Nogmaals, ben je net als ik opgelicht door Dutchfone.nl, neem contact op met de fraude helpdesk van Consuwijzer, tel 088-0707070.
Voor individuele gevallen kunnen ze niet veel doen. Pas als er meer meldingen bij Consuwijzer binnenkomen wordt er aktie ondernomen! Meer kan je er niet tegen doen helaas.
Bijna een jaar terug een Samsung Galaxy S besteld, omdat deze binnen drie dagen leverbaar was en voor een goeie prijs.
De reputatie van Dutchfone was mij nog niet bekend.
Na drie weken heb ik mijn bestelling geannullerd, omdat het toch wel erg ruim over de drie beloofde dagen was. Daarna hebben zij het alsnog opgestuurd, heb ik het pakket geweigerd en probeer ik sinds die tijd mijn geld terug te krijgen.
Zij hebben dit tot drie keer toe beloofd zonder resultaat.
Kortom, koop hier niet.
Te laat en ongewenst
Aftersales
Op email heb ik nog geen reactie gehad.
Beloftes worden niet nagekomen
Telefonisch zijn ze nauwelijks bereikbaar en heb ik volgens mij al drie telefoonnummers gezien.
Als ik iemand tref verwijst die door naar een ander.
Ik ben wel één keer teruggebeld zonder resultaat.
Niet dat ik van plan was iets te kopen, maar uit nieuwsgierigheid door over wat ik hier lees op tweakers.net gewoon even gaan rondsurfen. Ik kreeg echter een waarschuwing van mijn browser (Safari 5) dat dit een 'suspicious' site was met malware. Het rapport van Google dat ik bijgevoegd kon raadplegen bevestigd dit: http://google.com/safebro...www.dutchfone.nl&hl=nl-nl
Niet alleen een onbetrouwbare shop zo blijkt, maar ook nog eens gevaarlijk voor je computer!
De website gebruikt het logo van Stichting Webshop Keurmerk terwijl ze zijn geroyeerd.
De communicatie laat te wensen over. Er is niemand te bereiken. E-mails, telefoons,... worden niet beantwoord!
Het enige waarover ik beschik is een bevestigingsmail.
Ik zou iedereen afraden daar iets te bestellen.
Ik bestelde een Samsung Galaxy 2 op 11 juli 2011, ongeveer een maand later heb ik nog niets ontvangen en ik kan ook niemand bereiken. De betaling werd wel reeds uitgevoerd.
De vorige bestelling die ik deed is ook veel te laat toegekomen en op het verkeerde adres!
Ik lees veel soortgelijke negatieve reacties over dutchfone.
Dit is gewoonweg frauduleus.
Omdat ik Dutchfone niet te pakken kreeg begon ik te twijfelen aan de betrouwbaarheid.
Nadat ik een mailtje stuurde aan Webshop Keurmerk kreeg ik volgende reaktie terug:
Deze webshop is onlangs geroyeerd. De webshop maakt misbruik van het logo. Zij zijn niet aangesloten.
Doe er je voordeel mee.
Ik heb de Samsung Galaxy S besteld bij Dutchfone vanwege de aantrekkelijke prijs (namelijk 305 euro) en het feit dat ze hem gelijk in voorraad hadden.
Verzending was niets mis mee, dat zal ik ook beamen, maar bij het openen van mijn pakketje kwam ik erachter dat er een UK stekker was meegeleverd. Een kleine verrassing, maar vermijdbaar aangezien ik toch de USB charger zou gebruiken. Alleen wat me daarna tegenkwam kon toch echt niet door de beugel.
Ik stopte mijn SIM kaartje erin, en tot mijn grote verbazing was hij gesimlockt. Ze adverteren notabene op hun eerste lijn van het product dat het een simlockvrij toestel betreft! Op zich geen kwaad gedaan, ik contacteer de winkel eventjes. 3x heb ik gebeld en geen reactie gekregen, op een woensdagmiddag van 12 tot 14u. Ik heb gekeken naar meer contactmogelijkheden en probeerde via de messagefunctie in de browser hen te contacteren, maar na de knop 'verzenden' kreeg ik een PHP error terug (Gebruikte browser; Firefox 5). Én een ondeugdelijke telefoon afleveren, én daarna nog niet bereikbaar zijn. Dit kan niet meer, wat voor winkel is dit in hemelsnaam?
Over de verzending geen kwaad woord. Het was in een envelop met bubbeltjesplastic geleverd in het doosje wat netjes gesealed was en de sticker was onaangebroken. Ik kreeg er zelfs een extra hoesje bij voor de telefoon.
Ook opgelicht door Dutchfone.nl.
