Hoofdcategorieën

E-mailadres
Telefoonnummer 0624585951/0649919390
KVK 34297122
Aangesloten bij Webshop Keurmerk
Levert aan particulieren en zakelijke klanten
Transportmogelijkheden Opsturen, Rembours
Betaalmogelijkheden Acceptgiro, Bankoverschrijving, Creditcard mastercard, Creditcard Visa, iDeal, Paypal, Rembours
  Regels voor bijkomende kosten
Creditcard Mastercard € 0,-
Creditcard VISA € 0,-
  Pricewatch statistieken
Prijsvermeldingen 24 prijzen, 19 unsortedprijzen
Prijsindex 90,9 (9,1% onder gemiddeld)

Reviews en reacties

Totaal 12 12 7

«  1  2  3  »Resultaten 1 t/m 20 van 47
Gepost door Eggenhuizen, vrijdag 3 februari 2012 09:38
Algemeen: Score: 3 Verzending: Score: 4 Aftersales: Score: 2

Ik heb bij telecomlink.nl een iphone 4s besteld. Reden voor aankoop hier was de scherpe prijs icm het op voorraad hebben van het toestel en natuurlijk een goede shopreview score.

Website ziet er in orde uit, bestellen gaat zonder veel problemen. Duidelijk en heldere info. Betaling gaat zonder problemen en status updates van de bestelling worden goed gegeven.

Helaas bleek bij levering dat het om een Engels toestel gaat. Dit werd nergens vermeld op de site wat toch een vereiste is omdat je hier als klant niet vanuit gaat. Er werd wel een reisadapter voor de stekker meegeleverd maar daarvoor heb ik geen Apple besteld. Daarnaast is het toestel al gebruikt, er staan in de geschiedenis van telefoonlijst al een aantal gesprekken, en de telefoon is ook al ingesteld. Heb om deze redenen een RMA aangevraagd.

Contactgegevens van telecomlink.nl zijn foutief; op de factuur en op het retourinfo stuk van de website staan telefoonnummers vermeld die niet meer in gebruik zijn. Tevens werkt de link naar het RMA formulier niet. Na wat googlen het vaste privenummer van de website gevonden en daar de eigenaar aan de lijn gekregen. Wel vriendelijk te woord gestaan, hij verwees me naar het mailadres waar ik dus nu mijn verzoek heb ingediend.

Direct na betaling verzonden, prima verpakt. Niks op aan te merken.

Aftersales

Website is moeilijk te bereiken, op de site en de factuur staan verschillende mobiele nummers vermeld die allemaal niet meer in gebruik zijn. Geen vast nummer beschikbaar helaas. Verzoek tot RMA gisteren ingediend via mail maar totale radiostilte op dit moment.

Als ik de andere reviews hier doorlees blijkt dit een verhaal te zijn wat regelmatig voorkomt, net als de buitenlandse toestellen overigens, denk dus dat telecomlink.nl hier nog een verbeterslag kan maken.

Gepost door Thonz, woensdag 1 februari 2012 15:41
Algemeen: Score: 4 Verzending: Score: 5 Aftersales:

31 Januari een Samsung Galaxy sII gekocht.
Ik heb voor deze winkel gekozen omdat hij goedkoop is in de pricewatch en omdat hij over het algemeen niet slecht uit de bus kwam op het internet. De website ziet er prima uit. Niet flitsend maar ook niet jaren '90. ( http://www.pizzahut.nl/ )
Op de site stond dat de telefoon op voorraad was maar omdat ik daar na vorige ervaringen met andere webshops (mobily) niet meer van uit ga heb ik even gebeld.
Hier kan nog wel op vooruit gaan. Het is een mobiel nummer en ik heb twee keer moeten bellen voordat er opgenomen werd. De telefoon was op voorraad en ik kon bestellen.

Toen ik met ideal betaald had ging er blijkbaar iets fout aangezien ik geen ontvangstbevestiging kreeg maar er wel geld afgeschreven was. Ik weer twee keer bellen en ik zou teruggebeld worden omdat de persoon niet op kantoor was.
Even later werd ik teruggebeld en kreeg ik een mailtje van hem waarin mijn orderbevestiging stond. De persoon was aardig en geduldig. Goed dus!

