Inleiding
Ik zat al een paar weken te wachten op deze schijf en vorige week werd hij dan eindelijk leverbaar. Ik zat al een tijdje tegen met een tekort aan ruimte en wilde liever geen RAID configuratie en wilde graag gewoon een grote harde schijf voor één grote partitie met een verzameling films. Ik heb hem bij Komplett besteld toen de prijs nog 240 euro was, inmiddels is daar 40 euro bij op gekomen. Ik heb er geen 280 euro voor over -hoge prijs/gigabyte- en ben dus blij dat ik hem op tijd besteld heb! Ik heb op 12 maart besteld en op 17 maart kwam hij aan. Dik tevreden over, want op de site werd eerst vermeld dat er pas op 20 maart weer voorraad zou zijn!
Ik heb verder niet enorm veel verstand van harde schijven en heb daarom geen hele grafieken en een hele rits aan getallen voor jullie, maar een HD Tune screenshot mag natuurlijk niet ontbreken en die zit er dus ook wel bij. Ik probeer de getalletjes e.d. te compenseren met mooie foto’s.
Ook wil ik even vermelden dat ik in het bezit ben van Samsungs F1 1Tb schijven en het leek me wel mooi om die als referentie te gebruiken (er zijn vast wel geïnteresseerden), dus die naam vind je vaak terug in de review!
Prestaties - zeer goed
De prestaties zijn ronduit goed te noemen. Hij doet wel onder voor een Samsung F1 (1Tb), maar dat is niet heel verrassend aangezien het toerentaal met 5400rpm een stuk lager ligt dan van de schijven van Samsung. Maar door de vier platters van elk 500Gb komt hij redelijk in de buurt van de F1 en daarom voor opslag dus uitermate geschikt.
Hieronder zie je een screenshot van HD Tune, waarbij ik na de installatie niet aan de settings heb gezeten dus die zijn gewoon standaard. Ik ben zo vrij geweest om de twee screenshots even over elkaar heen te soepen zodat het wat meer duidelijk is hoe snel de schijf van WD is in tegenstelling tot de F1 serie van Samsung.

| Algemene beoordeling | Score: 4 |
[Reactie gewijzigd door Goldenflame op woensdag 18 maart 2009 17:00]
[Reactie gewijzigd door tHe_BiNk op woensdag 18 maart 2009 02:47]
[Reactie gewijzigd door Markicks op woensdag 18 maart 2009 09:07]
[Reactie gewijzigd door slb op zondag 24 mei 2009 21:04]
Populair: Samsung Websites en communities Mobiele telefoons Laptops Sony Games Microsoft Politiek en recht Consoles Microsoft Xbox One
© 1998 - 2013 Tweakers.net B.V. Contact Over Tweakers Jouw privacy Algemene voorwaarden Cookies
Tweakers wordt uitgegeven door De Persgroep en wordt gehost door True