| Algemene beoordeling | Featureset | ||
2GB RAM Kingston
Pov 7800gtx (256mb)
Voorheen had ik hier een Packard Bell 17'' bij
Eerste indrukken
* De grootte, na jaren 17'' te hebben gebruikt is het echt een verademing. Ik was eerst nog een bang dat het te groot was, maar na een uurtje was ik hier volledig aan gewend..
* Geen dode pixels, heel handig.
Featureset
De features; dvi-d en d-sub ingangen, vanzelfsprekend 22'' met 1680x1050, een kunststof voet en behuizing. De 2ms responsetijd moet ook niet vergeten worden..
Over het algemeen ben ik hierover te spreken, ik gebruik zelf uiteraard de dvi-d aansluiting, en de kleuren zijn erg mooi. Wat tevens het verschil is met de 226BW is het zogenaamde color gamut, de CW heeft meer kleuren (ik geloof dat het 97% is vergeleken met 72% van de BW, maar dit is uit mijn hoofd)..
Tevens zat er zowel een DVI als een D-Sub kabel bij, en een handig schoonmaakdoekje.
Een nadeel is wel dat het scherm niet in hoogte verstelbaar is en ook niet verder naar beneden wilt kantelen dan 'horizontaal'
Kleurweergave
Zoals duidelijk mag zijn ben ik heel tevreden over de kleuren, de oude TFT van Packard Bell die ik voorheen had was veel slechter, het verschil is echt verbazingwekkend. Er is wel wat blacklight bleeding te zien langs de randen, maar in mijn opinie niets bijzonders, ik kan er goed mee leven. In een reactie hieronder staat dat de mate van blacklight bleeding ook afhankelijk is van je videokaart, dit kan misschien een belangrijke factor zijn bij de aanschaf van een scherm.
De horizontale inkijkhoek is in mijn opinie heel goed, de bij als je eronder of erboven kijkt worden de kleuren echter snel donkerder/lichter, dus de verticale inkijkhoek is iets minder. Toch ben ik over beiden zeer tevreden.
Contrast en helderheid
Hier ben ik ook over te spreken, zwart is echt heel zwart, wit lijkt op het eerste oog een beetje rozig, maar dat is nu al niet meer te zien; of het is weg of ik ben eraan gewend, maar het zal zeer kleurecht zijn.
Ghosting
Hoewel ik dit niet uitgebreid heb getest (ik heb slechts enkele minuten perfect world opgestart), heb ik geen ghosting ondervonden. Dat is natuurlijk ook te verwachten van een scherm met een responsetijd van 2 ms.
Pixeldefecten
Hier kan ik kort over zijn; ik heb geen enkele dode (sub)pixel gevonden, dus hier zit het bij mij goed mee. Tevens hebben 2 vrienden dit scherm ook en zij hebben beiden ook geen pixeldefecten.
Bouwkwaliteit en afwerking
Dit is denk ik het slechts van de monitor; de bouwkwaliteit van de scherm en rand vind ik heel goed, het voelt zeer solide aan. Echter is het bekende eufel de voet; deze doet een beetje goedkoop aan en is ook redelijk klein, een echte stevige voeg heb je hier niet aan, maar het zal normaliter voldoende zijn.
Vormgeving
Dit vind ik een van de sterkste punten van het scherm; het ziet er allemaal heel goed uit en het zwarte glossy uiterlijk past mooi bij mijn Logitech Z-4 setje en WD Essential 2.0.. Verder zitten er nog 2 lelijke stikkers bovenin die ik even heb laten zitten ivm met het omruilen bij eventuele dode pixels, maar die zal ik ook vandaag of morgen verwijderen.
Het lampje bij de power-knop vind ik allesbehalve storend, ik zit er vlak boven en het valt amper op.
Prijs
De prijs was op het moment van schrijven ¤320 bij de Mycom, omdat het verschil toch maar 2 tientjes was had ik besloten het in de winkel te halen omdat ik dan ook eventueel kon omruilen als ik dode pixels had.
Ik vond en vind deze prijs toch goed voor wat je ervoor krijgt.
Andere gedachten
Ik ervaar een soort 'flikkerend beeld' bij het grijzig gestreepte gedeelte aan de zijkanten van de tweakers page, maar dit heb ik nog nergens anders gehad. Misschien het dynamisch contrast dat constand aan het fluctueren is?
De (hardwarematige) installatie was allemaal zeer eenvoudig, de software heb ik niet geïnstalleerd, dus daar kan ik niets over zeggen, misschien doe ik dit nog in de toekomst.

![Reageer op deze reactie [reply]](http://tweakimg.net/g/if/comments/addcomment.png)