De nette website (welke iedereen kan maken) maskeert de slechte service en het onbeschofte personeel.
Een week na bestellen (en direct betalen) komt er een e-mail dat het pakket verzonden is (overigens veel later dan op de website wordt beloofd, aangezien het op voorraad zou zijn).
Wanneer je belt om informatie is de telefoniste uiterst onbeschoft, belooft terug te bellen/mailen maar doet dit uiteraard niet en kan niet vertellen welke koerier het pakket levert. Een track&trace had men dus ook niet, terwijl het pakket al dagen geleden was verstuurd.
Na bijna twee weken kreeg ik ineens iemand anders aan de telefoon, met een smoes maakte hij zich er vanaf. Eindelijk na 14 dagen de bestelling binnen, die er na 3 dagen had moeten zijn.
Kortom:
onbeschoft personeel, slechte service, niet eerlijk bij problemen.
In het begin was het contact redelijk maar als je dan gaat bellen waar de orders blijven omdat ik ook afspraken maak met mijn klanten) wordt je gewoon weg aan het lijntje gehouden en keer op keer beloofd terug te bellen. De medewerkers zijn de boel aan het bedriegen en alles voor liegen. Zeggen dat orders verstuurd zijn en dan ruim een week later de reacties krijgen dat of niet op voorraad of dat er iets fout is gegaan.
Het is ronduit een waardeloos bedrijf welke alleen maar geld willen verdienen zonder er wat er voor te moeten doen.
De goederen welke aankwamen waren goed verpakt. Maar ja dat komt dan ook bij een distributeur vandaan dus heeft beat-it niets mee te maken.
Op 29 november heb ik voor het eerst contact gehad met de firma Beat-it, met Raymo( eigenaar) wel te verstaan. We waren op zoek naar een laptop voor mijn zoontjes' 12 verjaardag. Ons werd verteld dat ze een geweldige laptop op voorraad hadden staan en dat deze voor 3 december geleverd kon worden zodat we het op tijd binnen zouden hebben voor de verjaardag.
Wel was een vereiste dat we de laptops ( we bestelden er gelijk 2) direct per internetbankieren zouden betalen, en het betaalbewijs hiervan zouden emailen naar Raymo. Zo gezegd, zo gedaan. De laptops zouden dan direct verstuurt worden. 29 november, geen laptops, 30 november geen laptops, 1 december geen laptops, dus dag verjaardagscadeau.
Op maandagochtend heb ik direct contact opgenomen met Beat-It. Mij werd verteld dat men mij zou terugbellen ( wat kan ik hier nu vreselijk om lachen). Na 1 volledige week van bellen en valse beloften ( en geen laptops) kregen we een of ander raar verhaal te horen dat de laptops die we besteld hadden eigenlijk te goedkoop geleverd waren ( aan wie dan?) en dat daar het probleem lag.
Men zou contact met mij opnemen.
Na weer een aantal dagen heb ik wederom contact opgenomen met de firma. Ik kreeg hierop een ongelooflijk hondsbrutale vrouwelijke medewerkster aan de telefoon die het verhaal niet eens wilde aanhoren en de bestelling klakkeloos annuleerde en de hoorn erop klapte. ( WAANZIN!!!!)
Hierop hebben wij wederom contact opgenomen met Raymo en het hele verhaal gedaan, hij ging de order die inmiddels al geannuleerd was door die vrouwelijke troel weer opnieuw plaatsen. Al met al heb ik zeker 20 keer gebeld voor het track and tracenummer en keer op keer kregen wij nul op request.
Uiteindelijk zijn de laptops veel later geleverd dan dat de bedoeling was. De kwaliteit was echter goed, het beloofde product was geleverd en hier was voor ons de kous goed mee af. Zaken doen met Beat-It doen we echter nooit meer.
Tot onze stomme verbazing kregen wij echter drie weken geleden een mailtje dat de laptops niet betaald waren, we dienden ons per direct betaalbaar te stellen. Direct heb ik weer contact opgenomen met Raymo om orde op zaken te stellen, hij had immers op de dag van de bestelling al de betaalgegevens over de mail ontvangen.