Prima verzending. Op tijd, in een doodsje met van dat papier dat ook om glazen zit om de verpakking van de telefoon heen.
Die was nog geseald, dus alles prima. Track en trace werkte goed. Ik keek op mijn laptop waar het ongeveer was en binnen een minuut werd er aangebeld. Wat een toeval!

Gepost door Aurora, vrijdag 27 januari 2012 12:21
Algemeen: Score: 5 Verzending: Score: 5 Aftersales:

Duidelijke en overzichtelijke site, zonder poespas. Ik heb hier de Samsung Galaxy S2 besteld. De bestelling was snel gedaan. Ik kreeg een mailtje voor de verwerking van de bestelling en aan het begin van de avond een order update waarin stond dat het pakketje is verzonden. Het toestel wordt standaard aangetekend verzonden.

De volgende ochtend afgeleverd. Zat in stevige compacte doos, waarbij het toestel goed omwikkeld was met kartonpapier. Het telefoondoosje zat mooi stevig in het midden.

Ik las bij meerdere reviews dat het een geïmporteerd UK toestel betrof, waarbij een verloopstekker werd meegeleverd. De mijne niet! In de doos zit een Europese aansluiting. De tekst achterop het doosje is wel in het Engels, maar op de voorkant prijkt een Nederlandse sticker met betrekking tot het gratis 16GB kaartje.

Bevestiging: blijkbaar gewoon een Nederlands IMEI nummer, want ik heb het kaartje gewoon kunnen aanvragen!

Gepost door painy, zondag 8 januari 2012 19:07
Algemeen: Score: 4 Verzending: Score: 5 Aftersales: Score: 5

Site was overzichtelijk en duidelijk. De gekochte smartphone was ook zeer scherp geprijsd in vergelijking met andere winkels. Enige minpuntje was dat toen ik de telefoon bestelde hij in stock was volgens de website. Na twee werkdagen kreeg ik echter een orderupdate dat de gsm niet langer in stock was.

Ik kreeg na een korte week melding dat de GSM terug in stock was, en de volgende dag zou opgestuurd worden. Het product werd dan de daaropvolgende dag thuis afgeleverd (Belgisch adres). Het item was verder goed ingepakt in krantenpapier in een kartonnen doos.

Aftersales

Ik kreeg ook (zie vorige poster) kosteloos een 16GB kaartje opgestuurd nadat mijn EMEI code niet herkend werd als een Nederlands toestel. Er werd vlot op mijn email geantwoord (zelfs in het weekend). Qua klantvriendelijkheid verdient deze winkel dus zeker pluspunten

Gepost door vdhamer, dinsdag 3 januari 2012 00:07
Algemeen: Score: 5 Verzending: Score: 5 Aftersales: Score: 5

Ik heb een Samsung Galaxy S II bij Telecomlink besteld (dec 2011). Dit omdat hun prijs aan de lage kant was, maar omdat zij tegelijk een goede reputatie leken te hebben. Dit kan ik inmiddels bevestigen. Aangezien het toestel uit Engeland kwam, zat er een compacte verloopstekker bij. Er zat ongevraagd een beschermfolie voor het scherm bij.

Enig nadeel dat ik van de import via Engeland gemerkt heb is dat er een BBC uitzending-gemist ("BBC iPlayer") app op zit die alleen binnen de UK werkt (een keus van de BBC).

Spontaan extra scherm folie.

