| Algemene beoordeling | Prestaties | ||
| Prijs |
- OCZ Titanium EPP-Ready DDR2 PC2-6400 Dual Channel
- Scythe Mugen 2
- Asus M2N-SLI Deluxe
- Colorful iGame460-1024M D5 Ymir (N460-105-Y01)
- OCZ GameXStream 600W
- Windows 7 x64
Prestaties
Mijn computer draait nu wel een stuk soepeler. Heb deze processor nog niet overgeklokt omdat dat alleen maar overkill zou zijn, maar op internet zag ik volgens mij dat de gemiddelde overklok van deze processor zo rond de 3,9 GHz ligt. Om toch een idee te geven wat de prestaties van deze processor zijn op zijn stock snelheden heb ik even alle alle berekeningen gedaan van SuperPI (van 16K t/m 32M) en de resultaten kan je onderaan zien bij de afbeeldingen.
Stabiliteit & betrouwbaarheid
Ik heb deze processor dus nog niet overgeklokt, dus vanzelfsprekend draait deze ook stabiel, maar een ding wat ik mij wel afvraag is of de FSB stabiel is en of dat dan aan mijn moederbord zou kunnen liggen, want deze schommelt tussen de 200,9, waar deze de grootste tijd op staat en uitschieters ver naar beneden naar bijvoorbeeld 142,6, maar dit zie ik ook alleen maar via de EVEREST CPUID, terwijl het programmatje CPU-Z een constante 200,9 aangeeft.
Warmteproductie
Ik maak gebruik van Cool'n'Quiet op mijn moederbord, waardoor de processor automatisch wordt terug geklokt naar 800MHz als die niks doet, simpel door de mutiplier te verlagen naar x4 in plaats van x15. Hierdoor wordt deze processor (bij een buiten temperatuur van 32°C) in rust bij deze snelheid maar 35°C. Stressed wordt de processor (bij dezelfde buiten temperatuur) maximaal 54°C. Hierbij maakte ik alleen niet gebruik van de boxed koeler, maar een Scythe Mugen 2.
Prijs
ik heb voor deze processor inclusief verzend kosten ¤142,90 betaald. Dit vond ik wel enigszins jammer dat mijn moederbord geen snellere processors ondersteund, omdat de 955 BE maar ongeveer 10 euro duurder was geweest. Maar vind dit nog steeds een acceptabele prijs, want als het klopt dat deze processor op een lucht koeler zo rond de 3,9 GHz te trekken is, dan kan ik met deze processor zeker nog wel een paar jaar vooruit (denk ik
Zal deze review nog wel updaten als ik aan overklokken ga beginnen. Maar voordat ik daar aan ga beginnen wil ik minstens nog een nieuwe grafische kaart kopen (heb nu een 8800GTS 320MB) Maar daarvoor heb ik een grotere kast nodig, die ik zelf al aan het maken ben, maar heb nu een lange vakantie dus kan er wel weer wat tijd aan besteden.
EDIT 16-01-2011
Ik heb sinds een paar weken een "nieuwe" grafische kaart, eigenlijk tweedehands, (pricewatch: Colorful iGame460-1024M D5 Ymir (N460-105-Y01)) Al mijn games kan ik nu op max spelen, alleen heb ik wel nog maar een scherm met 1280 x 1024 als resolutie en is het nieuwste spel (denk ook het zwaarste spel) Battlefield: Bad Company 2.
Hierbij ben ik ook gaan overklokken, maar kwam daarbij minder ver dan verwacht. Ik heb nu een 24/7 overklok op 3,5 GHz, zie de een-na-laatste afbeelding van cpu-z. Hierbij werd die max niet warmer als 53°C. Misschien dat ik hem misschien nog verder overklok naar 3,6 GHz, want had hem daar al een keer op draaien, maar telkens na een paar uur stessen toch weer een blue screen. Aangezien de cpu nog niet erg warm wordt kan ik het voltage op nog wat omhoog gooien, nu staat die in de BIOS op 1,5375V en kan tot 1.5725V.
EDIT 18-01-2011
Heb overklok wat verder getweakt en draai nu op 3,625 GHz (14,5 x 250) vcore @ 1,376 V, zie laatste afbeelding cpu-z en max temp 56°C. Kan nu niet veel hoger meer omdat vcore nog maar een klein beetje omhoog kan en je meestal nu bij een steeds iets hogere overklok veel meer voltage nodig gaat hebben.
Heb op deze settings ook even 3Dmark06 gedraaid en kwam op een score van 18764.

![Reageer op deze reactie [reply]](http://tweakimg.net/g/if/comments/addcomment.png)