| Algemene beoordeling | Beoordeling: zeer goed | Ergonomie | Beoordeling: zeer goed | Functionaliteit | Beoordeling: goed |
| Configuratie | Beoordeling: goed | Vormgeving | Beoordeling: goed | Bouwkwaliteit | Beoordeling: goed |
| Drivers / support | Beoordeling: goed | Prijs | Beoordeling: voldoende | ||
Gebruikt onder besturingssysteem:
- Windows XP
Er zit een groot verschil in gemak wat betreft a. de Logitech gebruiken en b. het configureren ervan.
Al met al zou ik de Logitech Harmony 1000 zo weer kopen, de nadelen ten spijt.
Ook omdat de Philips Pronto die er het meest op lijkt bijna 1000 (duizend !) euro dúúrder is.
Als geld geen rol zou spelen had ik die Pronto gekocht.
Deze Logitech harmony 1000 heeft mijn huidige Pronto vervangen,
en daar is veel mee gezegd want ik ben érg gesteld op die Pronto.
Gebruikersgemak
- - - - - - - -
Gebruik van de Logitech is helemaal top. Scherm is goed, knoppen naast het scherm zijn goed.
De afstandsbediening wordt wakker wanneer je hem oppakt, d.w.z. scherm gaat aan en de blauwe lampjes onder de knopjes lichten op (doet denken aan Logitech G15 toetsenbord)... ook fraai.
Kleurenbeeldscherm is mooi, zij het dat ik de resolutie wat grofkorrelig vind, maar het is goed
helder en goed leesbaar.
Er zit standaard een oplader bij, een dockingstation die er nog goed uitziet ook.
Dus eenmaal geparkeerd in het oplaadstation staat het ding er vrij opschepperig bij :-)
Configureren
- - - - - - -
Voor de persoon die hem moet instellen zitten er nog wat scherpe randjes aan... de software is net niet helemaal af. Als Tweaker ben ik gewend te programmeren, en dat kan ook op de Philips Pronto.
Zowel het uiterlijk van alle schermpjes en knopjes, als de functie of macro van elk knopje laten zich op de Pronto instellen. Dat kan NIET op de Logitech. Je kunt het uiterlijk van de schermpjes, of de knopjes erin, niet aanpassen.
De functie van elke knop kun je wel toewijzen, maar weer geen macro's.
Bij elk apparaat is een scherm met zelf te maken knopjes. Met tekst, geen graphics of zo.
De manier van configureren is duidelijk bedoeld voor mensen die dat nou juist nooit doen.
Je moet een wizard achtige dialoog bij langs die op zich vrij recht-voor-zijn raap is.
Dat kostte, zoals Logitech ook reklame mee maakt, érg weinig tijd. Met een half uur is alles wel ingesteld. Nou ja, dat werd anderhalf uur maar dan nog. En toen klopten een paar kleine dingen niet, en was ik alsnog een paar hele avonden kwijt.
Wat goed werkt zijn de activities. Dus je kiest b.v. "DVD kijken" dan zorgt de afstandsbediening dat op je TV de juiste ingang wordt gekozen, idem voor de versterker en de DVD begint met spelen. Dus intern doet het ding op zich weer wel aan macro's.
Déze activity macro's zijn wél erg eenvoudig uit te breiden.
Details over configuratie eigenzinnigheden
- - - - - - - - - - - - -
-1-
De makers van Logitech hebben een aantal uitgangspunten genomen die voor mij ronduit irritant zijn.
Zo wil de afstandsbediening standaard alle apparaten uit zetten die niet in gebruik zijn.
Ik wil zélf de apparaten uit of aan zetten, en dit ding moet ze alleen bedienen.
Voorbeeld: ik ga DVD kijken, dan wordt de satelliettuner uitgezet. Bij ons thuis wisselt dat nog
wel eens op één avond. Omdat het starten van de satelliettuner even duurt laat ik die liever de
hele avond aan staan.
Bij het configureren van elke activity moet je zodoende instellen dat hij alle apparaten aan moet laat staat,
d.w.z. met rust moet laten.
