Ik heb onlangs bij de Kijkshop de iRiver HD Story e-reader gekocht. Helaas zat hier geen cover bij.
Na enig zoeken bleek dat e-readerweb.nl als enige Nederlandse shop aangaf dat ze de officiële cover op voorraad hadden.
Dus ik heb meteen die woensdagavond laat mijn bestelling geplaatst in de veronderstelling dat ik de cover de vrijdag daarop thuis zou hebben (want "Vandaag voor 17.00 uur besteld = morgen uw bestelling in huis!" staat op de website).
Helaas kreeg ik diezelfde avond (en dat is snel, dat moet ik toegeven) een mail met de mededeling dat de levering van de betreffende covers vertraging had opgelopen en dat het waarschijnlijk de daaropvolgende week geleverd zou worden en de vraag of dat een probleem zou zijn.
Ik had al betaald, dus in mijn antwoord gaf ik aan de bestelling te laten staan. Ook gaf ik aan dat het niet handig was dat ze dan op hun website aangaven dat het product op voorraad was.
Hier heb ik nooit antwoord op gekregen en de paar keren dat ik daarna nog hun website heb bekeken, stond nog steeds dat de cover op voorraad was.
Ik wil nog niet de term "oplichting" gebruiken in deze context, maar teleurstellend en misleidend is dit zeker wel.
Het gebrek aan communicatie na mijn mail dat het niet correct is om op de website te melden dat iets in voorraad is terwijl dat duidelijk niet zo is, is iets om rekening mee te houden. Ook het feit dat geen enkel verzendbericht is verstuurd en dat je op de website zelf op geen enkele manier de status van je bestelling kan volgen, is niet goed.
De cover is overigens een perfect product voor mijn e-reader. Maar ik ben blij dat ik de e-reader zelf bij de Kijkshop heb besteld, want die doet alles wat bij deze shop misgaat wel goed.
De cover werd voor mij onverwacht anderhalve week later in de brievenbus gegooid. Er was namelijk geen enkel verzendbericht verstuurd door e-readerweb.nl. En zeker voor een product waarbij geen enkele vaste levertijd was beloofd, is dat natuurlijk niet goed. Ik heb trouwens ook mijn spam-folder nog ge-checked om te kijken of ik de betreffende mail nog had gemist, maar helaas...
De cover werd in een grote envelop zonder extra bescherming verstuurd. Nu is een cover niet breekbaar (en het zat in de eigen verpakking), dus in principe kan ik hiermee leven.
Maar toch, er hoeft maar iets tegen aan te stoten of te schuren en de cover krijgt een lelijke kras.