Aftersales

Momenteel heeft Samsung een actie dat je via de Samsung.nl website een gratis 16 GB geheugenkaartje kan krijgen. Dit kan ik echter niet van Samsung.nl krijgen omdat het toestel het niet-Nederlandse EMEI nummer weigerde. Toen ik vroeg aan Telecomlink "hoe nu?", kreeg ik prima reactie:
"Beste Peter,
Dat klopt inderdaad. Wij gaan u ipv Samsung het geheugenkaartje van 16GB toesturen.
Met vriendelijk groet, Youssef"

Gepost door Elmo1708, woensdag 14 december 2011 01:05
Algemeen: Score: 5 Verzending: Score: 5 Aftersales: Score: 5

De website is helder en overzichtelijk. Informatie is goed te vinden over betaling, ruilen, levertijd enz. Ik was op zoek naar een witte Galaxy S2 en zij hadden hem op voorraad in tegenstelling tot andere sites. Daarbij zijn zij ook voordelig qua prijs.
Afhandeling van het bestelproces ging eenvoudig en de volgende dag was de levering een feit.
Via mail werd ik middels track en trace op de hoogte gebracht.
Bij levering werd duidelijk dat het geen origineel 'Nederlands' toestel was want er zat een buitenlandse adapter bij. Het verloopstukje was men vergeten maar een mailtje daarover werd snel beantwoord en zij sturen alsnog een verloopstukje op. Van de S2 was niets te merken dat het geen origineel Nederlands toestel was, want de instelling stond meteen op NL. Zonder de adapter had ik totaal niets opgemerkt en op de site staat ook dat er niet altijd een NL handleiding meegezonden wordt. Een vraag over het updaten van de firmware wordt ook netjes beantwoord en als het niet lukt zal het toestel gewoon geruild mogen worden. Kortom een prima service, goede prijzen en ook een goede after sales!

Levertijd was 1 dag zoals de site vermeldde. Komt netjes in een doosje aan, goed ingepakt waarvoor ook getekend moet worden.
Via Track en Trace ook te volgen.

Aftersales

Zoals al eerder vermeld, na reactie op het missen van een verloopstekkertje wordt deze alsnog opgestuurd. Snelle reactie op mijn mail en vragen door Youssef. Niets op aan te merken dus.
Mijn vraag over het updaten naar de nieuwere firmware wordt ook hulpvaardig behandeld en als het niet lukt kan ik eventueel het toestel ruilen.

Gepost door DonnieYen, dinsdag 6 december 2011 20:47
Algemeen: Score: 4 Verzending: Score: 4 Aftersales:

Ik kocht bij Telecomlink een HTC Sensation op vrijdag 2 December 2011 en heb direct met iDeal betaald. De website gaf een professionele indruk en de shopreviews hier op tweakers.net waren overwegend positief.

De doorslag gaf de prijs, was op dat moment wel eens waar niet de goedkoopste aanbieder, maar wel de goedkoopste op dat moment en daarom koos ik voor Telecomlink.

Helaas dien ik wel te concluderen dat ze zonder het te vermelden een Engels exemplaar leveren van de HTC Sensation, dat heeft als nadeel dat er eigenlijk geen Nederlands te selecteren is, hij is wel ingesteld in Nederlands, maar je kunt de taal er niet tussen selecteren.

Wat wel netjes is dat ze er wel gewoon een reis adapter bij gedaan hebben. Overigens moet ik wel vermelden dat het erg aardig van Telecomlink was om mijn een korting van ¤ 10 te geven omdat ze plots niet meer de goedkoopste waren.

De verzending was ruim in orde, ik had vrijdag 2 December besteld en heb het 6 December ontvangen. Hier is niks op aan te merken.

Nu schijnt de reis adapter niet eens te werken krijg ik nu te horen. Deze HTC Sensation was namelijk als cadeau gekocht en ze heeft de reis adapter pas gebruikt nadat ik weer naar huis was.

Dus dat is heel onhandig want ze woont niet bepaald in de buurt.
Gepost door MatthiasH, dinsdag 6 december 2011 19:11
Algemeen: Score: 5 Verzending: Score: 4 Aftersales:

Ik heb mijn Galaxy S2 daar besteld, omdat hij goedkoop was, maar ik had een updateprobleem. E-mailtje heen en weer met Youssef, en het is opgelost. Prima zo.

Stevig verpakt

Geachte klant,

U kunt zich bij mij melden en dan zal ik ervoor zorgen dat het toestel voor u wordt omgeruild.

Excuses voor het ongemak.

