Ik heb op 18 mei een telefoon gekocht via hun website. Het ging hier om een BlackBerry Bold 9700. Ondank dat ik van te voren het geld had overgemaakt en het hier om een nieuw toestel ging, kreeg ik 2 dagen later een gebruikt toestel van het bedrijf toegestuurd gekregen. Toen ik de enveloppe open had gemaakt zag ik tot mijn verbazing dat de doos van het toestel al open was en dat de verzegeling van de doos er al eraf was. Na inspectie van het toestel zelf zag ik dat er op het toestel en accessoires gebruikssporen waren aangetroffen. Ik had hierover een boze email verstuurd, omdat de communicatie via de telefoon niet het gewenste effect had. De volgende dag kreeg ik een reactie op mijn email. In deze email stond onder andere, dat ik het product terug kon sturen en dat ze de verzendkosten op zich namen. Ook dreigden ze, omdat ik de medemens heb laten weten dat het bedrijf ook gebruikte toestellen verstuurde, dat ze een advocaat hiervoor zouden aannemen en mij willen aanklagen. Zelfs versturen ze ook de telefoons niet met TNT post maar met www.micropakket.nl! Kan ook nergens zien dat dit van TNT zelf is. Ze doen dus niet datgene wat ze op hun website in eerste instantie zeggen.
Uiteindelijk UPS ingeschakeld, Pakket aangetekend terug gestuurd en ze laten weten dat ze 5 dagen de tijd hebben om het geld, inclusief de verzendkosten, terug te storten. Ze hebben het pakket wel gekregen en hebben ervoor getekend, maar helaas het geld nog niet terug gestoord. Heb hierom dus een incasso bureau ingeschakeld, aangezien ze ruimschoots de tijd kregen om alles terug te storten.
Ik zou een ieder afraden om bij deze partij iets te kopen. Klantvriendelijkheid is zo goed als geen. Als je een product krijgt is er een kans dat deze al gebruikt is en zelfs nog gebruikssporen heeft. En als je een keer met ze wilt communiceren, dan kan je lang wachten. Meerdere keren telefonisch contact gezocht. Helaas nam niemand op en soms was het telefoonnummer ook buiten gebruik. Wederom een bewijs van de slechte kwaliteit van het bedrijf. Op emails wordt ook niet gereageerd. Als een bedrijf zijn klanten niet te woord wil staan, dan zegt het eigenlijk al genoeg.
Indien er contact is en je praat/schrijft met een toon wat hun niet aanstaat, dan beginnen ze te dreigen. Dit was tevens goed te lezen uit de enige reactie wat ik van ze had gekregen, nadat ik een klacht had ingedient met betrekking tot de gebruikte Blackberry wat ik had ontvangen. Dus geen professioneel bedrijf in mijn ogen.
Aangezien er geen reactie meer van hun kant is gekomen en ik tot op heden nog steeds geen geld heb ontvangen, heb ik besloten om aangifte te doen. Indien er mensen zijn die overwegen om daar iets te bestellen. Zorg er eerst voor dat je contact met ze hebt. Koop goederen onder rembours en controlleer gelijk aan de deur of alles naar behoren is. Indien niet, laat het terug sturen.
Wil je meer zekerheid met kopen van goederen? Zoek dan een winkel met het thuiswinkel keurmerk. Spaart je een hoop elende en je weet ook wat je krijgt. Bovendien handelen hun stukken professioneler!
De verzending werd gedaan door micropakket. Een bedrijf waarvan ik het KVK niet kan achterhalen. Zelf zit dat bedrijf in de Bilt. En volgens de eigenaar van Dutchfone is het een bedrijf van TNT ( dit kan ik nergens terug vinden ).
Ik kreeg de doos van de telefoon in een bubbeltjes enveloppe. De doos van de telefoon was al open en telefoon had gebruikssporen. Dit geld tevens voor de accessoires.
Ik mocht de telefoon op hun kosten terug sturen en dat ik het geld terug zou krijgen. Dit heb ik gedaan. heb hiervoor gewoon zelfde enveloppe gebruikt en UPS opdracht gegeven de telefoon aangetekend bij het bedrijf terug te sturen.
Bedrijf heeft mijn telefoon in ontvangst genomen maar tot op heden geen bericht meer kunnen vernemen van het bedrijf. Ook het geld heb ik nog niet gezien op mijn rekening.
Als men zo met de klanten omgaat, dan zegt het eigenlijk al genoeg. Ik zou een ieder afraden om hier wat te kopen. Tenzij men veel geduld en tijd heeft.