Apple bluetooth toetsenbord onder Windows
Deze review zal kort over de kwaliteit van het toetsenbord gaan, aangezien hier al genoeg informatie over te vinden is. Ik heb dit toetsenbord gekocht omdat ik een draadloos toetsenbord wilde hebben zonder dongel. Ook waren multimedia toetsen een vereiste.
Ergonomie
De toetsen op het toetsenbord zijn van hetzelfde formaat als de toetsen op een 'normaal' USB-toetsenbord. Toch is het toetsenbord heel klein, ongeveer 28x12cm. Daarom is er geen ruimte voor de handen om op te steunen. Ook is het niet mogelijk om het toetsenbord met pootjes aan de achterkant omhoog te zetten. Naar mijn mening is dit ook niet nodig, de hoek is goed en ik heb tot zover geen last gekregen van mijn polsen.
Echter zit er wel een ander nadeel aan zo'n klein toetsenbordje: Onbewust gebruik je bij grotere toetsenborden de randen om je vingers te oriënteren bij het blind typen. In het begin is het heel erg wennen om de vingers op de juiste toetsen te houden, zeker als je ondertussen even de muis pakt.
Functionaliteit (onder windows)
Zoals ik al schreef gebruik ik dit toetsenbord onder Windows 7. Aansluiten is heel gemakkelijk; je zet het toetsenbord aan en in Windows ga je naar het scherm Devices & printers. Daar kan je hardware toevoegen. Windows geeft je dan een getal van 8 cijfers dat je moet intypen op het toetsenbord. Direct daarna is het toetsenbord klaar voor gebruik.
Toch laat de functionaliteit van het toetsenbord wat te wensen over. Op de plaats van de delete toets zit een eject-toets, De delete knop ontbreekt. Deleten doe je door middel van de combinatie fn + backspace. Het is niet mogelijk om de eject-toets te mappen naar de delete toets.
Iets anders wat mij ook niet bevalt, is dat de fn-toets links van de Ctrl-toets is geplaatst. Heel erg wennen. Ook is de ~`-toets naast de linker shift geplaatst. Daardoor is de shift wat aan de kleine kant.
Media toetsen
Het toetsenbord heeft media toetsen voor het volume, play/pause, volgend en vorig nummer. Om deze toetsen werkend te krijgen, heb je het UAWKS programma nodig. Dit programmaatje draait op de achtergrond en neemt slechts 900kb ram in gebruik. Dit programma verandert Apple's cmd-toets ook in een windows-toets.
Missende toetsen mappen
Zoals al even was aangestipt missen er wat toetsen op het keyboard. Zie hier een overzichtje:
| Algemene beoordeling | Score: 4 |
| Bouwkwaliteit | Score: 5 |
| Precisie | Score: 5 |
[Reactie gewijzigd door dmvdberg op zaterdag 7 april 2012 22:40]
[Reactie gewijzigd door Rave283 op maandag 9 april 2012 21:32]
Populair: Asus Samsung Mobiele telefoons Laptops Apple Sony Games Microsoft Consoles Microsoft Xbox One
© 1998 - 2013 Tweakers.net B.V. Contact Over Tweakers Jouw privacy Algemene voorwaarden Cookies
Tweakers wordt uitgegeven door De Persgroep en wordt gehost door True