Overzichtelijke website. goede bevestigingen per mail. Klantenservice bereikbaar via mail en telefoon. Reacties op mail binnen 2-5 dagen. Gevarieerde betalingsmogelijkheden, waaronder acceptgiro.
De levering geschiedde op tijd.
Het boek was echter verpakt in een doos die te groot was, zonder enige bescherming. Hierdoor was het boek beschadigd. Er wordt gebruik gemaakt van DHL, waarbij geen track&trace wordt gebruikt.
Aftersales
Cosmox biedt de mogelijkheid om een retourzending af te leveren bij een DHL punt of om een afspraak te maken zodat het opgehaald kan worden. Dit is de reden dat ik niet zeer slecht heb aangegeven.
Mijn bestelling (boek) was beschadigd aangekomen op donderdag. Ik heb meteen contact opgenomen en het probleem aangegeven. Ook gaf ik aan dat ik het boek besteld had vanwege de levertijd (ik had het als kado nodig voor het weekend). Ik kreeg een dag later een reactie op mijn klacht en het boek zou dezelfde dag nog opnieuw verzonden worden (vrijdag), zodat ik het op tijd in huis zou hebben.
Ik ben die zaterdag thuis gebleven, maar er kwam niets. Hierop heb ik een mail gestuurd om mijn teleurstelling kenbaar te maken. Hier is niet op gereageerd. Halverwege de volgende week had ik nog steeds niets ontvangen, dus heb ik weer contact opgenomen. Het antwoord was dat het boek even niet leverbaar was geweest en dat het weer direct verzonden zou worden. Had dat gewoon even gecommuniceerd denk ik dan..
Ik heb de bestelling geannuleerd en het boek dat ik nog had op laten halen. Er kon geen excuus vanaf. Jammer!
Een erg duidelijke en overzichtelijke winkel. Kon heel snel de goede producten vinden. Je krijgt een e-mail wanneer de bestelling geplaatst is en wanneer deze verzonden wordt.
De prijzen waren goed en geen verzendkosten is natuurlijk altijd een pluspunt.
Verzending was prima en op tijd, een van mijn producten was direct leverbaar en de andere in 3 tot 5 dagen. De 4e dag had ik de producten binnen dus alles was netjes op tijd.
De verpakking had wat veiliger gemogen omdat de producten los in de doos zaten.
Ik heb vorige week een aantal Blu-Rays besteld. Direct verzonden.
Later bleek dat de film Heat een stuk bevat waar het geluid niet synchroom met het beeld loopt. Ik een mailtje gestuurd of meerdere mensen hier last van hadden en of dit gemeld is.
Dezelfde dag kreeg ik een bevestiging dat er een nieuwe Blu-Ray opgestuurd was en of ik de oude wil terugsturen.
Klinkt goed? Het was nog beter!
Ze bieden zelfs de optie om bij een DHL punt in te leveren en als klap op de vuurpijl willen ze het ook nog bij je thuis ophalen.
Flabbergasted, dit zie ik hedendaags toch niet meer bij webshops. Niets meer dan lof.
Ik bestel liever iets bij een webshop die iets duurder is maar waar de service goed is. Ik had hier nog nooit besteld (1e bestelling) maar ben werkelijk waar super tevreden.
De website is overzichtelijk, er is een degelijke zoekfunctie, bestellen gaat zeer gemakkelijk, je krijgt een goed overzicht van de bestelling.
Ook zijn er verschillende betaalmethoden, ik heb gekozen voor Mr Cash.
Ik had een cd van Bart Peeters besteld, helaas is deze nooit aangekomen.
Ik had een cd van Bart Peeters besteld, helaas is deze nooit aangekomen.
Bij een vorige bestelling (een dvd) was deze goed verpakt en op tijd in huis. Wat ik vreemd vind is dat ze op hun website geen link leggen naar de Track&Trace, hoewel dit aanwezig is op het pakketje. Ook positief is dat er geen verzendkosten zijn, gelijk voor welk bedrag je bestelt
Aftersales
Ik had de cd bij mijn moeder laten bezorgen, en om de één of de andere reden is deze nooit toegekomen.
Na enkele dagen heb ik dan gebeld naar Cosmox en hen het probleem uitgelegd. Een klein weekje later (door Pasen) lag er dan een brief in de bus waarin ik moest verklaren dat ik de cd nooit ontvangen heb. Brief teruggestuurd, en na enkele dagen stond er bij mijn bestelstatus "Retour". Ik gebeld om te vragen hoe het zat, en ze zeiden dat ik de cd opnieuw mocht bestellen.
Ondertussen was de desbetreffende cd ¤12 duurder geworden, en vond ik het de moeite niet meer om hem alsnog te bestellen. Opnieuw gebeld, en gevraagd of ik ook iets anders mocht bestellen, geen probleem. Ik vind dit een zeer nette en correcte afhandeling, alleen vreemd dat de cd van de ene dag op de andere 12 euro duurder was...
Maar ik zal hier zeker nog bestellen
Site is als je er zonder reden op komt beetje druk en onoverzichtelijk. Ik kwam er echter via de pricewatch op, als je het product hebt gevonden is het allemaal heel duidelijk. Snelle verzending en geen verzendkosten! Daardoor werd de prijs veel lager dan bij andere shops.