Bestelling geplaatst, wel betaald, geen reactie. Tel. nr. op website klopt niet, reageren niet op e-mail.
Net contact gehad met fraudehelpdesk.nl en consuwijzer. Voor individuele gevallen kunnen ze niet veel doen. Pas als er meer meldingen bij Consuwijzer binnenkomen wordt er aktie ondernomen!
Dus ben je opgelicht door Dutchfone.nl, neem contact op met consuwijzer.nl. Tel 088-0707070.
Na een half jaar in het scherm van mijn Desire HD stukgegaan. Aangezien ik hem niet heb laten vallen o.i.d. wil ik dit onder garantie laten repareren.
Een half jaar geleden hem ik hem gekocht bij Dutchfone in Purmerend. Ik woon daar namelijk in de buurt.
Toen ik echter afgelopen week bij de winkel aankwam, werd mij verteld dat de winkel een andere eigenaar heeft en dat dit nu een compleet andere winkel is. En de huidige eigenaar gaf mijn een mobiel nummer om te bellen. Die zou van de oude eigenaar zijn.
Ik heb afgelopen week diverse voicemails achter gelaten, maar tot op heden niet terug gebeld.
Op de huidige website staat op het homescreen nog het nummer in Purmerend, echter deze is afgesloten.
Via contact staat er een nummer uit Amsterdam. Echter deze word niet opgenomen (diverse tijdstippen geprobeerd) en de voicemail box zit vol.
Ook op mails word niet gereageerd.
Ik koop dus niks meer bij deze winkel.......
P.s. Voor de garantie heb ik rechtstreeks contact opgenomen met HTC en dat loopt wel goed....
Van de website van Stichting Webshop Keurmerk:
Waarschuwing
Dutchfone.nl is geschorst door de Stichting Webshop Keurmerk. Consumenten wordt sterk afgeraden om producten via deze sites te bestellen aangezien communicatie niet mogelijk blijkt.
Grote frustraties gekregen van deze winkel.
Sony Ericson Experia X10 besteld. Uiteindelijk 2maanden later gekregen.
Zonder factuur in een enveloppe! (nog altijd geen factuur gekregen)
De doos van de gsm was al opengedaan.
Toestel bevatte nog foto's en berichten van andere gebruiker.
Communicatie was erg moeizaam.
Gebruiksovereenkomsten leven ze zelfs niet na.
ECHT NIET KOPEN BIJ DEZE WINKEL!
Bij de post moeten ophalen. Om dan te zien dat de gsm in een simpele enveloppe zat. Een toestel van 400¤ mag wel beetje meer zorg krijgen.
Leverdatum was ook niet in orde. Verzending duurde weken. Volgens de site gebeurt alles met TNT maar ik heb nooit TNT gezien.
Aftersales
Moet je niet eens aan beginnen. Ze antwoorden nooit. Bij het bellen (als je al iemand aan de lijn hebt) wordt je afgewimpeld met smoesjes. Emails worden niet geopend.
Ben naar de winkel geweest en heb daar 2 iPhones gekocht. Een rekening kon ik echter niet meekrijgen omdat 'de printer stuk was'. Ik moest mijn email achterlaten en de rekening zou gemaild worden....
Aftersales
Vervolgens heb ik nu de afgelopen weken 13 keer gemaild en gebeld over waar de rekening blijft, maar krijg geen enkele reactie op email en vage beloftes via de telefoon.
Ik heb die rekening nodig voor garantie en verzekering!
Na vandaag geef ik het op ze rechtstreeks te benaderen en zal andere wegen bewandelen.
Nog nooit zo'n slechte (web)winkel meegemaakt!
Website is overzichtelijk, prijzen zijn scherp. Ik heb daarom de Samsung Galaxy 1000 besteld op 22 december 2010
Je ontvangt volledig geautomatiseerd bestel bevestigingen en de betaal bevestigingen, tot zover alles zoals het hoort.
Wat niet goed is;
De voorraad indicatie op de website klopt niet.
Nu is dit wel vaker het geval bij webwinkels.
Bij twijfel kies ik voor handmatige overschijving en stuur ik een mailtje
over de daadwerkelijke voorraad en snelheid levering.
Ik kreeg daar geen reactie op binnen 24uur, daarom maar even gebeld.: "Geen probleem, meneer, hij is op voorraad, we sturen hem meteen op na overmaking".
Geld per direct overgemaakt, kreeg dezelfde dag nog een betaalbevestiging. De automatisering zit wel snor dus.
Na een week nog geen telefoon. Verschillende emails gestuurd verspreid over 2 weken. Geen enkele reactie.
