Website is duidelijk en helder. Krijgt netjes een order update als de order is verzonden.
Per e-mail meestal binnen 6 uur reactie, maar sowieso binnen 12 uur.
Er bleken twee letters van mijn postcode te zijn weggevallen. Aangezien er een voorbeeld naast stond, kan ik me niet voorstellen dat ik deze vergeten ben. Maar goed, ik had het adres wel ingevuld, dus dat zou geen probleem moeten zijn.
PMT blijkt echter puur op postcode te versturen. Mijn pakketje is daarom van Luxemburg naar NL verstuurd, waar het pakketje geweigerd werd ivm ontbreken letters uit postcode.
Het pakketje is toen teruggestuurd naar Luxemburg. Ik moest 10 euro bijbetalen voor deze extra verzending.
Na +- 2 weken weer gemaild, bleek dat het pakketje bij de verzender thuis lag. De verzender lag zelf in het ziekenhuis met een blindedarm ontsteking en het pakketje kon daarom niet opnieuw worden verzonden.
Oke, heel erg dat iemand in het ziekenhuis ligt, maar wat heb ik daar verder mee te maken? Komt niet echt professioneel over. Nadat ik vroeg om geld terug, kreeg ik een reactie dat er een nieuw pakketje werd verstuurd...
Aftersales
Waardoor de twee letters wegvielen, weet ik niet, maar ik vind het nogal slecht dat ik daar +- 2 a 3 weken extra op mijn pakketje moet wachten. De website heeft dus geen controle ingebouwd daarop, tevens snap ik niet dat het adres niet op het pakketje wordt gezet.
Verder snap ik ook niet dat de verzender niet gewoon direct een nieuw pakketje had opgestuurd, zodat ik niet zo lang hoefde te wachten.
Toen ik vroeg om geld terug, kon dat namelijk direct wel.
Ik wilde eigenlijk tussen slecht en voldoende geven, maar dat kan niet. Aangezien PMT eigenlijk geen moeite heeft gedaan om het probleem sneller op te lossen, toch een slecht.
Ik moest zelf ook maar contact opnemen met SelektVracht, terwijl SelektVracht duidelijk op hun website heeft staan dat de verzender dat beter kan doen. Tuurlijk, als er een nieuw afspraak voor aflevering gemaakt moest worden, moet ik zelf bellen. Maar, als er helemaal geen pakketje is, moet de verzender er achter aan!
Erg passieve houding. In ieder geval niet voor herhaling vatbaar, dan betaal ik wel een paar euro meer en haal ik het in de winkel...
Wat is er hier fout gegaan:
De klant heeft zijn adres gegevens niet juist ingevoerd, er is alleen 1234 ingevuld i.p.v. 1234ab. Ook in de bevestiging die de klant per email gekregen heeft is de fout bij de klant niet opgevallen. Alle systemen van postbedrijven in ons geval Duitse post zijn gebaseerd op postcode + huisnummer. Op basis van deze gegevens worden de bezorgingen gedaan, kloppen die niet komt het pakket retour.
Indien een pakket retour komt omdat men het pakket niet kan bezorgen zitten daar kosten aan en het kost tijd. Het pakket moet retour naar ons waar het postbedrijf gewoon voor rekent, worden gerelabeld met het juiste adres en dan weer op transport naar Nederland en vervolgens naar de klant.
Ook gaat de post en de transporteur ons wederom kosten berekenen voor het bezorgen, op zich logies aangezien het niet hun fout is echter leuk is het niet.
De kosten die hier aan vast zitten bedragen eur 13,00. Uit coulance hebben wij aangeboden de helft van deze kosten voor onze rekening nemen ondanks dat het niet onze fout is. De andere helft kwam voor rekening van deze klant, niet meer dan normaal, hij heeft immers de fout gemaakt.
Het zou niet real zijn als wij de kosten zouden moeten betalen. Als we dat wel doen dan gaan de prijzen omhoog met gevolg dat andere klanten gaan betalen voor de fouten van anderen. Ik weet wel dat het overal normaal begint te worden dat de goede onder de kwade moeten lijden echter niet bij ons.
In dit geval heeft het de klant eur 6,50 gekost, slechts een gedeelte van de kosten
Wij hebben een aantal controles ingebouwd maar kunnen niet alles controleren. Duitsland heeft bijvoorbeeld 12345 als postcode en Luxemburg 1234. Er worden door de controles aan onze kant een keer of 12 per week foutieve gegevens gevonden. Maar laten we eerlijk zijn, wie weet er als beste zijn adres gegevens, de klant of wij?
Ik heb 9,50 betaald, mag ik die 3 euro terug?
