| Algemene beoordeling | Featureset | ||
| Betrouwbaarheid | Beheerbaarheid | ||
| Ondersteuning | Prijs |
mijn review betreft dan ook de E4200 + tomato 1.28
Featureset
zeer goed: er zitten twee wifi verbindingen in, dus je kan ook heel gemakkelijk twee verschillende netwerken aanmaken in huis. bij mij 1 voor mezelf, en 1 voor bezoek.
Prestaties
zeer goed: binnen het netwerk waar deze router gebruikt wordt zitten veel problemen waardoor alle andere routers die ik hiervoor heb gebruikt vast liepen. deze heeft er geen (grote) problemen mee. af en toe heeft hij het heel zwaar en is de internet verbinding traag (~1Mb/s), maar elke keer duurt dat max 1 minuut en dan gaat hij weer lekker verder met de maximale snelheid (100Mbit, wat ik ook regelmatig haal)
Draadloos bereik
ik heb een kleine ruimte dus kan hier geen oordeel overgeven
Stabiliteit
zeer goed, iig zeker met de tomato firmware. door de snelle processor van 480MHz kan hij veel verwerken, en dus ook problemen op het netwerk verwerken.
Beheersbaarheid
bij de tomato firmware kan je zeer veel instellen wat ook ondersteund wordt door de router, NAS, QOS, Portforwarding, routing, USB support, tweaken van signaal, bandwidth monitoring, etc.
de standaard Cisco firmware kan ook veel, maar lang niet zo veel als deze.
Ondersteuning
goed, 2 keer contact gezocht en snel via de chat geholpen (helaas geven ze geen ondersteuning voor third party firmware, logisch!)
Prijs
voldoende: het blijft veel geld, maar je krijgt er volgens mij de beste router van dit moment voor! (d.d.nov 2011)
Extra
LET OP: deze kan ALLEEN maar staan, er zitten geen gaatjes om hem aan de muur of in een kast op te hangen, hiervoor zal zelf iets geklust moeten worden.

![Reageer op deze reactie [reply]](http://tweakimg.net/g/if/comments/addcomment.png)