| Algemeen | Featureset | ||
- Samsung LE37M86BD
- Linksys WRT610N Simultaneous Dual-N Band Wireless Router
- Logitech Z-5450 Wireless
Unboxing:
Zoals we van Western Digital gewend zijn was ook deze mediaplayer netjes en zo compact mogelijk verpakt. Op de foto kan je zien dat zodra je de doos open doet, de quickstartguide, de cd en het garantieblaadje aan de kant hebt geschoven dat er een console en een afstandbediening zichtbaar worden. De console zelf is exact even groot als zijn "voorganger". Namelijk 12,5 cm breed, 4 cm hoog en 10 cm diep. OP de achterkant vinden een waarschuwingssticker welke betrekking heeft op het afvoeren van warmte. Een klein kastje met een nog kleinere afstandbediening. Klein en minimalistisch is de beste omschrijving voor de afstandbediening, Maar hij werkt perfect. Als we de console en de afstandbediening eruit halen komen we een hoopje kabels tegen. Bestaande uit een poweradapter, Jack 3,5 -> Composite en een jack 3,5 naar component. Een compleet pakket in een klein doosje.
Eerste indruk:
Bij mij is er natuurlijk niet echt meer spraken van een eerste indruk aangezien ik de voorganger al heb gehad. Hij ziet er exact het zelfde uit (twee usbpoorten, HDMI aansluiting, Optical Output) op slechts een paar details na. Waar de WD HD TV aan de achterkant die tulp-aansluitingen heeft voor de component aansluiting hebben deze bij de WD HD TV Live plaats gemaakt voor twee 3,5mm jack aansluitingen (Component en composite). En vinden we natuurlijk de netwerkaansluiting. Waar ik persoonlijk wel blij mee ben is dat ze eindelijk niet meer van die vingerafdruk gevoelige shiny lak erop gesmeerd hebben. Nu zit er een soort metallic lak overheen. Oogt misschien wat goedkoper maar het is een stuk minder gevoelig.
Aansluiten:
Aangezien we hier bij Tweakers zijn zal ik hier niet al teveel aandacht aan besteden. Er is een quickstart meegeleverd maar ik betwijfel of überhaupt iemand hier die nodig heeft. Powercable, en HDMI (of composite of component) Volstaat al. Zelf maak ik gebruik van de HDMI, netwerkaansluiting (ik maak dus geen gebruik van WiFi) en de Optical Out. Aansluiten neemt (inclusief je kabels wegwerken) maximaal 5 minuten in beslag.
In gebruik:
Na een paar dagen met de Playon HD mini en de TviX N-1 te hebben gespeeld was ik zielsgelukkig toen ik weer het vertrouwde perfect afgewerkte Western Digital menu onder ogen kon zien. Waar de layout van het menu exact hetzelfde is als zijn voorganger zijn er natuurlijk wel een hoop extra functies bijgekomen. In het menu komen we de volgende kopjes tegen:
- Internetmedia
- Video
- Photo
- Music
- Settings
Onder internetmedia vinden we Mediafly. Mediafly is een podcast voor een grote hoeveelheid media. Meer kan ik hier eerlijk gezegd niet over vertellen omdat ik Mediafly niet gebruik.
Onder video krijgen we vier mogelijkheden waar we uit kunnen kiezen. Namelijk:
- Youtube
- Local Drives
- Media Servers
- Network Shares
Youtube werkt als een trein, je kan video's zoeken, ratings toevoegen, op je eigen account inloggen, favorieten toevoeg etc. Local drives zijn de hardeschijven die je via de usb hebt aangesloten. hier kan je alle video's zien die op je hardeschijf staan. Bij mediaservers kan je gebruik maken van onder andere DLNA media servers. (zoals in mijn geval de ReadyNAS Duo). Tot slot networkshares. Wil je iets sharen/streamen vanuit windows? Geen probleem pas alleen wel je settings aan, maar hier kom ik later nog op terug.
Bij Photo vinden we dezelfde opties. Alleen is Youtube hier vervangen voor FlickR. Ook FlickR is helemaal opgebouwd voor gebruik met de WD HD TV Live.
Ook Music is nagenoeg het zelfde. Alleen is hier Youtube en Flickr vervangen voor Live365 en Pandora. Allebei internetradiodiensten. Ze hosten een grote verscheidenheid aan radiostations. Alleen ben ik er nog geen Nederlandse stations op tegengekomen. Ik denk dat ze zich beperken tot de Amerikaanse stations.
