Review door de redactie

Door Eric van Ballegoie - Reviewcoördinator 19 mei 2022

LG C2- en G2-tv - Oled weer beter, maar ook duurder

De LG C2 uit 2022 biedt een aantal verbeteringen ten opzichte van de C1-serie uit 2021, waaronder een hogere maximale helderheid, licht verbeterde beeldverwerking en kleurnauwkeurigheid en smallere randen rond het scherm. De tv biedt vier HDMI 2.1-poorten met ondersteuning voor 120Hz-weergave, vrr en hdr en heeft een lage inputlag, waardoor de C2 zeer geschikt is voor gamers. De verbeteringen ten opzichte van de C1 zijn echter beperkt, terwijl de meerprijs die je, in mei 2022, betaalt voor het nieuwe model afhankelijk van de beeldmaat oploopt tot meer dan 1000 euro. Dat maakt de C2 een uitstekende televisie, maar op dit moment prijstechnisch niet per definitie de beste keuze. Lees verder »

Schrijf review

Reviews door gebruikers

Scoreverdeling

Gemiddelde gebruikers score Score: 4.5
Score: 5
6
Score: 4
5
Score: 3
0
Score: 2
0
Score: 1
0
+1
RogerD 29 mei 2022 Product gekocht

LG C2 48" (donkerzilveren voet) Zwart

Schitterend beeld, aangename bediening, privacy invasie.

Pluspunten

  • OLED
  • Wii-achtige afstandsbediening
  • 4x HDMI
  • Voet is mooi

Minpunten

  • LG kijkt en luistert mee
  • Extra Beeld/Geluid opties voegen niets toe
  • Reflectie / Glans bij veel zonlicht
  • Voet is onhandig

Eindoordeel

Score: 4Per criterium
Prijs Score: 4
Featureset Score: 5
Kleurweergave Score: 5
Contrast & helderheid Score: 4
Ghosting Score: 4
Bouwkwaliteit Score: 5
Vormgeving Score: 4

+1
Undertaker2 15 oktober 2022 Product gekocht

LG C2 42" (zilveren voet) Zwart

De 42 inch kleine broer van de 48 inch uit de vorige generatie met dezelfde uitstekende beeldkwaliteit en functionaliteit en daardoor geschikter als monitor vervanger voor PC. Automatic Brightness Limiter (ABL) geen issue bij 50% OLED brightness dat voor PC gebruik nog steeds ruim voldoende is.

Pluspunten

  • Uitstekende beeldkwaliteit
  • 120Hz en zwart = zwart
  • Beste responstijden / input lag
  • Ruim voldoende HDMI inputs
  • Stuk lichter dan vorige generatie
  • Bij 50% OLED brightness of minder geen last van ABL

Minpunten

  • Automatic Brightness Limiter (ABL) bij meer dan 50% OLED brightness
  • HDR sneller last van ABL
  • Helderheid beperkt in kamer met veel (zon) licht
  • Bij gebruik als monitor moet je het scherm handmatig aan- en uitzetten
  • Geluidskwaliteit matig

Eindoordeel

Score: 5Per criterium
Prijs Score: 4
Featureset Score: 5
Kleurweergave Score: 5
Contrast & helderheid Score: 4
Ghosting Score: 5
Pixeldefecten Score: 5
Bouwkwaliteit Score: 5
Vormgeving Score: 5

+1
DIKKEHENK 9 juli 2022 Product gekocht

LG C2 42" (zilveren voet) Zwart

Had een Samsung 40 inch UE40NU7120 , maar ook In t bezit van een Zidoo ZX9 mediaspeler (en een PS5) en die heeft Dolby Vision. Dus dacht, kom, eens even een OLED proberen met DV.

Pluspunten

  • Scherm
  • Helderheid van wit
  • PS5 monitor , en dan ook geoptimaliseerd
  • Geluid

Minpunten

  • prijs.

Eindoordeel

Score: 5Per criterium
Prijs Score: 3
Featureset Score: 4
Kleurweergave Score: 5
Contrast & helderheid Score: 5
Bouwkwaliteit Score: 5

+1
Waarez 11 augustus 2022 Product gekocht

LG C2 65" (zilveren voet) Zwart

Komend van een Sony XE9005 (2017) FALD TV, juich ik deze OLED tv alleen maar toe. Na een hels avontuur kan ik besluiten: De LG C2 heeft een fantastisch beeld met uitstekend contrast, heldere kleuren en soepele WebOS ervaring.

