WOW HD Nederland

CDWow is een prima plek om goedkoop cd'tjes, dvd's en spellen te bestellen. Maar wil je het graag snel in huis hebben? Kijk dan ergens anders.

Het aanbod op hun website komt op mij altijd over als 'mainstream': alle populaire items zijn te vinden en het aanbod is groot, maar geen bijzondere dingen. Ik bestel de laatste tijd vooral via de Amerikaanse site www.cdwow.us. Gezien de gunstige wisselkoers scheelt dat al gauw een of twee euro. Makkelijk verdiend, en aangezien alle CDWow-sites uit hetzelfde aanbod putten vind je ook het Nederlandstalige aanbod op de Amerikaanse site.

CDWow heeft vaak acties. Dat kan zijn in de vorm van couponcodes die je per mail ontvangt of op internet vindt. Of in de vorm van speciale doorklik-links. Zo hadden ze laatst voor personeel van McDonalds een link, die zorgde voor een automatische korting van 50 cent. Het loont de moeite om even Google te raadplegen voordat je bestelt.

Bestellen en betalen is prima geregeld en duidelijk, met e-mails voor 'bevestiging bestelling' en voor 'bestelling verzonden'. Er is geen track & trace, maar dat is logisch gezien de gratis verzendkosten. Betalen kan via Paypal, Google Checkout, creditcard en op de Nederlandse site ook met Ideal.

Verzending is wereldwijd gratis. De verzendtijd is daardoor wel traag. Twee weken is normaal.

De verpakking is voldoende: ze gebruiken plastic enveloppen met bubbeltjes. Over het algemeen komt het product onbeschadigd aan. Ik heb één keer een beschadigd CD-doosje meegemaakt.

Mijn laatste bestelling bevatte een DVD met krassen. Niet door transport trouwens, het leek een productiefout. Voor RMA hanteert CDWow een ruime termijn: je kunt een beschadigd product binnen 60 dagen terug sturen. Na e-mailcontact ontving ik een RMA-formulier en kon ik het product terugsturen naar een adres in het Verenigd Koninkrijk. Drie weken later bleek het product nog niet retour aangekomen, maar uit coulance stuurde CDwow me toch een vervangend product. Erg netjes! E-mailcontact is trouwens erg vlot, reactie altijd dezelfde dag, ook in het weekend.

Scorekaart voor WOW HD Nederland