Op 8 december 2011 rond 19:00 uur een iPhone 4 16GB zwart besteld. Online via de webshop van mobily.nl. Advertentie meldt: op voorraad, binnen 3 werkdagen bezorgd, Q-Shops keurmerk. Het ziet er betrouwbaar uit en ik vergat de reviews te lezen op gezaghebbende sites zoals tweakers.nl. Stom!
Op 12 december geen levering. Op 12 december mail verstuurd met vraag of bestelling die dag wordt verstuurd en 13 december wordt geleverd. Antwoord Mobily: ja, wordt 12 december verstuurd, binnen 1 tot 3 werkdagen in huis. Mail teruggestuurd en verzocht om track and trace nummer zoals wordt beloofd voor en bij de bestelling, op 12 december geen antwoord. Op 13 december reminder verstuurd. 14 december nog geen antwoord, weer reminder verstuurd. Antwoord Mobily op 14 december: track and trace nummer gekregen. Die link geeft op PostNL aan dat het pakket is voorgemeld, dat betekent: nog niet is overhandigd door Mobily.
Levering blijft ook op 14 december uit, einde van de middag met Q-Shops gebeld, om te verifiëren of er meer klachten bekend zijn van het bedrijf. Dat blijkt het geval. Na dat telefoontje mail verstuurd aan Mobily met een ultimatum. Geen antwoord en die avond een mail verstuurd waarin ik aangeef gebruik te maken van herroepingsrecht.
Op 15 december wel een antwoord, het pakket zou volgens Mobily na navraag bij PostNL morgen (16 december) worden geleverd. Op 15 december nogmaals een mail verstuurd met verzoek tot annulering van de bestelling, zoals eerder verzocht. Mobily stuurt op 15 december een mail met de suggestie dat ik kan het pakket terugsturen na ontvangst en in deze mail stelt de schrijver dat zij binnen de wettelijke termijn van 30 dagen mijn geld retour storten.
De verstrekte track and trace code van PostNL geeft nog steeds aan dat het pakket is voorgemeld, niet is overhandigd door Mobily. Ik wil dat ze het terughalen. Dus ik stel hen per mail op 15 december voor: zelf terughalen, of mij het pakket laten weigeren. Geen antwoord. Op 16 december reminder verstuurd. Geen antwoord. Op 18 december ontvang ik een mail waarin wordt gesteld: "Uw annulering is in goede orde ontvangen. Wij zullen uw aankoopbedrag binnen 10 werkdagen terugstorten."
Op 22 december ontvang ik van Mobily uit het niets twee geautomatiseerde mails (1 seconde achter elkaar); een factuur en een mail waarin wordt aangegeven dat mijn bestelling is verzonden. Met een ander/ nieuw (!) track and trace nummer...
Pakket wordt vervolgens tijdens mijn vakantie aan de deur aangeboden op 23 december. Op 27 december wordt het pakket door postbode op afhaallocatie afgeleverd en na mijn vakantie heb ik op 3 januari het pakket bij PostNL geweigerd en terug laten sturen. Het pakket is afgeleverd bij Mobily op 4 januari.
Op 10 januari gemaild met de vraag waar mijn geld blijft. Geen antwoord. Reminder gestuurd op 11 januari. Wel antwoord. Ze hanteren nu de wettelijke termijn voor terugbetaling. Mail teruggestuurd, de schrijver attent gemaakt op de 10-dagen geld terug belofte en de wonderlijke gang van zaken. Nu ook aangegeven dat ik deze zaak aanhangig zal maken bij ConsuWijzer, Q-Shops en rechtsbijstand zal inschakelen.
Op 11 januari de klacht kenbaar gemaakt bij ConsuWijzer en Q-Shops.
Q-Shops heeft het bedrijf Mobily ondertussen geroyeerd. Mobily voert dat keurmerk nu onrechtmatig op hun website. Mobily geeft geen gehoor aan Q-Shops, ze pakken de telefoon niet meer op. Q-Shops schrijft: Wij hebben hierover al aangifte gedaan bij de Consumentenautoriteit, die onder het Ministerie van Economische Zaken valt, en toezichthouder is. Hierbij is verzocht om passende maatregelen te nemen.
ConsuWijzer heeft mij gebeld en de stappen die ik kan zetten besproken. Geen nieuwe dingen geleerd helaas. Overigens behandelen zij alleen collectieve zaken, prima. Ik hoop dat er veel klachten binnenkomen over Mobily en er passende maatregelen worden getroffen.
Blijft een ongelofelijk slechte zaak. De mail met de melding dat Mobily mijn annulering heeft ontvangen, dateert van 18 december. Mijn annulering zelf is gedaan op 14 december. De wettelijke termijn voor terugbetaling van mijn geld is 30 dagen, we zijn dat aantal voorbij en ik heb mijn geld nog niet retour.