Vrij overzichtelijke website, bestelling is vrij gemakkelijk gedaan. Daarna een bevestiging van de bestelling via mail, zo ook een bevestiging dat het product verzonden is.

Zodoende een datakabel voor een Samsung C270 besteld, om andere ringtones te kunnen installeren voor mijn vriendin. Het pakketje vrij snel ontvangen (duurde 3 dagen). Al met al nog wel verrast dat het totaalbedrag van een kabel van 5 euro, verhoogt wordt naar 7 euro 50 (betaling via Ideal kost geld, tevens verzendkosten). Een verhoging van 50% !
Omdat er software bij de datakabel geleverd werd, kon ik aan het hoesje waar de cd-rom in zat zien, dat deze zeer waarschijnlijk niet nieuw was. Het hoesje had 'lichte gebruikersporen'.

Alle mogelijke manieren geprobeerd om de samsung aan te sluiten op de pc (incl. bijgeleverde cd-rom, maar ook nieuwere software gedownload bij de samsung website). Het mocht helaas niet baten. Eveneens een andere computer geprobeerd. Geen response van de samsung c270.

Verzending is snel te noemen. product was waarschijnlijk uit voorraad leverbaar en ook goed verpakt.

Omdat ik het niet voor elkaar kreeg om de samsung te koppelen met de computer, heb ik meerdere malen gemaild met mobielkoopjes. Deze kwamen met een aantal oplossingen, echter ook deze mochten niet baten. Uiteindelijk werd geadviseerd om contact op te nemen met samsung, en aldaar het probleem voor te leggen. Ik moest dan echter niet vermelden, dat het geen originele datakabel betrof. Deze actie ging mij echter een stap te ver. Connectiviteit van een mobiele telefoon dient niet zo ingewikkeld te zijn (kijk bijv. naar Nokia).

Op de vraag of ik het product kon omruilen voor een 2gb micro sd kaartje werd positief gereageerd. Ik diende het pakketje weer op te sturen, met een briefje erbij met het ordernummer, het probleem beschreven, wijze van betaling (bank, ideal of paypal) en het rekeningnummer . Er werd echter bij vermeld, dat het omruilen wel "na onderzoek" werd gedaan. Op 10 augustus de vraag via mail gesteld waarom het omruilen na "een onderzoek" werd gedaan (ik had meerdere malen gemaild met steeds dezelfde persoon). Hierop kreeg ik geen reactie.
Daarna op de website gekeken, waarop het volgende was gepost (citaat):
"Vakantie
Geachte bezoeker,
Door nieuwe ontwikkelingen is Mobielkoopjes gesloten van 11 Augustus tot 10 September.
Bestellingen voor 11 Augustus worden nog behandelt.
Ook kan er nog contact opgenomen worden ivm met bestelling voor 11 Augustus.

Team Mobielkoopjes wenst iedereen een fijne vakantie toe!"

Welliswaar een maand dicht, al zouden de vragen van voor 11 augustus nog wel beantwoord moeten worden.
Omdat het bedrag niet enorm hoog is, heb ik het boek daarom verder maar gesloten.

Scorekaart voor Mobielkoopjes