Cookies op Tweakers

Tweakers maakt gebruik van cookies, onder andere om de website te analyseren, het gebruiksgemak te vergroten en advertenties te tonen. Door gebruik te maken van deze website, of door op 'Ga verder' te klikken, geef je toestemming voor het gebruik van cookies. Je kunt ook een cookievrije versie van de website bezoeken met minder functionaliteit. Wil je meer informatie over cookies en hoe ze worden gebruikt, bekijk dan ons cookiebeleid.

Meer informatie

Door , , reacties: 64, views: 137.510 •

Conclusie en gallery

De Archos is een veelbelovend product met een dermate lage prijs dat het bezit van een draagbaar internetapparaat, anders dan een smartphone, voor het grote publiek binnen handbereik komt. Voor 150 euro lijkt de consument een handzame speler met prima beeld te krijgen, waarmee onder meer prima kan worden gesurfd. De Archos 7 HT is dun, relatief licht en voelt degelijk aan.

Groot voordeel is de aanwezigheid van het Android-OS, dat het mogelijk maakt de functionaliteit uit te breiden. Standaard kan de speler overweg met voldoende formaten, waarbij vooral de ondersteuning voor de audioformaten ogg en flac gewaardeerd zal worden.

Er is echter een hele grote maar: als de uiteindelijke versie geen betere touchscreen-bediening biedt, is het model zeker geen aanrader. Ook hebben wij onze twijfels over de processor: het op de toch wat oude ARM9-architectuur gebaseerde model zou wel eens moeite kunnen hebben met het verwerken van zware websites en videobestanden.

Wie geduld heeft, meer te besteden heeft en hogere eisen stelt aan tablets kan  wachten tot de zomer. Dan brengt Archos nieuwe Internet Tablets uit met krachtigere ARM Cortex-cpu's met kloksnelheden tot 1GHz en schermgroottes variërend tussen 3 inch en 10 inch.

Archos Home Tablet Archos Home Tablet Archos Home Tablet Archos Home Tablet Archos Home Tablet

Lees ook de gebruikersreviews

Populaire gebruikersreviews

Alle gebruikersreviews over:

Archos 7
Archos 8 home tablet 4GB Zwart
Archos 9 PC Tablet 60GB


Door Olaf van Miltenburg

- Nieuwscoördinator

Olaf werkt sinds begin 2007 bij Tweakers en snapt als geen ander wat nieuws is. Hij heeft een voorliefde voor computers, internet, wetenschap en techniek en gebruikt die kennis sinds 2008 dan ook in zijn rol als nieuwscoördinator. Ook test Olaf nog regelmatig zelf laptops en bezoekt hij internationale beurzen om op de hoogte te blijven.

Volg Olaf op Twitter

Reacties (64)

Nice ! zeker nice. Android doet het zo goed ze gaan gehakt maken van Apple !
je bedoeld appelmoes?. :P


nee maar android heeft nog een lange weg tegaan.. en het werkt zeker nog niet zo lekker en soepel als de iphone. (op mijn magic)
Nee, dat zeg je op zijn Amerikaans. Applemoes! ;)
Het is ook een klein beetje appels en peren vergelijken.
HTC Magic is een 300 euro smartphone, terwijl de iPhone makkelijk 700 euro kost. Als je de Nexus One neemt loopt Android uitermate soepel en is het, naar mijn idee, veel beter dan iPhone OS. Iets met *open* en *programma's* weet je wel ;)
Onzin verhaal weer......zorg in ieder geval voor een goed product ongeacht de prijs.
Open en Programma's laat me niet lachen.....heb je de video wel bekeken ? :)
weer onzin verhaal. kwaliteit gaat niet tegen elke prijs en mensen verwachten ook niet voor iets wat minder wat de helft kost net zo goed is als iets wat meer dan 2x zo duur is.
Heb je de video ook even bekeken?

Ik denk niet dat meneer Jobs ook maar één seconde wakker zal liggen van dit extreem traag werkende apparaat. Snap niet dat ze zoiets überhaupt laten zién. Geen mens wil toch met ziets werken?

