« 1 2 3 4 5 6 7 8 9 »Resultaten 1 t/m 20 van 180
Prima site. Had de Sitecom Wireless Network 300N Router | WL-183 besteld. Levertijd op de site aangegeven: 1-3 of 1-5 dagen. Bleek dus niet helemaal correct. Krijg netjes bevestiging van bestelling/betaling en tussendoor mailtjes dat levertijd langer was dan verwacht. Verder zie aftersales.
1 oktober: geld binnen bij Zercom
6 oktober: mail: levertijd meer dan 2 weken
8 oktober: mail: artikel voor onbekende tijd niet meer leverbaar, order geannuleerd. Vroegen of ik een ander artikel wilde of mijn geld terug. Gereageerd dat ik m'n geld terug wilde. Nog geen uur later een reactie dat het geld z.s.m. wordt teruggestort.
Dus: foutieve levertijd op de site, maar keurige afhandeling!
Site is mooi en overzichtelijk. Hun e-mail systeem werkt enorm goed en houdt je op de hoogte. Prijzen zijn concurrerend. Maar door de verzending en aftersales is helaas mijn algemene beoordeling ook beïnvloed. Normaal zou dit een goed geweest zijn.
Update: Naar aanleiding van de verbeteringen pas ik mijn review hierbij aan. Het vertrouwen is volledig hersteld!
Bij de verzending is het dus niet goed gegaan. De kaart is onvoldoende verpakt. Aan 1 kant zaten er luchtzakjes maar aan de andere kant niet. Daar was dan ook:
1)Een klap tegenaan gekomen die is doorgedrongen in de doos die een lelijke beschadiging heeft achtergelaten.
2)Daarbij komt dat de zegels aan beide kanten volledig waren omhoog gekruld. Dus beiden aan 1 kant maar vastzitten.
3)Er zitten vlekken aan de achterkant die er niet af gaan. Het lijken op vetvlekken maar dan permanent.
4)Ook de verf is er een beetje vanaf gebladerd.
5)Ook zit de kaart in een zakje dat niet afgesloten was en los in de doos zat.
Ik snap het niet een duur product maar je krijgt dan een goedkopen doos. Bij andere bedrijven krijg je een grotere doos met van die chips erin en ook nog luchtzakjes. Nooit 1 product dat beschadigd is of waar zegels, verf en deuken inzitten.
Update: Naar aanleiding van deze review ben ik opgebeld en heeft Zercom het naar tevredenheid geregeld. Zie aftersales voor verdere details. De nieuwe HD 4870x2 was nu uitstekend verpakt en er waren geen beschadigingen aanwezig. Hopelijk gebeurd dit nu altijd want dat scheelt behoorlijk wat problemen.
Aftersales
Ik heb 2 dagen nadat ik de kaart gekregen heb gemailed naar ze. Daar werd niet op gereageerd en dus heb ik vandaag maar gebeld. Ik had de mail naar verkoop gestuurd omdat ik contact had met iemand daar over de levertijd. De man van de RMA afdeling kon mijn mail niet vinden. Verder reageerde hij als volgt:
1)De klap komt door de TNT waar ze meer klachten hebben lopen. Toen ik zei dat dit komt doordat de kaart aan 1 kant niet beschermd was ging de heer daar niet echt op in.
2)Het komt vaker voor volgens hem dat de zegels bij Sapphire en meerdere merken loslaten. Nou ik koop aardig vaak wat maar dit is echt de eerste keer dat ik dit zie. Eerlijk gezegd lijkt mij dit onwaarschijnlijk.
3)Of ik een foto kon maken van de vlekken zodat hij ze kon zien. Ik heb geen camera dus dat hield ook op
4)Dat de verf eraf ging kwam doordat de kaart door de reis heen en weer ging. Ja, als hij niet goed verpakt is.
5)Deze kaart zit niet met een zegel dicht in zakje. Nou mijn laatste 3 videokaarten waaronder een Sapphire 2600 XT zaten in een dicht zakje.
