Electrosky

Oplossingsgerichte after-sales-service ontbreekt.
Heeft geen lidmaatschap voor waarborg
Heeft geen webshop keurmerk
Is geen Samsung-dealer

In december heb ik een SAMSUNG GALAXY S2 besteld en in goede orde ontvangen.
Bij Samsung loopt op dit moment een actie, waarbij via hun site een 16GB SD-kaartje gratis verkrijgbaar is.
Bij het ingeven van de gegevens echter wordt het IMEI-nummer van het mobieltje niet herkend. Waarom is niet duidelijk.
Ik leg het probleem voor aan Electrosky en krijg als antwoord,dat deze actie alleen geldt voor kopers die van Samsung NL of Samsung dealers in NL koopt; toestellen van andere leveraciers komen helaas niet in aanmerking voor deze aanbieding. Dat antwoord vind ik merkwaardig.
Ik ga er van uit, dat, als zo'n shop Samsung verkoopt, ook gewoon een dealer is.
De site van Samsung stelt als voorwaarde: Het toestel dient een Nederlands IMEI nummer te hebben en is alleen geldig voor toestellen, die in Nederland verkocht zijn door Samsung Nederland.
De conclusie ligt dan voor de hand, zoals Electrosky zelf al meedeelt. Ik heb niet gekocht via Samsung Nederland en mogelijk heeft het toestel zelfs geen Nederlands IMEI-nummer.

Op dit moment is Electrosky niets te verwijten. Zij zegt gewoon: u hebt van ons een toestel buiten het import-kanaal van Samsung Nl gekocht en recht op een actiecadeau is er niet.
Samsung is op dit moment wel iets te verwijten. Bij de presentatie van de actie wordt niet of niet duidelijk genoeg gemeld, dat deze actie niet geldt voor aankopen in een ander circuit dan het Nederlandse of hoe je dat ook mag noemen.

Maar let op: de rollen worden omgedraaid!

Wat mij bij het googlen op de SAMSUNG GALAXY S2 bij andere webshops opviel, was, dat de een wel melding maakte van de lopende gratis 16GB SD-kaart en de ander niet. E-mail-contact met deze laatste groep shops met de vraag of de 16GB-actie ook bij hen gold, gaf helder aan: Wij betrekken onze producten uit het Europese circuit en daarom geldt deze actie niet.
Dit betekent dus het volgende:
Als je bij een webshop terechtkomt, waar je een SAMSUNG GALAXY S2 bestelt, dan weet je niet of dat via het normale inkoopkanaal van Samsung heeft gelopen en dus weet je niet of je recht op lopende acties en dus weet je ook niet of je garantie van Samsung Nederland hebt.

Vervolgens heb ik Electrosky opnieuw gemaild: met de mededeling, dat ik van te voren niet wist of ik wel of niet een koop heb gedaan bij een Samsung-dealer en de vraag gesteld hoe ze dit probleem bij andere kopers oplossen, want ik neem even aan, dat ik niet de eerste ben.

Vervolgens wordt het stil, heel stil en hoor ik niets meer van Electrosky.
Ik neem telefonisch contact op met Samsung-service Benelux; leg het probleem voor; de medewerker constateert, dat het EMEI-nummer inderdaad incorrect is en vraagt bij wie ik het apparaat heb gekocht en vervolgens wordt keurig netjes meegedeeld, dat ik invoeren van het nummer over enkele dagen opnieuw moet proberen en als dat niet lukt, dat ik alsnog contact met Samsung kan opnemen.
En ja, een paar dagen later wordt het nummer geaccepteerd en er wordt binnenkort een SD-kaart toegezonden.

Wie krijgt de warme douche?
Samsung Service Nederland.

Hulde aan Samsung voor deze coulance daad!
N.B. Het zou wel prettig voor andere kopers zijn, als Samsung duidelijker vermeldt wie uitgesloten zijn van deze actie IN de advertentie en niet IN de voorwaarden.
SAMSUNG NEDERLAND: geef desnoods een rijtje met dealers en webshops, waar akties gelden; dat bespaart de klant en jullie-zelf ook een hoop heisa achteraf.(van mij bijvoorbeeld).

En wie krijgt een rode kaart?
Electrosky !
En waarom dan wel?
a. Zij geven bij de presentatie van het product niet aan, dat akties van Samsung Nederland niet gelden. Dit wordt slechts achteraf medegedeeld na vragenstellen door de klant.
b. Als er een probleem met een klant is, waar ze blijkbaar geen raad mee weten, dan laten ze hem in de kou staan. Je hoort niets meer. Dit zegt iets over de sevicegerichtheid van de webshop.
c. Ze zijn geen lid van Thuiswinkelwaarborg, hebben geen Qshops keurmerk en zijn geen officiële Samsungdealer. Als je echte problemen met een gekocht artikel wilt hebben, dan moet je dus hier zijn.
d. Garantie na koop bij hen in samenspraak met Samsung Nederland is onbekend.

Kortom voor €10 meer koop ik bij een echte webshop!

Inmiddels heb ik op de vergelijkingssite van KIESKEURIG het SAMSUNG-garant-symbool gevonden, dat bij een webshop van toepassing is.

Dit is de omschrijving:

"Deze internetaanbieder wordt erkend door de Nederlandse importeur van Samsung. Dit houdt in dat de aangeboden producten zijn geleverd door Samsung en worden ondersteund in service en garantie zoals vermeld in de door Samsung omschreven verkoopwaarden. Dit alles om u als consument optimaal van dienst te kunnen zijn, zodat dit zal resulteren in een optimale klanttevredenheid."

Bij WEHKAMP maak je naar mijn mening voor dit artikel een goede, zo niet de beste keus!

Ik ben in ieder geval gewaarschuwd!

Scorekaart voor Electrosky