Op 17 oktober 1987 startten John Tu en David Sun een nieuw bedrijf dat nieuwe geheugenchips zou gaan produceren. Vandaag viert het bedrijf zijn twintigste verjaardag, en ter gelegenheid daarvan blikken we kort terug op de geschiedenis van deze invloedrijke fabrikant.
In 1987 heerste er een groot tekort aan geheugenchips die eenvoudig op een pcb gezet konden worden. Dit tekort was de directe aanleiding voor de oprichting van Kingston Technology. Een jaar later verwierf het bedrijf zijn eerste patent op een Single In-Line Memory Module.
In 1989 besloot Kingston om elke geproduceerde module te gaan testen, om zich als leverancier van kwaliteit te onderscheiden van de concurrentie. In 1990 dook het bedrijf op de markt van processor upgrades en in 1993 werd networking and storage aan de bedrijfsactiviteiten toegevoegd, wat een jaar later tot de introductie van DataTraveler en DataPak leidde.
Het bedrijf is op dat moment nummer 367 op de Forbes' lijst van grootste particuliere bedrijven, met een omzet van 489 miljoen dollar per jaar. In 1996 komt tachtig procent van Kingston in handen van de SoftBank Corporation in Japan. Een paar maanden later sluiten Kingston en Toshiba een overeenkomst waarbij Kingston geheugenupgrades voor Toshiba-systemen gaat leveren. Weer een jaar later opent Kingston zijn eerste Europese kantoor in het Verenigd Koninkrijk.

Pas in 1999 komt Kingston met een echte upgrade van zijn geheugenassortiment: de ValueRAM-productreeks wordt geïntroduceerd als goedkoop geheugen voor systeembouwers. In 2002 volgde een nieuwe upgrade van het gamma met de HyperX-geheugens voor intensieve computeraars. Een jaar later begon Kingston bovendien met de productie van flashgeheugen in de vorm van CompactFlash-, Secure Digital- en MMC-kaarten.
In 2004 werd Kingston volgens onderzoeksbureau iSuppli de grootste geheugenmodule-fabrikant op aarde, en om dat te vieren besloot Kingston in datzelfde jaar levenslange garantie op flashgeheugenkaarten in te voeren. Het recentste wapenfeit van Kingston dateert van april 2006, toen Kingston als eerste fabrikant de 16GB-barrière wist te doorbreken met fully buffered dimms.
Afgelopen jaar realiseerde het bedrijf een recordomzet van 3,7 miljard dollar, met meer dan 2000 geheugenproducten.