Al met al schept alles geen vertrouwen. De kaart zelf kan ik nog niet testen maar als je een dergelijk doos krijgt heb je daar nog weinig zin in. Ik zal hier niet gauw weer wat bestellen. In ieder geval geen dure producten meer.
Update: naar aanleiding dus van deze review ben ik opgebeld zowel door iemand van de RMA afdeling als zowel de eigenaar.
De eigenaar heeft nog zijn excuses aangeboden en heeft mij op het hart gedrukt dat dit niet de bedoeling was. Waarschijnlijk had ik een RMA exemplaar gekregen. De verpakking was niet voldoende vooral niet voor een product van die prijsklasse.
De andere heer van de RMA afdeling heeft mij nog apart weer opgebeld en mij laten weten dat een nieuwe kaart verzonden zou worden. Hij had al in de doos gekeken naar de verpakking van de kaart. Schijnbaar zijn deze beschermzakken zonder zegel. Dat liet hij hierbij ook weten dat de doos aan 1 kant daardoor al open was.
Daarbij melde hij dat hij nog een kleinigheidje erbij zou doen. En dat waren in totaal:
-Poster van Asus
-Marketing kit van MSI
-Pak kaarten van TRENDnet
-Een hand waarmee je kan klapperen van ASRock
-2 volle zakjes met USB dragers voor om je nek van Gigabyte
-En als klap op de vuurpijl een "Build your own pc in 30 minutes guide" van Gigabyte. De laatste hoop ik niet dat dit aanwijzing is ;-).
Leuke dingen waarvan ik echt ben gaan glimlachen. Top Zercom!
Update 9 oktober 2008:
Vrij snel na het annuleren van de bestelling is met mij contact gezocht voor een oplossing. Bij Zercom werken gelukkig ook mensen die verder kijken dan de standaard. Automatisering is handig en kostenbesparend, maar dan moet het niet mis gaan.
Snelle reactie op een probleem met een order die door automatisering in de soep liep. Het systeem dat dit bedrijf gebruikt voor de afhandeling van bestellingen die niet direct leverbaar zijn is onduidelijk voor de klant.
Via een automatische update was de leverbaarheid van het door mij bestelde product na drie werkdagen wachten gewijzigd van 1 tot 5 werkdagen naar meer dan twee weken. Hoewel op de site nog steeds voorraad 10+ stuks en levering binnen 1 tot 5 werkdagen stond.
Het viel mij echter op dat het betreffende artikel 1,80 euro duurder was geworden. Hiervan kreeg ik geen bericht.
Bij navraag of ik er vanuit moest gaan dat het product niet meer geleverd ging worden omdat deze in prijs was gestegen, kreeg ik een bevestigend antwoord in de vorm van een standaard mail dat zij er ook niets aan konden doen en afhankelijk waren van verschillende leveranciers en dagprijzen. Had hierna de bestelling geannuleerd
Algemeen:
De website zelf is overzichtelijk, de artikelen zijn vrij snel te vinden. Met de laatste versie van Opera is de site wel goed bereikbaar heb ik bemerkt. Dit was eerder niet het geval.
De voorraad indicatie en prijsstelling zijn onbetrouwbaar als het artikel niet op voorraad is, maar staat op 1-5 of meer werkdagen. Tussentijds kan Zercom van leverancier wisselen met andere prijzen.
Volgens het systeem van Zercom zijn zaterdag en zondag ook werkdagen.
Keurig verpakt aangeboden door de koerier van DHL.
Aftersales
Zeer snel na annuleren is met mij contact gezocht over een oplossing. Artikel werd daarna snel vanuit de leverancier naar mij verstuurt.
Dit is nu al mijn vijfde bestelling bij Zercom. Ik vindt dat ze zeer goed hun best doen om hun klanten duidelijk op de hoogte te houden mbt wijzigingen in hun order. 1 artikel was moeilijk leverbaar er werd wel gekeken naar een alternatief en die heb ik ook genomen.
Dit keer laten verzenden op mijn werk. Producten zaten goed verpakt met bubbeltjes plastic. Zo kon er niks gebeuren met de producten.
