Cookies op Tweakers

Tweakers maakt gebruik van cookies, onder andere om de website te analyseren, het gebruiksgemak te vergroten en advertenties te tonen. Door gebruik te maken van deze website, of door op 'Ga verder' te klikken, geef je toestemming voor het gebruik van cookies. Wil je meer informatie over cookies en hoe ze worden gebruikt, bekijk dan ons cookiebeleid.

Meer informatie

Review door de redactie

De redactie van Tweakers heeft nog geen review van de Steelseries Arctis Pro Wireless. Bekijk hieronder de review van onze collega's van Hardware Info.

Schrijf review

Reviews door gebruikers

Scoreverdeling

Gemiddelde gebruikers score Score: 3.5
Score: 5
4
Score: 4
5
Score: 3
2
Score: 2
4
Score: 1
0
+3
Dutchiee 29 februari 2020
De reviewer heeft het product gekregen in ruil voor het schrijven van deze review.Dutchiee schreef afgelopen jaar 38 reviews, waarvan 55% gesponsord.

Steelseries Arctis Pro Wireless Zwart

Steelseries bracht niet zo lang geleden de Arctis Pro Wireless uit. Een opvolger van de Arctis 7 met een extra basisstation. Hoe deze is? Dat zoeken wij in deze review uit!

Pluspunten

  • Extra batterij
  • Batterij gemakkelijk te wisselen
  • Geluidskwaliteit
  • Bouwkwaliteit/gebruikte materialen
  • Hoop aansluitmogelijkheden - waaronder bluetooth!

Minpunten

  • Prijzig
  • Basisstation trekt stof aan, daarnaast zijn de vetvlekken ook snel zichtbaar.
  • Geen RGB zoals in de bekabelde varianten - ook om batterij te besparen

Eindoordeel

Score: 4

+3
pclinde 25 april 2018
De reviewer heeft het product gekregen in ruil voor het schrijven van deze review.pclinde schreef afgelopen jaar 54 reviews, waarvan 81% gesponsord.

Steelseries Arctis Pro Wireless Zwart

De Arctis Pro Wireless is het nieuwe vlaggenschip van SteelSeries. Een samensmelting van de Arctis 7 en Siberia 840. Zo leent de Arctis Pro Wireless het design van de Arctis 7 en de transmitter base van de Siberia 840. Een succesvolle combinatie met een forse prijs.

Pluspunten

  • Geluidskwaliteit: een mooie balans! Met de equalizer kun je net nog wat meer klappen opzoeken.
  • Comfortabel, zowel hoofdband als oorkussens.
  • Transmitter base maakt het beheren van de Arctis Pro Wireless een genot.
  • Met het scroll wiel op de headset beheer je instellingen on-the-fly via het OLED-scherm op de transmitter.
  • Ondersteuning voor een Bluetooth verbinding. Deze kun je simultaan gebruiken met de 2.4GHz verbinding.
  • Twee batterijen, opladen via de transmitter.
  • Hoofdband siert de headset.
  • Niet echt aangehaald in review, wel noemenswaardig: ook comfortabel met een brilleke op.

Minpunten

  • Forse prijs.
  • Onderscheidt zit grotendeels enkel door de transmitter base ten opzichte van de Arctis 7.

Eindoordeel

Score: 4

+2
kverhoef 3 juni 2020 Product gekocht

Steelseries Arctis Pro Wireless Zwart

Hele fijne koptelefoon ook voor muziek (met een paar kanttekeningen) Ik was goed verstaanbaar tijdens het gamen en in games heeft de hoofdtelefoon een fantastisch geluid. Ik ga meer in op de geluidskwaliteit in de uitgebreide review.

Pluspunten

  • Bouwkwaliteit
  • Bediening
  • Bluetooth
  • Twee batterijen
  • Geluidskwaliteit

Minpunten

  • DAC laat de koptelefoon minder klinken

Eindoordeel

Score: 5Per criterium
Prijs Score: 4
Bouwkwaliteit Score: 5
Weergavekwaliteit Score: 4
Opnamekwaliteit Score: 5
Gebruiksgemak Score: 5
Features Score: 5

+1
grasmanek94 23 oktober 2020 Product gekocht

Steelseries Arctis Pro Wireless Zwart

Ik raad deze headset zeker aan. Voor deze prijs had ik wel wat meer verwacht, maar moet zeggen dat ik heel de draadloze headset markt beroerd vind. Dit is helaas het beste wat te krijgen is. Microfoon en geluid kwaliteit zijn zeer prima. Genoeg accessories die mee geleverd worden.

