De website is onoverzichtelijk en oogt niet lekker, lijkt zeer weinig aandacht aan besteed te zijn. Daarnaast lijkt men weinig technische kennis te hebben, naar mijn mening niet voldoende om advies te mogen geven. Er kan een vervangend product geleverd worden, maar deze voldoet niet.
Er werd netjes gebeld toen het nieuwe product opgehaald kon worden (zie Aftersales).
Afgehaald.
KlantenserviceIn maart 2009 schafte ik een Corsair PSU 650Watt TX aan bij de Dordtse Computer Handel. Onlangs begon het mankementen te vertonen, waarvan het spontaan uitvallen van mijn computer en de brandende lucht de meest opvallende waren. Zodoende keerde ik terug naar de DCH om over een oplossing te praten.
Aanvankelijk was er geen vuiltje aan de lucht. De winkelgarantie was reeds verlopen, maar ik had nog wel 3.5 jaar fabrieksgarantie. Ze zouden het voor me opsturen en de verzendkosten waren voor mij. Wel moet hierbij worden opgemerkt dat het 5 minuten duurde voordat de vrouw achter de kassa me geloofde dat er iets niet goed was met de PSU. Ze stelde zelfs voor om het terug in mn pc te doen en het nog even aan te zien. Ik weet niet bijster veel van computers af, maar wankelende PSU’s met een brandend luchtje stop je niet terug. Ander minder punt: het zou ruim twee weken duren voordat ik mijn voeding terug had.
Twee dagen later werd ik echter geconfronteerd met een berg aan studiewerk waarvoor een computer essentieel was. Ik nam dus contact op met de DCH met de vraag of ik tijdelijk een voeding kon lenen. Dat leek me niet meer dan redelijk voor een klant wiens relatief dure voeding het na 1.5 jaar begaf!
Tijdens het telefoongesprek met een verkoper herinnerde ik me weer waarom ik de DCH na mijn laatste aankoop had afgezworen. Meneer leek niet alleen schamele technische kennis te hebben, maar was ook nog eens bijzonder onbehulpzaam. Hij kon me niets anders bieden dan een voeding van 400watt. Ik legde hem uit dat mijn systeem te zwaar is voor zo’n voeding. Daarop reageerde hij dat ik ‘dan maar wat dan maar wat dingen uit mijn computer moest halen zodat het minder energie verbruikt’. Zo kon ik een zwakkere grafische kaart erin zetten, die ik eventueel bij hem kon aanschaffen. Dat leek mij geen goed plan. Vervolgens probeerde ik het om een akkoordje te gooien door voor te stellen om een nieuwe corsair van 650W tijdelijk te lenen en 100 euro voor te schieten totdat mijn eigen voeding terug was
Dat was echter niet goed voor zijn zaak, want dan zou hij een voeding open hebben staan. Naast het feit dat hij het praktische problem dus niet kon/wilde oplossen, klonk hij ook bijzonder ongeduldig. Uiteindelijk concludeerde ik door de telefoon dat we er niet uitkwamen, waarna hij het gesprek beëindigde met de woorden ‘Nou prima, fijne dag nog’. Dit is niet hoe je met klanten omgaat.
Mijn advies aan jullie luidt dan ook om de DCH links te laten liggen, zeker als het om grote aankopen gaat. De technische kennis van de verkopers is ronduit slecht en de aftersale service is blijkbaar niet veel beter.
*Van de fabricant een nieuw exemplaar gekregen, de oude was dus inderdaad niet meer veilig om te gebruiken.