Aftersales
Toch ondanks dat het goed verpakt was er een hardeschijf defect. Gebeld met Zercom en deze hebben een rma nummer voor mijn aan gemaakt. Ik kon het gelijk de zelfde dag nog komen ruilen want ze hadden er genoeg op locatie Eindhoven. Super ga zo door.
22 september jongstleden heb ik een bestelling gedaan bij Zercom van een Belinea monitor, die zeer scherp geprijsd was. Zercom was niet de goedkoopste, maar wel het dichtste bij. Na een tijdje werd mijn bestelling geaccepteerd; ik keek vol genoegen uit naar mijn nieuwe monitor. 23 september kreeg ik een automatische email waarin stond dat de koopovereenkomst ontbonden was met de boodschap dat de leverancier geen voorraad meer had. Dit vond ik echter nergens op slaan omdat op de website wel stond dat het product nog op voorraad was. Hierop heb ik gemaild naar consuwijzer.nl waarop ik de volgende reply kreeg:
Als u geen reden had te twijfelen aan de prijs van het product en u heeft het aanbod aanvaard, is er een rechtsgeldige koopovereenkomst tot stand gekomen. De verkoper is dan verplicht u het product voor deze prijs te leveren.
Daar er verschillende webshops waren die het product voor ongeveer dezelfde prijs aanboden is er geen reden om te twijfelen wegens een typfout oid. Ik heb de volledige mail van consuwijzer plus een toelichting doorgestuurd naar Zercom, waar een antwoord helaas uitbleef.
Een paar dagen later heb ik wederom een mail gestuurd, ik wou graag duidelijkheid hebben. Het antwoord was het volgende:
U ontvangt ook meteen een email zodra het artikel binnenis.
Nu heb ik net gekeken en het is nog niet geleverd ,maar zodra het binnen is
ontvangt u een bericht.
Afdeling Verkoop
Ik vond dit mailtje niet echt relevant voor mijn bestelling, omdat deze reeds geannuleerd was. Na mijn reply op deze mail kreeg ik exact dezelfde tekst als die ik kreeg als bij de boodschap dat mijn bestelling geannuleerd was. Na mijn volgende mailtje bleef het antwoord gedurende een week uit.
/edit Na plaatsen van deze review werd contact met me opgenomen. De directeur legde uit wat er fout was gegaan en gaf me gelijk. Deze persoonlijke manier van klanten benaderen bevalt me wel. Momenteel kijk ik naar een mooi Belinea scherm dat Zercom nog ergens voor mij kon bemachtigen.
Aftersales
Er wordt selectief gereageerd op emails, echter vind ik duidelijkheid als klant bij een webshop zeer wenselijk.
/edit Als er door middel van surveys dergelijke klachten naar voren komen, grijpt leidinggevend Zercom in.
Voorraadindicatie wisselt, ook in het weekend. Mail gestuurd hoe dat kan, komt er eerst een vaag antwoord. Nog een mail, dan worden ze wakker. 4 van de 5 bestelde artikelen plots toch binnen?! Behalve het bestelde geheugen; ander geheugen uitgezocht en doorgegeven.
Komt de bestelling binnen: toch met het oorspronkelijk bestelde geheugen! Eeehm, ja prima dat alles er is. Wel denk ik dat zonder mijn mailtjes het een stuk langer zou duren. Vooruitbetaald via iDeal.
Goed verpakt met vermelding om niet bij de buren af te geven.
Het is mij nu voor de 2e keer bij deze winkel overkomen dat de levertijd en voorraad indicatie van door mij bestelde producten niet klopt. Het bestelde betreft een SO-Dimm van Transcend.
Vervolgens moet je er zelf na een week wachten achterkomen dat er misschien iets niet in de haak is als op hun site plots:
- De prijs wordt verhoogt
- De levertijd wijzigt van 1-5 werkdagen naar meer dan 2 weken
- De voorraad bij de leverancier van 10 stuks daalt naar 0 stuks.