Hij ging het uitzoeken en zou terugbellen ( uhu..)
Na twee dagen ben ik zelf maar weer gaan bellen maar meneer had het erg druk zo voor de pasen, het werd na het weekend.
Vandaag wederom zelf maar weer contact opgenomen met Raymo, en daar was onze vrouwelijke medewerkster weer. Ik heb het verhaal gedaan, en ze ging het even navragen.
Raymo moest het nog uitzoeken, hij kwam er op terug waarop ik zei op welke termijn kan ik dan een antwoord verwachten. Ze vond dit kennelijk geen fijne vraag want gelijk trok ze haar enorme slabek weer open met de mededeling dat foutjes gemaakt werden, en ik moest me niet druk maken, ik had er toch geen last van???
Ik meldde haar vervolgens dat ik mij daar wel druk om maakte, en dat ik het niet "een foutje"vond maar dat onze order aan elkaar hing van fouten.
Dat schoot madam kennelijk weer verkeerd en wederom knalde ze de telefoon erop.
Dit is het allerlaatste wat ik nog met dit bedrijf te maken wil hebben. Nooit koop ik hier weer wat, en ik raad iedereen dan ook ten stelligste af om dit wel te doen.
veel te laat, niet volgens de gemaakte afspraken.
Aftersales
klantvriendelijkheid is bijzonder ver te zoeken, en als je de pech hebt dat je de dame die er werkt aan de telefoon krijgt, hang dan maar vast op voor zij het doet.
Prijzen zijn op zich goed, alleen de levertijden en dan vooral de communicatie hierover is bar slecht. Je hoort niets, ze bellen niet terug als ze het beloven en reageren zeer traag op mail.
Ik heb op 21 december 2007 een printer besteld. Deze zou ivm Kerst en Oud en Nieuw niet meer voor de jaarwisseling geleverd kunnen worden. Dit zou de eerste week januari worden. Kan gebeuren en was geen probleem.
Echter in de eerste week van januari bleef het angstvallig stil. Ook de orderstatus op de website veranderde niet. Aan het eind van de tweede week maar een mail gestuurd. Een week later kreeg ik reactie dat hij die week verstuurd zou worden. Maar helaas die bleek niet zo te zijn.
Nogmaals gebeld, zou die dag (woensdag) binnenkomen en dan voor zaterdag geleverd worden. Vrijdag nog niets gehoord, maar weer gebeld. Zou nu maandag geleverd worden. Maandag veranderde de status van de order in geleverd en ja hoor.....na een maand had ik dan eindelijk een printer geleverd gekregen!!!!
Beetje jammer dat het allemaal zo traag moet. Heb er geen moeite mee als leveringen iets vertraagd zijn, maar communiceer dit in ieder geval netjes. Dan weten de klanten waar ze aan toe zijn en kweek je geen irritatie.
Aftersales
Nog geen ervaring mee. Hopelijk beter dan hun sales.
Op 19 december een bestelling geplaats voor een router, ups en laserjet voor bijelkaar 3000 euro. Bedrag overgemaakt en twee dagen daarna de eerste deelleveing, gevolgd door de tweede de volgende dag. Vanaf de 24ste probeer ik al in contact te komen met beat-it voor de datum van levering van mijn bestelde laserjet m4345 a 2100 euro. Telefonisch zijn ze niet bereikbaar, op mijn email wordt ook niet gereageerd en ik ben na 20 telefoontjes nu het einde in zoek. Vandaag gaat er een fax uit naar het bedrijf, maar ik heb hier echt totaal geen goed gevoel meer over.
Aftersales
Die is gewoon waardeloos te noemen
Ondanks de slechte beoordelingen hier op tweakers.net met betrekking tot aftersales toch een order geplaatst bij dit bedrijf. Omdat ik een bedrijf ben heb had ik voor op rekening gekozen.
Ongeveer anderhalf uur na het plaatsen van me order (niet slecht) krijg ik een email dat de eerste order vooruitbetaald moet worden. Dit stond niet duidelijk op de site bij het plaatsen van de order. Omdat vooruit betalen gewoon niet mogelijk is omdat de order dan te lang zou duren heb ik de order laten annuleren. Dit werd snel afgewikkeld.
