Omdat ik een BenQ EW2420 had aangeschaft en ik er 4 pc's op wilde aansluiten (DVI, VGA, 2 x HDMI) zocht ik naar kwaliteit kabels. Aangezien ik op google zocht kwam onlinekabelshop (wat valt onder Safety Parts) als eerste uit mijn zoekresultaten. Duidelijke site met zelfs nog een duidelijke uitleg wat de technieken achter de kabels inhouden.
VerzendingDe verzending was verpakt in een kartonnen koker die doormidden was met daar omheen een kartoonachtig verpakkingsmateriaal. Door de wintertijden kwam het dat de bestelling later aan kwam dan normaal (door TNT). Anders was het op een vrijdag (18 december) al gekomen en nu zat er een weekend tussen.
KlantenserviceToen ik de bestelling voltooid was had ik het volgende besteld:
-2 x HDMI naar DVI adapter
-2 x HDMI 1.3 kabel
-1 x DVI naar DVI single link
Toen werd ik gebeld door een aardige heer die mij vroeg of mijn bestelling juist was. Hij deed dit omdat wat ik bestelde niet optimaal op elkaar afgestemd was en ik denk ook om problemen ermee te voorkomen.
Toen legde ik uit dat ik de 2 x HDMI 1.3 kabels besteld had omdat mij BenQ scherm HDMI 1.3 ondersteund. Toen zei hij dat de versie van de kabel niet van toepassing was als je een adapter naar DVI zou gebruiken. Dit is alleen geldig als je een HDMI naar HDMI aansluiting gebruikt zoals met een Blue Ray, Xbox 360, PS3, etc. Ik had dit dus verkeerd begrepen want ik ging ervan uit dat een HDMI 1.3 kabel ook op een HDMI naar DVI adapter van toepassing was.
Hij adviseerde mij ook dat ik beter een kabel kon nemen die gelijk van HDMI naar DVI liep in 1 stuk i.p.v. een adapter ertussen te plaatsen. Niet alleen neemt dat veel minder plek achter de pc in, maar ook is de kwaliteit beter dan een losse HDMI kabel en HDMI naar DVI adapter.
Ook vroeg hij waarom ik een DVI naar DVI single link kabel besteld had. Want een dual link kabel is voorbereid op de toekomst en kost bijna niets meer. Hij zou de bestelling aanpassen en ik zou nog 2 euro goedkoper uitkomen. Ik ontving toen:
-2 x HDMI naar DVI kabel
-1 x DVI naar DVI dual link
En nu heb ik mijn huidige kabel vervangen door de nieuwe DVI dual link op mijn BenQ FP241VW en de oude kabel op mijn pas aangeschafte BenQ EW2420 aangesloten. Omdat de BenQ EW2420 tot maar 1920 x 1080 gaat is een single kabel dus geen probleem ook al gaat die maximaal tot 1920 x 1200.