Ook in de status update email die door hun verstuurt is na 5 dagen wordt niet gerept over de leverbaarheid.
Pas na email van mijn zijde blijkt dan dat het product niet meer leverbaar is.
Web-site is prima, een filtermogelijkheid op producteigenschappen zou een prettige toevoeging zijn.
Na de bestelling en betaling (via iDeal) is de bestelling direct geaccepteerd. De onderdelen kwamen beschikbaar volgens de vermelde levertijden, behalve de bestelde processor; deze kreeg de status "in bestelling".
* Navraag gedaan per email: die cpu werd niet meer geleverd door de ene leverancier, maar was nog wel te krijgen bij een andere voor 6 euro meer. Ik mocht aangeven wat ik hiermee wilde doen.
* Mijn antwoord: prima, maar ik wil hem graag voor de overeengekomen prijs.
* Tot twee keer toe werd teruggemaild dat dit niet kon, met de opmerking "wij kunnen niets doen".
* Mijn standpunt is dat ze aan die leverancier niets konden doen, maar wel aan de prijs. Het probleem met een leverancier is niet mijn probleem en voor zo'n klein bedrag (totale order was 330 euro) kan een winkel dat denk ik zelf oplossen - omdat ze de order geaccepteerd hebben was er al sprake van een overeenkomst (zie hun eigen algemene voorwaarden). Uiteindelijk daarom de order geannuleerd en ergens anders besteld.
Aangezien het niet tot een levering is gekomen, hierbij geen oordeel. Twijfel er eigenlijk niet aan dat de verzending goed geweest zou zijn.
Aftersales
Op elke mail (vrijwel) direct antwoord gehad. Bij het annuleren van de order gelijk een bevestiging, online-overzicht bijgewerkt en binnen enkele dagen het geld terug ontvangen.
Niets te klagen wat dit betreft.
Ik heb bij zercom op 2 september een Acer Aspire 7730G laptop gekocht, meteen betaald via iDEAL. Zercom werd mij aangeraden door mensen die er zeer positief over spraken.
De laptop was volgens de site binnen 1-3 werkdagen te leveren. Op 9 september had ik echter nog steeds niets ontvangen. Na met zercom gemaild te hebben bleek er iets bij de leverancier fout gegaan te zijn, en zou ik de laptop binnen 2 dagen ontvangen. Dit is echter niet gebeurd. Na nog wat heen en weer gemail heb ik de laptop bijna een maand later (29 september) nog steeds niet. Op mijn laatste 2 mailtjes (inmiddels al weer een week geleden), is niet meer gereageerd.
-- UPDATE 02-10-08
2 uur na het plaatsen van de originele review werd ik opgebeld door zercom, ze zouden met de leverancier bellen, en ik zou de laptop zo snel mogelijk krijgen, ook boden ze aan de verzendkosten te betalen.
Later op de dag werd ik nog een keer gebeld met de melding dat ik de laptop donderdag of vrijdag zou krijgen, hij is vrijdag dan ook eindelijk aangekomen.
Ik werd dus pas goed geholpen nadat ik hier een slechte review had geplaatst.
Zie de algemene review hierboven, meer dan een maand te laat.
Overzichtelijke goed te bedienen site met een ruim assortiment.
Alles zit logisch in elkaar en mocht je om wat voor reden toch nog verkeerd bestelling doen kun je deze in ze geheel annuleren.
Bevestiging van de order gaat via de e-mail en tevens kan op de website, na inloggen, alles worden bijgehouden.
Verzendingen worden on line op de site van Zercom medegedeeld waarna het bij aanbieding bij TNT post via track&trace is te volgen.
Kreeg de systeemkast zelfs rechtstreeks van de tussenhandel zonder tussenkomst van Zercom.
Aftersales
Telefonisch goed te bereiken zonder wachttijden. Kreeg iedere keer dezelfde persoon aan de lijn waarbij ik niet iedere keer weer het hele verhaal hoefde uit te leggen. Scheelt een hoop tijd.
