helaas wel problemen gehad dat het geleverde setje niet samen kon werken. (met 2 bankjes BSOD, bakjes los werkte wel)

Pluspunten

  • nette prijs
  • snel

Minpunten

  • vreemde issues met beide bakjes tegelijk....

Eindoordeel

Score: 3
Resultaten per pagina: 25 | 50 | 100

Heb jij ook een Corsair Vengeance LPX CMK16GX4M2B3000C15?

Deel je ervaringen en help andere tweakers!

Schrijf review



Apple iPad Pro (2021) 11" Wi-Fi, 8GB ram Microsoft Xbox Series X LG CX Google Pixel 5a 5G Sony XH90 / XH92 Samsung Galaxy S21 5G Sony PlayStation 5 Nintendo Switch Lite

Tweakers vormt samen met Hardware Info, AutoTrack, Gaspedaal.nl, Nationale Vacaturebank, Intermediair en Independer DPG Online Services B.V.
Alle rechten voorbehouden © 1998 - 2021 Hosting door True