Met vriendelijk groet,

Telecomlink
Gepost door Hachy, dinsdag 15 november 2011 13:11
Algemeen: Score: 4 Verzending: Score: 4 Aftersales: Score: 5

Ik zocht op een maandagavond een iPhone 4 voor een verjaardagscadeau voor het komende weekend. Prijs was goed, op de site stond een levertijd van 24h.

Direct besteld maar na een dag nog geen track & trace mailtje. Gebeld, bleek dat de voorraad op was en dat die voorraad op woensdag weer binnenkwam. Het toestel is toen op de donderdag verzonden.

Hoewel het toestel woensdags verzonden was zag ik vrijdags in de track & trace dat het pakje terugging omdat er iets mis mee was. Toen ik belde met Youssef gaf hij aan dat het wel vaker gebeurde en dat hij verwachtte dat het pakje alsnog wel aan zou komen. Ik gaf aan dat ik het toestel echt uiterlijk zaterdag wilde hebben ivm de verjaardag en toen heeft hij er diréct nog eentje opgestuurd. Op zaterdag kreeg ik ineens 2 iphones want het eerste pakje werd alsnog bezorgd. Bleek dat de verkoper was vergeten het huisnummer erop te schrijven. Kan gebeuren natuurlijk maar wel en beetje slordig. Ik heb het eerste pakje geweigerd zodat die alsnog retour afzender gaat.

Aftersales

Telefonisch bereikbaar, ook na 18.00 dat is bij mij meteen pluspunten. Youseff heeft me uitstekend geholpen door direct een nieuw toestel te verzenden. Ik vind dat een teken van groot klantvertrouwen en een nette manier van ondernemen.

Hoewel de fout zelf veroorzaakt was (huisnummer niet op initiele pakje gezet) heeft hij het netjes hersteld en wat mij betreft is daarmee de aftersales zeer goed.

Gepost door tech-tech-it, zaterdag 12 november 2011 14:07
Algemeen: Score: 5 Verzending: Score: 4 Aftersales:

In het weekend me bestelling gepplaatst voor de smartphone de Htc sensatin. Stonden als goedkoopst aangegeven op
tweakers. Levertijd was 1 dag. Vriend van mij heeft hier
ook een telefoon gekocht en alles werkte goed dus heb ik
heb ook me bestelling geplaatst. Wilde met rembours betalen maar dan kon niet, omdat het bedrag te hoog zou zijn om contant af te rekenen. Toen het bedrag overgemaakt. Bevestigingen van de bestelling gekregen.

Twee dagen later, omdat hij denk ik pas maandag verzonden kon worden is hij dinsdag bezorgd. Goed verpakt met track nummer van de koerier gekregen.

Gepost door admini-strator, vrijdag 11 november 2011 17:31
Algemeen: Score: 2 Verzending: Score: 4 Aftersales: Score: 1

prijs is goed, verzending ook goed. Telefoon was wel een Pools exemplaar (of zoiets) want de handleiding was niet te lezen.
Maar aftersales was echt naadje, en dat is super irritant, dus daarom overall een slecht

goed ingepakt, snelle levertijd.

Aftersales

Zo'n hekel heb ik eraan, dat je nadat je betaald hebt en er geleverd is, er geen contact meer mogelijk is.
Er zat namelijk geen factuur bij, dus ik een mailtje gestuurd of ik die kon krijgen.
drie dagen later een lege reply.
ik dus weer gemaild dat de reply leeg was: geen reactie.
nog een keer gemaild: geen reactie.
Gebeld met een 06 nummer, en daar de moeder alle smoezen van webshops die na een koop slecht bereikbaar zijn: de mail doet het niet goed. Ik krijg een hotmail adres, mail gestuurd: geen antwoord.
nog een reply gestuurd op de lege mail, en geen reactie.....