Verder heb je gelijk dat het mijn fout was dat ik dat niet gecontroleerd heb, maar ik vind jullie passieve houding niet handig. Vooral dat ik zo lang moet wachten, terwijl jullie uit coulance wel een nieuw pakketje hadden kunnen versturen. Nee, eerst vragen om geld terug, dan pas wordt een nieuw pakketje verstuurd.
Voor het ordenen van mijn films, gebruik ik hoesjes in verschillende kleuren. Zowel de printbare DVD's (eigen merk) als deze hoesjes bestel ik regelmatig bij DVDstore, maar nu zag ik dat de rose hoesjes niet meer leverbaar waren. Na een mailtje bleken er nog 90 te liggen, die prompt speciaal voor mij op de site werden gezet. Klasse!
Verzending gebeurt prima: goed verpakt en lekker snel (dinsdag besteld, zaterdag in huis vanuit Luxemburg).
Aftersales
Geen ervaringen mee, maar gezien de snelheid waarmee gereageerd wordt op mailtjes, denk ik dat er prima met Peter te onderhandelen valt.
Dit is mijn tweede bestelling hier en wederom probleemloos. Vrijdag besteld en geld overgemaakt en dinsdag binnen.
Duidelijke site waar alles snel te vinden is.
Twee keer een mailtje, 1e bevestiging van de order en de 2e aankondiging wanneer ze gingen verzenden.
Verzending ging prima. Maandag verzonden en dinsdag binnen. Goede doos met vulmateriaal, geen aanmerkingen.
Overzichtelijke en gebruiksvriendelijke website. mediacodes van de aangeboden cd's/dvd's aanwezig en voldoende manieren om te kunnen betalen.
Levering is tijdig en zonder problemen aangekomen.
Aftersales
Ondanks de negatieve beoordelingen heb ik toch bij DVDstore besteld. Ik ben meer dan tevreden en zal hier in de toekomst vaker bestellen.
De shop is overzichtelijk en snel. Makkelijk. En zeer scherpe prijzen.
Omdat mijn zending niet binnen de verwachte tijd arriveerde, heb ik een mailtje gestuurd.
Daarin werd me verteld dat ik zelf met Selectvracht moest gaan bellen om de status te achterhalen en eventueel mijn goederen op te sporen. Ook na aandringen wilde men mij hier niet mee van dienst zijn. Het was mijn probleem, niet het hunne.
Nu blijkt dat DVDStore de spullen verstuurt gebruikmakend van een machtiging om dat uit de klant zijn naam te doen ! En daarmee eindigt hun verantwoordelijkheid op het moment dat ze het aan de vervoerder hebben afgegeven.
Tijdens de bestelling wordt dit gemeld, maar daar is snel overheen gelezen.
Dit is echt werkelijk ongekend ! En het lijkt me sterk dat dit overeenstemt met de wet.
Maar ja, het bedrijf zit officieel in Luxemburg, dus een advocaat inschakelen wordt een langdurende en kostbare zaak. En dat doe je dus niet.
De spullen zijn inmiddels aangekomen, in beschadigde verpakking, maar zo te zien wel in orde.
Aftersales
Zie het verhaal bij 'Verzending'.
Op kleinerende en betuttelende toon werd mij te kennen gegeven dat ik niet kinderachtig moest doen.
Ik citeer : Geef ze maandag nou gewoon een belltje, toch niet zo'n probleem lijkt me.
U weet gelijk hoe of wat.
Stijlloos! Eén klant zijn ze in ieder geval kwijt.
Als een klant aangeeft dat de zending niet is aangekomen vragen we eerst aan de klant of hij wil informeren of de zending bij de buren is afgegeven. Het gebeurt helaas nog wel eens dat er geen briefje wordt achter gelaten of deze tussen de folders verdwijnt.
Mocht het niet bij de buren liggen kan men contact opnemen met de bezorgdienst via een normaal telefoonnummer (dus geen duur 0900 gezeur). De rede waarom we dit aan de klant vragen is omdat het uit de praktijk blijkt dat de bezorgdienst al een aantal maal langs geweest is maar niemand thuis trof.
Wij zouden natuurlijk ook de navraag kunnen doen maar dan zitten wij er als spraak partner tussen, iets wat alleen maar onduidelijkheden geeft als " Sorry u was niet thuis, bent u er morgen wel, anders morgen avond ? het kan ook op zaterdag ochtend".
En elke keer de terugkoppeling geven naar de klant en weer terug naar de bezorgdienst. Iedere klant begrijpt dat dit ondoenlijk is, behalve deze.
In dit specifiek geval is er een email ontvangen op zodanige toon dat we gelijk klaar waren en geheel geen behoefte meer hadden om nog maar iets te doen.
Ik wil even wat persoonlijks kwijt, iets wat mij behoorlijk tegen staat.
