Op 4 aug een multi user licentie van Avira besteld die binnen 2 dagen leverbaar zou zijn. Product werd niet binnen gestelde termijn geleverd waarop ik ging mailen en een mail terugkreeg dat ik op een later tijdstip het product zou ontvangen. (Inmiddels was het product van de site van 4AC verwijderd maar kennelijk konden ze dus nog wel aan mij leveren of waren dat van plan.) Op de nieuwe datum (13 aug) kreeg ik weer niets binnen, waarop ik de bestelling geannuleerd heb. Binnen 10 min kreeg ik een mail terug dat ik mijn geld binnen 4 weken terug zou krijgen. 4 weken later (9 sept) geen geld. Ik heb ze toen gemaild dat ik nu toch echt mijn geld wilde. Weer een week later was er alsnog geen geld. Inmiddels had ik op internet gelezen dat vriendelijk vragen bij 4AC niet helpt dus ik heb aangifte gedaan van oplichting bij de politie. PV-nr: PL0915/09-283075.
Edit: Na hun de aangifte gemeld te hebben kreeg ik nog dezelfde avond een mail van medewerker in dezelfde stijl als alle andere mails maar nu met een concrete toezegging. Ik zeg 'medewerker' tussen aanhalingstekens omdat ik me niet kan voorstellen dat er om 10 uur 's avonds gewone medewerkers aldaar aan het werk zijn. 4AllClients lijkt er alles aan te doen om uit te stralen dat ze een enorm bedrijf zijn. Ze hebben het over 'de financiele afdeling' en ' Europese distributiecentra'. Ik geloof er helemaal niets van. Maar goed ik geloof wel dat ik mijn geld terugkrijg want steeds blijkt weer dat ze precies weten hoe ver ze kunnen gaan en van aangifte lijken ze wel onder de indruk. Hier de mail nog iig:
Datum: 16 september 2009 21:57
Onderwerp: Ticketnummer: 66058
Geachte heer, mevrouw
Hartelijk dank voor uw bericht aan 4AllClients.nl
wij hebben uw e-mail direct doorgezet. Zij zullen voor een goede afhandeling zorgen, en het bedrag per omgaande terugboeken op uw rekening. Het bedrag staat er waarschijnlijk vrijdag op uw rekening. Wanneer het bedrag is teruggeboekt, ontvangt u automatisch een e-mailbericht ter bevestiging. Wij vinden het zeer spijtig dat het bedrag nog niet op uw rekening staat.
Wij hopen u hiermee voldoende te hebben geïnformeerd.
medewerker
4AllClients.nl Klantenservice
Edit: De ochtend er op weer een mail:
datum 17 september 2009 07:24
onderwerp Refund Number: 1017501
Geachte heer, mevrouw,
Hierbij bevestigen wij u dat wij het (een deel van het) aankoopbedrag en de omzetbelasting, indien van toepassing, via de oorspronkelijke betaalmethode hebben terugbetaald.
Het betreft terugbetalingsnummer: 1017501
Ordernummer: 1133503095
Datum van terugbetaling: 17-09-2009
Terugbetalingsbedrag: €53.92
Afhankelijk van uw bank en land waarin de betaling heeft plaatsgevonden kan het 1-5 dagen duren voordat u het terugbetaalde bedrag ontvangt.
Wij streven ernaar om het (een deel van het) aankoopbedrag zo snel mogelijk aan u terug te betalen. Voor alle betaalmethoden geldt dat het (een deel van het) aankoopbedrag en de omzetbelasting, indien van toepassing, via de oorspronkelijke betaalmethode wordt terugbetaald.
Wij zijn gecommitteerd aan uw volledige winkeltevredenheid en bieden daarom onze excuses aan voor eventueel ongemak aan uw kant.
Voor eventuele vragen kunt u terecht bij de afdeling Customer Service. Of bezoek onze Online Help sectie (rechtsboven op elke pagina).
Wij hopen u hiermee voldoende te hebben geïnformeerd.
Customer Care Center
Ik check net mijn bankrekening (rond half 10 's ochtends) en het geld is al bijgeschreven. Dit is dus binnen nog geen 24 uur na mijn bezoek aan de politie. Aangifte doen werkt dus.