Een korte toevoeging tot de score's
Ik heb deze koeler nu 1 dag in gebruik.
Vanmiddag geinstalleerd.
Uit de doos vandaan ziet het er veel belovend uit, een grote heatsink met allemaal zakjes hardware.
Om de backplate te monteren moet het moederbord uit de pc worden gehaald.
Het assembleren van het monster is niet bepaald makkelijk, je moet toch echt wel even in de handleiding kijken hoe alles in elkaar komt te zitten.
En op bepaalde punten had ik echt zo iets bij mezelf : Dit had veel makkelijker gekund.
Maar goed ik moest het er maar mee doen.
De moeilijkheidsgraad van installatie : Redelijk.
De vinnen van de heatsink zijn overigens loei scherp, een pas op; is daar wel op zijn plaats !
De bevestiging van de fans worden gedaan met een soort paperclip bevestiging.
Zoals bij vele heatsink koelers het geval is.
Alleen bij de Scythe Mugen 3 zit er onwijs veel speling op de koeler.
Met 1 vinger is hij vrij te bewegen (Verticaal zo'n 3 cm)
De eerste gedachten die in mij op kwamen : Wat heb ik fout gedaan.
Na inspectie bleek dit toch echt de bedoeling te zijn.
De koeler word ook regelrecht op de heatsink gemount zonder geluids isolerend materiaal "zoals bij vele andere fan-koeler"
Ook een beetje goedkoop.
De basis van de heatsink is gemaakt uit koper met nickel-coating dit is jammer.
Voor een product dat zich verkoopt als een "koper" koeler is het meest cruciale punt van koper met nickel coating.
En dit is ook nog niets eens gepolijst !
De gewilde mirror-like-reflection op een nickelbasis is toch echt iets wat je op zijn minst wil zien op een 40 euro koeler.
Beetje jammer.
De meegeleverde koelpaste hoef je ook niet voor naar huis te schrijven.
Ik heb hier in plaats van : MX-4 van arctic cooling voor gebruikt.
Eenmaal alles aangesloten / up and running. lijkt de koelprestatie dan wel weer goed.
Ongeacht het goedkope design krijgt hij het toch wel voor elkaar.
Een Q6600 @ 3.0 GHz idle op 35 graden, stressed 48 graden.
Niet verkeerd.
Nou moet ik er wel bij zeggen dat ik twijfel of ik dit resultaat had gehaald zonder de mx-4
Al met al krijgt deze koeler een voldoende van me.
Maar vind ik zijn reputatie toch lichtelijk overdreven.
Een 35 euro Zalman CNPS10X krijgt dit zelfde resultaat ook voor elkaar, met zijn eigen koel pasta.
En Het installatie gemak ik 10 maal eenvoudiger.
En is nog 5 euro goedkoper ook.
| Algemene beoordeling | Score: 4 |
| Koelvermogen | Score: 4 |
| Geluidsproductie (max) | Score: 2 |
| Geluidsproductie (min) | Score: 4 |
| Installatiegemak | Score: 2 |
| Compatibiliteit | Score: 4 |
| Prijs | Score: 3 |
Niet mee eens aangezien er ook koelers zijn die makkelijker te monteren zijn, dezelfde koelprestaties hebben maar toch in dezelfde prijsklasse zitten.uiteindelijk krijg je waar je voor betaald
Populair: Android Tablets Samsung Websites en communities Mobiele telefoons Google Microsoft Sony Games Politiek en recht
© 1998 - 2013 Tweakers.net B.V. Contact Over Tweakers Jouw privacy Algemene voorwaarden Cookies
Tweakers wordt uitgegeven door De Persgroep en wordt gehost door True