Een aantal mensen denken als je achter internet zit je iedereen maar kan afbekken en commanderen en verliezen alle fatsoensnormen onder de noemer "klant is koning". Wij zijn hier heel duidelijk in, doe normaal dan doet de ander dit ook en krijg je normaal antwoord en wordt er alles gedaan om problemen op te lossen. Zet je gelijk een grote bek op dan doen we alles volgens de regels.
Ik weet dat wij vele malen verder gaan met service en aftersails dan anderen. Wij zijn de enige die een forum hebben draaien te ondersteuning. Uitgebreid testen doen in diverse branders en de uitslag ongecensureerd in het forum plaatsen.
We verkopen bijvoorbeeld de Nec 7173 brander en verdienen daar, schrik niet 4 euro aan. Ja niet meer dan 4 euro, maar hebben de brander wel eerst uitgebreid getest voordat we hem gingen verkopen of hij wel aan onze eisen voldoet.
Het "leuke" is dat de mensen die ik hier beschrijf gelijk hier een negatieve posting plaatsen. Er staan er een aantal bij die rembours zendingen hebben geweigerd omdat men bijvoorbeeld geen geld in huis heeft. Je weet toch als je iets besteld onder rembours dat je moet betalen! Zorg dan dat het in huis is, de persoon die het bezorgt is geen hondje die zich nog eens 4 maal komt melden.
Achteraf krijgen wij de schuld dat hij niet is uitgereikt en allerlei verwensingen naar ons hoofd geslingerd als we aangeven dat de kosten die aan de geweigerde zending vast zit betaald moet worden.
Later betaald men de kosten ineens wel als het incassobureau aangeeft naar de rechter te gaan, erg raar als je zo zeker bent van je zelf. Wij geven de vordering van dit soort mensen uit handen en gaan door tot aan de rechter om duidelijk te maken dat het niet normaal is zoals men doet.
Tot zo ver wat ik even kwijt wilde, lucht wel op.
Tja, schijnbaar was mijn eerste mailtje onbehoorlijk of zo, terwijl ik daar toch niets verkeerds aan kan ontdekken. Ik geef alleen aan dat het lang duurt (wat ik niet van ze gewend ben, dit is bepaald niet de eerste keer dat ik hier iets koop) en dus dat ik vrees dat hier iets is mis gegaan.
De letterlijke tekst van mijn eerste mailtje is (betaald op 4 februari, verzending wordt verwacht binnen 3 dagen)):
'Hallo,
het is nu 10 februari en het pakket heb ik nog steeds niet ontvangen.
Kunt U achterhalen wat hier mis is en/of zorgen dat ik de bestelling
alsnog zal ontvangen ?
Dank,
(mijn volledige naam).'
Na de afschuif-reaktie : infomeer eerst even bij de buren of ga zelf bellen met de vervoerder) houd ik het nog heel netjes :
'Het lijkt mij logischer dat niet ikzelf achter dit niet aangekomen pakketje moet aangaan, maar dat jullie als leverancier dat moeten doen.
Bij mijn buren is het niet afgegeven.
Totdat het pakketje bij mij is afgeleverd is het jullie
verantwoordelijkheid. Ik hoop dat U dat met mij eens bent.
(mijn volledig naam)'
Wederom niets onbehoorlijks of pissigs.
En toen hun reaktie :
'Geef ze maandag nou gewoon een belltje, toch niet zo'n probleem lijkt me.'
Niet echt een reaktie van een verkoper die staat achter zijn produkt en dienst volgens mij.
Hoe dan ook, ik heb jaren naar volle tevredenheid bij ze gekocht, maar door deze reaktie is het helemaal over.
Zolang het goed gaat leveren ze goed spul tegen lage prijs (alhoewel die laatste zending bagger kwaliteit bleek te zijn, bijna iedere film loopt op het einde vast). Maar àls er dan iets mis gaat, sta je gewoon in de kou. En krijg je een grote mond.
Wat dan nog eens in deze shopsurvey dunnetjes overgedaan wordt.
Dan ben ik liever een halve euro duurder uit maar netjes behandeld worden.
Overzichtelijk website. Het menu bevalt uitstekend. Je kunt precies bepalen hoeveel je wilt zien. Bijvoorbeeld voor DVD+R kiezen, dan de snelheid hiervan etc, dan kun je als laatste nog voor alleen een bepaald merk kiezen.
Omdat het vlak voor kerst was (donderdag 21 december), was ik reeds langs diverse online shops gesurft. Geen melding te vinden over levertijden, dan doorsurfen.
