| Algemeen | Gameplay | ||
| Replaywaarde | Stabiliteit | ||
| Prijs |
- Windows 7 x64
Origin.
Ik wilde een potje BF3 spelen, dus ik start Origin. Helaas moest deze WEER updaten. Dat kan Origin niet op de achtergrond zoals Steam dat doet. Dus eerst wachten tot Origin is gedownload en vervolgens wachten tot Origin is geinstalleerd. Je moet er bijblijven, want je moet knoppen drukken. Je kunt Origin, of games, dus niet gebruiken/starten als deze niet up-to-date is. Je moet het eerst updaten om verder te kunnen. Ook dat is bij Steam beter geregeld.
Vervolgens moest BF3 updaten, dat duurde gelukkig niet niet al te lang, en gaat automatisch.
Maar dat was het nog niet. Vervolgens moet ik WEER handmatig een add-on downloaden voor mijn browser, en handmatig installeren. Ook hier moet je weer zelf alles doen, en gebeurt het niet op de achtergrond. Dus wacht, wacht, wacht. Tevens kan je het niet uitstellen tot later, omdat je zonder de update gewoonweg niet kan spelen.
Je kunt niet even weglopen en Origin alles zelfs laten updaten, zoals bij Steam. Je moet zelf downloaden en op knoppen drukken.
Game.
De game zelf is natuurlijk grafisch 1 van de beste games op dit moment. De Frostbite engine is om je vingers bij af te likken, en schaalt zeer goed mbt AMD Crossfire. Jammer dat Origin veel van het speelplezier weghaalt!
Conclusie.
BF3 speel ik niet met plezier. Als ik 2 uurtjes heb, om aan het eind van de dag te gamen, en ik moet steeds eerst 15 minuten handmatig updaten, dan is er toch iets goed mis!
Toekomstige games zal ik dan ook niet kopen als deze Origin nodig hebben. Ik download wel de gekraakte versie, die niet moeilijk doet. Hopen voor EA dat ze hun games weer op Steam gaan uitgeven, wat Origin is niks (en EADM was nog minder). En hierdoor zullen ze van mij geen "PC game" geld meer ontvangen.
Ik mag dan misschien verwend zijn door mijn Atari 2600 dagen. Maar als ik binnen 1 seconde kon gamen op mijn A2600, begin jaren 80, waarom heeft Origin hier dan 15 minuten voor nodig?

![Reageer op deze reactie [reply]](http://tweakimg.net/g/if/comments/addcomment.png)