Ook een aantal keer gebeld, als je geluk hebt krijg je iemand aan de lijn die beloofd dat hij binnen 2 dagen op voorraad is en ik hem absoluut opgestuurd krijg.
Na twee weken was ik er klaar mee en heb ik per fax en email gemeld dat ik het geld teruggestort wil krijgen. Uiteraard geen enkele reactie.
Inmiddels is het 8 januari, weer een telefoontje gepleegd. Kreeg iemand aan de lijn die me verzekerd heeft dat de manager er a.s. maandag naar kijkt en meteen het geld terugstort.
Gelukkig zit de winkel in Purmerend, vlakbij Amsterdam dus kan ik er zelf desnoods naartoe.
Bedrijfsmatig bestel ik bijna dagelijks bij webwinkels, vele via pricewatch en de service van deze winkel is absoluut een uitzondering op de regel !
Deze winkel is geen aanrader!
Er is niets verzonden.
0299 nummer (geen 0900)
Echter slecht bereikbaar.
Geen enkele reactie per email op vraag of verzoek.
Wel wordt je vriendelijk te woord gestaan als je iemand te pakken krijgt.
M'n Nokia N97mini die ik in maart bij dutchfone.nl aangeschaft heb, heb ik per ongeluk in de wc laten zwemmen.... :s.
Op 'n ''prijsvergelijk site'' ben ik opzoek gegaan naar Samsung Galaxy en deze was bij dutchfone.nl best geprijsd.
Zo heb ik m'n tweede toestel bij hun besteld. Net als vorige keer hebben ze op tijd en correct geleverd. Daarom vind ik deze 5* zeer verdiend.
Je krijgt netjes per e-mail bericht met daar in de barcode van TNT.
Aftersales
Heb nog niet meegemaakt, dus kan niet over oordelen.
iPhone 4 gekocht.
Blijkt een UK exemplaar te zijn. Staat niet op site
Ding doet het verder wel goed.
Betaald voor aangetekende zending.
Pakketje wordt zo afgegeven.
Slecht verpakt.
NL lader ontbreekt
BTW factuur ontbreekt
Aftersales
Vier keer gemaild, twee keer gebeld.
Slechte telefoontijden. Wordt vaak niet opgenomen
Reacties : "Oh zo'n lader heeft U dus zelf, hoeven wij het niet te doen"
"BTW factuur komt er aan"
"De scanner is stuk"
"Over 5 minuten heeft U hem"
Nooit wat gezien
Ik heb bij deze winkel op zondag 26 september een Samsung Galaxy S besteld. Pas na de bestelling keek ik goed naar wat reviews over deze winkel, en toen schrok ik wel even, want er waren nogal wat slechte ervaringen. Maar de website is goed, en ik kreeg netjes een bevestigingsemail. Op de website stond aangegeven dat de levering ongeveer 1-3 werkdagen zou duren. Op de derde dag had ik echter nog geen verzendingsbericht ontvangen, dus stuurde ik ze maar eens een email. Een dag, of twee dagen, daarna, dat weet ik niet meer, was ik het wachten beu en belde ik ze maar eens op. Ik kreeg de eerste keer niemand aan de lijn, maar 10 minuten later ofzo nam er wel iemand op, en die wist mij zonder dat ik een bestelnummer o.i.d. moest opgeven te vertellen dat ze "problemen hadden met de leverancier" en dat ze het pakketje zaterdag zouden binnenkrijgen. Nou, mij best, al vond ik het jammer dat ik daar achteraan moest zitten: ik had liever gezien dat ze mij daarvan op de hoogte stelden.
Gelukkig klopte het wat mij verteld werd, en maandag kreeg ik dan ook een verzendingsbevestiging.
Ik kreeg een mail met het bericht dat de bestelling verzonden was met TNT Post. Er zat een Track&Trace-nummer bij, dat inderdaad klopte.
De volgende dag (uiteindelijk dus 5 oktober) stond 's ochtends grote vriend de postbode aan de deur, die een bubbeltjesenvelop afleverde met daarin een compact en degelijk doosje, waar de telefoon + toebehoren net in pasten. Dat is dus mooi, want het zat allemaal goed vast.
Aftersales
Hier heb ik (nog) geen ervaring mee want tot nu toe ben ik de gelukkige gebruiker van een heel goedkope en goed werkende Samsung Galaxy S.
(Nog wel één tip: ik zou er een extra siliconenhoesje bijkopen (Ebay), anders loopt je telefoon langzaamaan onverklaarbare krasjes op, ook al zit hij alleen in je broekzak.)