Sure, preproductie en zo, maar doe dan ietsjes meer moeite en laat een enigszins normaal werkend apparaat zien. Dit is gewoon lachwekkend slecht IMHO.
Heb jij ooit de iPad gezien voordat hij werd aangekondigd of een pre-productie gezien?
Denk het niet. En zo super scored de iPad voorlopig ook niet. En kijk eens naar het prijskaartje? ;)
Zullen we 100 Euro wedden dat de iPad qua user interface rondjes loopt om dit apparaat in zijn definitieve vorm?

Wat heeft de prijs te maken met het feit dat iets bagger is? Dit apparaat, als het zo werkt als het nu doet op de video, zou ik nog niet voor 100 Euro willen hebben.
voor veel mensen is de prijs een erg belangrijke factor. een consument kan maar 1x uitgeven en sommigen hebben nou eenmaal niet meer te besteden aan een tablet omdat ze ook iets anders willen!
Waar koop je het apparaat voor dan om eeuwig te dolen in de user interfaces? Als je in 3 wat lastige klikken een film kan kijken binnen 10 sec, wat is dan het probleem, dat het niet zo smooth ging als een ipad, dus ga je liever naar een snelle interface met ene 720p film kijken :) Haha nou jij bent wel de perfecte klant voor Apple dan iig ;)
Het gaat niet enkel om die ene film, als jij het apperaat koopt (iPad of deze) voor die 'ene film' afspelen, dan ben je niet de doelgroep.

Op beide apperaten is het doel, snel vanalles te kunenn doen (even internetten, even een boek oid lezen) even muziek luisteren, een spelletje spelen enz.
Maar dat kan toch gewoon snel, vorige week gaf ik dat antwoord ook al is, smooth en snel is echt niet hetzelfde... snelheid heeft niks met hoe hakkelig de interface overkomt te maken.

(verhaaltje van vorige week, maar ook nu weer van toepassing)
Bezoek op je iPhone een site die de lengte heeft van 10 keer je scherm grootte, zoom zo ver mogelijk in :) Pak nu een willekeurige (het liefste beetje recente) Android telefoon/tablet erbij en scrol met 1 veeg zo hard als je kunt naar beneden (iphone scrolled misschien 1/20de of iets meer. Het Android device scrolled met diezelfde veeg makkelijk tot de helft :) oftewel een android device scrolled wel iets van 10x zo snel, erg handig als je onder aan de pagina moet wezen ;)

Welke is smoother in scrollen? De iPhone.
Welke is sneller in scrollen? Het Android device :)

En ik begrijp ook el dat het niet enkel om een video kijken gaat ;)

Maar al heeft dat ding de snelheid van de G1 kan je prima de simpele dingen even doen op het apparaat ;) Browsen/muziek/docs openen ging daar echt prima op ;) Ondanks dat het wat minder smooth overkomt dan een 2.5x zo duur apparaat , daarbij ga ik er toch wel van uit dat bij de final versie 1 keer klikken genoeg is!

Kijk is aan, draait behoorlijker wat soepeler als die de tweakers in handen hadden:
http://jkkmobile.blogspot...tablet-at-cebit-2010.html

[Reactie gewijzigd door watercoolertje op 8 maart 2010 08:40]

Oh ja, de snelheid van het apparaat is te zien aan de scrollsnelheid, zo lust ik er nog wel een paar.. :')
Nee maar het geeft wel een duidelijke indicatie dat iets wat smooth overkomt (en dus voor je gevoel sneller is) dus helemaal niet sneller hoeft te zijn, helemaal niet per definitie en al helemaal niet in alles!

Maar dat begreep je natuurlijk ook wel, je bent hoop ik wel wat snuggerder dan je overkomt :)
Hoewel, je kan blijkbaar alleen commentaar geven zonder argumenten, dus ik zal je misschien zelfs nog overschatten...

En als je het zo goed weet, noem dan de absolute snelheid van dit apparaat en die van de iphone, kunnen we die mooi vergelijken... OW wat stom van me er bestaat geen absolute snelheid in deze scenario's :) Hoe moeten we ze dan vergelijken (volgens jouw)?