Had de verkeerde syteemkast besteld waarbij achteraf bleek dat de (vast ingebouwde) voeding niet voldoende was. Kon deze zonder probleem omruilen voor een ander waarbij het gehele bedrag is teruggestort. Ondanks dat deze systeemkast was gebruikt en niet meer in de ongeopende verpakking is ingeleverd.
Van het bestelde intern geheugen (2x 2MB) was een van de twee bankjes defect. Omdat ik met mijn systeem aan de slag wilde en ik dus onmogelijk de 2 bankjes kon inleveren kon, ik na telefonisch contact, middels een RMA 1 bankje terugsturen. Het enige nog aanwezige setje geheugen werd bij Zercom direct voor mij gereserveerd.
Heb hier verscheidene onderdelen besteld. Echter moest ik deze door famliaire problemen afzeggen (iets gebeurd binnen fam waardoor ik het geld beter kon gebruiken). De manier waarop mijn probleem in acht werd genoemen is ronduit perfect te noemen, men was uiterst behulpzaam en begreep mijn probleem. Zodoende werd netjes het geld (inclusief verzendkosten notabene) teruggestort! Erg te spreken over de manier van omgaan met de klanten hier!
Zoals ik hierboven vertelde kan ik daar weinig oordeel over geven. Naast het feit dan dat ik ook de verzendkosten heb teruggekregen, maar datr heeft an sich weinig met de verzending te maken. Track&Trace heb ik verde rniet gebruikt, maar dit zal ongeacht werken.
Aftersales
Zoals hierboven aangekondigd, niet echt bekend mee, maar mijn ervaringen met het support personeel zijn bijzonder goed, aardige mensen die weten hoe ze met hun klanten om dienen te gaan.
Wel 0900 nummer voor telefonische support, misschien een idee dit af te schaffen, het werkt niet echt klantvriendelijk...
Snelheid van het oplossen van problemen is snel; hooguit 1 dag wachten voor antwoord via mail-contact, zoals beloofd op de site.
Overzichtelijke site met erg veel producten in het assortiment.
Jammer dat er voor sommige producten in het overzicht geen kleine afbeeldingen zijn geplaatst. Uiteraard is dit niet voor alle producten relevant.
Producten lijken goedkoop in de pricewatch, maar Zercom hanteert een ondoorgrondbaar systeem van "variabele" verzendkosten, waardoor er bij een bestelling van meerdere producten, per product een x-aantal euro's extra verzendkosten bij komt.
Betaling van de order kan pas na goedkeuring door Zercom, mooi systeem waardoor er nog een extra controle is voor de levertijd of leverbaarheid.
Heb er een monitor, dvd-brander en diverse onderdelen in 1 keer besteld. Met vragen over te leveren producten reageren ze snel op email; er moet tenslotte iets verkocht worden. Achteraf tijdens RMA is de reactie op email rommelig, dan weer binnen een uur, dan weer 2 dagen wachten.
Snelle verzending, levertijd was zelfs sneller dan vermeld op de site.
Artikelen goed verpakt.
Aftersales
De geleverde monitor bleek een verkeerde versie te zijn, verkeerde kleur en minder aansluitingen. Ze hadden de goedkopere versie opgestuurd terwijl ik de duurdere, uitgebreidere versie had besteld.
Achteraf bleek dit zelfs in hun verzendspecificaties te staan, blijkbaar had degene tijdens het verzenden staan te slapen.
Erg jammer, vooral omdat ik vooraf specifiek per email had gevraagd of de te bestellen versie ook echt leverbaar was, uiteraard was dit toen geen enkel probleem.
Vervolgens RMA aangevraagd en de monitor geretourneerd. Tijdens het retourproces nog gemailt hoe het kon gebeuren, maar ontwijkende reacties. Toen ze de monitor ontvangen hadden, een mailtje dat het idd de verkeerde monitor was.
Toen kwam het mooiste mailtje terug; als ik de bestelde monitor alsnog wilde ontvangen moest ik nog even bijbetalen!!!
Erg raar, product besteld, verkeerd geleverd en dan extra geld overmaken voor het juiste product.....
