Waarom deze aankoop?
M'n vorige notebook had er de brei aan gegeven (Zepto), dus was op zoek naar iets nieuws (13-14"). Lang getwijfeld tussen een ultrabook met ssd of een nieuwe generatie MBP 13". Voor mij is prestatie en accuduur van de notebook een doorslaggevende factor geworden, gewicht/formaat komt op de 2e plaats. Het is dus deze notebook geworden, mijn eerste Apple.
Eerste indruk
Na 1 week ben ik al helemaal fan van deze notebook. Alles werkt snel, smooth en vooralsnog weinig hitte -en geluidsproductie meegemaakt. Nu heb ik nog geen zware taken gedaan, maar de planning is om er video bewerking mee te gaan doen. Het beeld heeft 'slechts' een resolutie van maximaal 1280 x 800, maar op een 13.3" beeldscherm is dit wat mij betreft niet storend, ik vind het beeld mooi helder en rustig om naar te kijken. De grote touch pad is ook een grote plus ten opzichte van de vele andere notebooks die ik heb gehad en geprobeerd. Dit werkt simpelweg lekker en soepel, hopelijk is het ook duurzaam.
Inbouw SSD
Tegenwoordig is een SSD schijf zo'n beetje de nieuwe standaard als je over ultrabooks/notebooks praat. Het is jammer dat deze nieuwe generatie MBP geen SSD heeft maar een 750gb HDD van Toshiba. Het eerste wat ik daarom zelf heb gedaan is een 128GB SSD inbouwen (Samsung 830 series). Met het programma CCC (carbon copy cloner) kun je heel eenvoudig je OSX systeem 'copy-pasten' van je hdd naar je ssd. Vervolgens is het omwisselen van je schijven een fluitje van een cent. Hierna is het raadzaam om de functie 'TRIM' aan te zetten en het SMS (sudden motion sensor) uit te zetten. Binnenkort vervang ik de optische schijf met de originele 750gb hdd, zodat ik een ruime opslag capaciteit heb binnen mijn MBP. Op deze manier ben je zo'n 150,- euro extra kwijt, maar naar mijn idee een interessante investering!
Prestaties
Helaas moet ik jullie lezers van mijn simpele review teleurstellen ten aanzien van prestatie grafieken, tabellen en vergelijkingen met andere notebooks. Ik ben wat dat betreft nog te weinig bekend met OSX en heb nog geen zware taken met deze MBP uitgevoerd. Wellicht kan ik in de toekomst een update geven als ik wat video bewerking en rendering heb gedaan. De i7 processor icm 8GB geheugen zorgen er iig voor dat ik mijn standaard taken probleemloos kan uitvoeren: internetten, filmpjes kijken en emailen. Ik verwacht met videobewerking meer van deze potentiële kracht gebruik te kunnen maken. De SSD die ik zelf heb ingebouwd zorgt voor snellere opstart tijden van OSX en andere applicaties. De wireless verbinding werkt een stuk sneller dan op m'n vorige laptop, en geeft bovendien nooit verbindingsproblemen. Ik zal niet diep ingaan over het verschil Windows 7 en OSX Lion. Hoewel ik Windows 7 nog niet heb geïnstalleerd op deze laptop, ben ik als ex-Windows gebruiker al zeer tevreden over de werking van OSX. Aangezien ik de laptop deze maand heb gekocht kom ik ook in aanmerking voor een gratis upgrade naar OSX Mountain Lion, leuk meegenomen lijkt me zo!
Mocht je nog vragen en/of suggesties hebben mbt tot deze MBP dan verneem ik dat graag.
| Algemene beoordeling | Score: 5 |
| Featureset | Score: 4 |
| Prestaties | Score: 5 |
| Beeldkwaliteit | Score: 5 |
[Reactie gewijzigd door mcauseway op zondag 8 juli 2012 20:51]
Populair: Tablets Samsung Websites en communities Mobiele telefoons Google Microsoft Sony Games Politiek en recht Galaxy S
© 1998 - 2013 Tweakers.net B.V. Contact Over Tweakers Jouw privacy Algemene voorwaarden Cookies
Tweakers wordt uitgegeven door De Persgroep en wordt gehost door True