Software-update: Mijn.Postbank.Mutaties 0.9.1

Naar aanleiding van de vele reacties op de vermelding in de meuktracker heeft Jan Verhaag een nieuwe versie van Mijn.Postbank.Mutaties uitgebracht. Met dit programma kunnen gebruikers van girotel offline en online, en MijnPostbank.nl hun geëxporteerde gegevens (csv-bestanden) eenvoudig inzien en in duidelijke overzichten de mutatiehistorie weergeven. Sorteren werkt eenvoudig door op de gewenste kolomnaam te klikken en daarnaast kan met MPBM snel en simpel worden gezocht in het archief. In versie 0.9.1 zijn de volgende veranderingen doorgevoerd:

Wijzigingen in 0.9.1:
  • Kolommen in de overzichten kunnen nu aan- of uitgezet worden: nieuw menu: Extra, instellingen.
  • Printen van selecties neemt de zichtbare kolommen over van de getoonde data.
  • Kolombreedtes worden nu permanent opgeslagen in een eigen .ini-bestand.
  • Tekst op button om importbestand te selecteren gewijzigd van '...' naar 'Selecteer' (verzoek)
  • Icoon op desktop aangemaakt door installer.
  • Menu-optie 'beveiliging' verplaatst naar 'Extra->Opties->Instellingen'.
  • Kleine fixes
Versienummer 0.9.1
Besturingssystemen Windows 9x, Windows NT, Windows 2000, Windows XP
Website MPBM
Download http://www.xs4all.nl/~verhaag/mpbm/mpbm091.zip
Bestandsgrootte 3,87MB
Licentietype Freeware

Reacties (16)

16
16
14
5
1
1
Wijzig sortering
Even een reactie om te voorkomen dat mensen meteen bang zijn voor vanalles en nog wat dat Jan Verhaag straks al je gegevens heeft, het maakt alleen gebruik van csv-bestanden, deze heb je geexporteerd naar je PC en kun je dan met dat programma makkelijk uitlezen.
En ter verduidelijking:

Je loginnaam, login-codes, TAN-codes of wat dies meer zij, maken geen onderdeel uit van de geexporteerde gegevens. Dus zelfs al zouden de gegevens naar een andere computer worden overgebracht, dan zal zo iemand alleen kunnen zien welke bedragen betaald zijn aan dan wel ontvangen zijn van iemand. Ik geloof dat we allemaal over voldoende intelligentie beschikken om te begrijpen dat mensen met kwade bedoelingen niet op zulke informatie zitten te wachten. :)

//edit

Ik heb het programma zojuist geprobeerd, maar op de een of andere manier negeert hij blijkbaar de decimaal-tekens? Zo heb ik volgens het programma enkele tienduizenden euro's overgemaakt naar mijn spaarrekening (I wish...), terwijl het in feite ging om een bedrag van minder dan e.200,-. Kan dit te maken hebben met het feit dat mijn landinstellingen op US/English staan (het welbekende punt/komma-probleem)? Als dat niet het geval is, dan zou ik graag willen weten of iemand mij kan vertellen of er iets is dat ik kan doen om dit te voorkomen, want ik kan zo 1-2-3 geen optie in het programma zelf vinden om het aantal decimalen aan te passen (lijkt me ook niet nodig).

//edit 2

Bedankt voor de informatie, Sengaia! Helaas betekent dit voor mij dat ik het programma niet zal kunnen gebruiken, maar aangezien ik het toch vooral wilde testen om te zien of het iets is voor mijn moeder (die de gegevens nu in een Excel-werkblad importeert en handmatig bewerkt), zal zij zelf moeten uitzoeken of het iets is. :)
Mooi proggie. ik heb davilex bank offline geprobeerd, maar dat was me te uitgebreid. Dit is precies wat ik zocht, en nog gratis ook!
Je mag best een Euro doneren, hoor! :-)
Kijk, dat klinkt leuk. Is er ook een mijn.abn-amro.mutaties programma, want daar zit ik op te wachten :-)
Heb Bank Offline van Davilex geprobeerd, maar dat is te lastig vond ik. En in C@shFlow Manager v2 zitten zoveel bugs dat het niet te gebruiken is...
ik vraag me nog altijd af hoe je het rekening-overzicht van de oude girotel (inbelversie) makkelijk kunt samenvoegen met de nieuwe online versie.

immers het overzicht van de nieuwe versie gaat maar een bepaalde periode terug in de recente geschiedenis.
Als je beide gegevens importeert negeert hij de duplicaten, dus kan je op die manier steeds je offline database aanvullen met nieuwe mutaties. Je kan dus uit meerdere bronnen importeren en dan zorgt het programma er zelf voor dat er geen dubbele mutaties overblijven.
ik kan het mis hebben maar ik zie voorlopig niet hoe je mbv de oude girotel-inbelversie gegevens exporteren die geschikt zijn voor dit progje ?

de optie "exporteren" levert een compleet andere bestandsextensie dan "csv"

weet jij hoe ?
Handleiding.pdf:

"Let op dat u het bestand de extensie CSV geeft"
okidoki, bedankt !
Heb het nu voorlopig op mijn laptop geïnstalleerd. Het ding wilde met geen mogelijkheid het Girotel-programma gebruiken.

Ik miste nu een aantal maanden in mijn overzichten die ik nu maar handmatig ga invoeren en dan weer exporteer naar dit programma.

Misschien is het wel een idee om een mogelijkheid te maken dit in het programma zelf te doen?

* 786562 GuardianAngel
Hulde.
Ik snap niet helemaal wat je bedoeld met 'Het ding wilde met geen mogelijkheid het Girotel-programma gebruiken.'

Kun je dat even verduidelijken?

Ditzelfde geldt voor : 'Misschien is het wel een idee om een mogelijkheid te maken dit in het programma zelf te doen?'

Dank voor de hulde ....
Jan, zit hier die bug met de " nog in?
Het negeren van de decimaal tekens heeft inderdaad te maken met je landinstelling in Windows. Zet deze op locale instellingen en het werkt.

Handig programma!
Weer jammer dat er niet aan Mac en Linux mensen wordt gedacht.
Anoniem: 102119 18 augustus 2004 19:05
Je mag best een Euro doneren, hoor! :-)
Doet dat programma dat niet automatisch dan? Jan wil wel een proggie maken hoor die wordt zo lekker rijk iedere transactie eurootje vange ;)

Op dit item kan niet meer gereageerd worden.