Musikhaus Thomann e.K.

Website is goed, overzichtelijk en biedt veel aan in voordeelbundels, wat de klant altijd ten goede komt. Men moet echter zeker wel productreviews van klanten toevoegen aan de site, aangezien er veel B-merk artikelen van Thomann zelf op staan die op andere sites geen review krijgen.
Ook zijn er dingen van A-merken waarvan je nergens op het internet reviews kunt vinden, Thomann kan een mooi platform bieden hiervoor, ze hebben namelijk heel veel klanten.

Voor zover ik weet is het alleen mogelijk op de Duitse versie van Thomann om reviews te lezen/plaatsen.

Nog een voordeel is Rembours verzending dat geheel gratis is.

Men geeft de belofte dezelfde dag nog te verzenden, tenminste, voor 18:00 besteld is vaak zelfde dag nog verzonden. En inderdaad, de status verandert dezelfde dag nog naar verzonden.

Je ontvangt een UPS track code, echter is deze dan nog niet actief. De volgende dag sta je op en ga je tracen, nog niet actief. In de loop van de dag staat er dat er een verzendlabel is aangemeld en dat men dus de bestelling nog moet ophalen. Dit is erg jammer en stelde mij teleur, een verzendlabel aanmaken is toch echt wat anders dan daadwerkelijk verzenden.
Hier gaat dus erg veel tijd verloren, want als het eenmaal in het UPS systeem zit, is het gewoon binnen 24 uur geleverd naar Nederland. Ze moeten gewoon regelen dat UPS de bestellingen wat later op de middag/avond ophaalt, dan is het nog een dag sneller binnen en krijg je geen track&trace frustraties.

Ik heb 2 bestellingen gedaan inmiddels bij Thomann, en dit is tot nu toe bij beide het geval geweest.

Bij de eerste bestelling zaten er grote scheuren in 2 van de 3 dozen, uiteraard niet tevreden over en foto's van gemaakt.

Bij het uitpakken enkel een deukje in een drumvel gevonden (die nog in de verpakking zat). Toen ik de foto's mailde werd mij een nieuw vel beloofd. Maar zie daarvoor aftersales.

Donderdag besteld betekent niet zaterdag binnen dus, UPS bezorgt niks op zaterdag tenzij extra voor betaald (wat overigens niet mogelijk is bij Thomann). Dus weer een nadeel voor het gebruik van UPS helaas. Wil je het dezelfde week dus binnen hebben, dan moet je op maandag, dinsdag of woensdag bestellen. Daarna kun je er beter nog de donderdag vrijdag zaterdag en zondag over nadenken :-)

Het reageren op emails bij Thomann duurde erg lang, en als er dan gereageerd wordt, bleek het ook nog een doorverwijzing te zijn naar een andere afdeling en geen echt antwoord. Dus weer dagen wachten. Dit komt door de 165347 email adressen en telefoonnummers die Thomann heeft, het is voor mij compleet onduidelijk waar je nou precies met wat terecht kunt. Niet erg efficiënt voor een bedrijf lijkt me.
Je kunt ze het beste bellen.

Dit vel zou meegestuurd worden met een open bestelling die ik nog had staan. En inderdaad, het is er gratis aan toegevoegd. Echter hebben ze een 12 inch vel toegevoegd, het was een 14 inch vel. Ik weer mailen, en nu hebben ze een 14 inch snaredrum vel toegevoegd in plaats van een 14 inch tom tom vel.
Ik heb die 14 inch snaredrum vel inderdaad ook besteld, maar ik heb daar geen problemen mee gehad. Het ging om het tom tom vel, ik heb de artikelnaam precies gekopieerd van de website, een foto bijgevoegd (het verschil kun je heel makkelijk zien tussen de twee) en alsnog pakt men het verkeerde vel uit het rijtje. Ik bedoel hoe moeilijk kan het zijn?!
Het lijkt wel alsof men binnen 5 seconden een email moet behandelen daar en gelijk door naar de volgende zonder te kijken.

Ik heb het vel maar zo gelaten, het deukje is bij montage gelukkig weggetrokken en een snaredrum vel moet vaker vervangen worden dan een tom tom vel. Maar toch.

Bij de tweede bestelling had ik een artikel vergeten, kwam de volgende dag er pas achter, volgens hen was de bestelling gister de deur uit gegaan (niet dus..) en kon het er niet meer bij. Ze hebben mij een code gestuurd voor gratis verzending dus eind goed al goed, en dat heeft de aftersales dan ook nog maar net gered, anders waren het 2 sterren geworden.

Overigens was het niet mogelijk om te betalen met paypal of iets anders bij het gebruik van de code, het bedrag veranderde niet. Je kon de code alleen toevoegen bij commentaar en ging dus niet direct actief. Dus moest overschrijving kiezen bij betalen, wat inhoud dat het door de klantenservice heen moet en het dagen duurt voordat de betaling ontvangen is. Ook niet echt handig op die manier, waarom maak je die codes niet geschikt voor het cadeaubonnen vakje?

Al met al een goede webshop. Er zijn een paar punten van verbetering en daarna is het perfect.

Scorekaart voor Musikhaus Thomann e.K.