Mobily.nl

Op het eerste gezicht ziet de website er goed uit. De telefoons zijn scherp geprijsd, maar let heel goed op! Als je hier een telefoon oid besteld, kan het zijn dat je een hoop moeite moet doen om je telefoon of accessoires te verkrijgen. Ik viel ook voor de lage prijzen, maar zal deze fout NOOIT meer maken. Door Mobily.nl weet ik nu wel wat je moet doen wanneer je een bestelling niet krijgt:

*mocht een bestelling van een webwinkel niet aankomen, dan is de webwinkel verantwoordelijk:
Verzending is voor risico van de verkoper (art. 7:11 BW). Komt het product niet aan, dan moet de verkoper het nog een keer versturen. Hij draagt het risico en moet dus ook de kosten voor her verzending dragen. En de bewijslast dat het pakket wel is aangekomen, ligt bij hem als verkoper.
*vertrouw je de webwinkel niet, dan sta je volledig in het recht om je van bestelling af te zien. Zelfs als deze naar jou onderweg is. Mail de webwinkel dat je de bestelling wil annuleren en afziet van je bestelling. Ze moeten dan binnen 30 dagen je geld terugstorten.
*Krijg je geen of nauwelijks contact met de webwinkel, kijk dan of ze zijn aangesloten bij een keurmerk. Als dit zo is, dien dan een klacht bij het keurmerk in. Zij gaan contact opnemen met de webwinkel om tot een oplossing te komen.
*Kom je er nog steeds niet uit, dien dan een klacht in bij Consuwijzer. Zij kijken naar de klacht en kunnen een boete geven wanneer er niet goed gehandeld word. http://www.consuwijzer.nl/content.jsp?objectid=2231

In het kort mijn ervaring met Mobily.nl. 27 november een telefoon besteld. Nadat ik een track&trace code kreeg bleef deze na 1 dag hangen op 1 december. Na veel gemail van mijn kant, gaven ze na 9 dagen toe dat het pakket was zoek geraakt bij PostNL. Zou best kunnen, maar dan heeft Mobily.nl wel de hoogste aantal zoekgeraakte pakketten bij PostNL. Op 13 dec bij Qshops keurmerk een klacht ingediend en mijn bestelling bij Mobily.nl geannuleerd. Op geen enkele mail reageerden ze totdat Qshops Mobily.nl heeft geroyeerd wegens het niet bereikbaar zijn en niet reageren op Email. Op 19 dec kreeg ik een Email van Mobily.nl met een cc naar Qshops (naar een verkeerd Email adres) dat volgens PostNL het pakket al bij mij was afgeleverd. NIET dus! Ze hebben aan de hand daarvan een onderzoek laten starten en zouden diezelfde dag of een dag later, dus 19 of 20 dec mij het laten weten wat het onderzoek zou opleveren. Ik heb niets van Mobily.nl gehoord en heb op 21 dec een klacht ingediend bij Consuwijzer. Op 21 dec krijg ik een mail van Mobily.nl dat ze nog geen terugkoppeling hebben gehad van PostNL, maar dat ze dan het aankoop bedrag terug zullen storten. Dit zou binnen 1-3 werkdagen duren.
Maar je zal dit niet willen geloven… op het moment dat ze mailen dat ze het bedrag terug gaan storten, veranderd er bij PostNL mijn track&Trace code. Tussen 1 dec en 21 dec gebeurt er niks en opeens is mijn pakket weer in het systeem? Raar? Toevallig? Of misschien iets anders? Ik weet het niet, het is mij allemaal net even te toevallig dat mijn pakket opeens weer boven water is. De volgende dag wordt mijn pakket bezorgt.

1-3 dagen? Ehm.. 27 november bestellen, 22 december ontvangen? Dat zijn geen 3 dagen. (Je zou kunnen zeggen dat het drukke dagen zijn voor PostNL… dat kan. Maar gezien ik niet op Mobily.nl wilde wachten en het een kado voor mijn vrouw was, heb ik dezelfde telefoon bij een andere webshop besteld. Deze had ik op 12dec besteld en op 13 dec had ik hem in huis.. zoals het hoort.)
De bestelling zat in een kleine doos. Maar zat niet echt goed verpakt. Er zat 1 plasticje in dat er voor moet zorgen dat de telefoon niet kan bewegen. Nou.. hij rammelde goed in de doos. Niet goed verpakt dus!

Dit bedrijf is zo ongelofelijk slecht te bereiken! Gaat alles goed, dan heb je geluk, want dan heb je niets met hun service te maken. Want gaat het niet goed, zoals bij mij, dan is het zo ongelofelijk moeilijk om iemand aan de telefoon te krijgen. Ze zijn er vrijwel nooit om half 9, heb meerdere malen te horen gekregen dat ze pas om 11 uur aanwezig zijn. Antwoorden die je krijgt op je Email, als je die krijgt, zijn op tijden dat normalen mensen slapen. Tussen 1 uur en 3 uur s’nachts!??

Doe jezelf een plezier, besteed een paar euro meer en doe jezelf dit niet aan!

Scorekaart voor Mobily.nl