Software-update: EasyPHP 1.7

Via de meuksubmit ontvingen we van spoof het bericht over EasyPHP waarvan een nieuwe versie is uitgebracht. De volgende beschijving treffen we aan op EasyPHP.org:

EasyPHP is a complete software package allowing to use all the power and the flexibility that offers the dynamic language PHP and the effecient use of databases. Package includes an Apache server, a MySQL database, a fully PHP execution, as well as easy development tools for your web site or your applications.[break]Het versienummer is inmiddels aangekomen bij 1.7 en heeft de volgende franstalige release notes meegekregen:[/break]La version 1.7 finale est en ligne. Elle est composée de : Apache 1.3.27 - PHP 4.3.3 - MySQL 4.0.15 - PhpMyAdmin 2.5.3.

Parmi les points importants:
  • installation dans un seul répertoire à l'exception du fichier de configuration MySQL (my.ini) qui est enregistré dans le répertoire windows (indispensable pour pouvoir utiliser les services). Le fichier php.ini se trouve dorénavant dans le répertoire apache.
  • pas d'écriture dans la base de registre
  • procédure d'installation réécrite (messages d'information, sauvegardes, alertes ...)
  • nouvelles configurations PHP (register_globals, error_reporting - cf. readme.txt)
Rq. : la version 1.3.27 d'apache a été préférée à la 1.3.28 car cette dernière génère des erreurs sous Windows 98.

Bon codage et à bientôt pour participer au développement de la 2.0 alpha (sur la liste de dev).

L'équipe d'EasyPHP.
Versienummer 1.7
Besturingssystemen Windows 9x, Windows NT, Windows 2000, Windows XP
Website EasyPHP
Download http://www.easyphp.org/telechargements/dn.php?F=easyphp1-7
Licentietype Voorwaarden (GNU/BSD/etc.)

Door Japke Rosink

Meukposter

10-10-2003 • 16:40

18

Submitter: Anoniem: 90750

Bron: EasyPHP

Update-historie

03-'05 EasyPHP 1.8 20
10-'03 EasyPHP 1.7 18
04-'02 EasyPHP 1.6 14

Reacties (18)

18
18
7
1
0
7
Wijzig sortering
Mijn Linux kennis beperkt zich tot wat simpele commando's en het is mij toch echt gelukt om zonder enig probleem Apache 2, MySQL, PHP en MyAdmin te installeren. Maar ja...het INSTALL document is ook zo moeilijk: er staat in het Engels (huuu!) precies wat je moet doen...

Ik bedoel: je gaat een website ontwikkelen...dan moet je dit toch ook wel kunnen? Misschien dat er daarom zoveel bagger gemaakt wordt. Als je je al niet wil verdiepen in je ontwikkelomgeving... Het nut van zoiets ontgaat me echt volledig. Als je trouwens RedHat ofzo installeert (ook al zo'n no-brainer) staat die meuk er ook gewoon op. Simple comme bonjour!
Het nut van zoiets is heel erg simpel, gaan met die banaan !! binnen 5 minuten heb ik zo'n server draaien en daar hoef ik niet meer naar op of om te kijken. Ik kan in één keer mn website erop pompen en hij draait. nix 3-4 uur downtime vanwege een brakke PHP installatie, gewoon gaan !!

En er zijn nog veel meer van dit soort pakketten verkrijgbaar, allemaal met hun eigen configuraties en opties.
Bor Coördinator Frontpage Admins / FP Powermod 10 oktober 2003 16:54
Het nut van dit soort compilaties ontgaat mij. Wanneer je dit gebruikt zit je vast aan bepaalde versies van PHP, Mysql en Apache. Overal op het net zijn goede tutorials te vinden om alles zelf los te installeren en daar leer je ook nog eens meer van.

Bovendien is het wanneer je gebruik maakt van een "compilatie" als deze soms veel moeilijker om te upgraden. Voor de doelgroep van deze compilaties zit er dan niets anders op om te wachten totdat er weer een nieuwe "easyphp" uitkomt. Niet echt handig in geval van security patches e.d.
Maar voor de n00b's óóó zo handig.

Geen gezeur met "moeilijke" config's e.d.
En lekker snel je PHPBB online :)
Anoniem: 75461 @Robber10 oktober 2003 21:11
Als je een server installeerd heb je zeker wel een zekere mate van kennis nodig anders loop je op een later punt geheid vast :(
easyphp is heel makkelijk om te installeren

de meeste bulletin boards ook.
dus een simpele gebruiker gaat dat ook nog wel redden, het is niet gericht op de echte scripter / gebruiker van devel scripts / gebruiker van scripts met een complexe installatie.

mooi product is dit, niet dat ik er zelf wat aan heb. maar heb het al vaak als advies gegeven aan beginnende php scripters.
Ik gebruik het pakket ook vanaf easyphp 1.5. Het werkt gewoon makkelijk en goed. Maar het upgraden is inderdaad wel lastiger.

Wat ik vreemd vind aan de samenstelling van dit pakket is dat het apache 1.3.27 bevat terwijl we ook al apache 1.3.28 hebben. Dat ze niet hebben gekozen voor apache 2.0.x kan nog enigszinds te begrijpen aangezien apache 1.3.x zich al bewezen heeft.