Gemaild dat ik het hier uiteraard niet mee eens was, na 2 werkdagen een reactie dat het eerst overlegd moest worden of dit wel mogelijk was. Zonder tijdsindicatie van de reactietijd.
Uiteindelijk gemaild dat ik m'n geld terug wilde en vrij snel een bevestiging dat dit ook zou gebeuren.
Laatste keer dat ik bij hun een product heb besteld, uiteindelijk de monitor ergens anders besteld.
Ik heb inmiddels al diverse bestelligen bij Zercom gedaan.
De website zou wat overzichtelijker mogen zijn. Door het enorm grote aanbod is het vaak moeilijk het juiste product te vinden. De productinformatie is ook niet altijd helemaal even duidelijk.
De prijzen daar en tegen zijn over het algemeen gewoon goed te noemen.
De verzending ging keurig en snel en de kosten zijn niet te hoog. Ook de mogelijkheid om de producten in Eindhoven af te halen werkt prima.
Aftersales
De aftersale ervaring gaat over een ASUS moederbord (M3A78-EMH HDMI), dat een onderdeel was van een compleet besteld systeem.
Na het installeren van alle hardware starte het systeem op, maar kwam niet voorbij de POST. Het moederbord is dus als RMA aangeboden.
Het duurde daarna 3 weken voordat er een reactie van Zercom kwam en die luidde dat het moederbord niet defect zou zijn.
Daarna het moederbord nogmaals in hetzelfde systeem ingebouwd, maar zonder succes. Als laatste test zijn alle onderdelen uit de bestelling getest in een ander systeem en die werkten wel. Dus het moederbord weer als RMA aangeboden.
Een paar dagen later de reactie dat het moederbord bij Zercom wél werkte. Toen voorgesteld het moederbord in te ruilen tegen een exemplaar van MSI (MSI K9A2GM-FIH) en dit was geen probleem.
Het MSI moederbord werkte wél in één keer, dus uiteindelijk werkt het systeem naar behoren.
De aftersales zou soms iets sneller en duidelijker kunnen (de mailtjes van Zercom zijn wat kort), maar uiteindelijk is het goed opgelost.
Donderdag avond acrtic freezer cooler + 1gig buffalo geheugen besteld, wilde het graag zaterdagmiddag op komen halen. Vrijdagmiddag mailtje gekregen dat het binnen was, en zaterdag dus opgehaald. Snel aan de beurt, alleen beetje klein hokje en een (waarschijnlijk) groot magazijn. Ook goede prijzen, daarom had ik daar besteld.
Opgehaald.
gelukkig niets kapot
Prima website, scherpe prijzen. Computer in onderdelen besteld waarbij de levertijden keurig werden aangehouden. Onderdelen lagen na 5 dagen klaar.
Produkten afgehaald dus (nog) geen ervaring mee.
Aftersales
Na montage en ingebruikname problemen gekregen met de computer. Systeem was trager dan de oude computer (8 jaar) en startte in meer dan 6 minuten op. Verder werkte de PS/2 aansluiting van het moederbord niet. Na eerst zelf e.e.a. te hebben geprobeerd, contact opgenomen met Zercom. Vermoeden was een defect moederbord. Uiteindelijk systeem mogen inleveren en laten nakijken door technici. Moederbord bleek inderdaad niet helemaal correct en bij afhalen op weg geholpen met oplossen overige klachten. Systeem draait nu als een zonnetje. Opvallend: ondanks aangeven van grote drukte bij inleveren en een verwachte wachttijd van twee weken stond het systeem binnen een week weer thuis. Goede en snelle aftersales met net dat stapje extra voor je als klant. Dat , in combinatie met scherpe prijzen, is in mijn ogen een reden om bij een bedrijf te kopen. Lijkt tegenwoordig ook zeldzaam te worden.
Bestelling geplaatst bij Zercom van o.a. een Aopen kast, een LG brander, een MSI mobo en een momenteel nog niet geweldig leverbare Sapphire Radeon HD 4870.
