Afgaande op de best buy guide van Tweakers van Augustus 2009, de "studenten-notebook" Inspiron 1545 besteld. Snel besteld, want dan gold er een aanbieding waarbij 150 euro korting werd gegeven. Bestellen ging vlot en voorspoedig, de site was overzichtelijk en de extra opties bij het bestellen (in mijn geval een 6-cell batterij en LED ipv ccfl TFT verlichting) konden makkelijk worden aangegeven. Betaald via iDeal, wat eigenlijk altijd wel makkelijk verloopt.
Verder werd ik netjes op de hoogte gehouden van de bestelstatus.
De verzending verliep via UPS, via mail een dag aangegeven gekregen wanneer de bezorging plaats zou vinden. Tijdstip was niet specifiek, dus indien niet thuis, komt UPS nog een keer langs. Ik was niet thuis, maar gelukkig iemand anders wel, dus de laptop werd netjes bezorgd op de aangegeven dag.
KlantenserviceNa de laptop uitgepakt te hebben heb ik even de batterij gecheckt. Op de bon stond aangegeven dat ik een 6-cell 56WHr batterij zou moeten hebben (ik had een 6-cell besteld), maar op de batterij zelf stond dat het een 48Whr variant betrof, zonder specificatie van het aantal cellen. Ik heb de technische dienst gebeld, daar konden ze me enkel aangeven dat ze het ook niet wisten, maar dat de 48WHr wel een 6-cell batterij betrof. Daar moest ik het maar mee doen. Vreemd verhaal, maar er viel mee te leven.
Een week later ging ik naar college terwijl de laptop aanstond om wat te downloaden. Ik gebruik de laptop enkel voor internetten/office en filmpjes kijken/downloaden. Toen ik terug kwam was de laptop uit. Vreemd, dacht ik, dus ik probeer hem weer aan te zetten. Apparaat geeft geen enkel teken van leven. Er was geen enkele aanleiding, en dat na ongeveer 10 dagen (licht) gebruik.
Dat kan natuurlijk gebeuren, dus ik heb Dell gebeld. Na een lange tijd in de wacht en de matig intilligente vragen van de technische dienst of de batterij misschien leeg was en of de stekker wel in het stopcontact zat (serieus! nemen ze je in de maling?), werd als enige optie aangedragen: reparatie. Ik vind dit echt een schande. Juist omdat ik nog maar amper gebruik heb gemaakt van mijn laptop lijkt het mij dat het in dit geval gewoon om een DOA gaat. Ik wil straks niet met een apparaat opgescheept zitten wat na een paar keer gebruikt te zijn al gerepareerd moet worden, met alle defecten die zich in zo'n zwak product mogelijk in de toekomst nog zouden kunnen voordoen.
Uiteraard heb ik dit aan de klantenservice uitgelegd, maar ze houden hun poot stijf.
Blijkbaar ben je bij Dell ook maar gewoon een papiertje op de stapel, wat ze tegen zo laag mogelijke kosten moeten afwerken. Ik koop nooit meer bij Dell, wat een belabberde benadering van klanten! Echt waardeloze aftersales voor een dergelijk bedrijf!