Bij DVDR Store stond rechts bovenaan de pagina in de rubriek Nieuws een link "Actuele levertijd". Geklikt en daar stond :
Actuele levertijd donderdag 01 januari 2009
Ook tijdens de feestdagen zullen we er zorg voor dragen dat uw order binnen 3 werkdagen verzonden is.
De actuele levertijd is binnen 2 werkdagen verzonden (dinsdag t/m zaterdag)
Alle orders die voor 22-12 12.00 bij ons binnen waren (rembours) of ontvangen op onze bankrekening zijn voor de kerst verwerkt. Als alles goed gaat heeft u zaterdag 23-12 uw bestelling binnen.
Orders na 22-12 12.00 zullen voor het eerst op 29 december bezorgt worden.
Dus ik heb gelijk besteld en met PayPal (credit card) betaald :
2 x 50-pack Verbatim DVD+R 16x
1 x dry/wet CD Lens cleaner kit.
Er kwam een bericht dat er een bevestiging per email verstuurd was. Dus niet! Een half uur gewacht. Ik dacht van, dat heb ik weer.
De volgende dag op het werk, rond 14:00 uur de status gecontroleerd. Die was veranderd in verzonden. Bij thuiskomst had ik wel een email ontvangen dat de bestelling de status verzonden had gekregen, maar die eerste email heb ik dus nooit ontvangen.
Vanmiddag (zaterdag 23 december om 12:30) werd het pakketje afgeleverd door Selekt Vracht. Keurig verpakt en alles heel. Gelukkig!
Dat is trouwens dus maar anderhalve dag levertijd geweest.
De redenen dat ik geen zeer goed bij beoordeling heb gekozen, is dat er geen Track & Trace mogelijkheid is en omdat die eerste email nooit ontvangen is door mij.
Ik zal deze shop zeker in overweging nemen bij mijn volgende bestelling.
Aftersales
Bij deze shop nog geen ervaring mee gehad.
De mail wordt aangemaakt door de shop en direct verstuurd. Om een of andere gekke rede komen sommige mails niet aan, het vermoede is dat het te maken heeft met spam filters en de gigantische stapels spam wat verzonden wordt.
Om dit zo veel mogelijk te voorkomen is onze mail opgemaakt in platte tekst en geen html, echter gebeurt het nog steeds dat ze ergens tegen gehouden worden.
We betreuren dit erg maar weten niet wat er verder aangedaan kan worden. Als iemand ideeën heeft horen we het graag. dan kunnen we dit laatste stukje ook verbeteren.
Aan track and trace wordt hart gewerkt, Selektvracht heeft dit niet en daarom zijn wij hem aan het maken met de gegevens die wij terug krijgen van Selektvracht.
De website ziet er wel overzichtelijk uit. Bestelling was makkelijk te plaatsen. Maar toen begon de ellende.
Er is mij alleen een rekening verzonden.
Een week nadat ik de bestelling geplaats had heb ik helemaal niets vernomen van het bedrijf, noch van het verzendbedrijf. Daardoor heb ik in een mail vriendelijk verzocht om de bestelling te annuleren, omdat andere bekende bedrijven dit veel sneller leveren, met een goede informatie voorziening.
Aftersales
Toen ik duidelijk maakte dat ik de bestelling niet meer wilde betalen, werd mij gelijk een nieuwe mail gestuurd dat de bestelling al verzonden was. Daarbij het vriendelijke verzoek of ik wilde betalen.
Ondertussen al verschillende dreigementen van incassobureau en eventueel een rechtzaal in mijn mailbox ontvangen.
Als je het bedrijf niet kent is rembours een redelijke zekerheid, je wilt immers graag je spullen krijgen en niet bv een baksteen of helemaal niets. Aan de andere kant wil de webshop graag dat je de spullen aanneemt en niet de andere kant opzadeld met kosten en daarom spreek je een aantal dingen met elkaar af.
Deze man heeft een bestelling geplaatst onder rembours, iedereen die voor het eerst een bestelling onder rembours plaatst krijgt een email met het verzoek om zijn adres gegevens goed te controleren (een tik fout is immers snel gemaakt) om te voorkomen dat het pakket niet afgeleverd kan worden.
Alle webshops hebben één groot probleem en dat is het retour komen van niet aangepakte rembours zendingen. Een zending die niet uitgereikt kan worden brengt veel kosten met zich mee. Een pakketje pakt immers niet zich zelf in en loopt ook niet zelf naar een klant toe daarvoor zijn mensen nodig die net als u een salaris willen ontvangen. Daarbij komt dat het de post maakt niet uit maakt of een pakket afgeleverd wordt of niet, men berekend gewoon de verzendkosten aan ons door.
De kosten die dit per jaar met zich meebrengen zijn enorm hoog en moeten ergens worden betaald, en zoals altijd komt dat indirect voor rekening van de goedwillende klanten door hogere verzendkosten of hogere prijzen van producten.