Helaas heeft dit bedrijf dus weinig vertrouwen in haar klanten.
Website ziet er goed en betrouwbaar uit. Totdat je een laptop besteld die niet leverbaar blijkt. Dan denken ze dat je wel 100 euro extra wilt betalen voor een andere versie (terwijl het verschil in de adviesprijs van beide laptops ook 100 euro is). Ze komen totaal niet tegemoet en gaan er vanuit dat het jouw probleem is.
Ik had gehoopt hier wat over te kunnen zeggen, maar helaas.
Aftersales
Er wordt slecht en onprofessioneel op vragen en opmerkingen gereageerd.
Probeer ook vooral niet je geld terug te vragen want daar kan je 3 weken op wachten omdat ze het niet eerder 'kunnen' overmaken. Ze stangen je gewoon 3 weken totdat je eindelijk terug hebt en zeggen dan wel dat het 3 dagen duurt voordat het geld er is(terwijl het wel binnen 10 minuten op hun rekening stond... rara hoe kan dat).
Op 2 oktober een aantal zaken besteld die alle ruim op voorraad waren. Website en orderproces zijn goed op orde. Direct een acceptatie formulier ontvangen, omdat de bestelling op rekening gedaan is. Deze enkele dagen daarna gefaxt. Vervolgens bleef het stil. Antwoord op mail met betrekking tot levertijd werd snel beantwoord, maar toegezegde uitlevering bleef uit. Inmiddels is het ruim twee weken na bestelling, dus order gecancelled.
Uitlevering bleef ondanks toezegging uit.
Aftersales
Niet van toepassing, order is gecancelled.
Voor onze bridgeclub had ik een laptop nodig om de scores te verwerken.
Geen taak waar veel rekenkracht voor nodig is, een eenvoudig systeem
was voldoende. De keus viel op Asus F3M-AP043A. Een van de goedkoopste
aanbieders op Tweakers was Beat-it. Het ding daar besteld, en netjes
vooruit betaald. Dat was op 6 mei 2007. De volgende dag kwam er een
e-mail dat de prijs niet klopte en ruim 50 euro meer moest zijn. Er
was iets misgegaan in de communicatie met de leverancier. Na enig
aandringen was Beat-it niet bereid de laptop de leveren voor de prijs
die geannonceerd was op Tweakers en ook op hun eigen website.
Of dit juridisch door de beugel kan heb ik niet nagegaan, en de
bestelling maar geannuleerd. Na een paar dagen de zaak nog eens
bekeken. De prijs bij Beat-it was intussen weer wat gezakt en hoorde
nog steeds bij de goedkopere aanbiedingen. Bovendien mijn geld hadden
ze al. De laptop dus opnieuw besteld en nog eens 40 euro betaald.
Ik kreeg netjes een orderbevestiging, gedateerd 11 mei, maar daarna
bleef het stil bij Beat-it. Op 30 mei heb ik ze maar eens gebeld om
te informeren hoe het stond met de bestelling. Ik kreeg toen te horen
dat deze laptop niet meer leverbaar was! Daarop heb ik de bestelling
maar weer geannuleerd. Terzijde, waarom ze zelf niet het initiatief
genomen hadden om te melden dat er problemen waren met de levering
werd er niet bij verteld. Ik heb de laptop enige dagen later bij een
ander bedrijf besteld en had hem binnen een week in huis.
Hoezo niet meer leverbaar? Vier weken later had ik het vooruit
betaalde bedrag nog steeds niet terug. Op e-mails werd niet gereageerd.
Bij telefonische navraag werd ik met een kluitje in het riet gestuurd:
"onze medewerker is telefonisch in gesprek / even de deur uit /
voor de rest van de dag vertrokken, u wordt teruggebeld".
Ten einde raad mijn rechtsbijstands verzekering ingeschakeld ...
Eindelijk, op 5 juli 2007, kwam een einde aan deze lijdensweg
van 2 maanden, en heb ik mijn geld teruggekregen, overigens zonder
enige uitleg, laat staan excuus.
