In januari besloot ik een HTPC te gaan laten bouwen.
Na verschillende aanbieders te hebben gecontact kwam ik uiteindelijk bij MMPC Multi Media PC terecht.
Initieel werd ik zeer uitgebreid te woord gestaan per telefoon. Daarop besloot ik een afspraak te maken voor een demo in zijn demostratieruimte in Heteren. Er werd netjes een tijd afgesproken aansluitend op een ander stel dat een demostratie wilde hebben.
Daar aangekomen werd ik niet verwacht en stond Pascal, de eigenaar, vreemd te kijken en vroeg of we een afspraak hadden.
Na een demostratie en wat overleg besloot ik dit mee naar huis te nemen en er over na te denken.
De week daarop heb ik nog veel reviews gelezen over de verschillende componenten die in de HTPC gebouwd zouden worden. Ik was toen nog in twijfel over de complexiteit van een HTPC en besloot nog een afspraak te maken voor een domo en dan vooral zelf de knoppen te bedienen.
Weer een afspraak gemaakt en weer stond meneer raar te kijken toen ik de 'winkel' binnen stapte. Licht geagiteerd zei ik hem dat ik met Pascal af had gesproken en vroeg hem of hij Pascal was en, vroeg ik mij hard op af, hoe dat zou gaan met bestellingen. Hij mompelde zoiets als 'dan werken we vanaf een offerte die we gebruiken als werkopdracht'. - Ook zoiets, overal wordt gesproken in de vorm van "WE" maar hij bedoelt gewoon "IK". MMPC is een eenmanszaak en hij is de enige binnen de onderneming.- Ik gaf hem het voordeel van de twijfel en bedacht dat deze man wellicht chaotisch zou zijn maar met een papiertje onder zijn neus wel tot iets in staat zou zijn.
Op 28 januari heb ik de hoge aanbetaling van 30% a €400,- overgemaakt op zijn rekening en de rest van het verhaal wordt slechts een vervelende herhaling van een reeds veel beschreven geschiedenis.
In de offerte werd een tijd van 2 weken gehanteerd.
- Na 1,5 week heb ik eens een mailtje gestuurd om te kijken of de 2 weken termijn gehaald zou worden en of er nog een kleine aanpassing gedaan zou kunnen worden, geen antwoord.
- Na 19 dagen na overmaken van aanbetaling via e-mail geinformeerd naar de stand van zaken, geen antwoord.
- op 17 feb een mail gestuurd met de vraag te antwoorden op mijn e-mail, geen antwoord.
Hier begon ik het al vreemd te vinden en heb opgemerkt in de mail dat de correspondentie die voor de aanbetaling zeer kordaat en resoluut verliep nu argwaan bij mij op begon te wekken.
- Sinds 18 feb ben ik gaan bellen en kreeg allerlei smoesjes te horen. Carnaval was geweest, vader was opeens ingestort.
- 23 feb was de behuizing moeilijk leverbaar in Nederland en zou er contact opgenomen worden met Amerika.
- 24 feb. Aangezien meneer mij zou contacten de volgende dag zelf maar even gebeld, geen reactie.
Toen een mail gestuurd, geen reactie.
-25 feb gebeld en de mededeling gekregen dat de behuizing ergens begin van die volgende week geleverd zou worden in Duitsland.
- Op 26 feb heb ik een mail gestuurd waarin ik vertelde dat ik zelf contact heb gezocht met verschillende leveranciers in Duitsland waarvan er eentje bij was die hem als klant heeft. Deze leverancier vroeg mij hoeveel ik er wilde hebben en in welke kleur. In die mail heb ik dringend verzocht contact met mij op te nemen en een datum te noemen van de levering nu de kasten leverbaar bleken te zijn, geen reactie.
-Op 2 maart kreeg ik bericht van de leverancier dat er nog steeds geen order uit stond van Multimedia PC.
Daarop heb ik een aangetekende brief geschreven waarin ik een fatale termijn had gesteld van 12 maart. Binnen die termijn kon hij nog leveren of terug betaald hebben. Geen van beide was het geval.
-15 maart belde ik hem op om te vragen naar de stand van zaken. Hij vermeldde mij dat de accountant die woensdag langs zou komen (zoals hij iedere woensdag doet) om de betaling over te maken. In dat geval had hij dat ook de woensdag daarvoor kunnen doen om binnen de termijn te blijven.
Tot op de dag van vandaag is er nog geen betaling ontvangen.
De aftersales zijn hier niet echt van toepassing.
Toch zou ik van de gelgenheid gebruik willen maken om in dit blokje af te sluiten met het volgende:
De lijst met gedupeerde die er daadwerkelijk een review over hebben geschreven is al erg lang. Laat staan de lijst met gedupeerden die dit (nog) niet hebben gedaan.
Er is hier een oplichter bezig die zo te zien al sinds 2004 rustig zijn gang kan gaan. Het is natuurlijk oerstom van mij dat ik over ieder onderdeeltje reviews heb gelezen maar niet over het bedrijf zelf! Dat voorop. Maar toch trappen er nog steeds mensen in dus.
Zodra meneer dit 2 keer in de week lukt op deze manier geld afhandig te maken dan komt hij al snel op een maandsalaris van €3200,-
Ik ben van plan om aangifte te doen van oplichting en juridische stappen te ondernemen tegen deze meneer en zijn malafide praktijken. De onderneming is reeds geregistreerd bij het juridisch loket en er zullen brieven de deur uit gaan naar de geijkte consumenten programma's en instellingen.
Ik zou het daarom zeer op prijs stellen zodra degene die zich in een soortgelijke situatie bevinden of bevonden en zich opgelicht voelen contact met mij zouden willen opnemen. Al is het alleen maar om te verklaren dat ze opgelicht zijn door deze meneer. Ikzelf zal er alle energie in steken om een einde te maken aan deze gang van zaken maar alle hulp zou mooi meegenomen zijn. Al is het alleen maar dmv een handtekening op een formulier dat ook u gedupeerd bent geweest door deze persoon.
Voor meer informatie, vragen of support kunt u mij contacten op:
jordo81@hotmail.com
Alvast bedankt!