Om dit tegen te gaan moet elke klant die een zending onder rembours wil ontvangen accoord gaan dat indien de bestelling aan de deur weigert of niet afhaalt wordt de kosten die gemaakt worden vergoed worden. Nadat de klant dit bevestigd per email wordt de bestelling verzonden en krijg je een email dat uw bestelling is verzonden zodat je weet dat je spullen er aan komen. In totaal komt de post service die wij gebruiken in Nederland vier maal aan de deur waarvan één maal op zaterdag, kan er in die vier pogingen niet worden afgeleverd komt de zending terug naar ons.
Dan nog steeds is het mogelijk om zonder kosten de zending te ontvangen, wij hebben een regeling getroffen met de post dat elke zending die binnen 28 dagen terug komt nogmaals kostenloos het traject in kan dus nog vier uitreikpogingen dit om fouten waar dan ook gemaakt op te lossen, briefjes kunnen tussen folders komen enz..
Wat doe je normaal als je een zending niet krijgt terwijl je weet dat hij verzonden wordt dan trek je aan de bel om te achterhalen waar het blijft. Wij of de klant kan dan contact opnemen met het postbedrijf om te achterhalen wat er aan de hand is. Als de zending retour komt krijgt de klant een email met de vraag wat er fout gegaan is, als immers de post een fout maakt betaald die de kosten en niet de klant of wij.
Maar helaas heeft deze man ook daarop niet gereageerd, dan komt er inderdaad een maand later nog een mail met het verzoek de kosten te voldoen waar hij mee accoord gegaan is. Indien hij dat niet doet zullen via gerechtelijke stappen de kosten worden geint, wat begrijpelijk niet leuk is. Maar laten we wel reëel blijven, je hebt dan al zoveel kansen gehad om je bestelling te krijgen er is een keer een einde.
Het is gewoon jammer dat een handje vol mensen andere goed willende klanten op kosten jagen en dan een ander de schuld geven. Dit moet bikkelhard worden aangepakt en gelukkig zijn wij niet de enige die dat doen, de meeste webshops hebben deze voorwaarde al opgenomen in de algemene voorwaarden. Wij zijn echter van mening dat de klant er extra op gewezen moet worden en daarmee akkoord moet gaan deze kosten te voldoen om problemen achteraf te voorkomen.
"In totaal komt de post service die wij gebruiken in Nederland vier maal aan de deur waarvan één maal op zaterdag, kan er in die vier pogingen niet worden afgeleverd komt de zending terug naar ons."
Erg raar dat ik dan vier keer niets vernomen heb
"Als de zending retour komt krijgt de klant een email met de vraag wat er fout gegaan is,"
Deze email heb ik nooit gekregen
Ookal had ik deze bestelling geplaatst
waarom hoor ik pas na bijna een week dat de bestelling verzonden is ?
Bij elk bedrijf waar je een bestelling plaatst krijg je keurig een mailtje dat het pakje verzonden is.
Sorry maar als je een mail stuurt moet het toch bij mij aankomen lijkt mij ? en dat is dus niet gebeurt
De site is overzichtelijk, en werkt redelijk prettig. Ik vind het al fijn als een webshop goed werkt met Firefox. Maar dit terzijde. Ik kreeg netjes een order bevestiging gekregen via de mail, daarna nog een mailtje dat het verstuurd was.
De verzendingen lopen tegewoordig via Selekt Mail, helaas bieden die geen track&trace service. Was in mijn geval wel handig geweest.
Aftersales
Omdat ik na 2 weken nog niets had mogen ontvangen, maar eens een mailtje eraan gewaagd. Kreeg netjes de volgende dag een berichtje terug met het verzoek om even te vragen bij de buren of die iets in ontvangst hadden genomen.. Nee dus, want selekt mail moet dan bij mij een briefje in de bus doen. Toen Selekt Mail maar eens gebeld, die konden mij vertellen dat ze het pakketje in ontvangst hadden genomen om het daarna kwijt te raken. Dit hadden ze aan dvdrstore laten weten (zeiden ze tenminste), ik weer een mailtje retour naar dvdrstore. Dvdstore ging er achteraan mailden ze mij en 2 uurtjes later weer een mailtje met daarin, dat er een nieuw pakketje was verstuurd. Dit was goed verpakt maw ik kreeg het pakketje lekker rap. De aftersales werkt dus goed bij dit bedrijf.
