| Algemene beoordeling | Featureset | ||
OCZ 600watt voeding
20inch Acer monitor 1680x1050
Windows Vista Ultimate SP1 beta
Over de kaart:
Ik vind het een goede videokaart met goede features, acceptabele warmte/geluids niveaus en de kaart ziet er mooi en strak uit.
De tempraturen zijn wel goed, maar ook weer niet spectaculair goed. Zo wordt de kaart met automatic fan control makkelijk 64 graden (stressed 30min), wat normaal is natuurlijk, maar niet goed. Met de fan op 100% is het geluid best wel hard, maar wordt de kaart tussen de 55-60 graden (stressed 30min). Beide met de kast open, dicht moet ik nog testen.
Bovendien ben ik niet te spreken over die misselijke kleine stikker aan de onderkant van de kaart. Ik had de kaart al ingebouwd en merkte toen die stikker op. I.v.m. koeling dacht ik dat het dom was om op de kaart zelf een stikker te doen en ik zag er het nut niet van in.
Ik heb de stikker dus verwijderd en las tot mijn verbazing "IF YOU REMOVE THIS YOU WILL HAVE NO WARRANTY". Ik vind dit echt te achterlijk voor woorden. Ik heb nergens duidelijk gezien dat dit het geval zou zijn, en de letters waren niet leesbaar toen de kaart in de kast zat. Ik heb contact opgenomen met de winkel en maandag verwacht ik antwoord.
Je betaald immers voor de garantie, daarom is de kaart dus duurder. Bovendien kan je binnen 90dagen ruilen als er een betere kaart is met dezelfde prijs (of bijbetalen). Ze geven ook overclockgarantie wat handig kan zijn. Maar om dit alles af te laten hangen van die stikker?
Ik zelf haal in 3Dmark 2005 14956 punten, wat redelijk normaal is voor deze kaart. in UTIII demo presteerd hij ook goed en met video's ziet alles er goed uit.
Ik zal deze reveiw zondag uitbreiden als ik meer benchmarks heb gedaan.
UPDATE:
Heb de kaart nu dus al een tijdje gebruikt en het is een doodnormale 8800GTS. Ik vind de kaart alleen erg warm. Met de kast open wordt hij stressed 55-60 graden wanneer de fan op 100% staat (stofzuiger). Met de kast dicht wordt de kaart echter zeer zeer heet. Met de fan op automatic (wat standaard is) wordt hij dus gewoon 80 graden stressed! En idle rond de 68/69. Wanneer de fan op 80% staat (geen geluidsoverlast) wordt hij idle 61 en stressed 74.
Bovendien zal ik van de 8800GTS afblijven en gewoon een GT kopen voor minder geld.
Mocht je niet kunnen wachten is deze GTS niet beter dan de andere en zal ik zeker niet 275 euro uitgeven. Tenzij je dus de extra garantie wil en mogelijkheden. Dat stickerverhaal is alleen zeer misleidend. Ik lees op verschillende fora dat de sticker zo heet wordt dat hij vanzelf los begint te raken of beschadigd raakt. Levenslange garantie is dus een ilussie! En geldverspilling!

![Reageer op deze reactie [reply]](http://tweakimg.net/g/if/comments/addcomment.png)