Pluspunten

  • Contrast in ongelooflijk
  • Brightness kan er mee door in redelijk belichte woonkamer
  • WebOS erg soepel en responsive
  • Motion en processing is erg goed

Minpunten

  • Native brightness beduidend minder dan nieuwe LED tvs
  • Burn-in potentiëel

Eindoordeel

Score: 5Per criterium
Prijs Score: 4
Featureset Score: 4
Kleurweergave Score: 5
Contrast & helderheid Score: 5
Ghosting Score: 5
Pixeldefecten Score: 4
Bouwkwaliteit Score: 5
Vormgeving Score: 5
Inbrandgevoeligheid Score: 2

+1
daxy 23 mei 2022 Product geleend
De reviewer heeft dit product te leen gekregen voor het schrijven van deze review.

LG C2 55" (zilveren voet) Zwart

Ik heb een LG OLED55C2 een paar weken mogen testen, uiteraard mijn bevindingen ook hier op Tweakers. Ik heb hem puur als gebruiker getest en ben dus niet als een echte tweaker te werk gegaan 😀 Eerst de conclusie: Wat een TV, wat een super helder en scherp beeld!

Pluspunten

  • Super, super, super beeld!
  • Mooi design

Minpunten

  • Vaste en vrij dikke stekker
  • WebOS uiterlijk niet (voldoende) aanpasbaar

Eindoordeel

Score: 4Per criterium
Prijs Score: 4
Featureset Score: 4
Kleurweergave Score: 5
Contrast & helderheid Score: 5
Ghosting Score: 5
Pixeldefecten Score: 4
Bouwkwaliteit Score: 4
Vormgeving Score: 5
Inbrandgevoeligheid Score: 4

0
Vallinny-19 7 september 2022 Product geleend
De reviewer heeft dit product te leen gekregen voor het schrijven van deze review.

LG C2 55" (zilveren voet) Zwart

Ik heb deze tv mogen testen via review.nl.

Pluspunten

  • Helderhed is mooi.
  • rap
  • Kleurenfeest.

Minpunten

  • Geen backlit op de ab
  • Geluid valt tegen

Eindoordeel

Score: 5Per criterium
Prijs Score: 4
Featureset Score: 5
Kleurweergave Score: 5
Contrast & helderheid Score: 5
Bouwkwaliteit Score: 5
Vormgeving Score: 4
Inbrandgevoeligheid Score: 4

oli4100 14 november 2022 Product gekocht

LG C2 42" (donkerzilveren voet) Zwart

Voorlopig tevreden, nu paar dagen in huis; bevalt prima tot nu toe als tv. Ik kwam van een 40" en wilde bij die maat blijven, fijn dat LG nu ook top OLEDs maakt voor mensen die graag een kleinere tv willen. Zal review later nog updaten adhv ervaringen.

Pluspunten

  • Beeldkwaliteit, met name contrast. Eerste OLED, wilde dat al bij mijn vorige tv maar toen was het onbetaalbaar.
  • Helderheid. Ja, het kan nog beter, maar t.o.v. van mijn oude Panasonic uit 2015 voelt het een stuk beter.
  • Geluid van de ingebouwde speakers (incl. AI Sound Pro) eigenlijk beter dan verwacht. Als ik de Google Assistent werkend zou kunnen krijgen, zou ik serieus overwegen mijn Sonos Beam van de hand te doen (ook al is het geluid daarvan nog een stukje beter, liever minder apparaten)

Minpunten

  • Te kort netsnoer dat niet losgehaald kan worden. Veel over geklaagd online, en blijft kansloos dat LG niet gewoon een afneembaar netsnoer levert.
  • Advertenties in home screen als je gebruik wilt maken van Smart TV.
  • Geen wifi 6(E). Dit had er toch wel op gekund, maakt de tv iets meer future-proof.
  • Google Assistent werkt niet als je je tv registreert in Nederland; en zelfs met UK registratie lukt het me nog niet om het helemaal lekker te laten draaien.

Eindoordeel

Score: 4
daemsjasperNewbie 28 november 2022 Product gekocht

LG C2 65" (zilveren voet) Zwart

Zeker de moeite om in optie te nemen. Overall - best tevreden. Heb hem aangeschaft via kamera express in Antwerpen met goede service!

Pluspunten

  • Prachtig beeld
  • Houder is proper

Minpunten

  • Controller
  • Glans op beeld

Eindoordeel

Score: 5
ricknr9 16 november 2022 Product gekocht

LG C2 65" (donkerzilveren voet) Zwart

erg goede oled tv met een prima helderheid afstanbediening is intresant als veel liniaire tv kijkt, ik doe dit niet en daarom heb ik liever een minimalistische afstandbediening zoals samsung maakt bij het instellen van E-Arc heb ik wat problemen ondervonden maar dit is blijkbaar een bekend probleem.