Maar het is gewoon een goed en gebruiksvriendelijk pakket me veel mogelijkheden. Vooral voor mensen die niet te veel moeite willen doen is het zeer aan te raden.

[edit]
Ik lees net dat de ontwikkelaars niet hebben gekozen voor apache 1.3.28 vanwege problemen met windows 98
Als je voor de eerste keer met PHP wilt gaan werken en er de ballen verstand van hebt is het wel gemakkelijk om dit soort paketten te gebruiken.
Dit heb ik ook gedaan en uiteindelijk leer je zelf apache+php+mysql te installeren / te upgraden etc.
Ik wil me zelf geen n00b noemen qua installeren van servers e.d. (maar ook zeker geen prof) maar vind dit toch altijd wel een makkelijke installatie.

Ik heb een 2e systeem naast mijn computer staan die ik voor verschillende doeleindes gebruik, maar ook voor het testen van scripts e.d. Hier installeer ik regelmatig (gemiddeld 1x per week) een ander os oid op, dus moet regelmatig alles herinstalleren.

Als ik dan Windows draai dan is Easyphp wel makkelijk. Beveiliging en nieuwste versie maken me niet uit, want systeem is toch niet van buiten af te benaderen.
Ik gebruik het meestal als klanten een dynamische website of webapplicatie op hun laptop willen hebben voor offline presentatie doeleinden. Al gebruik ik daar phpdev voor, wat ook zo'n compilatie is.
De final versie 1.7 is op de lijn. Ze bestaat uit: Apache 1.3.27 - PHP 4.3.3 - MySQL 4.0.15 - PhpMyAdmin 2.5.3.

De belangrijkste punten:
installatie in één enkele handeling met uitzondering van het configuratiebestand van MySQL (my.ini) die in de windows map moet worden geplaatst (nodig voor het draaien als service). Het bestand php.ini moet zich in de apache directory bevinden.
er wordt niet geschreven in het register
de installatieprocedure is herschreven (informatieberichten, beveiliging, waarschuwingen...)
nieuwe configuraties voor PHP (register_globals, error_reporting - cf. readme.txt)
Benodigd: versie 1.3.27 van apache wordt geprefereerd boven versie 1.3.28 door de laatste generatie van fouten onder Windows 98.

Goede codering en tot spoedig voor het meedoen in het ontwikkelen van versie 2.0 alpha (op de ontwikkelingslijst).

De EasyPHP ploeg
Even de releasenotes vertaald (zal wel niet helemaal correct zijn maar ik denk dat het grotendeels klopt)
Link werkt niet
Is de development-environment een beetje fatsoenlijk? Hoef al die extra zooi niet, wil gewoon een fatsoenlijke PHPeditor (met beetje syntax checking/highlighting, code-completion, etc...).

Heb er ondertussen echt veel geprobeerd, geen van alle werken 100% :(
Zend Development Environment. De personal (lees: gratis) versie heeft niet alle leuke features van de betaalversie, maar wat je hier allemaal noemt zit erin, en meer :)

www.zend.com
Stel dat je op je eigen computer lokaal je PHP website wilt testen en de echte website bij een gespecialiseerd hostingbedrijf staat. Dan is zo';n kant en klaar pakket reuze handig als je gewoon even snel wilt testen.
lijkt een beetje op phpdev, wat ik tot gisteren gebruikte maar omdat een script dat ik online gebruik wel werkte maar niet werkte met phpdev heb ik alles appart gedownload en geconfigureerd, is overigens veel netter. Je hebt dan een niet vervuilde installatie van alles :) en het is niet eens zo moeilijk....

(heb apache, mysql, phpmyadmin en php4.x draaien)
[off topic]
Maar het probleem blijft misschien weet iemand wat er fout is:

het scipt dat online (lycos ofzo) WEL werkt maar niet op mijn eigen server:

<?
$ext = ".html";
$id = "".$id."".$ext."";
if (file_exists($id))
{
include($id);
}
?>


resulteerd in:
Notice: Undefined variable: id in i:\server\sites\reyos\htm\index.php?id=home on line 127

en op line 127 staat dus:
$id = "".$id."".$ext."";

[/offtopic]

[edit]
THX koraalduivel, ik had nog wat verder gezocht en heb het probleem nu opgelost :)

<?
$ext = '.html';
$id = basename($_GET['id']).$ext;
if (file_exists($id)) {
include($id);
}
?>

werkt wel
Dit komt door dat op jouw server een Register_global uit heeft staan. Webhosters hebben deze functie nog wel eens aan laten staan zodat de klanten niet alles hoeven te veranderen.

Register_globals houdt in dat niet alle variabelen automatisch bestaan en dat variabelen die worden doorgegeven met post/get/session/cookie opgevraagt moeten worden met $_POST/$_GET/$_SESSION/$_COOKIE (bv $_GET['blaat']). Als een variabele niet is doorgegeven, zal deze ook niet worden gedefinieerd en als je hier iets meedoet dan geeft hij de foutmelding undefined variable. Je moet dus eerst kijken of de variabele is bestaat met <? if (isset($var)) { [..] }?>

Meer info: http://nl2.php.net/register_globals

Op dit item kan niet meer gereageerd worden.