Pluspunten

  • Robuust, goede materialen
  • Ziet er mooi uit, alles voelt kwalitatief en fijn
  • Prima geluidskwaliteit voor die prijs
  • Goede microfoon en neemt stem prima op
  • 2 accu's
  • Magnetische deksel, makkelijk om batterij te vervangen
  • Base station laadt batterij op
  • Headset zelf kan ook batterij opladen

Minpunten

  • Statische/witte ruis, te verminderen door volume limiter aan te zetten. Gelukkig niet hoorbaar als er iets speelt.
  • Line-out wordt netjes gebruikt bij uit doen van headset, maar is veel stiller dan PC AUX
  • Geen duidelijke manier om te controleren of firmware up-to-date is via SSE
  • Ik vind de microfoon houder iets te kort, had een paar cm langer gemogen
  • Moet wel je oorbel(len) uit doen, of even erin frotten, de schelpen passen precies om mijn (grote) oren
  • Geen actieve noise canceling, wel redelijk prima isolatie (closed design), maar voor deze prijs..
  • Als ik headset via base station/pc en bluetooth/telefoon tegelijk gebruik, soms kan mijn telefoon niet de microfoon opnemen als een gesprek binnen komt, jammer.. misschien is het mijn telefoon?

Eindoordeel

Score: 4Per criterium
Prijs Score: 2
Bouwkwaliteit Score: 5
Weergavekwaliteit Score: 5
Opnamekwaliteit Score: 5
Gebruiksgemak Score: 4
Features Score: 3

0
Lanadad 14 januari 2021 Product gekocht

Steelseries Arctis Pro Wireless Wit

Had 12 jaar geleden een Logitech G35 gekocht die van de week stukgevallen is. Als vervanging deze Steelseries Arctis Pro Wireless gekocht na lezen verschillende reviews. De G35 is voor 9 tientjes 12 jaar geleden nog steeds factoren beter dan deze Steelseries van 329,- Au, een echte tegenvaller...

Pluspunten

  • Functionaliteiten (zoals chatmix etc.) zijn handig
  • Wireless werkt goed, ook over enige afstand
  • Zier er mooi uit

Minpunten

  • White Noise (continue ruis) is zeer storend, óók door muziek/chat/games heen (zelf bij aanzetten limiter)
  • Uitschuifbare MIC voelt niet robuust aan
  • Prijs/kwaliteit onvoldoende (bij deze kwaliteit zou ik hier max 100 euro aan uitgeven)

Eindoordeel

Score: 2Per criterium
Prijs Score: 1
Bouwkwaliteit Score: 2
Weergavekwaliteit Score: 2
Opnamekwaliteit Score: 3
Gebruiksgemak Score: 3
Features Score: 4

Excorio 11 december 2020 Product gekocht

Steelseries Arctis Pro Wireless Zwart

Op zich een goede headset, denk de beste draadloze op dit moment. Echter vind ik de prijs te hoog gezien de dingen die nog niet in orde zijn. Heb gekozen om retourzending aan te vragen.

Pluspunten

  • Met een draai aan de knop balans tussen game en voice geluid aanpassen
  • Heel goed bereik op 2.4Ghz
  • Zowel bluetooth als 2.4Ghz tegelijkertijd
  • Verwisselbare accu's en geen geklooi met kabels om de headset op te laden. Altijd prik!
  • Meerdere connectie mogelijkheden
  • Goede bas weergave

Minpunten

  • Te duur voor de kwaliteit gezien de hoeveelheid pinpunten. Klemkracht is ook te hoog waardoor hij minder prettig zit dan bijvoorbeeld Sennheiser PC360 G4ME.
  • Bij intense geluid met de 7.1 optie in software aan zorgt voor krakend geluid
  • Volume limiter uitzetten zorgt voor standaard ruis bij geen geluid
  • Software switched niet altijd goed naar de game profiles
  • Slechts 5 levels in de equalizer
  • Standby van de basestation zet alleen scherm uit
  • Het in en uitschuiven van de microphone vind ik persoonlijk geen prettige manier van het opbergen van de microphone. Ook een knop voor muten is minder handig dan bijvoorbeeld sennheiser boom systeem die mute bij wegdraaien.
  • Mijn oren raken de binnenkant van earcups

Eindoordeel

Score: 3
Meemzeh 11 december 2020 Product gekocht

Steelseries Arctis Pro Wireless Zwart

Teleurgesteld over de geluidskwaliteit van de Arctis Pro Wireless. Ik kom van de HyperX Cloud II en ik merk echt een significant verschil ten voordele van de Cloud II. Bijv. in CSGO klinkt het geluid vele malen holler en tinachtig, directional sound niet zo sterk als veel goedkopere Cloud II.