Nu is 'geen factuur' natuurlijk niet het ergste wat je kan overkomen (in tegenstelling tot bv 'geen telefoon') maar het is echt super irritant dat een shop gewoon niet bereikbaar wil zijn....

daarom; een zeer slecht voor de aftersales

Gepost door rutger75, vrijdag 11 november 2011 11:44
Algemeen: Score: 4 Verzending: Score: 4 Aftersales: Score: 4

Website is overzichtelijk en bestel proces verloopt stapsgewijs zoals het hoort. Per e-mail direct een bevestiging van de bestelling ontvangen met instructies voor betaling (indien nog niet gedaan via IDEAL of creditcard). Na betaling tweemaal een update gekregen van de orderstatus, eerst dat de bestelling in behandeling was en vervolgens dat de bestelling was verstuurd via PostNL.

Op het moment van toesturen krijg je een orderupdate per e-mail met daarin het tracktrace nummer. De bestelling is volgens afspraak op tijd verzonden. Het product is prima verpakt in een kartonnen doosje opgevuld met papier. De iPhone 4 16 GB die ik had besteld is waarschijnlijk een Engelse versie aangezien er een Engelse stekker bij zit. Wel zit er een adapter bij voor het NL stroomnet. Er zit ook gratis een screenprotector in de verpakking.

Aftersales

Na ontvangst blijkt het scherm van de telefoon defect te zijn. De twee telefoonnummers op de factuur zijn niet bereikbaar. Het 06-nummer dat op de website staat vermeld is gelukkig wel bereikbaar. In eerste instantie kreeg ik hierop een voicemail, maar na een paar minuten wordt ik teruggebeld. Met Youssef heb ik afgesproken dat ik het defecte toestel terugstuur en dat hij direct na ontvangst een nieuw toestel opstuurt. Per e-mail wordt het retouradres doorgegeven.

Ondertussen heb ik mij bedacht en besloten dat ik gebruik wil maken van mijn herroepingsrecht om de koop binnen de wettelijke bedenktijd te ontbinden. Ik heb vandaag de telefoon retour gestuurd met een brief erbij dat ik de koop wil ontbinden en ik heb dit ook per e-mail doorgegeven.

Per e-mail dezelfde dag (vrijdag) een bevestiging gekregen dat retourneren geen probleem was. Vandaag (maandag) een bevestiging gekregen dat de telefoon door telecomlink in goede orde was ontvangen. Het aankoopbedrag en verzendkosten zijn ook alweer bijgeschreven op mijn rekening. Supersnelle service! De enige reden dat ik de aftersales niet als 'heel goed' beoordeel is omdat de telefoonnummers op de factuur niet klopten. Dit wekt een onbetrouwbare indruk en ik zou telecomlink ook willen adviseren dit snel te corrigeren.

Gepost door richarddn, zaterdag 5 november 2011 13:49
Algemeen: Score: 5 Verzending: Score: 5 Aftersales:

Gebeld of een telefoon op voorraad is ( Blackberry telefoon) en of de levertijd klopte vanwege een aanschaf van een cadeau. Meneer aan de lijn verzekerde dat de telefoon binnen max 2 dagen geleverd kan worden. Bestelling geplaatst en
betaald met ideal. Zelfde dag bevestiging dat mijn bestelling verzonden zou zijn.

Twee dagen later kwam de bestelling aan. Stevig ingepakt met wat kranten eromheen. Ik heb er iemand blij mee kunnen
maken. Dankuwel verkoper.

Gepost door Tweak-Freak, vrijdag 4 november 2011 19:33
Algemeen: Score: 3 Verzending: Score: 4 Aftersales: Score: 4

Update:
Een dag na het uiten van mijn klacht is het gelukt om in contact te komen met telecomlink en ben toen prima geholpen. Helaas was het vertrouwen wel geschaad en hebben we besloten om de telefoon terug te sturen en deze ergens anders te kopen.

Ik heb deze shopreview aangepast naar voldoende omdat ik verder keurig geholpen ben.
Ik ben wel nog steeds van mening dat Telecomlink duidelijk aan moet geven dat ze in veel gevallen geïmporteerde telefoons aanbieden. Dan kan de klant zelf bepalen of ze het prijsverschil waard vinden.