Edit: sorry als het wat flamerig overkomt maar af en toe krijg ik het idee dat mensen reageren enkel om me te dissen ofso :P

[Reactie gewijzigd door watercoolertje op 10 maart 2010 10:48]

Dat is zeer de vraag. Het probleem van Android is dat de gewone consument geen idee heeft wat het is... dus moet dit tablet het hebben van wat het daadwerkelijk laat zien, hoe snel het is (not zo te zien), of het niet te ingewikkeld te bedienen is, etc. Ik denk dat deze producten op zich mensen aanspreken, maar uiteindelijk te versplinterd zijn onder verschillende fabrikanten zodat het als product an sich nooit aan de top zal staan. Wellicht wel als je alles gaat optellen. Het probleem daarvan is weer de verschillen in form-factors, wat ervoor kan zorgen dat er weinig specifieke apps zullen uitkomen, etc. Ik zie steeds meer in het model wat Apple en nu ook Microsoft voert... stricte controle en eisen stellen op welk apparaat de boel gaat draaien en met welke form-factors. In eerste instantie lijkt dat allemaal nogal beperkend, in de praktijk levert het de meeste development op en dat heb je als gebruiker nodig wil zo'n tablet echt nut hebben.

[Reactie gewijzigd door vgroenewold op 6 maart 2010 15:39]

Ik zie het hele probleem niet. De vorm factor maakt geen zak uit, zolang de resolutie ondersteund wordt. Met 800x480 ga ik ervanuit dat deze prima met android werkt.
Wie zegt dat dit product een markt gaat domineren? De markt is groter dan alleen de mensen die niet veel uit te geven hebben, er zijn genoeg mensen die niet alleen naar het prijskaartje kijken maar naar het product, en die komen dan toch echt ergens anders uit... ;)
Inderdaad de Archos 9 :D (kon het niet laten, ik hou er van hints verkeerd te interpreteren)

[Reactie gewijzigd door watercoolertje op 9 maart 2010 10:36]

€150??? Dat kan toch niet waar zijn, of wel? Dat lijkt me écht heel erg weinig voor al wat ze beloven met dit apparaat.
Het kan wel natuurlijk, zo bijzonder duur ziet het geheel er niet uit en het is vrij klein voor een tablet. Verder lijkt er nog maar weinig gedaan aan daadwerkelijke customization voor dit apparaat, het is traag, reageert voor geen meter met dit scherm, etc. Dus die 150 Euro kan, maar verwacht er geen uitontwikkeld mooi geheel van. En dat is meteen het probleem bij dit soort goedkope dingen, als het zo straks werkt als in de film vind ik zelfs die 150 Euro teveel.
http://jkkmobile.blogspot...tablet-at-cebit-2010.html
Hier loopt ie soepel, is die nu 250 waard :P

Klein voor een tablet? Ipad is geen standaard hoor ;) Ben benieuwd hoe lekker een ipad typed in landscape-mode, dan kan je niet zoals hier lekker met je 2 duimen typen terwijl je het apparaat met beide handen vast houd. Of wacht het kan wel maar dan heb je fingers nodig die 2x zo lang zijn als gem. :)

[Reactie gewijzigd door watercoolertje op 9 maart 2010 10:36]

"Zo moet het model het zonder een groot aantal features van de Archos 5 stellen: er is geen bluetooth, geen gps, geen accelerometer en geen fm-radio. Ook is de opslagcapaciteit beperkt."
Het screenshot op pagina 4 geeft wel aan dat er een GPS mogelijkheid is (of mijn ogen gaan achteruit ;) ), hoe zit dat nu?
ik heb ook mogelijkheid tot gps op mijn nokia 5530, alleen zit er geen gps module in. Kan zo wel door mappen bladeren en routes uitstippelen, kan enkel niet bepalen waar ik ben. Een bluetooth-gps module werkt wel. Maar deze Archos heeft ook geen bluetooth blijkbaar, mss een gps module met een kabeltje? :p
Wat mij stoort is het stukje over accugebruik. Vind je het gek dat je batterij achteruit gaat als je wifi inschakelt. Archos heeft het dan ook over muziek luisteren en video kijken en niet over je wifi inschakelen voor andere zaken.
En waar moet je de muziek en video vandaan halen? Juist ja, via wifi.
Why? Voor zover ik weet heeft elke normale fabrikant van telefoons/tablets gewoon uitbreidbaar opslag-geheugen :)
Begrijp niet dat een bedrijf met zo'n slecht reagerend touchscreen op een beursvloer demo's durft te geven. 4 keer op een knop drukken voor deze reageert betekent gewoon een product wat nog niet klaar is voor een demo. Erg jammer allemaal.
Hier een ander Archos 7 filmpje waar alles soepel loopt: http://jkkmobile.blogspot...tablet-at-cebit-2010.html
En nog een waar het prima werkt: http://www.youtube.com/wa...ion_286311&feature=iv

