3hd

Hoewel ik de site er al niet heel betrouwbaar uit vond zien toch hier besteld omdat dit de enige Nederlandse shop is waar ik het product (een draadloze deurbel/intercom met video) kon vinden met deze specificaties.

Na bestellen 3 weken helemaal niks meer gehoord, ik heb tussendoor een paar keer gemaild en diverse keren geprobeerd te bellen maar ook de telefoon werd niet opgenomen en op mail werd niet gereageerd.
Uiteindelijk bleek na 3 weken dat ze op vakantie waren geweest zonder autoresponder op de mail of voicemail op de telefoon. Niet fraai maar de bel werd in elk geval opgestuurd. Compleet met excuses.

Uiteindelijk de bel ontvangen en uitgetest, bleek dat de opgegeven specificatie van 300 meter bereik in open veld bij lange na niet gehaald werd, zelfs 10 meter met 1 muur ertussen was al teveel helaas om fatsoenlijk beeld en geluid te krijgen. Netjes een mail gestuurd dat ik de bel wilde terugsturen (ruim binnen de wettelijke bedenktermijn) waarop ik een alles behalve nette reactie terug kreeg. Hierna zijn er nog wat mails over en weer gegaan met een bedenkelijk niveau vanuit de kant van de shop. Uiteindelijk heb ik gemaild dat dit geen kwestie is van onderhandelen maar simpelweg hun plicht, inclusief link naar de rechten en plichten van webshops op de site van de consumentenbond, en daarop kreeg ik letterlijk (!) de volgende reactie:

Hahaha,
Dan zouden wij zo falliet zijn met deze regels.
Maar goed, wij zullen zelf stappen ondernemen.
Stuurt U ons de deurbel netjes terug.
---------------------------------------------------------------------------

Daarna zijn er nog meer mails over en weer gegaan die ik hier dolgraag zou plaatsen maar dit is blijkbaar niet de bedoeling van de shop reviews, het komt er op neer dat er bijzonder kortaf en onfatsoenlijk gereageerd werd en dat van enige vorm van professionaliteit elk spoor ontbrak.

Uiteindelijk toch nog eens geprobeerd te bellen (er werd eerst nooit opgenomen, we praten hier over VIER maanden na het doen van de bestelling!!) en tot mijn verbazing werd dit keer de telefoon wel opgenomen. Aan de andere kant van de lijn trof ik een uitermate vriendelijke vrouw die mijn gegevens noteerde en beloofde het geld direct terug te storten. Tot mijn verbazing stond het er binnen een paar dagen nog op ook. Blijkbaar zijn er 2 mensen die deze shop runnen die van elkaar totaal niet weten waar ze mee bezig zijn en bovendien een hele andere manier van zakendoen hebben.

Alles bij elkaar een webshop waar ik nooit meer iets zou bestellen en ik kan het ook iedereen afraden.

Zoals gezegd veel te laat verzonden, alles bij elkaar heeft er bijna een maand gezeten tussen het moment van bestellen en aflevering van het product.

De slechtste aftersales die ik ooit heb meegemaakt: onbeschofte mails, slecht taalgebruik, geen enkele kennis van regels en wetgeving omtrent het runnen van een webshop en bovendien er ook totaal niet in geinteresseerd om hier iets over te leren of om dit te verbeteren.

Omdat ik hier nog wat ruimte over heb en ter illustratie van het niveua wil ik toch nog graag de mail plaatsen die ik ontving nadat ik netjes verteld heb dat ik het product wilde retourneren:

Over netjes gesproken!!
Maar goed, heb deze zelf in gebruik dus over de kwaliteit valt niet te twisten!
Leuke manier om winkels op deze manier op het verkeerde been te zetten.
Dit pakket is open gemaakt en gebruikt, dus niet meer nieuw, zo simpel is het.
Daarbij heeft U een bestelling geplaatst en daar zitten kosten aan verbonden.
Denk B.V aan het versturen van en het bestellen van de deurbel via ons bij de leverancier.

Graag een reactie.:
---------------------------------------------------------------------------

Hierna duurde het dus nog 3 maanden voordat ik mijn geld terug had...

Scorekaart voor 3hd