---------------------------------------------------------------
Mijn vriendin heeft hier vorige week een Iphone 4 16GB besteld.
Positief is dat deze binnen een paar dagen was verzonden. Vandaag het pakketje opgehaald bij het postkantoor, blijkt het bij het openen te gaan om een Engelse iPhone. Hier was niet over vermeld op de website van telecomlink.nl!
De beschermfolie op de telefoon ziet er uit alsof deze er al af is geweest. Bij het beter bekijken van de telefoon blijkt (vooral de rand) al vol met vingerafdrukken te zitten.
Ik heb toen het serienummer van de telefoon gecontroleerd op apple.com. Het blijkt dat de telefoon al is geactiveerd en gebruikt vanaf 18 September!! (bijna 2 maanden geleden)

Hier gaan we dus ook absolute niet akkoord mee en willen graag ons geld terug. De twee 06 nummers vermeld op de factuur zijn beiden buiten gebruik. Ik durf dus ook niet zomaar de telefoon terug te sturen.

De bestelling is snel en goed ingepakt verzonden. Dit is dan ook meteen het enige positieve punt.

Aftersales

Beide telefoonnummers vermeld op de factuur zijn afgesloten / buitengebruik. Ook de telefoon nummers bij de shop info op tweakers.net bleken niet te kloppen. Niet erg handig natuurlijk.

Uiteindelijk is het wel gelukt om de volgende dag in contact te komen met Telecomlink (Youssef) zowel via email en via de telefoon.

Ik werd vervolgens goed geholpen en er is afgesproken om de telefoon terug te sturen en het aanschafbedrag plus verzendkosten te vergoeden. Dit is inmiddels ook goed en snel gebeurt.

Gepost door Schmitzel, vrijdag 4 november 2011 15:03
Algemeen: Score: 4 Verzending: Score: 3 Aftersales: Score: 4

Na veel speurwerk bij Telecomlink uitgekomen. Prima prijs voor het toestel (Samsung Galaxy S2, wit)

Ik had een toestel ontvangen wat niet goed was. Binnen een paar dagen had ik een ander toestel. Prima geregeld.

Voor 16uur bestellen is de volgende werkdag in huis. Ik bestelde woensdag na 16uur, verwachte het toestel dus vrijdag. kwam echter zaterdag. Wel keurig een mail gekregen op vrijdag (circa om 16.30) dat het toestel de volgende dag bezorgd wordt. En dat was ook zo, toestel was er op zaterdag.

Aftersales

Nadat ik in contact was met ze ivm het toestel wat niet goed was. Werd er gelijk aangeboden een juist toestel op te sturen, prima service, snel geregeld. En ik hoefde het verkeerde toestel pas terug te sturen als ik de nieuwe had ontvangen. Bij het nieuwe toestel zat ook weer een screenprotector.

Gepost door Ronald V, donderdag 27 oktober 2011 22:39
Algemeen: Score: 4 Verzending: Score: 4 Aftersales: Score: 5

Goede overzichtelijke site. Heb er een HTC Wildfire S besteld, bleek een pools toestel te zijn, is echter geen probleem, het toestel heeft een nederlandstalig menu. Minpuntje is echter dat de Sd kaart er niet bij zat, deze zou in het toestel zitten maar zat er helaas niet in.

Levering was op tijd en de informatie over de order, verzending en levering was prima.

Aftersales

Erg snel, de volgende dag, een reactie gekregen van Telecomlink. Telecomlink heeft aangeboden een mini Sd kaart na te sturen. De mini Sd kaart heb ik inmiddels ook al ontvangen. Het ontbreken van de mini Sd kaart is dus zonder problemen en correct opgelost. Ik ben dik tevreden over de Aftersales van Telecomlink.

Gepost door alexandraxander, vrijdag 14 oktober 2011 12:05
Algemeen: Score: 5 Verzending: Score: 4 Aftersales:

Op zoek naar een mobiel en kwam bij telecomlink uit.
Toen de goedkoopste voor de samsung galaxy plus.
Makkelijk te bestellen en met iDeal betaald.
Ook een bevestiging gekregen van mijn bestelling.