Pluspunten

  • Draadloos werkt erg goed
  • Geen merkbare delay
  • Volledig
  • Mooi basisstation
  • Mooi design

Minpunten

  • Tinachtig geluid
  • Karige equalizer
  • Duur
  • Directional sound matig
  • Static noise bij geen geluid

Eindoordeel

Score: 2
IJuanTM 1 december 2020 Product gekocht

Steelseries Arctis Pro Wireless Zwart

Super koptelefoon! Beetje aan de strakke kant wel voor mensen met een groter hoofd en het gat voor je oor in de kussens is aan de kleine kant dus bij langdurig gebruik meerdere dagen achter elkaar kun je last van je oren gaan krijgen. Verder geweldige geluidskwaliteit en goede connectivity.

Pluspunten

  • Prachtig geluid
  • Stevig gebouwd
  • Steelseries engine werkt goed
  • Bluetooth werk goed
  • Mooi design
  • De hub is super handig voor snelle aanpassingen

Minpunten

  • Lichte ruis op de achtergrond die je hoort als je geen geluid speelt door de koptelefoon
  • Iets strak en kleine oorschelpen

Eindoordeel

Score: 5
Sub-madara1310 31 juli 2020 Product gekocht

Steelseries Arctis Pro Wireless Zwart

Headset valt behoorlijk mee. Ik had verwacht dat ik kon switchen tussen ps4 en pc maar dat is niet het geval. Ik hou deze nog geluid is best goed uiterlijk is mooi, geeft een goeie beleving in spel, microfoon is ook goed. Ik kijk toch verder naar een andere headset.

Pluspunten

  • geluid
  • microfoon
  • software
  • uiterlijk

Minpunten

  • switchen tussen pc en ps4 zonder kabel aan te hoefen raken niet mogelijk
  • pijn aan oor

Eindoordeel

Score: 2
renenatuurlijk 24 mei 2020 Product gekocht

Steelseries Arctis Pro Wireless Zwart

Ik hoop veelal inlichting te geven over zaken die voor mij opvielen. Sommige zaken verwacht iedereen denk ik wel of heeft iedereen al genoemd. Deze benoem ik maar niet.

Pluspunten

  • Basisstation verassend handig om de batterij in de gaten te houden!
  • Switch tussen speakers en headset door de headset aan en uit te zetten (gewoon heel convienent)

Minpunten

  • Licht geruis (ik vind dit persoonlijk misschien zelfs fijn, maar mijn bedraadde headset heeft dit helemaal niet)
  • Geen balance mogelijkheid tussen links en rechts (ik had laatst een verstopt oor en dan blijkt dit feit wel echt)
  • Zwaar ten opzichte van een bedraadde headset (begrijpelijk, maar als je van een draad afkomt, is het wel handig om op de hoogte te zijn van dit verschil)
  • geen geluidsopties als je surround sound niet uitzet
  • Discord mic kwaliteit minder, de microfoon is goed, maar gewoon niet met Discord specifiek. Ik heb dit effect kunnen verminderen, maar niet elimineren.

Eindoordeel

Score: 4
Wekko306 4 april 2020 Product gekocht

Steelseries Arctis Pro Wireless Zwart

Ideale gaming headset zonder overdreven gaming uiterlijk. Gebruik hem ook veel voor conference calls etc waarin ik ook uitstekend verstaanbaar ben

Pluspunten

  • Bouwkwaliteit
  • Geluid
  • Verbinden met PC (via USB) en BT tegelijk
  • Reserve accu bijgeleverd
  • Prima (inschuifbare) mic

Minpunten

  • Accuduur op 1 accu vrij kort
  • Mini en micro USB ipv USB C
  • Prijs als hij niet in de sale is

Eindoordeel

Score: 4
DeGentleman 28 maart 2020 Product gekocht

Steelseries Arctis Pro Wireless Zwart

Ik begon met een Siberia 840 die het binnen anderhalf jaar begaf; de oorschelp brak af. Aardige bedrag (tegoed) gehad en deze headset gekocht met een bijbetaling... die het ook na 1,5 jaar begaf. Dus heb ik een nieuwe gehad....!!!! Dure headset, maar uitstekende support!