Bestelling geplaatst en meteen vooruit betaald. Vervolgens moest ik wegens omstandigheden plotseling naar het buitenland. Ik had al meerdere malen bij deze shop besteld en het was sowieso altijd keurig bij buren afgeleverd dus ik zag geen probleem. Heb de buren nog even op de hoogte gesteld dat er iets kon komen. Er is dus niets gekomen. Toen ik 3 dagen later terug kwam lag er alleen een berichtje in de bus dat ze 1 keer waren geweest en dat het pakket retour was gezonden. Wegens omstandigheden waaronder verhuizing ben ik hier verder niet op in gegaan. Daarna niets meer van dvdrstore gehoord terwijl ik vooruit had betaald. Op mijn verzoek het pakket nogmaals af te leveren moet ik een klacht indien bij de vervoerder. Begreep er niets van. Selektvracht begrijpt het ook neit. Het komt er op neer dat ze niet bereid zijn het nog een keer op te sturen. Dus ik zeg betaal dan maar terug. Moet ik de verzendkosten betalen. OK in orde, doe ik dat. bestel gewoon niet meer daar. Produkten zijn toch ook niet zo goed (met name huismerk CD-R's zijn heel erg kwetsbaar). Opeens zouden de kosten een stuk hoger zijn namelijk 12,50. Op de web site staat net even iets anders. Maar goed. Laat maar zitten. Ik bestel hier gewoon niet meer en raadt een ieder ander hetzelfde aan.
Ja wat moet ik zeggen. Met de TPG ging alles goed. Om een of andere reden gebruiken ze nu selektvracht en als er iets fout gaat is dat uiteraard jouw schuld. Moet je hier maar niet betellen. Dat is de enige conclusie die ik kan trekken.
Aftersales
Ja dat is wat mij betreft ook slecht. Waar mogelijk reageren ze niet en hopen dat je het gewoon vergeet. Als er iets fout gaat is dit altijd jouw schuld.
Wij hebben 1 vuistregel, de persoon die de fout maakt betaald de kosten, maken wij de fout betalen wij de kosten, maakt de klant de fout betaald die de kosten. Dat dit niet leuk is snappen we echter als wij dit niet zouden doen betalen andere klanten voor de fouten van een aantal klanten iets wat niet reëel is. Kosten die wij moeten maken moeten namelijk ergens vandaan komen, de lengte of de breedte in de volksmond. BV door verhoging van verzendkosten of prijzen.
Sommige klanten gaan dan dreigen en zetten een verschrikkelijke keel op in de hoop dat ze dan gelijk krijgen. Deze man gaan ons vereren met een bezoek van de deurwaarder. Eerlijk is eerlijk, deze kende we nog niet.
Deze man heeft aangegeven dat hij op vakantie was (heeft ook hier op tweakers gestaan maar is later veranderd), later was het ineens een sterfgeval. Als je op vakantie gaat is het niet verstandig om te bestellen, doe je dat toch dan zijn er vele wegen om te voorkomen dat men het pakket niet kan afleveren. Een opmerking bij je bestelling zetten met graag na datum x verzenden zou al genoeg zijn.
Wij hebben aangegeven dat de verzendkosten a 4,95 voldaan diende te worden en dat de andere kosten die we hebben (transport, retour kosten enz.) niet berekend zouden worden, het gevolg is de bedreiging en de posting hier op tweakers.
Goede overzichtelijke site. Alles is duidelijk te vinden.
Je word op de hoogte gehouden via mailtjes. Enige nadeel vond ik dat er geen mailtje kwam met de bevestiging dat de betaling (overboeking) binnen was.
1e mail was de bevestiging van de order, 2e mailtje, drie dagen later, was aankondiging van verzending.
Maar verder niks op aan te merken.
Alles zat goed verpakt in een stevige doos waarbij de lege ruimtes opgevuld waren met luchtkussentjes.
Enige minpuntje; In hun FAQ staat dat ze TPG post gebruiken maar het kwam met Selekt Vracht, dus geen track en trace.
Aftersales
Geen gebruik van hoeven maken.
i.v.m. een test hebben we 1 maand getest met Selektvracht i.p.v. TPG, dit stond overigens vermeld bij nieuws op de homepage maar ik kan me voorstellen dat u dat over het hoofd heeft gezien. Omdat het een test is de faq niet aangepast.
We zijn overigens zeer te spreken over Selektvracht, het aantal vermissingen en schades zijn terug gebracht tot 0. Wij zijn van mening dat we met deze club een nog betere service verlening naar Nederland geven. Schades zijn wel verzekerd maar niemand zit op de rompslomp te wachten.