Telefoon werd na 2 dagen afgeleverd.Op de website stond 1 dag levertijd maar blijkbaar vertraging bij de
post. Niet zo'n issue. Goed ingepakt met bubbels
eromheen. Ik gebruik hem nu en ben er tevreden mee.

Gepost door Marcobyte, vrijdag 7 oktober 2011 20:19
Algemeen: Score: 5 Verzending: Score: 4 Aftersales:

Duidelijke website met naar mijn mening genoeg informatie over het product.Tijd geleden elders een mobiel besteld. Levertijd werd continu opgeschoven. Me bestelling maar geannuleerd en ben verder gaan zoeken. Ik kwam bij uit Telecomlink die een goede prijs had inclusief wat ik hier al had gelezen aan recensies. Ik dacht laten we het gok geven. Ivm eerdere beloftes van een andere shop maar eerst even contact opnemen om informatie te winnen. Vriendelijk te woord gestaan door een meneer.Hij kon me garanderen dat indien vandaag besteld en wel betaald hij het toestel zou opsturen. Hierna direct bestelling geplaatst, afgerekend met Visa, bevestigingen etc. ontvangen.

Ik kreeg een code mee van de koerier. Niet gebruikt. Ik heb gewacht tot de volgende dag, want ik ging ervanuit dat hij afgeleverd zou worden. Toestel was stevig ingepakt en zat een screenprotector bij.
Beloftes werden waar gemaakt en de afhandeling is zoals je mag verwachten van een winkel.

Gepost door F.U.B.A.R, vrijdag 7 oktober 2011 09:43
Algemeen: Score: 4 Verzending: Score: 3 Aftersales: Score: 3

De site van TelecomLink is zoals je kunt verwachten van de gemiddelde webwinkel: duidelijk en redelijk makkelijk bruikbaar. Er zijn geen positieve of negatieve uitschieters: het werkt gewoon.

Na mijn bestelling op zaterdagavond kreeg ik vrijwel direct een orderbevestiging. Maandagmorgen volgde een nieuwe mail om me te laten weten dat mijn pakje verzonden was. Er stond ook een track & trace code in.

Het pakje kwam op dinsdag al aan. Daar was ik heel tevreden mee, aangezien het om een levering van Nederland aan België ging.

De doos van HTC zat in een grotere kartonnen doos die was opgevuld met krantenpapier, niks te klagen.

Naast het krantenpapier zat er ook een stekker die je zowel in België/Nederland/delen van Europa als in Engeland kunt gebruiken. Ik dacht dat het om een gratis extraatje ging, maar toen ik geen gewone HTC-stekker in de doos vond, moest ik wel vaststellen dat deze grote en lompe stekker mijn lader was. Ik heb dit al vaker in shopreviews van TelecomLink gelezen, blijkbaar kun je de stekker makkelijk omwisselen bij hen maar ik zag het nut er niet van in: OK, hij is niet zo elegant als die van HTC, maar hij werkt wel op twee verschillende stekkers.

Een veel groter probleem aan de verzending was het ontbreken van een factuur. In eerste instantie viel het me niet eens op, ik was natuurlijk verblind door de nieuwe HTC Sensation. Maar een dag later begon het me te dagen dat de factuur niet in de doos zat, en ook niet in een attachment van de statusmails die ik van TL had ontvangen.

Aftersales

Aangezien ik geen factuur had gekregen, heb ik hier twee dagen na levering op 28 juli een mail voor gestuurd naar het enige contactadres dat ik op de site kon vinden. Hierop is nooit geantwoord.

18/08: Een kleine maand later heb ik een herinnering gestuurd. Ook hierop is nooit geantwoord.

05/09: Het telefoonnummer dat op TelecomLink.nl staat bleek niet te werken. Toevallig las ik op de ShopReview pagina de gegevens van deze winkel: daar stonden twee ANDERE mobiele nummers! Maar helaas, ook hierop geen contact. Als laatste stuurde ik ook nog een berichtje via de webinterface. Zoals verwacht is hier nooit een antwoord of zelfs maar een bevestiging van ontvangst op gekomen.