Pluspunten

  • goede beeld kwaliteit uit de doos
  • hoge helderheid voor oled

Minpunten

  • afstandbediening heeft veel knoppen
  • hdmi is lastig in te stellen

Eindoordeel

Score: 5
Pisicatero 13 september 2022 Product geleend
De reviewer heeft dit product te leen gekregen voor het schrijven van deze review.

LG C2 55" (zilveren voet) Zwart

Het beeld is absoluut fantastisch, geen enkele moeite met het spiegelend scherm. De voet dient als reflector voor de hogetonen speakers maar dit werkt niet formidabel. En gekoppeld aan een NAS prima voor de achtergrond muziek in een wachtkamer. Geen wireless display (windows) en een beperkt WebOs. I

Pluspunten

  • Uitstekend beeld
  • Mooie vormgeving
  • Gemakkelijke bediening

Minpunten

  • Nogal beperkt WebOs
  • Geluid niet overtuigend
  • Instelopties blijven een raadsel

Eindoordeel

Score: 4
guzzigerard 24 juni 2022 Product gekocht

LG C2 55" (zilveren voet) Zwart

Fantastisch beeld! Slechts 2,5 kg zwaarder was dan mijn oude tv. De TV flext een beetje als ik hem draai Het geluid is zeker niet slecht, maar omdat de tv zo dun is kun je van de luidsprekers niet teveel verwachten. Bij apps installeren is account bij LG verplicht

Pluspunten

  • Beeld!, is geweldig
  • laag gewicht, maar ook nadeel-->
  • Extra instellingen/voorzieningen voor gaming

Minpunten

  • Flex in het paneel bij het draaien van de TV
  • LG account verplicht om apps te installeren
  • Data verzamelen door LG

Eindoordeel

Score: 4
BlueBird022 1 mei 2022 Hands-on

LG C2 65" (donkerzilveren voet) Zwart

Wat betreft kleurweergave en beeldkwaliteit een stap terug in vergelijking met het C1 model. Kleuren zien er minder goed uit, maar de 'C2' is wel wat vlotter. Een te kleine stap om te upgraden of zelfs een stap terug.

Pluspunten

  • Vlot / responsiviteit

Minpunten

  • Kleurweergave
  • Beeldkwaliteit minder dan C1
Resultaten per pagina: 25 | 50 | 100

Heb jij ook een LG C2?

Deel je ervaringen en help andere tweakers!

Schrijf review



Google Pixel 7 Sony WH-1000XM5 Apple iPhone 14 Samsung Galaxy Watch5, 44mm Sonic Frontiers Samsung Galaxy Z Fold4 Insta360 X3 Nintendo Switch Lite

Tweakers is samen met Hardware Info, AutoTrack, Gaspedaal.nl, Nationale Vacaturebank, Intermediair en Independer onderdeel van DPG Media B.V.
Alle rechten voorbehouden © 1998 - 2022 Hosting door True

Tweakers maakt gebruik van cookies

Tweakers plaatst functionele en analytische cookies voor het functioneren van de website en het verbeteren van de website-ervaring. Deze cookies zijn noodzakelijk. Om op Tweakers relevantere advertenties te tonen en om ingesloten content van derden te tonen (bijvoorbeeld video's), vragen we je toestemming. Via ingesloten content kunnen derde partijen diensten leveren en verbeteren, bezoekersstatistieken bijhouden, gepersonaliseerde content tonen, gerichte advertenties tonen en gebruikersprofielen opbouwen. Hiervoor worden apparaatgegevens, IP-adres, geolocatie en surfgedrag vastgelegd.

Meer informatie vind je in ons cookiebeleid.

Sluiten

Toestemming beheren

Hieronder kun je per doeleinde of partij toestemming geven of intrekken. Meer informatie vind je in ons cookiebeleid.

Functioneel en analytisch

Deze cookies zijn noodzakelijk voor het functioneren van de website en het verbeteren van de website-ervaring. Klik op het informatie-icoon voor meer informatie. Meer details

janee

    Relevantere advertenties

    Dit beperkt het aantal keer dat dezelfde advertentie getoond wordt (frequency capping) en maakt het mogelijk om binnen Tweakers contextuele advertenties te tonen op basis van pagina's die je hebt bezocht. Meer details

    Tweakers genereert een willekeurige unieke code als identifier. Deze data wordt niet gedeeld met adverteerders of andere derde partijen en je kunt niet buiten Tweakers gevolgd worden. Indien je bent ingelogd, wordt deze identifier gekoppeld aan je account. Indien je niet bent ingelogd, wordt deze identifier gekoppeld aan je sessie die maximaal 4 maanden actief blijft. Je kunt deze toestemming te allen tijde intrekken.

    Ingesloten content van derden

    Deze cookies kunnen door derde partijen geplaatst worden via ingesloten content. Klik op het informatie-icoon voor meer informatie over de verwerkingsdoeleinden. Meer details

    janee