De telefoon en alle toebehoren zagen er gloednieuw uit, alleen de verzegeling van het pakketje was verbroken...
Telefoon werkt verder perfect, en er zit een redelijk nieuwe firmware op. Dus geen oude firmwares met gerepareerde schermpjes etc...
De verzending verliep via TNT post. Tenminste, dat denk ik. Ik kreeg een mail met een track en trace code, en daarin zag ik dat mijn naam niet bij de geadresseerde stond, en de toevoeging was ook vergeten. De 1ste afleverpoging is niet gelukt, maar vreemd genoeg hebben wij niet zo'n tnt briefje gekregen, en ook geen enkele buur heeft die gekregen.....
De dag erna stond het pakketje opeens bij ons voor de deur in de portiek (woon in appartement) Dit portiek is wel afgesloten van de buitenwereld, maar er lopen teveel mensen rond om pakketjes van 450 euro neer te leggen. En dit heeft TNT ook nog nooit eerder gedaan bij ons...
De bubbeltjesenvelop waar het pakketje in zat, kon heel erg makkelijk open worden gemaakt. Heeft dus amper vast gezeten.
Aftersales
Er wordt echt heel slecht gecommuniceerd. Van de 4 telefoontjes wordt er 1 keer opgenomen. Via de mail geen reactie gehad. Levertijd staat gewoon altijd 1-3 werkdagen bij.
Er klopt vanalles niet met deze winkel.
De betaalmethoden die ze afficheren zijn niet beschikbaar, enkel op voorhand overschrijven wordt aanvaard.
Ik heb op di 28/09 een toestel besteld, meteen overgeschreven en via de site een bestel overzicht gekregen.
Ik heb intussen 3 emails gestuurd maar daar komt geen antwoord op.
Telefonisch zijn ze enorm moeilijk te bereiken, enkel na 3u en dan nog moet je echt geluk hebben dat iemand opneemt.
Ik heb dus vrijdag iemand aan de lijn gehad omdat ik via email geen nieuws had (levertermijn volgens site=3dagen)
Die vertelde mij dat mijn betaling in orde was; en het toestel zaterdag zou worden opgestuurd.
Het is nu woensdag 8 dagen na bestelling, na 10x proberen heb ik eindelijk nog iemand aan de lijn gehad.
Die wist zelfs niet of mijn betaling al binnen was, laat staan dat mijn toestel verzonden is.
Ik verwacht nu overmorgen de levering, maar waarschijnlijk ben ik weer te optimistisch.
Indien toch zo, dan pas ik deze review nog aan.
-=Update 1 dag later=-
Ik heb ze opnieuw gebeld, nog steeds niet verzonden natuurlijk. De uitvlucht was dat ik niet via Ideal betaald had en de collega die de bank kan nakijken was er gisteren niet.
Ik heb ze nog 1 dag gegeven om op te sturen...
-=Update 3 dagen later=-
Vrijdag hebben ze het verstuurd, echt waar, nog even mijn adres gecontroleerd (voor de schijn).
Ik bel zaterdag terug, krijg iemand anders aan de lijn.
Nee, natuurlijk is het niet verstuurd, want heb ik wel betaald?
Nee, de emails lezen we niet, we staan een beetje achter.
Maandag wordt het zeker verstuurd, deze keer echt echt.
Ik heb me lang niet zo gefrustreerd gevoeld, geld al 2 weken kwijt en behandeld als een achterlijke idioot.
Ik zou mijn geld terug vragen, maar ik denk niet dat dat binnen een maand zou lukken...
-=Dinsdag intussen, gisteren zou een factuur gestuurd worden, niks gekregen natuurlijk. Vandaag zou ook de telefoon gestuurd worden, maar ik krijg geen tracking nummer omdat ze niet in het systeem kunnen.
Het is een ongelooflijke ervaring om hier iets te bestellen, maar voor mij NOOIT MEER!!!!!!!!!!!!!
Confirmatie gekregen dat het op zaterdag zou verzonden worden, is gewoon niet gebeurd.
Aftersales
Niet te bereiken via email, de site wordt niet ge-update.
Telefonisch ook zeer moeilijk te bereiken.
Ze liegen constant over het opsturen van mijn toestel!
Nokia N97 mini besteld op 3 aug om 15:08, om 17:34 bericht via mail dat de order is verzonden. Op de site kun je de updates van je order volgen. Zeer tevreden over de snelle service.
3 aug besteld ('s middags) en de volgende dag 4 aug ('s middags) bezorgd door tnt. Doos in een doos zag er verder wel goed uit, dus ook zeer tevreden over de verzending. Op de website stond 1-3 werkdagen, in mijn geval dus maar 1 werkdag.
Ik heb op 18 mei een telefoon gekocht via hun website. Het ging hier om een BlackBerry Bold 9700. Ondank dat ik van te voren het geld had overgemaakt en het hier om een nieuw toestel ging, kreeg ik 2 dagen later een gebruikt toestel van het bedrijf toegestuurd gekregen. Toen ik de enveloppe open had gemaakt zag ik tot mijn verbazing dat de doos van het toestel al open was en dat de verzegeling van de doos er al eraf was. Na inspectie van het toestel zelf zag ik dat er op het toestel en accessoires gebruikssporen waren aangetroffen. Ik had hierover een boze email verstuurd, omdat de communicatie via de telefoon niet het gewenste effect had. De volgende dag kreeg ik een reactie op mijn email. In deze email stond onder andere, dat ik het product terug kon sturen en dat ze de verzendkosten op zich namen. Ook dreigden ze, omdat ik de medemens heb laten weten dat het bedrijf ook gebruikte toestellen verstuurde, dat ze een advocaat hiervoor zouden aannemen en mij willen aanklagen. Zelfs versturen ze ook de telefoons niet met TNT post maar met www.micropakket.nl! Kan ook nergens zien dat dit van TNT zelf is. Ze doen dus niet datgene wat ze op hun website in eerste instantie zeggen.
Uiteindelijk UPS ingeschakeld, Pakket aangetekend terug gestuurd en ze laten weten dat ze 5 dagen de tijd hebben om het geld, inclusief de verzendkosten, terug te storten. Ze hebben het pakket wel gekregen en hebben ervoor getekend, maar helaas het geld nog niet terug gestoord. Heb hierom dus een incasso bureau ingeschakeld, aangezien ze ruimschoots de tijd kregen om alles terug te storten.
Ik zou een ieder afraden om bij deze partij iets te kopen. Klantvriendelijkheid is zo goed als geen. Als je een product krijgt is er een kans dat deze al gebruikt is en zelfs nog gebruikssporen heeft. En als je een keer met ze wilt communiceren, dan kan je lang wachten. Meerdere keren telefonisch contact gezocht. Helaas nam niemand op en soms was het telefoonnummer ook buiten gebruik. Wederom een bewijs van de slechte kwaliteit van het bedrijf. Op emails wordt ook niet gereageerd. Als een bedrijf zijn klanten niet te woord wil staan, dan zegt het eigenlijk al genoeg.
Indien er contact is en je praat/schrijft met een toon wat hun niet aanstaat, dan beginnen ze te dreigen. Dit was tevens goed te lezen uit de enige reactie wat ik van ze had gekregen, nadat ik een klacht had ingedient met betrekking tot de gebruikte Blackberry wat ik had ontvangen. Dus geen professioneel bedrijf in mijn ogen.
Aangezien er geen reactie meer van hun kant is gekomen en ik tot op heden nog steeds geen geld heb ontvangen, heb ik besloten om aangifte te doen. Indien er mensen zijn die overwegen om daar iets te bestellen. Zorg er eerst voor dat je contact met ze hebt. Koop goederen onder rembours en controlleer gelijk aan de deur of alles naar behoren is. Indien niet, laat het terug sturen.
Wil je meer zekerheid met kopen van goederen? Zoek dan een winkel met het thuiswinkel keurmerk. Spaart je een hoop elende en je weet ook wat je krijgt. Bovendien handelen hun stukken professioneler!
De verzending werd gedaan door micropakket. Een bedrijf waarvan ik het KVK niet kan achterhalen. Zelf zit dat bedrijf in de Bilt. En volgens de eigenaar van Dutchfone is het een bedrijf van TNT ( dit kan ik nergens terug vinden ).
Ik kreeg de doos van de telefoon in een bubbeltjes enveloppe. De doos van de telefoon was al open en telefoon had gebruikssporen. Dit geld tevens voor de accessoires.
Aftersales
Ik mocht de telefoon op hun kosten terug sturen en dat ik het geld terug zou krijgen. Dit heb ik gedaan. heb hiervoor gewoon zelfde enveloppe gebruikt en UPS opdracht gegeven de telefoon aangetekend bij het bedrijf terug te sturen.
Bedrijf heeft mijn telefoon in ontvangst genomen maar tot op heden geen bericht meer kunnen vernemen van het bedrijf. Ook het geld heb ik nog niet gezien op mijn rekening.
Als men zo met de klanten omgaat, dan zegt het eigenlijk al genoeg. Ik zou een ieder afraden om hier wat te kopen. Tenzij men veel geduld en tijd heeft.