| Algemene beoordeling | Bouwkwaliteit | ||
| Prijs |
- Sitecom LN-027 Network PCI Card 10/100/1000
- 3Com 3C16792 OfficeConnect Switch 16
- HP Procurve Switch 1400-8G
Het klepje om de nas weer dicht te maken gaat wel weer moeilijk dicht.Met de bijgeleverde software kan je de nas snel toevoeging in je netwerk.En op de nas zelf kan je de nodige dingen instellen.Enige nadeel is dat als je zoiets als torrents op je nas wil laten draaien funplug nodig hebt.Dit programma en de torrentclient werken onder linux,waardoor je enige ervaring moet hebben met linux.Aangezien ik dit helemaal niet heb,heb ik de funplug en transmission door een vriend op de nas laten zetten.Dit draait toppie(voorlopig lokaal,want ik moet de whitelist nog ff om zeep laten helpen).
Verder is de doorvoer snelheid tussen nog niet erg snel(omdat ik nog 10/100 thuis draai).Voor de rest is de temp. van het nasje nog niet boven de 43 graden uitgekomen en krijg ik 6x per dag netjes een mailtje van de status.
Ik heb door aanschaf van dit apparaat mijn server weg kunnen doen en hou nu dus een hoop ruimte over op mijn bureau.Het apparaat is behoorlijk stil.Je hoort af en toe de ventilator en soms een schijf aanspringen.Hij staat onder mijn bureau en is zo stil dat ik er `s nachts totaal niet van wakker lig.
Al met al een top apparaatje.
Update 22-05-2009.
Inmiddels draait de nas een paar maandjes stabiel,heb inmiddels Funplug en Transmission laten installeren door een vriend,aangezien ik totaal niet handig ben met Linux.Nadeel is dat Transmission nog lokaal draait en ik wederom weer terug moet naar mijn vriend om wat in te stellen in Transmission om het spulletje ook van afstand te kunnen bedienen met me minilaptop.
Verder heb ik de ftp server ook in gebruik.Dit draait top(mede dankzij de laatste firmwareupdate).
Ik heb meerdere mappen voor verschillende gebruikers aangemaakt en dit functioneert prima.Mijn upload thuis zorgt er prima voor dat ik mijn bestanden bij mijn vriendin thuis met 108 Kb/sec. binnenhaal.
Heb inmiddels mijn netwerk geupgrade naar gigabit(Hp Procurve 1400 en Amp cat 6 kabels) om de doorvoersnelheid te verhogen van nas naar pc.Dit valt me op het ogenblik erg tegen.Ik haal 7 tot 14 Mbit. Dit probleem kan in de nas zitten,maar kan ook aan de pc liggen(is een athlon 2000 met ide schijven) of aan de Sitecom gigabitkaart. Binnenkort eens kijken of de snelheid hoger word met een Intel kaartje.
De nas mailt mij ook om de 3 uur wat zijn status is.In de status kan ik kijken hoeveel er aan schijfruimte gebruikt is en wat er nog vrij is.
Verder schijnt ie ook te mailen als de temperatuur te hoog is en dat ie zichzelf uitschakelt,maar dit heb ik gelukkig nog niet mee hoeven te maken.Hij blijft netjes op 43 graden bij het downloaden en het verplaatsen van grote bestanden.
Zit er zelfs over te denken om een 2e aan te schaffen,maar dat kan even duren ivm aanschaf spiegelreflexcamera.

![Reageer op deze reactie [reply]](http://tweakimg.net/g/if/comments/addcomment.png)