[Reactie gewijzigd door Wekkel op 7 maart 2010 00:34]

Ik denk dat dit filmpje op tweakers echt een resistief scherm is. Want op andere filmpjes gebruiken mensen vaak nagels.

Op zown apparaat zou natuurlijk wel capacitief scherm moeten...

Daarnaast lijkt me een dell mini 5 veel mooier. Zit alles bijna op. Inclusief HDMI en noem maar op.
Ik denk vooral dat de app store het succes van de iPad gaat bepalen. Zolang er tablets uitkomen met software dat niet geoptimaliseerd voor DAT apparaat, zullen ze de iPad niet verslaan qua gebruiksgemak.
Let op, ik heb het niet over mogelijkheden. Er zijn zat tablets met meer opties enzo, maar ze bieden dan weer niet de interface van de iPad. En die heeft zich toch echt wel bewezen. (succes van iPhone en iPods)...
Niet alleen de App store heeft allang gewonnen! Apple heeft ook gewoon enorm nagedacht over hun Iphone OS, wat gewoon zeer gebruiksvriendelijk in elkaar zit. Die mooie drag&drop menu's en pop-ups zijn gewoon lekker overzichtelijk voor de consument. Mac OS zit al goed in elkaar. Het hele Iphone OS is nog steeds het meest gebruiksvriendelijke OS die er bestaat.

Ik weet niet of Android hier wel voor toegepast moet worden...
Ik heb er zeker wel mee gewerkt, maar ik vraag me af of Android wel zo geschikt is voor dit. Android ziet er goed uit, maar qua overzichtelijkheid is het gewoon te vergelijken met Windows Mobile!
Heh? Wat is er niet overzichtelijk dan?
-Je hebt een homescreen waar je snelkoppelingen naar keus op zet.
-Je hebt een 'Instellingen' menu, waar je... dingen kan instellen :Y)
-Je hebt een lijst met ál je apps.

Ben ik nu gek dat ik dit overzichtelijk vind of doe jij gewoon moeilijk?
Preproductie dingetjes moet je niet altijd willen laten zien, dat blijkt maar weer. Wat een dramatische video!

Archos, ga je schamen! :)
I beg your fucking effing pardon? 150 euro? Dan is het aantrekkelijker om een Archos te halen dan een SmartQ7, die ongeveer hetzelfde kost, maar geen bugvrije, native android-ondersteuning.

Note to self: Streep de SmartQ weg, en noteer de Archos op je vakantie-musthaves-lijstje. 44 uur muziek is ideaal (doet mn ipod touch nog niet eens), 7 uur actief gebruik is ook genoeg om een lange dag door te komen...

Maar, zijn capacitieve schermen door de glasplaat waar ze mee werken niet ALTIJD glossy? Een mat scherm duidt op een resistieve werking, aangezien de film die daar voor gebruikt wordt mat is...

Edit: Waarom is dit een -1 waard?

[Reactie gewijzigd door Sorbo op 6 maart 2010 22:07]

offtopic: dat kwam omdat je vulgaire woorden gebruikte wss ;)

ontopic:

Ik was ook aan het nadenken over de A81/W1060 of de SmartQ7, maar als Archos met dit komt dan is het wel beter. Heb je tenminste zekerheid met garantie.

Ik hoop alleen wel dat we zelf ook een eigen Linux OS erop kunnen zetten naast Android.