Vrijdag avond besteld, zaterdag ochtend een mail dat de bestelling is geaccepteerd met een linkje voor een Ideal betaling.
Alle producten stonden op een levertijd van 1 tot 3 dagen.
Dinsdag een mail met de mededeling dat de onderdelen waren verzonden, woensdag afgeleverd aan de deur.
Gewoon prima verpakt in een grote doos. Netjes een Track&Trace code gekregen waarmee ik de bestelling kon volgen. Prima optijd geleverd ondanks de HD 4870 en de Aopen kast uit de best buy guide die nu opeens wel erg populair zal zijn.
Als navolging op onderstaand verhaal:
Ik kreeg zojuist een telefoontje dat de fout lag bij het artikelnummer waar een 'R' achter stond. Hierdoor kwamen de producten niet overeen en was de status dan ook niet bekend. Zercom zou via Alternate alsnog mij de videokaart leveren, aangezien zij deze op voorraad hebben, en de verzendkosten aan mij compenseren. Wat mij betreft is het bij deze toch nog goed opgelost!
-------------------------------------------------------------------
Op 4 september bestel ik de Sapphire HD 4850, ik wil deze graag afhalen en het afhaalbewijs komt de volgende dag, want het product is op voorraad en ligt voor mij klaar.
Afijn, aangezien ik die week toch geen mogelijkheid zie om het product op te halen betaal ik 10 euro bij om het te laten verzenden. Geen probleem, laat Zercom weten.
Bestelling is gewijzigd en ik maak direct het geld over. Op 10 september is mijn betaling ontvangen en ik wacht rustig af. Aangezien het product al voor mij klaar lag zou het ook wel meteen verstuurd worden zou je denken.
Op 12 september besluit ik maar eens een mailtje te sturen want ik heb nog geen verzendbevestiging gehad.
Niet kort daarna krijg ik een mailtje:
"Helaas moeten we u mededelen dat Artikelnummer 124409 de Sapphire Radeon HD4850 512MB | 11132-11-20R uit uw order 145279 (voor een onbekende tijd) niet meer leverbaar is.
Dit product wordt door ons systeem geannuleerd.
Graag horen we van u of u een credit wilt of een alternatief product. Als u een alternatief product wilt hebben, zou u dan ook het artikelnummer willen doorgeven zodat wij dit kunnen aanpassen."
Ik kijk vervolgens op de website, en wat ik zie ik daar staan tadaaaa DE SAPPHIRE HD 4850 OP VOORRAAD (6 STUKS) met artikelnummer 12449 (zelfde als de mijne).
Dus ik stuur een mailtje hoe het in godsnaam kan gebeuren dat door een interne fout mijn videokaart waarschijnlijk aan een klant die toevallig even langs kwam is gegeven. EN HOE HET IN GODSNAAM KAN DAT HET PRODUCT GEWOON VOORRADIG op de website staat (maar dan wel weer 5,20 euro duurder!!!!).
Ik krijg een mailtje terug: "het geld wordt binnen 7 werkdagen teruggestort". Maar er wordt niet inhoudelijk ingegaan op mijn vragen! Het product is er namelijk gewoon en ook geen excuses ofzo van hun kant voor de gemaakte fout....
Ik natuurlijk boos, en probeer de servicelijn uit die 35 CENT PER MINUUT kost. Maar goed, ik wil iemand spreken.
Eerste poging duurde het 2 minuten en bleef hij maar overgaan totdat het apparaat zei dat er waarschijnlijk niemand aan de lijn zat.
Tweede poging krijg ik na 1 minuut iemand aan de lijn: "een momentje geduld a.u.b.". Afijn, ik heb wel een momentje, na 5 minuten was mijn momentje echter weg en hebben ze mij weer geld afhanden gedaan. TIjdens het wachten hoor je ook niets, geen achtergrondmuziek, just nothing...
Dus, zij maken intern een fout, hier antwoorden zij niet op. Vervolgens liegen ze over de beschikbaarheid en staan ze je niet te woord.