Nette en duidelijke site. Wel eerst registreren voordat je een bestelling plaatst anders kan je betaalmethode en verzendwijze nog niet wijzigen.
Heb hier een Acer Aspire 3401 laptop besteld omdat het het goedkoopste was dat ik via internet kon vinden (inmiddels is het alweer 20 euro goedkoper geworden dan wat ik er paar dagen geleden voor betaald heb)
De prijzen van producten staan aangegeven zonder btw.
Zou handig zijn als het bedrag ook incl btw vermeld werd.
Ondanks enkele vervelende ervaringen die via deze Shopsurvey te lezen zijn, heb ik mijn bestelling hier geplaatst en heb er tot nog toe geen spijt van gehad. Op Dinsdag 27 maart om 17:00uur bestelling geplaatst en betaald via iDeal. Op Woensdag 28 maart 14:30uur een mailtje ontvangen dat bestelling geautoriseerd is. Daarna om onbekende reden om 15:03uur nogmaals een mailtje ontvangen dat het geautoriseerd is. Op vrijdag 30 maart om 9:21uur een mailtje ontvangen dat bestelling geheel verzonden is en dezelfde dag rond 14:00uur werd het pakket thuis afgeleverd.
Bestelling werd het zoals beloofd binnen 2 werkdagen afgeleverd. Jammer dat er geen track trace code in het mailtje wordt vermeld. Bestelling is naast de originele Acer doos in nog een doos gestopt. Beide dozen waren verzegeld met een speciale sticker.
Website is prima, bevestiging van bestelling komt snel, bij opsturen wel vooruit betalen, status updates heb ik weinig gezien, de zaak is telefonisch wel bereikbaar, prijzen zijn okay.
Op de site staat het volgende :
Voorradige artikelen die u voor 14.30 uur bestelt, worden doorgaans 1-2 werkdagen later bij u bezorgd.
De laptops en tassen, die ik op dinsdag 12 december heb besteld, waren op voorraad.
Ik heb mijn bestelling op dinsdag laat geplaatst, later dan 14:30, maar dus wel voor woensdag 13 december 14:30.
1-2 werkdagen later betekent donderdag 14 of vrijdag 15 december bezorgd.
Ik heb nog gevraagd of de bestelling er vrijdag 15 december zou zijn, dit was het geval werd mij verteld.
Ik heb donderdag, nog even gebeld met de vraag of mijn spullen vrijdag worden geleverd en dat werd met een Nee beantwoord, het zou maandag worden.
Alles leuk en aardig, maar a. dat was niet de afspraak en b. zou ik die maandag op een andere locatie elders in het land zijn.
Ik zou terug gebeld worden, er werd nog gevraagd tot hoe laat ik bereikbaar ben, ik zei tot zeer laat, ik ben niet meer gebeld.
Vervolgens heb ik vrijdag 15 december maar weer gebeld en toen werd mij verteld dat de betaling nog niet binnen was.
Dit was absoluut niet waar, ik heb het geld op 12 december overgemaakt, 2 dagen later moet het geld al bij jullie zijn aangekomen.
Vervolgens hoorde ik van een medewerker die dag over de telefoon dat er al sinds maandag 11 december problemen zijn met het controleren van betalingen terwijl mij dat dinsdag 12 december ook verteld had kunnen worden.
Vervolgens kreeg ik op maandag 18 december pas een mailtje dat mijn bestelling geauthoriseerd was.
Ik heb gebeld en wederom gevraagd wanneer ik mijn bestelling binnen zou hebben.
Men wist het niet zeker, maar zou me terug bellen.
Ik ben niet gebeld en heb aan het eind van de dag zelf maar weer gebeld.
Ik kreeg iemand aan de lijn die mij wist te vertellen dat ik op zijn laatst woensdag 20 december mijn spullen binnen zou hebben.
Vervolgens krijg ik op woensdag 20 december een mail met de mededeling "Uw order is gedeeltelijk verzonden" !!!
Dus ik heb maar weer gebeld, krijg een dame aan de lijn en zij zegt dat dat niet kan omdat er over de telefoon NOOIT levertijden worden toegezegd ...