Heb hier al meerdere malen naar tevredenheid besteld, de website is duidelijk en overzichtelijk en kon makelijk mijn keuze maken. Ik vindt hun prijzen goed en de verzendkosten vallen ook enorm mee. Wat ik erg goed vindt is dat de verzendkosten zeer eenvoudig te vinden waren, en niet weg gestopt wat meestal het geval is
Op maandagavond besteld en kreeg gelijk een mailtje met de betaalgegevens, gelijk het geld naar ze overgemaakt op hun Nederlandse bankrekening nummer (scheelt toch weer) . De volgende ochtend een mail gekregen dat het verzonden was. Woensdag middag stond Selektvracht aan de deur, niets op aan te merken, gewoon goed.
De goederen zaten goed en stevig verpakt met handige luchtzakjes als opvulling en bescherming wat een stuk minder afval is en das wel handige met mijn kleine kliko. Wat me opviel is dat de doos dvd dozen niet eens beschadigd was, voorheen had ik wel eens schade toen men met TPG verstuurde. Het werd altijd wel opgelost maar toch rompslomp waar ik niet op zat te wachten
Aftersales
Had voor het eerst 16 speed schijven besteld van Ritek, echter de beloofde 16 speed werdt niet gehaald, ik kwam niet hoger dan dan 4 speed. Heb een mailtje gestuurd rondt een uur of 8 in de avond en kreeg 15 minuten later het advies om de firmware te updaten in mijn brander. Ook mailde ze een link naar hun forum waar op stond wat firmware is. Kan niet zegen dat ik zeer tevreden ben, blijf hier zeker kopen
Website is duidelijk en overzichtelijk, je kan makkelijk de prijzen/levertijden vinden, toch het belangrijkste op een webwinkel.
Een aantal spindels besteld, en 10 stuks doorzichtige primeline (extra) kwaliteit, 5 stuks dvd-doosjes 3 dvds, 196 dvd-doosjes 9 mm (er zitten er 98 in een doos).
Spindels zaten goed verpakt in orginele verpakking, eveneens de 9mm doosjes, maar de 10 stuks doorzichtigen dvd-doosjes en de 5 stuks # 3 doosjes zaten in een dvd-r doos, bovenkant was met die luchtzakjes opgevuld, maar de verdeling van de dvd-doosjes binnen in was zo dat de doosjes zijn gaan schuiven.
Wat tot gevolg heeft geleidt dat alle doosjes heel veel krassen op de buitenkant (de folie) is ontstaan en nu onbruikbaar zijn geworden. (ik had juist voor de doorzichtige dvd-doosjes, de duurdere primeline extra kwaliteit gekozen).
De dvd-doosjes #3, zat op sommige (behalve de krassen) ook plakzooi op (wat er niet afgaat).
Aftersales
- Klacht gelijk (via de e-mail) voorgelegd, duidelijk vermeld dat de oorzaak is van de schade (dat de verdeling binnen de doos niet goed was) en dat daardoor de schade (krassen) zijn ontstaan. (totale schade 7 euro)
- Binnen 2 uur een (standaard) antwoord dat ik de schade moet verhalen op de tpg, en dat ik een proces-verbaal moet laten opmaken bij het postkantoor.
- Nogmaals uitgelegd (in een heel uitgebreid e-mailtje) dat de schade niet TPG is gemaakt. Er was geen schade aan de buitenkant van het verpakkingsmateriaal.
- Reactie van dvdrstore is nog steeds dat hun niet verantwoordelijk zijn voor de pakjes, en dat ik nog steeds de schade moet verhalen op TPG.
- Wederom aangegeven waarom deze 'oplossing' wordt gekozen, en waarom ik de TPG aansprakelijk moet stellen voor iets waar de TPG niet verantwoordelijk voor is. En gevraagd waarom er zo moeilijk gedaan wordt over 7 hele euro's? (klantvriendelijkheid, etc)
- Reactie dvdrstore, ze hebben een verzekering en die is bedoelt om dit soort scahdes te dekken. Maar ik moet die schade aanmelden bij het postkantoor. (die lachen zich helemaal suf als het om 7 euro gaat, en dan ook moet vertelen dat het gaat om binnenin de doos, die niet door buitenaf gekomen schade is ontstaan.)
Kortom, ik bestel dus nooit meer bij dit bedrijf, als ze nogeens de klachten reëel (en naar de klant toe, goede oplossing) kunnen oplossen. en zonder dat ik uren moet gaan mailen voor een totale schadepost van 7 euro...
Een bedrijf 'leer' je pas kennen bij problemen en/of klachten, en dat is in mijn geval ook zo. Ik heb al bijna 14 jaar ervaring met via de post versturen van bestellingen (van heel veel verschillende bedrijven/personen), maar dit is wel het toppunt van afschuif-politiek. TPG laten opdraaien voor een simpele inpakfout van dvdrstore.
Enige positieve is dat er altijd op kort termijn gereageerd werd/wordt op mijn -email. (vandaar dat mijn mening niet slecht is maar matig...)