Binnen 1 dag is de nieuwe videokaart aangekomen! GOed verpakt met een luchtzak!
Ik heb begin 2007 een Hitachi schijf besteld, de 5k160. Dit was toen één van de snelste laptopschijven die je kon krijgen. De schijf werd snel geleverd tegen een scherpe prijs.
Verzenden werd snel gedaan. Produkt is de dag na verzending geleverd. Netjes verpakt.
Aftersales
Zeer goed. Ik heb al vaker RMA's gehad van harde schijven (allemaal Hitachi's). Nu de laatste was van de laptopschijf, de 5K160. De schijf presteerde ineens enorm slecht, en HDTune liet dit ook zien. Regelmatig dalen naar onder de 5 mb/s.
Ik heb deze laptopschijf RMA aangemeld bij zercom met beschrijving van probleem. Omdat het m'n 3e Hitachi was die ik terugstuurde, vroeg ik een ander merk schijf kon uitzoeken, omdat ik geen hitachi meer wilde (niet meer betrouwbaar).
Dit deden ze! Ik heb nu een Western Digital besteld, en heb het verschilbedag bijbetaald wat de nieuw WD schijf meer waard is dan de Hitachi die ik eerst had.
Ze maakten hierin dan wel een uitzondering, maar ik vind het behoorlijk goede service dat ze dit doen!
Door deze goede ervaring zal ik dus ook vaker bij Zercom gaan bestellen (t.o.v. andere webwinkels).
Het is eenvoudig een product via de zoekfunctie te vinden en te bestellen. Voor een foto en extra informatie over het product moest ik de website van de leverancier raadplegen, hierover was nauwelijks iets te vinden op de site van Zercom.
Ik heb het product afgehaald. Het product was na een week binnen, dus dat viel mee.
Aftersales
Na een hele hoop gedoe te hebben gehad met het retourneren van een beamer beugel (die niet paste), heb ik toch mijn geld terug gehad. De RMA afdeling was niet bijzonder behulpzaam, maar na contact te hebben gehad met iemand van hogerop was het allemaal zo geregeld.
Het aanbod is groot en bevat zeer veel producten voor de echte liefhebber. De prijzen zijn iets onder gemiddeld voor een webshop. Afhalen in Eindhoven vind ik persoonlijk ideaal.
De site zou beter kunnen, want vooral productinformatie is soms beperkt en extra mogelijkheden voor filters zou ik op prijs stellen. Dit is overigens voor een Tweaker geen echt probleem.
De levertijd kan soms wat afwijken van de indicatie, maar als je de verschillende producten volgt kun je zien hoe betrouwbaar de gegevens van de betreffende leverancier zijn voor een specifiek product.
Aftersales
De door mij bestelde videokaart van Sapphire begon na verloop van tijd artefacten te vertonen en veroorzaakte crashes van het systeem. De problemen werden bevestigd door de ATI Tool artifact scanner. Ik had geen vervangende videokaart, zodat ik de RMA aanvraag bijna een jaar uitgesteld heb.
Uiteindelijk toch maar RMA aangevraagd om problemen rondom duur van garantie voor te zijn (1 jaar volgens Sapphire). De kaart heb ik persoonlijk afgegeven bij Zerfix en de klacht met de medewerker doorgenomen. Na 5 weken was de kaart gerepareerd en ontving ik een afhaalbericht. Daarna geen problemen meer mee gehad.
De afhandeling is gewoon goed. Voldoende informatie over de status van de RMA ontvangen. Erg prettig dat de RMA rechtstreeks kan verlopen via de serviceafdeling in Eindhoven, dus persoonlijk brengen en afhalen. De doorlooptijd was iets aan de lange kant, maar dit zal vermoedelijk te maken hebben gehad met drukte bij de leverancier tijdens de vakantieperiode. Voor mij geen probleem, want dit was een goed excuus om een HD4850 te kopen als 'reserve'. Geen extra service ontvangen die een 'zeer goed' rechtvaardigen, maar daar had ik ook niet om gevraagd.