Nee, perfecte service hoor.
Ook een positief puntje.
Ik werd op 20 december nog gebeld met de melding dat de order de volgende dag bij mij aan zou komen.
Dat stelde ik zeer op prijs.
Alleen wel weer een tegenvaller extra, het werd namelijk die volgende dag niet geleverd.
Ik heb toen dus op 21 december maar weer gebeld, een meneer zei dat hij het zou uitzoeken en hij zou mij dezelfde dag nog terug bellen.
Uiteindelijk ben ik er achter gekomen dat de laptop tassen in een heel ander gebouw aan zijn gekomen (dezelfde straat, maar nummer 7 ipv nummer 12) en de laptops zijn terug gegaan naar de vervoerder omdat volgens hem het adres niet zou bestaan.
Ik heb het uiteindelijk zelf maar opgehaald.
Dus resumerend :
- Er wordt 2 maal beloofd dat ik word terug gebeld, hetgeen niet gebeurt
- De levertijden op de site of telefonisch doorgevenen worden niet nagekomen
- Ik word ook nog voor leugenaar uit gemaakt
- De eerste levering werd op het verkeerde adres afgegeven
- Bij de tweede levering beweert de transporteur dat het adres niet bestaat
Ik geef niet zo gauw op, dus heb ik later een nieuwe bestelling geplaatst voor sofwtare.
Dit werd, net als de laptop tassen, op een verkeerd adres afgeleverd, en daar moet je dan zelf achter zien te komen.
Ik heb het gehad met ze.
Aftersales
Ik bel of mailk ze niet meer, ik heb ze niet meer nodig.
Eventuele garantie zaken regel ik wel met de importeur.
Goede duidelijke website. Wel zou ik graag vemeld zien worden of de bijgeleverde software cq besturingssysteem op CD staat of voorgeinstalleerd is. Ik heb de bestelling op zaterdag gedaan, ze waren die dag gesloten. Op maandag is de bestelling in behandeling genomen. Dinsdagmiddag werd mee bestelde notebooktas geleverd. Op mijn telefonische vraag wanneer de notebook geleverd zou worden kwam geen duidelijk antwoord, wel werd verwezen naar Carnaval. De voorraad was groot genoeg. Gelukkig werd de laptop de volgende avond afgeleverd. Iets minder snel dan op de wbsit vermeld staat, daarom geen zeer goed maar als goed beoordeeld.
Goed verpakt en geen beschadigingen.
Aftersales
Nog geen gebruik van hoeven te maken. Ik heb er wel 3 jaar garantie bij gekocht, dat was in de aanbieding.
Ik had met spoed een laptop nodig en kwam uit op de website van Beat-it. De site is lekker vlot en overzichtelijk opgebouwd. Mis eigenlijk alleen een linkje naar de fabrikant voor product informatie.
De laptop die ik op het oog had was volgens de online status op voorraad maar omdat ik geen risico wou nemen toch even een mailtje om te checken. Binnen een paar minuten antwoord! Laptop is inderdaad op voorraad. De volgende dag besteld en geld overgemaakt. Kort na de betaling een order autorisatie per email ontvangen. So far so good!
Omdat het weekend er aan zat te komen en ik mijn laptop echt snel moest hebben, toch nog even een reminder gestuurd dat ik haast heb met de laptop. Vrijwel direct het verlichtend antwoord dat de laptop maandag zou worden bezorgd met DHL. Kort daarna ook nog een track&trace bericht binnen gekregen.
Maandag middag, precies zoals beloofd, kwam de laptop keurig verpakt met DHL aan. Op deze manier is webshoppen dus echt leuk!
Aftersales
Een paar dagen na ontvangs een vriendelijk mailtje gekregen of de laptop goed was aangekomen. Leuk!
Beat-it staat bij mij voortaan boven aan de lijst!