Geen verzendkosten, snelle verzending!
nvt
Welcome to the Pleasuredome van Frankie Goes To Hollywood is opnieuw uitgebracht in een deluxe 2CD versie met extra tracks, las ik gisteren. Meteen naar Bol.com gegaan.. release datum 5 april, prijs ¤16,99 + verzendkosten. Bij Cosmox was hij meteen leverbaar, voor ¤13,99 inclusief verzending. Dus uiteraard bij Cosmox besteld, mede aangezien ik daar al eerder goede ervaringen had (zie eerder review) en je zonder extra kosten kunt betalen per acceptgiro.
Ik bestelde op 9 maart.
Op 10 maart, in de ochtend, stond de TNT-postbode voor de deur met een kartonnen doosje met daarin de CD. Helaas is de doos veel te ruim, waardoor de CD heen en weer slingert. Vandaar de beoordeling "goed" in plaats van "zeer goed".
Voor sinterklaas een boek besteld met een levertijd van 3 dagen. Vier dagen later nog niks van ze gehoord en stuurde een mailtje, twee dagen later een koud antwoord met dat de order niet goed in het systeem stond en dat het opnieuw is ingevoerd... Wederom een levertijd van 3 dagen, verder geen enkele excuses of iets dergelijks.
Op 5 december nog steeds niks (7 werkdagen na bestelling), degene voor wie het was bedoeld blij gemaakt met enkel een toezegging dat het cadeau nog komt...
Na het weekend nog eens een mailtje gestuurd met het nadrukkelijke verzoek om een realistische levertijd en dat ik anders de order wil annuleren (om het ergens anders te bestellen). Diezelfde avond nog een reactie vol excuses en dat het boek de volgende dag binnen zou komen.
Nou niet dus... vier dagen later een brief (!!) via de post dat het product niet leverbaar is. Dat hadden ze ook wel via de mail kunnen doen, dan wist ik het eerder.
Met 3 dagen levertijd (bijna hun snelste indicatie), verwacht je dat ze zeker zijn dat het tenminste leverbaar is en nog snel ook. Ik vernam van andere (negatieve) reviews, dat ze vaak prima weten dat het veel langer gaat duren en ondanks dat zeggen ze nog steeds in hun mails dat het er binnen enkele dagen aankomt (aan het lijntje houden). Maar los van dat hadden ze er beter aangedaan om eerlijk te zijn over hun onzekere levertijd (en zelfs mogelijk niet leverbaar), nu zijn ze in ieder geval een klant kwijt en een paar negatieve reviews rijker.
Een puntje was nog wel aardig, ik kreeg het geld al terug een week na de annulering van de eerste order. Echter kwam dit wel raar over, want de gecorrigeerde order liep nog en die had ik dan weer apart moeten betalen als die wel geleverd werd.
Had via dvd.nl gezien dat er een aanbieding was van de Star trek original movies bluray box voor 25 euro (maar er stond bij op=op), en maar meteen de bestelling geplaatst in de nacht van zaterdag, zondag morgen kreeg ik helaas een mailtje dat de box niet meer leverbaar was en dat het bedrag teruggestort zou worden. Jammer dacht ik maargoed dat kan gebeuren, er stond immers op=op. Maar de donderdag erna kreeg ik een mailtje van de klantenservice dat ze het jammer vonden en dat ze 10 euro tegoed aanboden. Nou dat vondt ik dus al heel erg mooi..
2 weken later krijg ik ineens een mailtje dat ik alsnog de box kon bestellen voor 25 euro, dus ik heb meteen gretig ja gezegd, en vandaag is de box gearriveerd, inclusief de factuur voor 15 euro, ofwel die 10 euro tegoed ook meteen verwerkt. Ik kan niets anders zeggen dat dit dus echt een super-afhandeling is die je zelden tegen zult komen. Daar kunnen ze bij bol.com nog wat van leren.
Nu verder naar de webshop zelf:
De layout is redelijk standaard, maar persoonlijk vindt ik deze niet echt heel erg fijn, ik mis bv voor films de optie om gewoon rechtstreeks naar dvd of bluray te gaan, en om in 1 keer alles te kunnen zien en niet dat ik per genre alles weer af moet speuren (ben namelijk zelf iemand die gewoon de lijst wil kunnen zien met de sortering op prijs van laag naar hoog en deze zo in mijn favorites te plaatsen..
De prijzen zijn redelijk standaard, niet duurder als andere maar ook niet echt goedkoper (in iedergeval mbt blurays en ps3 games)
De bluraybox was goed stevig en netjes verpakt en kwam hier aan alsof die net was ingepakt zo netjes nog..
Aftersales
zoals bij algemeen aangegeven is de aftersales (in iedergeval mbt dit product wat ook voor mij het eerste product was dat ik bij hun bestelde) perfect..
Het gouwe ouwe album Wish You Were Here van Pink Floyd besteld. Via Kieskeurig bij Cosmox uitgekomen. Tegen een prijs van ¤ 7,99 inclusief verzendkosten en betaling achteraf per acceptgiro kon de concurrentie niet op.
De website vind ik overzichtelijk vormgegeven. Navigatie gaat prima en de bestelprocedure kon ik zonder problemen doorlopen.
Als levertijd werd 2 dagen aangegeven. Toch vond ik de CD reeds de dag na het plaatsen van mijn bestelling op de mat.
Via email werd ik op de hoogte gehouden van de bestelstatus: een email direct na het plaatsen van de bestelling, gevolgd door een email met de mededeling dat de CD verzonden was.
De CD werd via TNT Post verstuurd in een stevig kartonnen doosje, vergezeld van factuur met aangehechte acceptgiro.
Geen ervaring mee.