Pluspunten

  • Batterijen wisselen; je krijgt er twee
  • Een batterij opladen in de base station, een gebruiken
  • Kan zowel base station supporten als bluetooth (tegelijk!)
  • Comfortabel
  • Erg prettig geluid dat ook goed te customizen is
  • Goed berijk van de base station
  • Optionele leren oorkussens zijn de moeite (lekker, betere afscherming van omgeving)
  • De customer support is te gek...

Minpunten

  • Duur
  • Optical via je PC werkt alleen als je de PS4 config kiest... (ja, is de moeite!)
  • Surround sound is niet top

Eindoordeel

Score: 5
0ptimus 13 maart 2020 Product gekocht

Steelseries Arctis Pro Wireless Zwart

Headset zit als gegoten, even wennen met de headband maar went erg snel. Geluid valt steeds weg in PUBG, spelers slecht te lokaliseren vanwege het stereo geluid, ook na meerdere configuraties.

Pluspunten

  • Build, aluminium casing voelt stevig aan
  • 2 accu's meegeleverd, top!
  • Helder stemgeluid (voor anderen)
  • RF-ontvanger en tevens ook mogelijkheid om bedraad te gebruiken
  • Bluetooth

Minpunten

  • Geluid valt weg als je stil staat in PUBG, geluid fade weg.
  • Heel erg slecht spelers te lokaliseren aan de hand van het geluid in PUBG
  • heftig aan de prijs

Eindoordeel

Score: 2
botoo 18 april 2019 Product gekocht

Steelseries Arctis Pro Wireless Zwart

Arctis Pro met basestation. Zit comfortabel, geluid zonder meer goed (mag je ook wel verwachten voor die prijs), mic zit op een redelijk korte arm maar geeft desondanks absoluut glashelder het gesprokene door.

Pluspunten

  • geluid zeer goed
  • mic glashelder
  • comfortabel

Minpunten

  • prijs stevig
  • verloor na een maand de verbinding maar er is ee nieuwe onderweg :-)
  • mute knop kan te makkelijk per ongeluk ingedrukt worden zonder dat je dat op het oled scherm ziet en wanneer de pop-filter op de mic zit zie je het rode 'muted' lampje niet meer

Eindoordeel

Score: 5
OldBoyMichael 18 december 2018 Product gekocht

Steelseries Arctis Pro Wireless Zwart

Ik kwam van de HyperX Cloud II af, en ik moet zeggen dat de kwaliteit niet beter is, maar anders. Voor gamen vind ik hem als iemand met 8 jaar game-ervaring toch wel tegenvallen voor zijn prijskaartje.

Pluspunten

  • Geluidskwaliteit
  • Base Station
  • Flink groot bereik
  • Verwisselbare accu's

Minpunten

  • Plastic bouwkwaliteit
  • 100 euro goedkoper was meer toepasselijk
  • Surround sound is best beroerd
  • Na al een uurtje op mijn hoofd begonnen mijn oren pijn te doen
  • Zware koptelefoon op je hoofd van bovenaf
  • Niet de meest comfortabele earcups
  • Netje tussen je oor en de drivers zelf is zo dun dat het erg hard aanvoelt
  • Vingerafdrukgevoelig

Eindoordeel

Score: 3
Resultaten per pagina: 25 | 50 | 100

Heb jij ook een Steelseries Arctis Pro Wireless?

Deel je ervaringen en help andere tweakers!

Schrijf review



Apple iPhone 12 Microsoft Xbox Series X LG CX Google Pixel 5 Sony XH90 / XH92 Samsung Galaxy S21 5G Sony PlayStation 5 Nintendo Switch Lite

Tweakers vormt samen met Hardware Info, AutoTrack, Gaspedaal.nl, Nationale Vacaturebank, Intermediair en Independer DPG Online Services B.V.
Alle rechten voorbehouden © 1998 - 2021 Hosting door True