Op 22 mei een laptop besteld hier (30+) op voorraad. Beat-it geeft aan dat als de goederen op voorraad liggen dat het dan de volgende werkdag wordt verstuurd. Op 29 mei een mailtje gestuurd wat de verwachte leverdatum wordt, hierop heb ik echter geen antwoord gekregen. 2 juni heb ik de bestelling bij beat-it geannuleerd (het duurde mij allemaal te lang). Twee weken daarna (14 juni) heb ik beat--it maar eens een mailtje gestuurd met de vraag wanneer mijn geld teruggestort zou worden, hierop kreeg ik het volgende antwoord:
De annulering wordt verwerkt en wij zullen binnen twee weken u geld hebben teruggestort.
Op 30 juni hier maar weer eens op geantwoord met de mededeling de twee weken ondertussen ruim voorbij waren. Ook op dit mailtje heb ik geen reactie gekregen. Op 5 juli nog maar eens een maitlje verstuurd met het verzoek om aktie van beat-it. Gelukkig werd dit mailtje wel beantwoord, en mijn geld werd na twee dagen teruggestort.
Ik heb dus meer dan een maand na annulering van deze order op mijn geld moeten wachten.
Geen ervaring mee.
Geen ervaring mee.
Duidelijke website, overzichtelijke categoriën, vlotte bestelprocedure.
Heb afwijkend factuur en verzend adres en dat was met een telefoontje in orde.
Next business day in huis, beat-it geeft ook aan of iets op voorraad is of dat het niet op voorraad is. Verpakking; stevige kartonnen doos waar nodig opgevuld met plastic luchtkussentjes.
De prijzen van beat-it zagen er prima uit en over de levertijd zei hun site het volgende:
Indien op voorraad en geautoriseerd voor 14.30u wordt uw bestelling in de regel de werkdag erna aan u verstuurd (rembours 2 werkdagen).
Prima dacht ik en ik bestelde er op 23 januari een laptopje die ruim (meer dan 300 stuks) op voorraad was. Mooi die is overmorgen wel in huis dacht ik. Toen de laptop na een week echter nog niet binnen was, mailde ik maar eens met de vraag wat er loos was en wanneer ik de laptop zou mogen verwachten. Omdat het een type was dat er uit ging, gaf ik bovendien aan dat ik bang was dat hij straks helemaal niet meer leverbaar zou zijn en dus graag duidelijkheid wilde (om evt. naar nog naar een andere winkel te kunnen gaan)
Het mailtje dat ik terug kreeg was echter niet bepaald veel zeggend:
Geachte heer, mevrouw,
Wij zullen ons best doen om het zsm te laten komen, als het hier binnen
is zullen wij u bellen
Excuses voor het ongemak.
Nee dat is duidelijk.... Maar goed na nog een paar dagen geduld kwam de laptop tien dagen na het bestellen binnen...
Nu wilde ik laatst een nieuwe printer en qua prijs kwam ik toch weer uit bij beat-it. En daar ik in Apeldoorn woon kwam het goed uit dat ik het bij die gasten kon afhalen.
De printer was ruim op vooraad (100+) en ik hoopte dat hij nu dan misschien wel binnen een dag of twee afgehaald zou kunnen worden zoals de site belooft..... Maar nee hoor, het duurde wederom precies tien dagen voor het telefoontje kwam dat ik de printer zou kunnen afhalen.
Twee dagen later wordt ik echter weer gebeld (ik was die dagen op vakantie dus had de printer niet kunnen afhalen): er was ingebroken! Mijn bestelling was gestolen. Kon die winkel ook niks aan doen en is al erg genoeg voor zo'n bedrijf dus ik gaf aan dan nog wel even geduldig te wachten.
Wordt ik gister (2 wekdagen later) echter gebeld met de mededeling dat men niet meer werkt met de afhaalmogelijkheid. Als ik de printer nog wil hebben, willen ze hem alleen nog verzenden. Dat betekent echter wel dat ik vooruit moet betalen. Daar heb ik geen zin in en stel daarom voor dat ze mij gewoon nog laten afhalen.... het moet toch geen probleem zijn die mensen die al eerder besteld hadden nog even de oude optie te laten gebruiken... maar nee hoor dat kon echt niet.
