Halfords

Een TomTom One V4 + TMC + West Europa besteld voor 129 euro; een wat ouder model maar daardoor niet minder bruikbaar.

Ik vond het een bijzonder scherp geprijsde aanbieding (april 2010) en heb daarom zo goed mogelijk de site gelezen over eventuele addertjes onder het gras; maar niet kunnen vinden.

Besteld & betaald en bij de keus "ophalen" of "bezorgen" voor het eerste gekozen; dit omdat de Halfords hier praktisch om de hoek zit.

Helaas staat er in de email niet hoe lang het duurt en wat de procedure is (moet jij bellen, belt Halfords of het filiaal?) dus heb ik zelf het filiaal gebeld. Ze konden sowieso al melden dat de TT niet op voorraad was; en dat ik normaal gesproken rekening moest houden met 2-3 werkdagen; echter in dit geval kon het wel een week duren.

Een email naar Halfords bevestigde de 2-3 dagen.

Toen ik me bedacht dat ik eerst even op Tweakers moest kijken schrok ik dat Halfords refurbished modellen blijkt te verkopen. Afwachten nu dus maar.

Uiteindelijk woensdagmiddag een belletje dat de TT klaar stond (vrijdagmiddag besteld) dus maximaal 3 werkdagen dus, vanaf maandag 2.5 werkdag; netjes dus.

Vanmorgen opgehaald: de verkoper verteld niets over een mogelijk refurbished model. Wel laat hij alle kabeltjes etc. zien; de TT ziet er "schoon" en zonder krasjes uit; er zit zelfs een plasticje over het scherm (weer zonder krassen).

Wel is het zo dat alles al een keer is uitgepakt. De ijzertjes om de kabels zitten er brak omheen en de de kabels zitten niet helemaal in het plastic hoesje. Het boekje is een beetje verkreukeld.

Op mijn vraag of het een refurbished model is het antwoord "nee" maar dat het hier om een ouder model gaat met TMC om hem toch weer aantrekkelijk te maken.

Eenmaal thuis werkt alles naar behoren, kaart, flitspalen, mapshare lijkt zover up2date en GPS en TMC doen snel hun werk.

NVT:

Heb hem zelf opgehaald. Als ik had laten verzenden dan waren er geen verzendkosten berekend wat dan wel weer netjes is (hoewel dat natuurlijk wel in de prijs zit).

Nog niet nodig gehad. Wel is het zo dat de TT product code niet wordt geaccepteerd op de tomtom.com website. Wellicht moet de verkoop nog doorgevoerd worden ofzo, ik ga ervan uit dat het goed komt.

Scorekaart voor Halfords