Bij settings moeten we wel even wat langer stil staan. Ook deze is weer opgedeeld in een extra mogelijkheden. Dit zijn:
- Audio/Video
- Video Settings
- Photo Settings
- Music Settings
- File Management
- Network Settings
- Systemsettings
Bij Audio/Video kan je bepalen welke video en audio output je gebruikt en met welke aspect Ratio hij uit moet sturen. Video Settings beperkt zich hoofdzakelijk tot het personaliseren van ondertiteling. Hoe groot wil je het hebben, moet het standaard geactiveerd worden etc. En natuurlijk hoe video's weergegeven moeten worden. Wil je ze in een lijst hebben of juist de thumbnails? Dit heet bij WD Browser Display. Bij photo settings kan uiteraard ook de browser display worden bepaald. Daarnaast zijn er instellingen om een slideshow in te stellen. (interval, photo scalling). Bij music settings komt wederom de browser display terug. Daarnaast vinden we er de music senquence (Repeat, shuffle etc.) Filemanagement bied je een simpele tool om data tussen de verschillende hardeschijven en netwerkshares uit te wisselen. Bij networksettings kunnen we hoe kan het ook anders ons netwerk instellen. Maar hier is ook een belangrijke setting te vinden met betrekking tot het sharen. Als je van een computer wilt af streamen en je maakt gebruik van een gebruikersnaam/wachtwoord moet je de Auto Login to network share op off zetten. Zodra je een share wilt bereiken zal hij vragen naar de inloggegevens. Daarnaast kan je hier ook de WD HD TV Live een sharenaam geven. Met deze naam zal hij zichtbaar zijn in je netwerk. Tot slot hebben we de systemsettings. Hier in zijn alle basisinstellingen terug te vinden. Maar ook de firmware update. Deze is erg van belang omdat hier een hoop extra functies worden toegevoegd.
De nieuwe Firmware:
Momenteel is mijn WD HD TV Live uitgerust met firmware 1.03.49_V. Een groot gemis van de vorige WD HD TV was het ontbreken van dvd menu's. Ik kan je vertellen dat dit probleem verleden tijd is. Zowel iso's als VIDEO_TS mappen werken nu vlekkeloos! Of bluray menu's werken heb ik nog niet gecontroleerd. Hoop dit op korte termijn ook nog te testen. Naast het ondersteunen dan de dvd menu's hebben ze nog iets toegevoegd. Toetsenbord drivers. Plug een usb toetsenbord in (Moet wel een QWERTY toetsenbord zijn) en aan de slag. Alle functies kunnen met he toetsenbord worden bediend heerlijk!
Overige functies:
Doordat het nu een volwaardige netwerkgebruikers is geworden is het ook mogelijk om vanaf je pc rechtstreeks naar de aangesloten hardeschijven te gaan. Op een bedraad netwerk zit ik rond de 10 mb/s overdrachtsnelheid. (hij wordt op het netwerk zowel als een share als een mediaplayer weergegeven).
Op de afstandbediening vinden we een searchfunctie terug. Als je de functie Media Library aan heb staan laat de WD Hd TV Live op elke aangesloten schijf een database achter. Hiermee kan je makkelijk en snel zoeken door de gehele inhoudt van je hardeschijf. Niet meer eindeloos door je media bladeren.
Waarom nou niet die andere twee spelers:
Zoals ik al eerder had vermeld was mijn eerste ontmoeting met de PlayON HD Mini niet zo een hele beste. Vijf keer vastlopen op relatief simpele data vind ik erg treurig. Daarnaast vond ik het menu foeilelijk en onoverzichtelijk. (Wellicht dat dat tweede gewoon een kwestie van wennen is). Ik koos in eerst instantie juist voor de PlayON Hd Mini omdat deze wel dvd menu's ondersteunt. Vond ik een groot gemis aan de
Wd HD TV live. Waar de PlayON HD Mini tekort kwam had de TviX N-1 Cafe dat beter voor elkaar. Een mooier en soepeler menu zonder vastlopers. Zag er in eerst instantie goed uit. Tot dat je verder dan een meter van de console vandaan gaat zitten. Een ronduit verschrikkelijke afstandbediening die echt continu recht op het apparaat gericht moet worden. Daarnaast was er geen searchfunctie aanwezig in de console en was en liep de video vaak een halve seconde voor op het geluid.
conclusie:
Echt een geweldig product. In combinatie met een Samsung spinpoint (2 TB) in een behuizing werkt het als een trein. Van mijn computer op de hardeschijf zetten vanaf het netwerk gaat prima, maar ook het streamen vanaf mijn NAS werkt vlekkeloos. Ik hoor jullie al denken waarom heb je dan niet gewacht op de Western Digital TV Media Hub. Daar zit namelijk al een 1 tb hardeschijf in. Daarnaast heeft die een HDMI 1.4 aansluiting ten opzichte van de HDMI 1.3 in de WD HD TV Live. 3D kan mij eerlijk gezegd gestolen worden en na het lezen van de reviews bleek de overdrachtsnelheid van de media hub echt treurig te zijn. Waar ik bij de WD HD TV Live ook kan kiezen om de hardeschijf rechtstreeks op de pc aan te sluiten is dit bij de Media hub niet meer mogelijk. Daarom heb ik de WD HD TV Live verkozen boven de Media Hub. En daarnaast heeft Western Digital aangekondigt de mooie GUI van de Media Hub begin volgend jaar ook door te voeren in de oudere modellen. Dus ik ben benieuwd....
Hopelijk hebben jullie wat aan deze review en mocht je nog vragen hebben stel ze dan gerust.
(ps voor de volledige bestandsondersteuning vraag ik jullie toch deze op te zoeken op de bekende websites)

![Reageer op deze reactie [reply]](http://tweakimg.net/g/if/comments/addcomment.png)