24K karma| Algemene beoordeling | Featureset | ||
| Inktverbruik | Drivers en stabiliteit | ||
| Prijs |
- Windows XP
Design
De printer ziet er (voor zover een printer echt mooi kan zijn), goed uit. Hij is zwart, alles wat niet nodig is kan worden ingeklapt waardoor geen onderdelen meer zichtbaar zijn en het geheel er netjes uit ziet. Helaas is het materiaal nogal vatbaar voor lagen stof, en volgens mij ook krasgevoelig (dat ga ik niet uitproberen).

LCD schermpje en andere MM functies
De printer heeft een klein LCD schermpje aan boord, evenals een Infrarood poort en een kaarlezer, en ondersteuning voor pictbridge. Daardoor kun je vanaf een telefoon of direct vanaf je digitale camera foto's bekijken en afdrukken. Ook kun je dmv het LCD schermpje instellingen als vergroting, en kleine bewerkingen op foto's, maar ook op kopietjes en scans loslaten.
5 cartridges
Omdat inkt zo schandalig duur is (pure inkt (dus niet wat er verkocht wordt) kost meer dan goud) is het zonde om twee van de drie kleuren inkt weg te gooien wanneer één kleur leeg is. Dat is echter wel wat je in een printer met twee cartridges doet. Daarom zitten er in deze printer 5 cartridges: cyaan, magenta en geel. Die drie cartridges zijn samen niet eens duurder dan één cartridge van de oude Lexmark, dus het is zeker goedkoper. De cartridges installeren gaat heel makkelijjk, wanneer hij op zijn plaats is gaat een rood lampje branden.
CD/DVD printen
Toen de eerste branders met lightscribe werden aangekondigd leek me dat fantastisch, een plaatje op een DVD zetten. Ik had toen nog nooit printers gezien die direct op een DVD kunnen printen, maar nu ik dat wel het gezien zou ik amper meer zonder kunnen. Ik heb direct een lading Printable DVDs besteld en de resultaten waren prachtig. De benodigde software wordt meegeleverd, evenals een speciale tray om je CD of DVD in te leggen.
Zelfstandig werken
Hoewel je vanaf de pc nog steeds alle functies kunt bedienen kan ik de mogelijkheid zonder pc te kopieren enorm waarderen. Je kunt op de LCD instellingen wijzigen, en dat werkt heel aardig.
Hoge printsnelheid
Hoewel ik eerst een laser wilde omdat die lekker snel printen, ben ik positief over de snelheid van dit apparaat. Hoewel ik geen grote teksten heb om te meten hoeveel PPM het ding uitdraait gaat het behoorlijk rap, en zelfs dingen als DVD covers komen er vlot uitgerold.
Dubbelzijdig printen
Het milieu een beetje sparen is nooit weg, en door minder papier te gebruiken spaar je ook nog eens je portemonee. Ik was dan ook blij verrast toen ik merkte dat ik dubbelzijdig kon afdrukken. Ik vind dat het er, vooral bij grote verslagen bijvoorbeed, mooi uitziet als het dubbelzijdig is bedrukt.
Meerdere papierinvoeren en andere accesoires
Je kunt bij deze printer vanaf meerdere plaatsen papier invoeren. Allereerst kun je het gewoon achterin steken, maar voor bijvoorbeeld fotopapier is het handiger de lade te gebruiken die er bij zit, en voor CDtjes en DVD's is er een lade bijgeleverd om de schijf makkelijk in te kunnen voeren.

De Canon Pixma MP500 is niet voor niets een van de populairste printers van dit moment (bron: pricewatch). Het is een veelzijdig apparaat met veel nuttige functies, en dat voor een zeer acceptabele prijs.

![Reageer op deze reactie [reply]](http://tweakimg.net/g/if/comments/addcomment.png)