| Algemene beoordeling | Featureset | ||
| Kleurweergave | Contrast & helderheid | ||
| Ghosting | Pixeldefecten | ||
| Bouwkwaliteit | Vormgeving | ||
| Prijs |
- Asus GeForce 4 Ti4600 Ultra TD 128MB (DVI)
- Sappire Radeon 9600 128mb (VGA)
- Windows XP en Windows Vista
Moest noodgedwongen aan een nieuwe monitor, aangezien m'n oude vertrouwde 17 inch crt aan vervanging toe was.
Na een zoektocht van een paar dagen uiteindelijk een 226BW meegenomen, waarbij ik vantevoren niet op de hoogte was van het bestaan van verschillende panelen en de kwaliteitsverschillen ertussen.
Keuze voor de 226BW was eigenlijk niet geheel overdacht. Had de keuze in eerste instantie tussen de 225MW, 226CW en 2232.
Vond het design van de eerste en de laatste wat minder, en de 226CW had op het oog te weinig meerwaarde ten opzichte van de BW.
Doos was netjes voor elkaar, scherm was goed ingepakt. Alle benodigde kabels waren bijgeleverd, wat tegenwoordig welhaast een unicum aan het worden is. Aansluiten was ook snel gebeurd. Heb de beschikking over een wat ouder kaartje (Asus 8460Ultra, geforce 4 ti4600, 128mb), maar ik moet zeggen; het werkt prima allemaal.
Enige probleem waar ik in eerste instantie tegenaan liep is dat m'n nieuwe scherm niet wordt gedetecteerd tijdens het opstarten als er ook een monitor op de VGA aansluiting is aangesloten. Maar dit ligt waarschijnlijk aan de kaart en niet zozeer aan de monitor.
Ben geen gamer, en gebruik m'n monitor dus niet voor snelle aktie. Veel internet, tekstverwerking en af en toe een filmpje is waar ik de monitor het meest voor gebruik.
Eerste wat me opviel aan het scherm was de gigantische hoeveelheid licht die ervanaf komt. Kan grotendeels gewenning zijn, aangezien m'n oude CRT erg donker aan het worden was. Met een zonnebril op is het goed te doen, zullen we maar zeggen...
Tweede wat me opviel is toch een lichte bleeding tijdens het kijken van films. Dit viel me in de winkel niet op, wat waarschijnlijk te wijten was aan het feit dat het daar vrij licht is. Heb er overdag ook weinig last van, maar 'savonds is het toch wel een beetje storend. Moet eerlijk zeggen dat de beeldkwaliteit tijdens het kijken naar een dvd ook een beetje tegenvalt, maar dit kan ook aan de betreffende DVD's liggen. De rest is namelijk wél haarscherp.
Laatste puntje is de "pianozwarte" rand... Heb tot nu toe alleen nog maar het bijgeleverde doekje gebruikt om het scherm schoon te maken, maar dit levert toch lichte krasjes op. Die zie je normaalgesproken niet, maar met licht van achter wel. Beetje jammer.
edit: Na controle blijk ik over een C-paneel te beschikken.
Herziening: Heb de monitor vandaag omgeruild voor een ander exemplaar. Ook deze beschikt helaas over een C-paneel, maar wel van een maand later.
In eerste instantie leek de backlight-bleeding erger te zijn, maar na een paar uur flink helder aangestaan te hebben met een wit beeld, lijkt het iets minder te zijn dan het vorige exemplaar. En misschien wel belangrijker: homogener... Minder storend dus, maar blijft vervelend...
Al met al nogsteeds een scherm wat ik aan zou raden, de prijs in ogenschouw nemende...
edit 05-03-2008: foto toegevoegd, gemaakt met SonyEricsson K770i. Scherm doet het nogsteeds prima. Enige minpuntjes blijven de bleeding en een lichte brom als de helderheid laag staat. Dit laatste is vooral 'savonds nodig...

![Reageer op deze reactie [reply]](http://tweakimg.net/g/if/comments/addcomment.png)