DataByte

Ik vind de website overzichtelijk. De informatie bij de artikelen is goed en uitgebreid. Het bestelproces is duidelijk en je wordt goed op de hoogte gehouden van de voortgang. Er volgt direct een bevestiging van de order en bij verzending ontvang je een track and trace code. De shop reageert snel en correct op e-mail. Er zijn legio betaalmogelijkheden (waaronder acceptgiro via Afterpay). De shop is niet de goedkoopste, maar zeker ook niet de duurste. Jammer dat er voor betaling met creditcard en acceptgiro een toeslag geldt. De shop verwijst overigens zelf naar de shop review met het verzoek een review achter te laten, zodat men waar nodig verbeteringen aan kan brengen. Ze geven daarmee aan vertrouwen te hebben in de dienstverlening.

Het pakket wordt verstuurd via PostNL. Dat betekent dat je met Track and Trace je bestelling kunt volgen. De producten (twee externe harde schijven en een muis) zaten verpakt in een degelijke doos met voldoende bescherming. Helaas liet PostNL een steekje vallen in het proces. Het pakket zou volgens de informatie op Track and Trace op zaterdag 17 maart bezorgd worden. Ik ontving echter niets. Track and Trace gaf echter als status Afgeleverd. Bij navraag in de buurt, bleek het pakje op een ander adres (bij buren) bezorgd te zijn. Slordig, want er stond duidelijk Alleen huisadres op. Bovendien trof ik geen kennisgeving van bezorging bij de buren aan. Ik reken dit Databyte echter niet aan. Ik heb wel melding gemaakt van deze problemen en Databyte heeft aangegeven e.e.a. met PostNL besproken te hebben. Ze reageren dus adequaat op feedback.

Update 29-03-2012:
Zojuist kwam een chauffeur van PostNL excuses aanbieden voor de foutieve bezorging. Er is dus daadwerkelijk iets met mijn klacht gedaan. Netjes!

Zoals hierboven vermeld, bestelde ik twee externe harde schijven van Wester Digital (My Passport Essential). 1 van deze schijven begaf het vrijwel direct. Ik heb vervolgens via de website van Databyte een RMA formulier ingevuld. Vrijwel meteen ontving ik een bevestiging en formulier met retouretiket. Men liet mij vervolgens ook weten alvast een nieuwe schijf te hebben besteld, zodat het ongemak voor mij zo kort mogelijk zou duren. Het pakket heb ik meteen op de post gedaan. De volgende dag kreeg ik bericht dat de RMA was ontvangen en de nieuwe schijf opgestuurd was. Die ontving ik de dag erna al. Zo hoort het! Enige punt van kritiek is dat je zelf voor de retourkosten opdraait. Daar kan ik op zich inkomen, maar bij een terechte RMA zou het Databyte sieren als ze deze kosten voor hun rekening zouden nemen. Desnoods in de vorm van een tegoedbon of gratis verzending van de volgende bestelling. Het product is immers buiten mijn schuld om defect gegaan. Desondanks waardeer ik de aftersales toch met Zeer Goed vanwege de zeer snelle afhandeling van mijn RMA en de uitermate goede communicatie hierover.

Scorekaart voor DataByte