Android is wel leuk en aardig, maar ik zie toch liever Debian of mss zelfs Ubuntu. Maar dan vervalt zeker de garantie dan weer :P .

Hopelijk is de mini-usb een host, dan kan je tenminste een 3G stickje ervoor gebruiken. Vraag me toch wel af of die dan wel 3G op die manier kan ondersteunen. Anders is het gewoon afwachten op die verbeterde tablets van Archos of van andere fabrikanten, want wordt wel lekker druk op het tabletsgebied.

Hoe meer concurrentie, hoe beter voor de consument.
Fixed ;)

Ik ben me een beetje aan t oriënteren in de chinese pmp/mid-markt, en die A81 en W1080 zijn inderdaad mooie apparaatjes. Mooier nog is de W7 van RAmos, die eigenlijk van binnen ongeveer gelijk is aan deze Archos (zelfde hardware, alleen andere schermgrootte).

Maar, het ziet er naar uit dat de RAmos duurder wordt dan deze archos. Naar verwachting staat de W7 gepland voor zo'n 250 dollar, omgerekend dus ongeveer 180 euro. Wel typisch dat een westers bedrijf ongeveer dezelfde tablet met een gróter scherm voor een lagere prijs aan kan bieden dan een chinese producent.

Als de usb poort al een host poort is, dan zal deze waarschijnlijk niet met android samenwerken (ondersteunt android uberhaupt wel het mounten van andere dingen dan SD kaarten?). Mocht iemand hier een versie van Ubuntu oid op kunnen flashen, dan zal t beter werken gok ik zo :)

Ik denk dat 3G sticks out-of-the-box niet zal werken...

Als je een linux OS wil, ga dan voor een van de SmartQ's, die zijn naar verwachting een stuk modbaarder dan deze archos (standaard al een multiOS bootloader, actieve modcommunity, enz.)
Tja maar Ramos denkt dat het Apple is met ze prijzen :P

Ben net als jullie aan het wachten op een mooi apparaat met een max prijs van 200/250 euro en natuurlijk zo veel mogelijk features en liefst 7 inch scherm en geen 4.3 (hoewel de resolutie gelijk is :D), en het liefste met een accelerometer voor spelletjes!

Dus dan kom je inderdaad bij Ramos, SmartQ en een beetje het duurdere archos uit :)
Volgens mij hebben ze dmv een diy van een motorola droid laadpunt een usb poort gemaakt waar je alle usb apparaten mee aan zou kunnen sturen.
Naja, de draaiende kernel heb je in ieder geval al kado.
In hoeverre Archos je device laat rooten weet ik niet.
Wordt van dit model ook niet erg warm of koud.
Ben wel echt geintresseerd in reviews van de Archos 9 PC Tablet of als het mobieler moet van de Archos 5 internet tablet, deze zijn beide wel duurder, maar bieden op papier meer mogelijkheden.

[Reactie gewijzigd door ArnoutV op 6 maart 2010 18:18]

De Archos 9 zou in principe de iSlate killer moeten zijn zelfs, aangezien het ook Flash ondersteund ;)
Maar wel jammer dat ie geen dual-core atom heeft. Deze lijkt mijn eerder een model tussen wal en schip.
Specs schijnen na de zomer wel beter te worden...

http://jkkmobile.blogspot...ablet-to-be-upgraded.html
Voor 150 euro, als het scherm goed werkt en de processor krachtig genoeg is, is het best een leuk speeltje.
Voeg daar infra-red toe en je hebt een all-in-one huiskamer apparaat.
Zou knap zijn als je daarmee je TV, receiver etc ... kon bedienen
maar ja :(

Op dit item kan niet meer gereageerd worden.



Populair:Apple iPhone 6Samsung Galaxy Note 4Apple iPad Air 2FIFA 15Motorola Nexus 6Call of Duty: Advanced WarfareApple WatchWorld of Warcraft: Warlords of Draenor, PC (Windows)Microsoft Xbox One 500GBSalaris

© 1998 - 2014 Tweakers.net B.V. Tweakers is onderdeel van De Persgroep en partner van Computable, Autotrack en Carsom.nl Hosting door True

Beste website van het jaar 2014