| Algemene beoordeling | Beoordeling: zeer goed | Featureset | Beoordeling: goed | Prestaties | Beoordeling: zeer goed |
| Overklokbaarheid | Beoordeling: geen | Beeldkwaliteit | Beoordeling: zeer goed | Modbaarheid | Beoordeling: geen |
| Drivers en compatibiliteit | Beoordeling: zeer goed | Warmte en geluid | Beoordeling: acceptabel | Prijs | Beoordeling: zeer goed |
- AMD Athlon 64 3200+
- Asrock 939Dual-SATA2
- GeIL Value Dual Channel GE1GB3200BDC
- Western Digital WD800BB
- Maxtor DiamondMax 10, 250GB (7200rpm, SATA, 16MB, NCQ (RoHS))
- Windows XP
In 1 woord, zeer compleet. 2x Dual Link DVI (als ik het goed had gelezen), 1x TV-Out. Ondersteuning voor zeer hoge resoluties, 256 GDDR3 geheugen... Voor zover de hardware, de software die door Asus meegelevert word is erg karig, je krijgt 1 spel erbij (Xpand Rally) en een standaard lading drivers en utilities op een CDtje. Hierdoor goed in plaats van zeer goed.
Prestaties
Systeem:
AMD Athlon 64 3200+
4x 512 MB Geil Value CL2.5 (2.5 - 3 - 3 - 6)
1x 80 GB WD ATA
2x 250 GB SATA Maxtor
Asus nVidia Geforce 7900 GT (natuurlijk =p)
Counter-Strike: Source
1600x1200 - 4x AA 8x AAF alles maxed Vsync AAN - 54,21 fps
1152x864 - 4x AA 8x AAF alles maxed Vsync AAN - 84,94 fps (Vsync op 85 Hz)
3DMark05 (@ 1024 x 768 0x AA Optimal AAF)
3DMark Score: 7429
3DMark06 (@ 1280 x 1024 0x AA Optimal AAF)
3DMark Score: 3680
SM2.0 Score: 1781
HDR/SM3.0 Score: 1753
Battlefield 2 @ 1600x1200 4x AA Maximum AAF, Alles op Max loopt nu vloeiend, zonder stotteren of schokken. Geweldig ziet dat eruit.
Meer benchmarks volgen mogelijk nog, onder andere Oblivion heb ik nog tot m'n beschikking.
Overclockbaarheid
Doe ik niet aan, dus geen mening.
Beeldkwaliteit
Zeer goed, geen artifacts te zien en de weergave van H.264 films is ook zeer mooi.
Modbaarheid
Doe ik niet aan, dus geen mening.
Driver- ondersteuning en compatibiliteit
Ik gebruik de laatste nVidia WHQL drivers, 84.21 en zoals altijd zijn deze stabiel en draaien alle spellen soepel en snel.
Warmte- en geluidsproductie
Temperatuur Idle: 45 C
Temperatuur Stressed (Na 3DMark): 51 C
De warmte die de kaart produceert valt heel erg mee, de geluidsproductie (jammer genoeg) niet, hij brult zonder problemen boven alles uit wat ik in mijn PC heb zitten, wat eigenlijk het enige minpuntje is aan deze kaart.
Stroomverbruik varieert (van het hele systeem) tussen de 60 en de 120 Watt, dus ik vind persoonlijk dat heel erg mee vallen. (gemeten met Watt-meter van de Thermaltake voeding)
Prijs
Ik heb hem gekocht bij Challenge Computers voor 300 euro en ik kan zeggen dat deze kaart tot nog toe hele goede bang for buck oplevert.
Een razendsnelle kaart voor een lage prijs, gekoppeld aan een goede featureset (hardware matig dan) en natuurlijk SLI mogelijkheden. Een aanrader.
Edit 4 Mei: 2x 512 MB erbij gezet, 1600x1200 BF2 toegevoegd.

![Reageer op deze reactie [reply]](http://tweakimg.net/g/if/comments/addcomment.gif)