EDIT:
jullie maken een mooi verhaal van. Jullie halen er zelfs de Gamma erbij, maar het feit blijft bestaan dat ik een schade moet indienen bij TPG Post omdat JULLIE niet goed ingepakt hebben. Dan weet ik het verhaal van die Gamma nog wel door te trekken, Ik haal een zaag bij de Gamma en ga bij Praxis mijn ongenoegen uiten en eis dat ik een nieuwe zaag wilt hebben. Jullie zijn op deze manier verzekeringsoplichters! Jullie moeten de klantvriendelijkheid en service (die bij jullie schijnbaar hoog in vaandel hebben staan) de klacht serieus nemen en niet de handel proberen af te schuiven naar de klant en naar TPG post. Jullie hebben de dvd-doosjes verkeerd ingepakt, NIET de TPG post!
Ik heb zelfs aangeboden om bij de volgende bestelling die 7 euro te verrekening, komen jullie nog steeds met een verhaal dat de verzendkosten zo hoog zijn omdat jullie de dvd-doosjes dan opnieuw zouden moeten versturen....
Voor 7 euro op deze manier mij als klant verliezen, is een hele goede zet. (not) En niet te vergeten mijn kennissen/vrienden/collega's en natuurlijk de tweakers-bezoekers die dit nu lezen (zeker na zoveel klachten aan jullie) en aan jullie service gaan twijfelen.
Gefeliciteerd!
EINDE EDIT
Service is een item wat hoog staat bij ons, het grootste probleem met service en kopen op internet zijn de verzendkosten.
Als een product niet goed wordt niemand daar vrolijk van, normaal ga je terug naar de winkel. Op internet moet je dit terug gaan sturen (omdat de winkel vaak een eind bij je vandaan zit) waardoor de verzendkosten heen en weer meestal hoger zijn dan de kosten van het product wat niet goed is. Om dit goed af te vangen hebben we een verzekering genomen bij de post, deze neemt het risico voor schade, vermissing, diefstal enz. Op deze manier hoeft de klant de goederen niet terug te sturen en worden de verzendkosten om de goederen weer naar de klant te sturen ook betaald door de post. In onze ogen de enige goede oplossing om de kosten voor alle partijen tot het minimum te beperken.
Er is één nadeel, de klant moet de schade melden bij tpg, wij mogen dat niet omdat wij de schade niet zelf hebben constateren. Aan de andere kant normaal moet je terug naar de winkel en nu even naar de post toe, wat is het verschil?
Sommige mensen vinden dat te veel werk en vinden dat voor dat kleine bedrag wij maar voor de kosten moeten opdraaien. Echter dat kleine bedrag wordt dankzij de verzendkosten een behoorlijk bedrag. Als de klant het er niet voor over heeft om met het product terug te gaan naar de winkel, in dit geval de schade te melden bij de post dan is dat zijn keuze maar wees dan wel reëel.
Je belt toch ook niet naar de gamma en zeg dat ze even een nieuwe zaag moeten sturen naar je omdat hij krom is, en als ze dat niet doen is het een klote bedrijf. Dit is de omgekeerde wereld.
Een goede en overzichtelijke site met lage prijzen ! (Daar doen we het voor).
Ik had zondagavond besteld en kreeg vlak daarna al een e-mailtje met de betaalgegevens. Ik had voor vooruitbetaling gekozen, geld overgemaakt met tele bankieren naar hun Nederlandse bankrekening (buitenlandse overboekingen kosten toch ook extra geld).
Vervolgens op maandagochtend een mail dat mijn goederen verzonden waren, met een track & trace link.
Dinsdag de goederen afgeleverd.
Ik moet zeggen, fantastisch ! Zo zou het altijd moeten zijn.
De goederen zaten goed verpakt in een kartonnendoos, de lege ruimte was opgevuld met luchtzakjes. De goederen onbeschadigd en goed verpakt, factuur bijgesloten.
Aftersales
Ondanks dat alles goed en snel verliep, had ik toch een probleem. Ik had 16x DVD's besteld (ook gekregen) maar die deden maar 4x in mijn brander. Ik een mailtje gestuurd met mijn probleem en de brander die ik in mijn pc heb zitten. Na een uur een antwoord met het advies om mijn firmware van mijn brander bij te werken met de link waar ik de update van de firmware vandaan moest halen.
Update uitgevoerd en het werkt allemaal perfect.
Ik moet eerlijk toegeven dat ik uiterst tevreden ben over deze web-shop. De kwaliteit is goed, je krijgt terugkoppeling over wat er gebeurd met je order, prijzen zijn laag en de service is goed. Hier zitten dus mensen achter die weten waar ze mee bezig zijn. Ga zo door.