Euro Computers

Als op zondagmiddag je moederbord het begeeft, heb je niet heel veel opties ter vervanging. Derhalve bij Euro Computers te Rotterdam (15 minuten rijden) beland. Ansich een nette winkel, vrij klein wel. Maargoed, ze hadden een Socket1155 moederbord op voorraad én zijn zondagmiddag open. Goed genoeg.

Na een maand of 3 begaf ook dit moederbord (beide MSI) het helaas. Het 1e moederbord was inmiddels (uiteraard) al terug van de RMA procedure, dus dat was geen probleem.

Terug naar de winkel, er werden zogenaamd kromme socketpinnetjes geconstateerd. Prima, het zal wel. Heb je die 1155 dingen wel eens van dichtbij gezien, als je er naar kijkt zijn ze krom, en zeker als je de (voor garantie verplichte) plasticmount er op terug moet zetten. Mijn fout? Ook goed. Kun je het maken? Ja, mooi, ik hoor het wel. I don't care, fix it. Bel me even als het klaar is.

En daar bleef het bij.

Na 4 weken maar eens een poging gedaan telefonsch contact op te nemen voor een statusnavraag.
Om mee te beginnen wordt de telefoon opgenomen met een grof "Hallo". Nou maakt me dat niet uit als je daarna verder geholpen wordt, maar helaas. Ik vroeg hoe het met mijn moederbord zat, maar werd tijden de vraag al op ronduit schofterige manier afgekapt; zijn collega was vandaag niet aanwezig, morgen weer, meneer wist van niks en wou van nog minder weten.

Ik zeg letterlijk aan de telefoon; vreemd verhaal, dus de zaak draait op 1 persoon, heb je geen administratie hiervoor, ik zou binnen 2 weken teruggebeld worden, zit inmiddels op het dubbele? Nou, de scheldtirade die op dat moment door de telefoon kwam was werkelijk ongehoord. Of het mij wat aanging en waar ik me mee bemoei. Nou, de status van m'n moederbord-reparatie? Tuut, tuut tuut....

Volgens mij zit er een steekje bij je los als je om wat voor reden dan ook telefonisch compleet loos gaat tegen een klant.

Een week later (was in de buurt), maar even langs gegaan. Volgens claim was het moederbord naar MSI gestuurd, maar afgewezen vanwege de kromme pinnen. Heel goed excuus, maar de doos waarin de mobo zat in hetzelfde seal als bij aflevering. Toch jammer!

Conclusie: Oplichters 1e klas, snel snel verkopen, maar het woord service en vooral aftersales bestaat niet in het woordenboek van deze mensen. Gezien de reviews hier ben ik niet de 1e hier met deze ervaring. Doe jezelf een lol en wees geduldiger dan mij. Wacht een dag en koop je hardware niet bij deze boevenbende!

Scorekaart voor Euro Computers