Hoofdcategorieën

Pinnen € 0,-
Contant € 0,-
  Pricewatch statistieken
Prijsvermeldingen 5456 prijzen, 7416 unsortedprijzen
Prijsindex 100,8 (0,8% boven gemiddeld)
100,8 (0,8% boven gemiddeld)

Reviews en reacties

Scorekaart

#   Laatste 3mnd Laatste 6mnd Totaal bereik
4 Algemeen 2.5 3
3 Verzending 4 2.5
1 Aftersales 5

Gepost door Metzie, zaterdag 22 augustus 2009 16:37
Algemeen: 4 Verzending: 4 Aftersales:

Ik het spel Dead Space besteld bij Planeta omdat zij de goedkoopste waren binnen Nederland. Webshop is eenvoudig maar doeltreffend.

Verzenden bij Planeta is niet zo snel, heb iets meer dan een week op mijn spel moeten wachten. Omdanks dat het product volgens de website op voorraad was.

Spel was voldoende verpakt in een bubbeltjes envelop en is onbeschadigd aangekomen.

Gepost door Dark Blue, vrijdag 21 augustus 2009 11:14
Algemeen: 1 Verzending: Aftersales:

Planeta kwam uit de Pricewatch naar voren als één van de goedkoopste winkeliers voor het leveren van een videokaart die door zijn verouderde architectuur niet meer overal leverbaar was. Op de website van Planeta stond de videokaart echter als beschikbaar. Er stond geen voorraad vermeld en ook geen andere bijzonderheden. De levertijd zou vijf dagen zijn.
Omdat de Planeta 2 afhaalpunten dicht bij mijn huis had, heb ik de videokaart besteld. Het Saxion in Enschede heeft voor mij al eerder producten bij Planeta besteld. Hoewel ik daarvan de tijd tussen bestellen en ontvangen niet precies weet, heb ik alle producten destijds goed ontvangen. Daardoor had ik er vertrouwen in nu zelf bij Planeta te bestellen. Na het plaatsen van de bestelling heb ik vijf dagen gewacht, maar er kwam geen bericht van Planeta. Het was zomervakantie, vandaar dat ik het ietwat speling gaf. Na een week ben ik ingelogd op de website van Planeta om de bestelling te bekijken. Onder het product stond nu 'Dit product is niet meer beschikbaar'. Verbazing! Dat stond er niet toen ik de bestelling plaatste! Als ik had geweten, dat het artikel niet beschikbaar was, had ik het natuurlijk nooit daar besteld.
Op 28 juni heb ik e-mail aan info@planeta.nl gestuurd, en daarin vriendelijk melding gemaakt van mijn verbazing over het niet te leveren product. Ik heb ze in de gelegenheid gesteld om het voorval te verklaren. Er zijn nu bijna 4 weken voorbij, maar ik heb geen reactie van Planeta ontvangen. Ook kan ik op de website mijn order niet annuleren. Ik heb het product inmiddels ergens anders gekocht. Enige optie is nog om Planeta telefonisch te vragen het voorval te verklaren en mijn bestelling te verwijderen.
Reden dat ik dat nog niet heb gedaan, is dat ik het winkelpersoneel niet wil belasten met een fout van de webshop. Zij kunnen waarschijnlijk weinig voor mij doen. Omdat er van de webshop geen respons komt, voel ik me toch genoodzaakt om de winkel te vragen het voor mij op te lossen.

Kortom: ik bestel niet meer bij Planeta omdat hun bestelsysteem geen accurate informatie geeft en het e-mailcontact met de webshop niet overkomt. Ik zou anderen ook niet aanraden via de webshop een bestelling te plaatsen bij Planeta. Over de afhandeling van bestellingen in de winkel zelf heb ik geen mening, omdat ik op die manier nog nooit iets bij Planeta gekocht heb.

Gepost door sdk1985, dinsdag 7 april 2009 21:51
Algemeen: 4 Verzending: 3 Aftersales: 5

Ik heb een whiteboard besteld bij planeta wat zeer voordelig was tov andere shops.

Website, betalen, en aflevering verliepen zeer vlot.

Super sneller verzending, echter het product bleek niet genoeg beschermd. In mijn whiteboard zaten een aantal deukjes. Op de doos waren ook voetafdrukken te zijn. Ik vermoed dat iemand van de logistiek er onzorgvuldig mee om is gegaan. Desondanks zou er wel iets meer dan alleen karton omheen kunnen.