-2-
De software is niet geheel stabiel, en foutmelding is onduidelijk.
Soms krijg je een Java Error. Daar staat dan bij in welk scherm (meestal een van de activity based)
een probleem zit, maar wat voor probleem moet je zelf uitzoeken.
Voor de activiteit wil ik aan/uit knoppen laten zien. En dan beslis ik zelf wel welk apparaat aan of uit gaat.
Dat is dus een activity met nul acties. Dat kan niet wat de vage foutmelding betreft.
Hij moet-en-zal minstens een IR-code naar een apparaat sturen als je een activity kiest.
-3-
Er zit geen manual bij. Ook online is er geen help waar je wat aan hebt.
Van de telefonische hulp die wordt geboden heb ik geen gebruik gemaakt.
-4-
Op de Pronto vind ik het prettig dat ik élk apparaat een eigen bedieningspaneel kan geven.
Dan zie je beter in één oogopslag wat je aan het bedienen bent.
Hier is schermpje voor CD, DVD en satelliet tuner steeds dezelfde. Er staat in tekst, die je zelf in kunt stellen,
wat het is zoals b.v. "CD luisteren" , "DVD kijken". Is bruikbaar maar niet zo mooi als de Pronto.
-5-
Geen macro's.
Je kunt zelf géén macro's programmeren, anders dan de activity macro's. (Een activity is iets als "DVD kijken", "CD luisteren" )
Je moet je helemaal overgeven aan de logica van de Logitech makers. Dat werkt aardig dus het is alleen een nadeel als je zelf hele specifieke dingen wilt. Op een forum heb ik gelezen dat de mogelijkheid tot macro's er wel aan gaat komen.
-6-
Uit knop werkt niet goed (genoeg)
Links boven op de afstandsbediening zit een aparte uit knop.
Als je daar op drukt zet hij alle apparaten die de afstandsbediening kent uit.
Goed idee maar het werkt niet voor mijn TV en satelliettuner.
Gestoei met zelf de uit-functie van de Philips afstandsbediening leren (want dat kan) lost het probleem niet 1-2-3 op.
Dus zal ik die telefonische hulp eens gaan uitproberen.
-7-
Software werkt alleen onder Windows XP, niet onder Vista
Al met al zou ik de Logitech Harmony 1000 zo weer kopen, de nadelen ten spijt.
Als geld geen rol zou spelen had ik die Pronto gekocht.
Deze Logitech harmony 1000 heeft mijn huidige Pronto vervangen,
en daar is veel mee gezegd want ik ben érg gesteld op die Pronto.
Gebruikersgemak
- - - - - - - -
helder en goed leesbaar.
Configureren
- - - - - - -
De functie van elke knop kun je wel toewijzen, maar weer geen macro's.
Déze activity macro's zijn wél erg eenvoudig uit te breiden.
Details over configuratie eigenzinnigheden
- - - - - - - - - - - - -
-1-
hele avond aan staan.
d.w.z. met rust moet laten.
-2-
De software is niet geheel stabiel, en foutmelding is onduidelijk.
een probleem zit, maar wat voor probleem moet je zelf uitzoeken.
-3-
Er zit geen manual bij. Ook online is er geen help waar je wat aan hebt.
Van de telefonische hulp die wordt geboden heb ik geen gebruik gemaakt.
-4-
Dan zie je beter in één oogopslag wat je aan het bedienen bent.
-5-
Geen macro's.
-6-
Uit knop werkt niet goed (genoeg)
Links boven op de afstandsbediening zit een aparte uit knop.
Als je daar op drukt zet hij alle apparaten die de afstandsbediening kent uit.
Goed idee maar het werkt niet voor mijn TV en satelliettuner.
Dus zal ik die telefonische hulp eens gaan uitproberen.
-7-
Software werkt alleen onder Windows XP, niet onder Vista

![Reageer op deze reactie [reply]](http://tweakimg.net/g/if/comments/addcomment.gif)