20/09: Twee weken later probeerde ik nog eens de verschillende telefoonnummers. Dit keer wordt er wel opgenomen bij het nummer van de website. Ik leg het probleem uit aan de vriendelijke man. Hij vraagt mij om even een mail te sturen naar zijn persoonlijke adres, want er zouden problemen zijn met mailserver van TelecomLink. Hij zou dan de factuur via .pdf mailen.
OK, zo gezegd, zo gedaan: ik stuur de hele mailtrail naar het persoonlijk adres van de TL-medewerker.

04/10: Ik heb opnieuw een reminder gestuurd en getelefoneerd. Het blijft echter stil.

06/10: Ik heb drie maal gebeld maar kreeg geen antworod. Ik vermoed dat de telefoontjes actief geweigerd werden, want ik kwam niet telkens even snel op de voicemail terecht. Bij de laatste keer heb ik een kort berichtje ingesproken met mijn ordernummer en het verzoek om een factuur. Natuurlijk heb ik nog geen antwoord gehad.

To be continued ...

Update (17/Okt/2011):

06/10: Enkele uren na het plaatsen van deze review werd ik via mail gecontacteerd door TelecomLink. Ze legden me uit dat er problemen waren met de mailserver (dat wist ik al) en ook met de facturatie, wat ik nog niet wist. Ze konden al een hele tijd geen facturen meer genereren, alles moest met de hand.

Dat is natuurlijk heel omslachtig en tijdrovend. Het zou op 12 oktober opgelost zijn.

De mail liet me met gemengde gevoelens achter: het was fijn om eindelijk een reactie te krijgen, maar het gebeurde pas na hier een slechte review te plaatsen. Ik heb toen dan ook maar besloten om voorlopig niet te reageren.

12/10: De factuur is er! Zoals beloofd! Daar ben ik dus wel tevreden om.

Conclusie: qua "Algemeen" en "Verzending" is TelecomLink goed tot zeer goed. In de aftersales zijn ze bij mij een beetje de mist in gegaan, maar ik heb het gevoel dat ik hier pech gehad heb, en telkens door de mazen van het net geglipt ben. Uiteindelijk is alles in orde gekomen, vandaar de "voldoende". Ik gun ze het voordeel van de twijfel en zou er in de toekomst weer willen bestellen.

Gepost door Mouse_R, woensdag 5 oktober 2011 19:45
Algemeen: Score: 5 Verzending: Score: 4 Aftersales:

De site is netjes en handig te gebruiken. Daar is weinig op aan te merken.

Echter bij de betaling ging het even mis. Ik maakte zelf een fout bij het invoeren van de verloopdatum van mijn CC. Natuurlijk weigerde het systeem van TelecomLink de betaling maar na de betaling nogmaals te proberen had ik in eens twee bestellingen staan en beiden geweigerd.

Toen ik het telefoonnummer opzocht en een 06-nummer zag was ik even bang dat dit misschien een fake site zou zijn. Maar dat bleek absoluut niet het geval. De betaling was de tweede keer wel goed gegaan en dat werd gelijk hersteld.

Zo'n 5 minuten nadat ik had opgehangen had ik een email in mijn mailbox dat de bestelling betaald was en geleverd ging worden.

De volgende dag stond de postbode met mijn nieuwe telefoon op de stoep. Wel met een engelse stekker lader en een verloopstekker voor Nederland erbij en een gratis screenprotector.

Dat het Engelse import is had wel (wat duidelijker?) op de site mogen staan. Maar mede dankzij het snelle en correcte telefoon gesprek toch een zeer goed. (Anders had ik een "goed" gekozen denk ik).

Verzending was correct verpakt en op tijd. Ziet bijzonder maar gewoon zoals het hoort.

De gratis screen protector is natuurlijk ook een leuke binnen komer.

«  1  2  3  »
VNU Media logo Hosted by True

© 1998 - 2012 Tweakers.net B.V. - Alle rechten voorbehouden - Contact - Jouw privacy - Algemene Voorwaarden

Uitgever van:

Website van het jaar 2011