Aftersales

Ik heb (na 1 week) gebeld dat mijn whiteboard beschadigd was en kreeg direct zonder gezeur een nieuw exemplaar opgestuurd, die ook zo'n beetje de volgende werkdag werd geleverd. Zeer tevreden met de aftersalen. In het nieuwe exemplaar zat overigens ook een klein deukje en weer een voetafdruk. Aan planeta zal het in ieder geval niet hebben gelegen.

Gepost door wvexeltweakers, zaterdag 28 maart 2009 16:08
Algemeen: 2 Verzending: 1 Aftersales:

Aan mij de twijfelachtige eer om de eerste Shopreview te schrijven voor Planeta.
Ik was op zoek naar een Fellowes ergonomische muismat, en kwam via G**gle op de site van Planet terecht. De site maakt een nogal bonte indruk. Ook de indeling met rubrieken is niet altijd even handig. Ook het zoeken kan verwarrend zijn. Vul je bij Snelzoeken een term in van een hardware/product, en je ziet niet dat standaard gezocht wordt in Boeken, dan wordt je product dus nooit gevonden. Op de meeste sites wordt standaard in Alles gezocht.
Het door mij gewenste product had volgens de site een levertijd van 2 werkdagen. En die heb ik dan ook besteld. Productbeschrijving is zeer uitgebreid, incl EAN-code. In de winkelwagen zie je ook direct wat de bijkomende verzendkosten zijn. Bij de eerste bestelling dien je je aan te melden om een inlogcode te verkrijgen. Indien gewenst kun je ook kiezen voor afhalen bij een Planeta-filiaal. Gezien de afstand heb ik echter gekozen voor verzending. Ook betaling via iDeal is mogelijk, wat ik prettig vind. Voordat je daadwerkelijk afrekent, is het nog mogelijk om opmerkingen of referenties op te geven. Bij het bestellen zie je bovenin een voortgangsbalk, waarin je ziet op welk punt je in het bestelproces zit. Dit is wel zo duidelijk.
Nadat je hebt betaald krijg je ook direct een e-mail met daarin je bestelgegevens. Je order(s) kun je vervolgens in je Ordergeschiedenis ook nog raadplegen. Het viel me op dat ook mijn iDealbetaling direct was verwerkt in de Ordergeschiedenis. Dit is niet bij alle webshops het geval.

Bereikbaarheid via e-mail is erg slecht. Toen ik na 2 werkdagen nog niets had ontvangen (geen pakket, geen verzendings-e-mail) heb ik maar een vraagmailtje gestuurd. En weer een werkdag later had ik nog steeds niets ontvangen, ook geen reactie op mijn vraagmailtje. Dus weer een vraagmailtje gestuurd. Toen ook daarop niet werd gereageerd, heb ik maar gebeld met Planeta. De medewerker zocht mijn order in het systeem op (wat nogal moeizaam leek te gaan) en stelde toen vast “wat gek, dat is nog niet verzonden. Mijn collega is ziek. Ik denk dat het product op voorraad is(….). Ik ga dat nakijken. Als het op voorraad is, stuur ik het vandaag nog naar u toe.
Naar mijn idee begrijpt Planeta niet hoe logistiek ingericht dient te worden. Ten eerste zou het product volgens hun site op voorraad zijn. Als dat niet zo is, klopt hun voorraadsysteem niet. Ten tweede moet het niet zo zijn, dat als er 1 persoon ziek is, de hele afloop van een order stagneert. Stel je voor dat je voor een TV naar de winkel gaat, een verkoper demonstreert de werking, en je besluit die TV te kopen. En dat de verkoper dan tegen je zegt “sorry, maar de kassa-medewerker is ziek, komt u volgende week maar terug”. Dat kan dus niet.

Vanwege het niet reageren op mijn e-mail en het laten stagneren van het logistieke proces door een zieke medewerker mijn beoordeling “slecht”.

Zoals hiervoor vermeld, is niet binnen de beloofde termijn geleverd. Sterker nog: er was een levertijd van 2 werkdagen beloofd, en dat werden er 5. En dat nog alleen omdat ik zelf gebeld heb, anders had het nog langer geduurd (afhankelijk van wanneer de zieke medewerker weer eens beter was geweest….).
Vandaar mijn beoordeling “zeer slecht”.

Dus: heb je de tijd, bestel dan gerust bij Planeta. Zo niet: zoek een andere leverancier.

VNU Media logo Hosted by True

© 1998 - 2009 Tweakers.net - Alle rechten voorbehouden - Uw Privacy - Algemene Voorwaarden

Uitgever van: