Hoofdcategorieën
Device Settings

Waarschuwing voor Nederlandse nep Hotmail server

Door Floris Diemel, vrijdag 15 september 2000 19:41, views: 11.289

Jelmer Barhorst schrijft: "Vandaag ontving ik onderstaand mailtje in m'n hotmail-box. Hierin staat dat er een nieuwe Nederlandsche hotmail server is! Mooi nieuws denk je, maar als je even de tijd neemt om de source van www.nl-hotmail .com te bekijken, zie je dat je inlog en password via het formail.cgi script van mediaport.org naar betatesters@hotmail.com gestuurd! Maak dus geen gebruik van de pagina!":

Geachte Hotmail Gebruiker:

Hotmail logoBedankt voor het gebruiken van MSN® Hotmail®! We willen je graag op de hoogte brengen van het feit dat we een Nederlandse Hotmail server in gebruik hebben genomen. Klik hier om in te loggen op de nieuwe server.

We willen je dringend vragen om zo veel mogelijk gebruik te maken van deze Nederlandse Hotmail server ivm de drukte op onze Amerikaanse servers. Dit heeft voor de gebruikers ook nog het voordeel dat het inloggen vele malen sneller zal gaan!

Nogmaals bedankt voor het gebruiken van MSN Hotmail!

Hotmail Leden Service Nederland

This is not a monitored alias. If you need to contact Hotmail about any customer or technical support assistance, please send a blank e-mail message to support@nl-hotmail.com.
As a Hotmail member, you have received this e-mail to inform you of new services. Our policy has always been to send e-mail messages only to announce such information, and we'll continue to honor this policy. Thank you for being a Hotmail member.

Dit is dus het adres van de nep-hotmailserver, gebruik hem niet en doe ook geen gekke dingen met de site .

Update: Wij, Daniël en Floris hebben het even geprobeerd met een nepnaam en kwamen ook nog tot de ontdekking dat het scherm waarin het volgende staat: "We apologize, but your account is temporarily unavailable". Er een linkje is naar het volgende adres: http://212.48.41.8/cgi-win/redir.cgi (ook wel deze link). Helaas hebben we niet kunnen controleren of dit ook het echte adres is dat hotmail gebruikt, anders is het wel héél erg nasty wat die gast probeert te flikken!

Volgende 21:57 Apple stopt met adverteren op Mac rumour sites
Vorige 17:44 Toetsenborden zijn haard van infectie
Advertentie

Reacties

«  1  2  3  4  »

Hehe, alle respect voor deze heren. Goede manier om lekker een boel e-mail adressen te vergaren om de boel eens lekker te spammen :)

Registratie gegevens van nl-hotmail.com

Organization:
NameDemo.com
Domain Registrar
575 8th Avenue - 11th Floor
New York, NY 10018
US
Phone: 212-798-9278
Fax..: 212-629-9306
Email: domain-registrar@namedemo.com

Absoluut geen microsoft dus, en absoluut 'n hoax. Iemand zin om even naar de registrar te bellen met deze mededeling? (10 tegen 1 dat morgen de site dan uit de lucht is)...

<font color=#786562><i> <A href="http://212.48.41.8/cgi-win/redir.cgi"" target=_blank>212.48.41.8/cgi-win/redir.cgi"</A> target=_blank>212.48.41.8/cgi-win/redir.cgi</A> (ook wel <A href="www.nexusrdrpassport.com/redit.asp?_lang=EN&pm=id%3d2%26ct%3d967406916%26ru%3dhttp%253a%252flc1%252elaw5%252ehotmail%2) </i></font>

Het adres behoort bij zonnel.nl, maar het is nogal amateuristisch gedaan want dit adres bestaat helemaal niet. het blijft evengoed een heel sneaky manier om mensen te belazeren. Tweakers trappen er misschien niet in, maar de gewone huis- tuin en keuken gebruiker waarschijnlijk wel.

Paz

(update: zonnel.nl bestaat volgens whois zowieso niet, misschien typefoutje in plaats van zonnet?

Zeker een klant van Gijsje "Namespace" Graafland. Hij had behalve Zonnel.nl zeker ook micr0s0ft.com geregd bij Gijsje en wil op deze manier zijn gram halen }>

Ai, das wel een hele leuke poging, een heleboel mensen gaan hier in trappen :(
zeker de digibeten die een mooi hotmail accountje heeft (zoals mijn zussen, moet ik ze eerst maar waarschuwen :( )

Is het misschien handig om Hotmail hier ook een mailtje over te sturen? als het al gedaan is: goed zo! ;)

---whois data----------
NameDemo.com
Domain Registrar
575 8th Avenue - 11th Floor
New York, NY 10018
US
Phone: 212-798-9278
Fax..: 212-629-9306

Domain Name: NL-HOTMAIL.COM
Created on..............: Wed, Sep 13, 2000
Expires on..............: Thu, Sep 13, 2001
Record last updated on..: Wed, Sep 13, 2000
---whois data------

[dem jij was eerder [ti] ;)]

Domain Name: MEDIAPORT.ORG

Administrative Contact, Billing Contact:
Vliet, Frank Van (FVV) vanvliet@SPIRIT.NL
Spirit Interactieve Diensten B.V.
Westblaak 180
Rotterdam
3000 BM
NL
+31 10 4000666 (FAX) +31 10 4000699

mediaport.org is gewoon een bedrijf voor gratis POP3-adressen. die kun je het dus niet kwalijk nemen.

Dat zag ik net ook, maar ik kan niet vinden waar ik mijn
kan editen Sorry!

He Kees,

Nou toen ik dat mailtje kreeg heb ik dit meteen naar abuse@hotmail.com geforwared en er even wat commentaar bijgezet. Hopelijk gooien ze dat account dicht, zodat bijv. de wachtwoorden van je zussen niet bekend worden bij die lamers.

Neppe zooi. Meestal als ik zo'n mailtje krijg kijk ik voor de lol eens in de source van het mailtje zelf. Dit kan al het een en ander opklaren over het waarheidsgehalte van de mail. Just to be sure.

Anyway - ze hebben wel een leuke poging gedaan op die site om het zo echt mogelijk te laten lijken, alleen jammer van de slordigheden. Zo verwijzen de Nederlands-lijkende links naar Engelse help-pages. Nu zegt dit inderdaad niet veel, maar kan wel een lichtje doen branden. :)

* 786562 iNSaNe-oNe

Als je gewoon www.nl-hotmail.com intypt krijg je eerst een banner van namedemo.com onderin, is dus een bedrijf voor gratis domeinen.
Als je de site met Netscape bezoekt dan zie je meteen dat het nep is, het ziet er dan gewoon niet uit. (toch een voordeel :) )
IE-gebruikers zullen er trouwens wel in kunnen trappen, als ze niet goed opletten.
Al zou ik die boel toch niet zo snel vertrouwen, mail oogt niet echt authentiek.

Toen ik op aanmelden klikte kreeg ik dit:
----------------------------------
Fout: Pagina niet gevonden!


De gevraagde pagina is niet beschikbaar. Controleer a.u.b. het adres en probeer het opnieuw.

Klik hier om terug te keren naar de homepage van Zon.


The requested page is unavailable. Please, check the address and try again.

Click here to return to the Zon homepage.

nl-Hotmail.com ?
Alleen dat al ziet er verdacht uit, ik zou eerder hotmail.nl of hotmail.nl.com ofzo denken.

Trouwens hotmail.nl is redirected.
---------------------
update,

Als je eerst naar Hotmail.com gaat dan zie je dat er geen Nederlands bij de talen staat !!
De url van een hotmail pagina in een andere taal ziet er bijv. zo uit :

lc2.law5.hotmail.passport.com/cgi-bin/login?_lang=IT&id=2&ct=969040768&_setlang=

Let op de IT voor Nederlands zou het NL moeten zijn ?

OK, Microsoft wordt regelmatig hard genaaid, maar dit is nou ook weer het andere uiterste }>

Het is niet MS dat hier genaaid word, het zijn de gebruikers die op deze manier wachtwoorden ontfutselt worden.. alleen vraag ik me af wat iemand ermee moet..

Veel mensen gebruiken overal de zelfde passwords !
Het kan dus zeer lonend zijn om passwds te vergaren zeker omdat alle andere gegevens zoals IP en computername ook gelogd worden !

Ooit al eens je perl environment opgevraagd ? daar staat dus ook bij veel mensen een hoop interresant spul in zoals je username en de locatie van je userprofile.
Dit is dus gewoon via een internetpagina op te vragen :(

cewl dit had ik ook al eens bedacht, maar je kon geen leuk adres krijgen bij hotmail, betatesters is wel leuk gevonden.

Lijkt beetje op dat gedoe met die rabobank online banking verleden jaar.

Hier is niks leuk aan. Het is eerder dieptriest dat dit soort dingen nog steeds gebeuren! :(

Erg amateuristisch allemaal onderaan het scherm staat
Gereed,maar met fouten op de pagina.

Als dit msn Hotmail betrefde zou dit gewoon kloppen zonder rare script fouten

ps dit is het url in mijn adresbalk 212.48.41.8/cgi-win/ ook niet erg hotmail achtig :)

Als er Gereed, maar met fouten op de pagina zou staan, zou ik juist zeker weten dat Micro$oft 'm geschreven had... :)
«  1  2  3  4  »

Op dit item kan niet meer gereageerd worden.

Volgende 21:57 Apple stopt met adverteren op Mac rumour sites
Vorige 17:44 Toetsenborden zijn haard van infectie
VNU Media logo Hosted by True

© 1998 - 2012 Tweakers.net B.V. - Alle rechten voorbehouden - Contact - Jouw privacy - Algemene Voorwaarden

Uitgever van:

Website van het jaar 2011