Opzich snap ik dat ze hun beleid willen veranderen ten aanzien van het afhalen na de schrik van zo'n inbraak, maar ik heb op 6 mei een printer bij hen besteld onder de belofte hem te kunnen afhalen.... dan vind ik het geen stijl om op 25 mei gebeld te worden met de mededeling dat ze het afhalen afgeschaft hebben..... afspraak is afspraak toch?! en helemaal gezien het feit dat ik nu dus al 20 dagen wacht. Ik zou nu dus nog geld moeten gaan overmaken en zodra ze dit binnen hebben zouden ze pas de printer weer gaan bestellen. Denk daar dan weer die 10 dagen wachttijd bij die er eerst op zat en een dag voor het overmaken van het geld....
pffff zucht dan heb ik die printer misschien in juni een keer in huis....
Samengevat:
Slechte levertijden, slechte service en je moet als klant tegen veel onzekerheid kunnen. Ze laten niks horen als iets langer gaat duren en veranderen zomaar hun voorwaarden. Ze zijn weinig klantgericht... mogelijk doordat ze zich niet echt op particulieren richten?
beat-it... laat die printer maar zitten de pricewatch heeft nog genoeg andere goedkope aanbieders
Woensdag 14e bestelling geplaatst en geld overgemaakt: "Naar aanleiding van uw bezoek aan onze online shop, zijn wij verheugd hierbij uw order te kunnen bevestigen. De ordergegevens zijn hieronder weergegeven."
Donderdagochtend 15e bevestiging: "Uw order met ordernummer 040414-7047273 is door ons geautoriseerd. U ontvangt een e-mail zodra (een deel van) de order aan u is verstuurd. Indien een besteld artikel niet op voorraad is kunt u via onze website de verwachte leverdatum volgen."
s'Middags bleek dat men niet kan leveren: "U heeft bij ons een bestelling openstaan. Helaas is het door u bestelde artikel momenteel zgb. end of life en dus kunnen wij deze niet meer leveren."
Vreemd: de 'check real time voorraad' gaf niet 0 aan (het exacte aantal weet ik niet meer). Anders had ik de bestelling natuurlijk niet geplaatst.
De conclusie die ik hier uit trek is: Beat-it is heel goedkoop (geen eigen voorraad), maar de kans bestaat dat je blij wordt gemaakt met een 'dooie mus' (een alternatief bleek ook niet voorhanden te zijn). Daarnaast loop je het risico dat je maximaal twee weken moet wachten voordat je het geld terug hebt (zoals bleek na een telefoontje met de servicedesk). Daarom is mijn algemene indruk nu helaas negatief.
Het betreft een bestelling voor een Acer Aspire 1501, welke woensdag uit voorraad is geraakt. Dit terwijl er landelijk honderden op voorraad waren begin van de week. Klaarblijkelijk erg succesvol.
Tot onze grote spijt kunnen we door deze ongewone situatie niet leveren. Maar ook hier geldt; absoluut geen opzet. Een order is immers pas definitief als geleverd kan worden.
Tenslotte over de terugbetaling; deze wordt nog dezelfde dag verwerkt. De termijn van 2 weken is een, door Thuiswinkel.org gestelde, uiterste termijn.
Als je iets besteld wat op voorraad is gaat het prima niets aan de hand. Maar zodra je gaat bellen loopt echt alles in de soep. Heb daar behoorlijk wat componenten besteld en wat wijzigingen doorgegeven ze zeggen dat het gefixed is. Niet dus. Een commercieel RMA aangevraagd op papier en telefonisch nog een keer bevestigd voor een Western Digital krijg ik doodleuk een mailtje met 1 zin stuur maar naar WD. Hallo! Hij is niet kapot het is een commercieel retour. Mailtje terug, nooit meer iets gehoord. Het is een dozenschuiver voor de rest moet je er niets van verwachten..
Helaas hebben we op basis van de bekende gegevens niet kunnen achterhalen wie de klant is. Een commerciële retouraanvraag kan, zoals meneer/mevrouw schrijft, in principe altijd (mits niet in gebruik genomen). Dit is vermoedelijk niet juist geïnterpreteerd, of de retouraanvraag was niet duidelijk genoeg.